VANDE RIVIERE MICHAEL

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VANDE RIVIERE MICHAEL
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 840.430.566

Publication

03/05/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 31.03.2013, NGL 29.04.2013 13104-0344-015
31/10/2011
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD ter GRIFFIE der RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

op: 1 s 01(1. 2011

Griffie

!111.111161113J1 111

bi

E st

IIV

Ondernemingsnr 0840 430 566

Benaming : Vande Riviere Michael

(voluit)

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Koningin Astridlaan 86

8200 Brugge (Sint-Michiels)

Onderwerp akte :OPRICHTING

Uit een akte verleden voor Notaris Ann De Paepe, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Piet Denys & Ann De Paepe, Geassocieerde Notarissen", te Ruddervoorde, gemeente Oostkamp, op zeven oktober tweeduizend en elf, "Geboekt te Brugge Registratie 4, bevoegd voor registratie op 11 oktober 2011, elf bladen, één verzending, boek 222, blad 54, vak 4. Ontvangen: vijfentwintig euro (25,00 Euro). De eerstaanwezend inspecteur (Get.) LAGA .G.", blijkt dat:

1. Heer VANDE RIVIERE Michael Louis José, wonend te 8200 - Brugge (Sint-Michiels), Koningin Astridlaan 86.

2. Mevrouw DERPOORTER Saskia Marie-Claire Eddy, wonend te 8200 - Brugge (Sint-Michiels),

Koningin Astridlaan 86.

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht onder de

maatschappelijke naam: "VANDE RIVIERE MICHAEL".

De zetel is gevestigd te 8200  Brugge (Sint-Michiels), Koningin Astridlaan 86.

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, zowel in eigen naam en voor eigen

rekening als in naam en voor rekening van derden, alleen of in samenwerking met derden:

- loodgieterswerk;

- installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie;

- plaatsen van dakbedekking van ongeacht welk materiaal;

- bouw van daken;

- plaatsen van dakgoten en regenafvoerbuizen;

- waterdicht maken van daken en dakterrassen;

- ruimen van bouwterreinen;

- vervaardiging van zinken dakgoten en nokbekleding;

- vervaardiging van radiatoren en ketels voor centrale verwarming;

- reinigen van gebouwen;

het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle. verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop,' de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen;

De vennootschap zal alle burgerlijke, industriële, commerciële, financiële , roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden, en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen, maar bevorderend zijn.

De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze in alle vennootschappen, ondernemingen, economische samenwerkingsverbanden, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van die aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te. bevorderen.

De vennootschap mag ten voordele van derden tevens alle waarborgen toestaan, alle roerende goederen verpanden, alle onroerende goederen met hypotheek bezwaren. De vennootschap mag optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen, zich borg stellen voor

Op de laatste blz. van Luikg vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Vbo r-kehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bilagen bij fiée Bélgiscli Staatsbrad - 31Ti0/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

' derden, bestuurder en aandeelhouders, evenals hun leningen, voorschotten en kredieten toestaan, behoudens de wettelijke beperkingen terzake.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap wordt opgericht voor onbeperkte duur vanaf haar oprichting en verkrijgt de rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van de neerlegging van het uittreksel van deze akte ter griffie van de

" bevoegde Rechtbank van Koophandel.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op VIJFENTWINTIGDUIZEND EURO (¬ 25.000,00).

Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, die elk één/honderdste (11100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Wordt tot statutaire zaakvoerder voor een onbepaalde termijn benoemd: heer Michael Vande Riviere voornoemd, wonende te 8200 Brugge (Sint-Michiels), Koningin Astridlaan 86.

De statutair aangestelde zaakvoerders kunnen slechts uit hun ambt worden ontslagen wegens behoorlijk vastgesteld wanbestuur.

De algemene vergadering mag altijd, zonder de vormen en voorwaarden vereist voor het wijzigen der standregelen te moeten naleven, maar met akkoord van de statutaire zaakvoerders indien er bestaan, overgaan tot het benoemen van niet statutaire zaakvoerders. In dit laatste geval bepaalt zij de duur van de mandaten en gebeurlijk de machten van de nieuwe zaakvoerders.

De statutaire en niet-statutaire zaakvoerders bezitten de meest uitgebreide machten van bestuur en beschikking.

Al de akten die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet, vallen onder hun bevoegdheid.

Zij vertegenwoordigen de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als eiser als verweerder.

Wanneer er meerdere niet statutaire zaakvoerders zijn, kunnen zij behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering die hen benoemt, hun machten slechts gezamenlijk uitoefenen behalve de machten van dagelijks bestuur in de ruime zin van het woord, die aan ieder van hen afzonderlijk toebehoren.

Jegens derden en in rechte, zullen zij echter, behoudens andersluidende beslissing van de vergadering die hen benoemt, elk afzonderlijk kunnen handelen.

De vennootschap is gebonden door rechtshandelingen welke door de zaakvoerders worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

Evenwel met betrekking tot alle handelingen die de vennootschap verbinden voor een bedrag dat de som van TIEN DUIZEND EURO (10.000 EURO) overschrijdt, alsook voor alle akten betreffende uitleningen, ontleningen en borgstellingen, alle verrichtingen betreffende onroerende goederen en handelsfondsen en in het algemeen alle akten waarbij een ministerieel ambtenaar zijn ambt verleent, is de handtekening van twee zaakvoerders vereist, voor zover er meer dan één zaakvoerder is. Deze beperking van hun bevoegdheid kan niet worden ingeroepen tegen derden tenzij bewezen is dat dezen daarvan kennis droegen of, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

Het mandaat van zaakvoerder is bezoldigd, tenzij de vergadering er anders over beslist.

De gewone jaarlijkse algemene vergadering of jaarvergadering heeft plaats op de tweede zaterdag van de maand februari van ieder jaar, om veertien uur, in de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats in de gemeente waar de maatschappelijke zetel gevestigd is, aangeduid in het bericht van de bijeenroeping. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Het maatschappelijk boekjaar begint op één oktober en eindigt op dertig september van het daaropvolgend jaar.

Het batig overschot van de balans, na aftrek van alle kosten en lasten, nodige afschrijvingen en provisies, maakt de netto-winst van het boekjaar uit.

Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn, wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het overschot van de winst zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aantal van hun

aandelen, mits toekenning aan ieder aandeel van een gelijkwaardig recht. "

Bij ontbinding van de vennootschap wordt de wijze van vereffening bepaald door de algemene vergadering voor zover de statuten niets anders bepalen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De vereffenaars, wiens machten en bezoldigingen de algemene vergadering desgevallend vaststelt , treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge beslissing van de algemene vergadering.

Mits akkoord van de bevoegde Rechtbank van Koophandel met betrekking tot het plan van de verdeling van de activa en na aanzuivering van alle schulden, wordt het netto-aktief vooreerst aangewend om, in geld of in effecten, het volgestort bedrag van de aandelen dat niet werd afgeschreven terug te betalen.

De zuivere opbrengst van de vereffening, na betaling der schulden en lasten van de vennootschap, wordt verdeeld onder de aandelen, elk een gelijk recht gevend, na, in voorkomend geval gelijkmaking van de aandelen wat betreft hun afbetaling.

Voor de uitvoering van deze statuten, wordt elke vennoot, zaakvoerder, toezichter, vereffenaar die in België geen werkelijk of gekozen woonplaats heeft, aanzien als hebbende woonst verkozen ten maatschappelijke zetel, waar alle mededelingen, gerechtelijke aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen, hem geldig kunnen worden gedaan.

TITEL VIII: INSCHRIJVING.

De comparanten verklaren dat het kapitaal volledig wordt geplaatst bij wijze van inbreng in natura.

Verslagen

1. Heer Ronny Van Ooteghem, die de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Ronny Vanooteghem, Bedrijfsrevisor, met maatschappelijke zetel te 8500 Kortrijk, Pater Damiaanstraat 44, aangesteld door de oprichters, vertegenwoordigt, heeft op 6 oktober 2011 een verslag opgesteld zoals voorgeschreven door artikel 219 en 220 van het Wetboek van " Vennootschappen.

Dit verslag besluit in volgende bewoordingen:

"6. BESLUITEN

6.1. Besluit met betrekking tot de inbreng in natura

De ondergetekende, de BV o.v.v. EBVBA Ronny Vanooteghem, bedrijfsrevisor vertegenwoordigd door

de Heer Ronny Vanooteghem verklaart op basis van de uitgevoerde controles, dat de inbreng in natura in de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "VANDE RIVIERE Michael", waarvan de zetel te . 8200 Sint-Andries (Brugge), Koningin Astridlaan 86 gevestigd zal worden, bestaat uit inbreng van cliënteel, vaste activa en bedrijfskredieten.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat

1. de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap

uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura; "

2. de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van duidelijkheid en nauwkeurigheid;

3. dat de voor de inbreng in natura door part jen weerhouden methoden van waardering, behoudens de in 2010 bij de overname van de eenmanszaak verkregen goederen die ingebracht worden voor 21.742,00 EUR, bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden, nl. vijfentwintig duizend Euro (25.000,00 EUR), tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding aan de echtgenoten Michael VANDE RiVIERE - DERPOORTER voor de inbreng in natura bestaat uit 100 volledig volgestorte aandelen zonder vermelding van de nominale waarde van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "VANDE RIVIERE MICHAEL" in oprichting.

Overwegende dat op datum van het opstellen van huidig controleverslag ons geen attest werd voorgelegd, dienen wij er op te wijzen dat er een latent risico bestaat voor de inbreng genietende vennootschap indien de inbrenger fiscale en/of sociale schulden heeft op het ogenblik van de inbreng. Ter zake maken wij een , voorbehoud inzake dit latent risico in hoofde van de BVBA VANDE RIVIERE MICHAEL.

Wij willen er ten slotte aan herinneren dat conform de controlenonnen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting of met andere woorden dat ons verslag geen "faimess opinion" is.

Ons verslag werd opgemaakt ter informatie van de lezer en kan enkel gebruikt worden in de context van de voorliggende transactie, zoals hiervoor beschreven.

Opgemaakt te Korfnjk op 6 oktober 2011.

BV o.v.v. EBVBA Ronny Vanooteghem, Bedrijfsrevisor

Vertegenwoordigd door haar zaakvoerder Dhr. Ronny Vanooteghem

(volgt de handtekening)

6.2. Besluit met betrekking tot de quasi-inbreng

Op basis van onze controle werkzaamheden waarbij de verrichting werd nagezien overeenkomstig de "

' controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura verklaren we dat:

1) het bestuursorgaan van de vennootschap is verantwoordelijk voor de waardering van de over te dragen bestanddelen en voor de bepaling van de als tegenprestatie verstrekte vergoeding.

2) de overdracht gebeurt door de echtgenoten Michael VANDE RIVIERE-DERPOORTER, oprichters van de vennootschap.

3) het voorwerp van de quasi-inbreng betreft de verkoop van goodwill, vaste activa alsook de overdracht van bedrijfskredieten van de eenmanszaak VAN Michael VANDE R1VIERE.

4) de voor de over te dragen bestanddelen door de partijen weerhouden methoden van waardering in het geheel genomen en ondernormale omstandigheden, bedrijfseconomisch verantwoord zijn.

5) de als tegenprestatie verstrekte vergoeding bedraagt 25.067, 21 euro.

Bijlagen bij h-dBëTgisch St átsbTád --31710/2-0I1 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

6) dat de resultaten waartoe deze waarderingsmethoden leiden, onder voorbehoud van de in 2010 bij : de overname van de eenmanszaak door de heer Michael VANDE RIVIERE verkregen goederen welke overgedragen worden voor 21.742,00 EUR, tenminste overeenkomen met de als tegenprestatie verstrekte vergoeding.

Overwegende dal op datum van het opstellen van huidig controleverslag ons geen attest werd voorgelegd, dienen wij erop te wijzen dat er een latent risico bestaat voor inbreng genietende vennootschap indien de inbrenger fiscale en/of sociale schulden heeft op het ogenblik van de inbreng. Ter zake maken wij een voorbehoud inzake dit latent risico in hoofde van de BVBA VANDE RIVIERE MICHAEL.

Wij willen er ten slotte aan herinneren dat conform de controlenormen van het instituut der bedrijfsrevisoren onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of met andere woorden dat ons verslag geen "faimess opinion" is.

Ons verslag werd opgemaakt ter informatie van de lezer en kan enkel gebruikt worden in de context ; van de voorliggende transactie, zoals hierna beschreven.

Aldus opgesteld en beëdigd te Kortrijk op 6 oktober 2011

BV o.v.v. EBVBA Ronny Vanooteghem, bedrijfsrevisor

Vertegenwoordigd door Dhr. Ronny Vanooteghem, zaakvoerder

(volgt de handtekening)"

2. De oprichters hebben op 6 oktober 2011 een bijzonder verslag opgesteld zoals voorgeschreven door zelfde artikel 219 en 220 van het Wetboek van Vennootschappen.

Een exemplaar van deze verslagen zal worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel terzelfdertijd met een uitgifte van deze akte.

De inbreng

Heer Michael Vande Riviere en mevrouw Saskia Derpoorter, beiden voornoemd, verklaren in de ' vennootschap in te brengen de handelszaak uitgebaat te 8200 Brugge (Sint-Michiels), Koningin Astridiaan 86, ' gekend onder de naam "Vande Riviere Michael", ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen met nummer 0899.961.149, met B.T.W.-nummer 0899.961.149, bestaande, benevens het cliënteel, onder meer uit volgende bestanddelen:

a) de handelsnaam, het uithangbord waaronder de handelszaak wordt uitgebaat evenals de goodwill;

b) het materiaal, het meubilair, de machines, het gereedschap en de werktuigen dienende voor de uitbating van de handelszaak opgenomen in de voormelde inventaris;

c) de handelsboeken, boekhoudkundige en administratieve bescheiden, de lijsten der cliënten en der' leveranciers, de briefwisseling, evenals alle andere stukken behorend tot het commercieel archief van de handelszaak;

d) de bedrijfskredieten.

Waardebepaling.

De voormelde bedrijfsrevisor heeft de waarde van de ingebrachte handelszaak, door de inbrengers geraamd op vijftigduizend zevenenzestig euro éénentwintig cent (¬ 50.067,21), aanvaardbaar verklaard, zoals blijkt uit het hoger aangehaald verslag van de bedrijfsrevisor.

Vergoeding van de inbreng.

Heer Michael Vande Riviere en mevrouw Saskia Derpoorter ontvangen en aanvaarden als vergoeding voor deze inbreng:

- elk vijftig (50) aandelen zonder nominale waarde, die zijn volgestort;

- samen een schuldvordering in rekening courant van vijfentwintigduizend zevenenzestig euro " éénentwintig cent (¬ 25.067,21) ten aanzien van onderhavige vennootschap.

De comparanten verklaren dat het kapitaal volledig is geplaatst en dat de aandelen waarop in natura is ingeschreven volledig zijn volgestort.

Het eerste maatschappelijke boekjaar zal eindigen op dertig september tweeduizend en twaalf. De eerste jaarvergadering zal plaats hebben op de tweede zaterdag van februari van het jaar tweeduizend en dertien om veertien uur,

De comparanten verklaren en stellen vast dal thans geen commissaris dient aangesteld te warden. VERBINTENISSEN TEN BEHOEVE VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING.

De vennootschap zal overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, alle verbintenissen voor haar oprichting aangegaan vanaf één oktober tweeduizend en elf, door haar huidige zaakvoerder(s), ten behoeve van de vennootschap in oprichting overnemen.

Al deze verbintenissen worden derhalve, overeenkomstig artikel zestig van het Wetboek van vennootschappen, uitdrukkelijk door de vennootschap overgenomen en bekrachtigd evenals de verbintenissen die eventueel zullen aangegaan worden na de ondertekening van deze oprichtingsakte doch voor het verkrijgen

" van de rechtspersoonlijkheid, onder de opschortende voorwaarde van uitvoering van deze verbintenissen door of in opdracht van de zaakvoerder(s) van de vennootschap en van de voorgeschreven neerlegging ter griffie.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Tegelijk alhier neergelegd:

expeditie + verslag bedrijfsrevisor + verslag oprichters.

Notaris Piet Denys

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2011- Annexes du Moniteur belge

" Vbor-b houden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
VANDE RIVIERE MICHAEL

Adresse
KONINGIN ASTRIDLAAN 86 8200 SINT-MICHIELS

Code postal : 8200
Localité : Sint-Michiels
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande