VANBELLEGHEM SPORTS MEDIA

Société en commandite simple


Dénomination : VANBELLEGHEM SPORTS MEDIA
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 544.707.755

Publication

04/02/2014
ÿþMod Word 11.1

_

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

r

I~I~III'~~V~IVmNM~~VY

19 33991

Ondernemingsnr : Q S `1 `'i -c)- 3 S S

Benaming

(voluit) : Vanbelleghem Sports Media

(verkort)

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Veurnestraat 30, 8600 Diksmuide

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Tijdens de algemene vergadering op 18 januari 2014 werd beslist om een gewone commanditaire vennootschap op te richten onder de naam Vanbelleghem Sports Media,

De partijen verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt

AFDELING I : NAAM -- DUUR  ZETEL  DOEL

Artikel 1 : Naam

De vennootschap is opgericht onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap onder de naam "Vanbelleghem Sports Media".

Artikel 2 : Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen van heden.

De artikelen 1865,5 en 1869 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de ontbinding en de opzegging van een, vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts; ontbonden worden door de vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor, statutenwijziging.

Artikel 3 : Zetel

De vennootschap is gevestigd Veurnestraat 30, 8600 Pervijze-Diksmuide.

De zetel van de vennootschap kan met éénparig goedvinden van de vennoten verplaatst worden naar gelijk welke plaats in België.

Artikel 4 ; Doel

De vennootschap heeft tot doel:

-De activiteiten van persagentschappen en persbureaus (om nieuwsberichten, nieuwsfoto's en speciale

artikelen te leveren aan media) en persfotografen worden eveneens toegevoegd aan het maatschappelijk doel,

evenals alle rechtstreekse en onrechtstreekse bijhorende handelingen en activiteiten;

-Het ontwerpen van publicitaire teksten en slogans (copywriters), reclame -en promotiecampagnes voor

derden, publicitaire teksten en slogans;

-De dienstverlening op het gebied van informatie en alle overige zakelijke diensten;

-Het maken van videoreportages voor diverse media en allerhande doeleinden en het opstellen en geven;

van mediapresentaties;

-De activiteiten van persfotografen en de daar bijhorende fotografische activiteiten;

Op de laatste 1 !z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

2 4 JAN. mn

t~ l'i~zE

4.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

-De handelingen met betrekking tot het ontwikkelen, kopen, verkopen in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële activa;

-Het verlenen van administratieve prestaties en computerservices, bijstand verlenen op het vlak van financiën, aan -en verkoop, productie; en algemeen bestuur;

-Allerhande activiteiten en prestaties op vlak van media, zowel schriftelijk, mondeling of via eender welk medium;

-De vennootschap mag financiële, technische, commerciële en administratieve adviezen verstrekken, dit in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen;

-Het is de vennootschap toegestaan om een roerend en onroerend vermogen aan te leggen, uit te bouwen en te beheren. Deze bepaling omvat alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten. Hierin inbegrepen zijn de aankoop, verkoop, huurfinanciering, huren, verhuren, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen.

-De verrichtingen met betrekking tot alle roerende handelingen betreffen onder meer de volgende:

oVerwerving door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons en andere roerende waarden, van welke vorm ook van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen;

oliet verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, de planning, ontwikkeling en coördinatie van de investering in rechtspersonen en ondernemingen waar zij al dan niet een participatie aanhoudt.

-Het wordt de vennootschap ook toegelaten om leningen en kredietopeningen aan rechtsperspersonen, ondernemingen of particulieren toe te staan, onder welke vorm dan ook. in dit kader kan zij zich ook borg stellen, in de meest ruime zin, aile handels -en financiële verrichtingen stellen, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn voor kredietinstellingen;

-De vennootschap mag alle bestuurdersopdrachten en opdrachten van vereffenaars waarnemen andere vennootschappen, nieuwe vennootschappen oprichten en participaties in andere vennootschappen aanhouden;

-Ze mag alle handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende handelingen verrichting die rechtstreeks of onrechtstreeks samenhangen met haar maatschappelijk doel.

AFDELING Il : VERMOGEN VAN DE VENNOOTSCHAP.

Artikel 5 : Vermogen.

Het vermogen van de vennootschap bedraagt 1.000,00 euro, vertegenwoordigd door 100 deelbewijzen. .

De inbreng in geld, voor een bedrag van 1.000,00 euro wordt gedaan door :

- De heer Jeroen Vanbelleghem (Veurnestraat 30, 8600 Pervijze-Diksmuide), voor een bedrag van negenhonderd negentig (990,00) euro, waarvan hij een participatie in het vermogen ontvangt in verhouding tot zijn inbreng, hetzij 99/100 van het vermogen van de vennootschap of anders gezegd 99 deelbewijzen.

- De stille venoot voor een bedrag van tien (10,00) euro, waarvoor hij een participatie in het vermogen ontvangt in verhouding tot zijn inbreng, hetzij 1/100 van het vermogen van de vennootschap of anders gezegd 1 deelbewijs.

Artikel 6 : Overdracht van een participatie

Een participatie in de vennootschap mag op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden dan met éénparig goedvinden en schriftelijke toestemming van alle vennoten. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen de partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige.

De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen de zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet over op zijn erfgenamen, maar dienen de deelvennoten de waarde van de rechten van de aandelen van de overleden persoon uit te betalen tegen de waarde op het

i

ti

ti t,,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

ogenblik van overlijden en dit ten laatste zes maanden na de datum van overlijden. De vennootschap wordt verder gezet onder de overlevende vennoten.

Wordt er één of meerdere werkende vennoten werkonbekwaam met een invaliditeit van meer dan 66%, dan kan er ook bij bijzondere meerderheid van twee derden van de deelbewijzen beslist worden om tot de ontbinding van de vennootschap over te gaan.

De vennootschap houdt op te bestaan bij het overlijden, wettelijke onbekwaamheid of de verhindering van de zaakvoerder.

AFDELING III : BEHEER.

Artikel 7 : Benoeming  ontslag

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder, al dan niet vennoot. Tot zaakvoerder-vennoot wordt voor de duur van de vennootschap de heer Jeroen Vanbelleghem benoemd. Dit mandaat wordt onbezoldigd uitgeoefend zolang de algemene vergadering hierover niet anders beslist.

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Artikel 8 : Salaris en bestemming resultaat

Aan de zaakvoerder kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een vaste wedde worden toegekend. Deze beslissing is de bevoegdheid van de algemene vergadering. Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. De vennoten mogen echter bij eenvoudige meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedèeltelijk voorafgenomen op de winsten, De algemene vergadering is belast met de beslissing van de winstverdeling.

Artikel 9 : Bestuur en vertegenwoordiging.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig is of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennootschap bevoegd is.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de zaakvoerder.

Artikel 10 : Volmacht

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen de bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 1 t : Hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid

De beherende vennoot is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoot staat slechts in voor de schulden van de vennootschap ten belope van het bedrag dat hij heeft ingebracht.

In geval van onbeschikbaarheid van de zaakvoerder en de beherende vennoot, is het de stille vennoot toegelaten om de minimale en noodzakelijkste administratieve taken uit te voeren, zonder dat hij hierbij bestuurshandelingen mag stellen of de vennootschap vertegenwoordigt tegenover derden.

Artikel 12 : Terugtrekking van een vennoot

De vennootschap wordt niet ontbonden door de terugtrekking, overlijden, ontslag of onbekwaamverklaring van een vennoot.

Wenst een vennoot uit de vennootschap te treden, dan moet hij dit schriftelijk meedelen aan de overige vennoten, volgens afspraken in artikel 6.

AFDELING IV : TOEZICHT.

Artikel 13 : Benoeming en bevoegdheid

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de

vennootschap.

Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle

geschriften van de vennootschap.

De stille vennoot mag geen enkele daad van bestuur verrichten.

AFDELING V : VERGADERING VAN DE VENNOTEN.

Artikel 14 : Boekjaar

Een normaal boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december.

De jaarvergadering wordt ieder jaar gehouden op de derde vrijdag van de maand juni, om 19u op de zetel

van de vennootschap.

Is deze een wettelijke feestdag, dan wordt de jaarvergadering de eerst volgende werkdag gehouden.

AFDELING VI : DIVERE BEPALINGEN.

Tussen de vennoten kan er een interne regeling getroffen worden waarin ze afspraken maken over werkverdeling, verlof, aanvaardbare kosten ten laste van de vennootschap ed.

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten, wordt er verwezen naar de wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

AFDELING VII : OVERGANGSBEPALINGEN

Afsluiting van het eerste boekjaar: het eerste boekjaar wordt geacht begonnen te zijn heden en zal afgesloten worden op 31 december 2014. De eerste jaarvergadering gaat door in juni 2015.

Begin van de vennootschap:

De comparanten verklaren bij toepassing van artikel 1á-bis van de vennootschapswetten dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan vanaf 1 januari 2014.

Volmacht KBO en fiscale administraties.

Ter voldoening van alle verplichtingen tegenover de Kruispuntbank der ondernemingen en ter voldoening van alle verplichtingen tegenover de BTW- en belastingsadministraties naar aanleiding van deze oprichting, wordt volmacht gegeven met macht van indeplaatsstelling aan C.B.B. aan KMO, regio Veurne vzw, te Veurne, Duinkerkestraat 16, 8630 Veurne (BTW BE 0412.936.621).

Aldus opgemaakt te, Pervijze-Diksmuide op 18 januari 2014 in 3 exemplaren.

Voor beide ondertekenaars 1 exemplaar. Het derde is voor de registratie. Alle partijen verklaren een

exemplaar ontvangen te hebben.

Jeroen Vanbelleghem

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
VANBELLEGHEM SPORTS MEDIA

Adresse
VEURNESTRAAT 30 8600 DIKSMUIDE

Code postal : 8600
Localité : DIKSMUIDE
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande