VANDECASTEELE EN VANHOOREN ARCHITECTENBUREAU

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VANDECASTEELE EN VANHOOREN ARCHITECTENBUREAU
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 845.804.762

Publication

22/05/2012
ÿþ 1.1x1 Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

11

*iaos1sa*

iveaergeiegd ter grif¬ it Vi8t

rechtbank ven Brugge --

opU9

9.~~r.

i'r1g te Ope

El 2012

GriffieOe prltï3le.

Ondernemingsnr : 0 845 S)17L 94,?

Benaming

(voluit) : Vandecasteele en Vanhooren Architectenbureau (verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Vlaams Plein 5, 8400 Oostende

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Elke Vandekerckhove te Merelbeke op 19 april 2012 waarvan

huidig uittreksel is opgemaakt voor registratie met het oog op de neerlegging ter griffe van de Rechtbank van

Koophandel

dat een vennootschap werd opgericht met volgende kenmerken :

Oprichters

1/ De .heer VANHOOREN KAREL Walter Omer, geboren te Torhout op acht juli negentienhonderd

zesenzeventig, wonende te 9050 Gent, Edmond Blockstraat 1.

2/ De Heer VANDECASTEELE Kris Willy Maurice, geboren te Oostende op dertig juni negentienhonderd

éénenzeventig, rijksregisternummer 71.06.30-127.21, wonende te 8400 Oostende, Prinsenlaan 9.

144

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op honderd duizend euro (¬ 100.000,00) verdeeld in honderd twintig (120) aandelen op naam die elk éénlhonderd twintigste (1 i120ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

1.De heer Vanhooren Karel, voornoemd, verklaart inbreng te doen in speciën ten belope van vijftig duizend euro (¬ 50.000,00).

Waarvan twaalf duizend vijfhonderd euro (¬ 12.500,00) volgestort zijn.

In ruil hiervoor ontvangt hij zestig (60) aandelen zonder nominale waarde, die telkens één/honderd twintigste (1/120ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

2. De heer Vandecasteele Kris, voornoemd, verklaart inbreng te doen in speciën ten belope van vijftig duizend euro (¬ 50.000,00).

Waarvan twaalf duizend vijfhonderd euro (¬ 12.500,00) volgestort zijn.

In ruil hiervoor ontvangt hij zestig (60) aandelen zonder nominale waarde die telkens één/honderd twintigste (11120ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De verschijners verklaren en bevestigen dat de onderschreven aandelen volgestort zijn ten belope van vijfentwintig duizend euro (¬ 25.000,00) waarover de vennootschap uit dien hoofde en vanaf heden kan beschikken.

Voormelde bedrag werd, in toepassing van artikel 224 van het Wetboek van Vennootschappen, bij overschrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening bij de KBC Bank

ARTIKEL ÉÉN  BENAMING EN VORM

1.1 De vennootschap draagt de naam "Vandecasteele en Vanhooren Architectenbureau".

De vennootschap heeft de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, afgekort BVBA.

ARTIKEL TWEE  DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL DRIE  ZETEL

3.1 De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8400 Oostende, Vlaams Plein 5.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van

Architecten.

3.2 De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een ander

adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van

t

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

3.3 De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

A" RTIKEL ZESTIEN - JAARREKENING - INVENTARIS

Het boekjaar der vennootschap gaat in op één januari van elk jaar en eindigt op éénendertig december van

elk jaar.

A" RTIKEL ELF  BESTUURSORGAAN

11.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die

gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

11.2 Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten , uitoefent.

11.3 Eike zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

ARTIKEL TWAALF  BEVOEGHEDEN

12.1 ledere zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot

verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

12.2 ledere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.3 Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

ARTIKEL DERTIEN - VERTEGENWOORDIGING

13.1 Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

13.2 Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

13.3 Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig

vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

13.4 Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s) ,dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie,

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

F

optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel,

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De jaarvergadering wordt gehouden op de derde zaterdag van juni om tien uur, op de zetel of de plaats te bepalen in de oproepingen,

ARTIKEL ZEVENTIEN - WINSTVERDELING

Het batig saldo, dat de jaarrekening aanwijst nadat alle lasten, algemene kosten, afschrijvingen, en aanrekeningen wegens waardeverminderingen of wegens gevormde provisies zijn afgetrokken maakt de netto winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste één twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat ze een tiende van het kapitaal bedraagt.

Het overschot van de winst staat ter beschikking van de algemene vergadering die over de aanwending ervan zal beslissen bij eenvoudige meerderheid.

Evenwel mag geen uitkering geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of statuten niet mogen worden uitgekeerd en verder dient gehandeld ie worden naar het voorschrift van artikel 320 van het wetboek van vennootschappen.

ARTIKEL VIER  DOEL

4.1 De vennootschap heeft tot doel

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar

maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het

architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

4.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen

dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen

mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van

Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.4 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over

waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

IV. OVERGANGS EN SLOTBEPALINGEN

EERSTE JAARVERGADERING - EERSTE BOEKJAAR

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de derde zaterdag van juni tweeduizend veertien om tien uur,

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van het ressort waarbinnen de vennootschap haar zetel gevestigd heeft tot éénendertig december tweeduizend dertien.

OVERNAME VERBINTENISSEN AANGEGAAN VOOR EEN VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

Conform artikel 60 van het wetboek van vennootschappen verbindt de vennootschap zich uitdrukkelijk bij deze, alle rechten en verbintenissen die in naam van de vennootschap in oprichting werden aangegaan, over te nemen, te bekrachtigen en uit te voeren. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60.

BENOEMING VAN DE ZAAKVOERDER

Worden aangesteld tot zaakvoerders voor onbepaalde duur de heer Vandecasteele Kris, voornoemd en de heer Vanhooren Karel, voornoemd, die verklaren hun mandaat te aanvaarden.

Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. VOLMACHT BTW-RECHTSPERSONENREGISTERFORMALITEITEN

De oprichters geven opdracht en volmacht aan de zaakvoerders tot uitvoering van de genomen besluiten, en volmacht aan de instrumenterende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de tekst der statuten, en stelt hierna genoemde personen aan tot bijzondere lasthebbers, die elk afzonderlijk kunnen optreden, en met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, aan die de macht verleend wordt al het nodige te doen om alle wettelijke en administratieve instanties te contacteren, de inschrijving van de vennootschap in een KMO-loket na te streven, de aanvraag/wijziging/schrapping van inschrijving in de KBO na te streven, alle BTW- en belastingformaliteiten en formaliteiten bij de sociale kas te vervullen en aan te vragen, en te dien einde ook alle hoegenaamde stukken

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

en akten te tekenen en in te dienen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren, met name: Vercruysse'

& Partners BVBA, fe 8400 Oostende, Lijsterstraat 15, vertegenwoordigd door de heer Jan Vercruysse of de

Heer Pascal Taurlemain of de aangestelden van de vennootschap.

----Voor ontledend uittreksel---

notaris Elke Vandekerckhove

worden tegelijk hiermee neergelegd:

-expeditie van de akte

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 29.07.2015 15372-0052-014

Coordonnées
VANDECASTEELE EN VANHOOREN ARCHITECTENBUREAU

Adresse
VLAAMS PLEIN 5 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande