VANDER HEYDE, VAN OPSTAL & VAN TIEGHEM, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN

Société Coopérative à Responsabilité Limitée


Dénomination : VANDER HEYDE, VAN OPSTAL & VAN TIEGHEM, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN
Forme juridique : Société Coopérative à Responsabilité Limitée
N° entreprise : 543.330.256

Publication

02/05/2014 : QUASI-INBRENG - NEERLEGGING VERKLARING ART. 396 § 5 W.VENN.
Neerlegging van de verklaring voorgeschreven door artikel 396, § 5, van het Wetboek van vennootschappen naar aanleiding van een quasî-inbreng die overeenkomstig artikel 396, § 4, van het Wetboek van vennootschappen plaatsvindt zonder toepassing van § 1 van datzelfde artikel.

De heer VANDER HEYDE Ides Henri bestuurder

De heer Bart van OPSTAL

bestuurder

Op de laatste blz. van LuiKB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.
31/12/2013
ÿþ mod 11.1

iftt In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Ondememingsnr : .9 3 330. ... 25

Benaming (voluit) :VANDER HEYDE, van OPSTAL & van TIEGHEM, geassocieercle notarissen

(verkort) :

Rechtsvorm: BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN COÖPERATIEVE VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel VIJVERSTRAAT 49

8400 OOSTENDE

Onderwerp akte :OPRICHTING UITTREKSEL

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris François-Xavier Willems te Brugge op 12 december 2013, te registreren, dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van eeni coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht werd door:

1) De Heer VANDER HEYDE, Ides Henri Constance Marie, notaris, geboren te Oostende op zeven juni negentienhonderd zevenenvijftig, wonende te 8340 Darnmei (Oostkerke), Damse Vaart Oost 3.

2) De Heer van OPSTAL, Bart Lode Jan Dirk, notaris, geboren te Mortsel op achttien augustus negentienhonderd vijfenzestig, wonende te 8400 Oostende, Vindictivelaan 8 bus 1.

3) De Heer van TIEGHEM de TEN BERGHE, Michel Charles Jacques Marie Ghislain, notaris, geboren te Ukkel op drie september negentienhonderd drieënzestig, wonende te 8460 Oudenburg, Zwaanhoek 11/B.

Rechtsvorm - Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij draagt de naam "VANDER HEYDE, van

OPSTAL & van TIEGHEM, geassocieerde notarissen".

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8400 Oostende, Vijverstraat 49.

Doel

De vennootschap heeft tot enig doel, te rekenen van 1 januari 2014, het uitoefenen, in

associatieverband, van het beroep van notaris, zowel in de hoedanigheid van openbaar

ambtenaar als van raadsman, door de vennoten, voor uitsluitende rekening van de

vennootschap en met inachtneming van alle wettelijke, reglementaire en deontologische

voorschriften betreffende het ambt. Zij mag geen andere goederen bezitten dan deze,

toegelaten door de Venesewet.

Duur

De vennootschap bestaat voor een onbepaalde duur.

Kapitaal - aandelen

Het maatschappelijk kapitaal is deels vast en deels veranderlijk. Het vast gedeelte van

jhet maatschappelijk kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: .ta:Rec Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

1111 111 MI 111, 111'19756 1J 1 jl1111101

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

rt1/4"Xeeir:47_,':;;; Lr rçk;

rechtbank vn te.a,apt'lariu,z.1

BEC. 2013

Griff ier,m_rerfer'

3rugge  on

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden mod 11.1

aan het Belgisch Staatsblad







18.600,00). Het maatschappelijk kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal overtreft. Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door aandelen op naam zonder nominale waarde die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen. Het vast gedeelte van het kapitn al wordt vertegenwoordigd door achttienduizend zeshonderd (18.600) aandelen. Elk aandeel moet minstens voor één vierde worden volgestort. Op de 18.600 aandelen werd als volgt ingeschreven:

1) door de Heer VANDER HEYDE, Ides Henri ten belope van zesduizend tweehonderd (6.200) aandelen,

2) door de Heer van OPSTAL, Bart ten belope van zesduizend tweehonderd (6.200) aandelen,

3) door de Heer van TIEGHEM de TEN BERGHE, Michel ten belope van zesduizend tweehonderd (6.200) aandelen.

Ieder aandeel, waarop aldus werd ingetekend, werd in geld geheel volgestort, zodat de vennootschap thans uit dien hoofde over een bedrag van achttienduizend zeshonderd 18.600,00) beschikt. Overeenkomstig artikel 399 van het Wetboek van Vennootschappen, werd dit bedrag gestort op een bijzondere rekening geopend op naam van de vennootschap bij BNP Paribas Fortis, agentschap Oostende-Torhoutsesteenweg, te 8400 Oostende, Torhoutsesteenweg 356.

Hoedanigheid

Kunnen slechts vennoot zijn: notarissen-titularissen of kandidaat-notarissen die zijn opgenomen op het tableau bijgehouden door een Kamer van Notarissen, ongeacht of zij het notarisberoep uitoefenen als natuurlijk persoon of via een burgerlijke professionele éénmansvennootschap.

Aansprakelijkheid

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de handelsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid; derhalve is de aansprakelijkheid van de vennoten beperkt tot het bedrag van hun inbreng. Evenwel blijft iedere vennoot-notaris persoonlijk titularis van het notarisambt en is hij met de vennootschap hoofdelijk aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten die hij begaat, onverminderd verhaal van de vennootschap op de notaris. Onder de vennoten bestaat er geen solidariteit, noch onverdeeldheid.

Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, die is samengesteld uit alle vennoten. Vennoten-rechtspersonen dienen een vast vertegenwoordiger aan te wijzen die in hun naam en voor hun rekening het bestuursmandaat zal uitoefenen en die noodzakelijkerwijze de enige vennoot-notaris van deze rechtspersoon dient te zijn. Het mandaat van iedere bestuurder geldt voor onbepaalde termijn en komt slechts te vervallen op het ogenblik dat de bestuurder, om welke reden ook, ophoudt vennoot te zijn, tenzij anders beslist wordt door de algemene vergadering. Het mandaat van iedere bestuurder is bezoldigd, tenzij anders beslist wordt door de algemene vergadering. De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter en, desgevallend, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. In het intern reglement kan desgevallend een rotatiesysteem voor deze functie(s) uitgewerkt worden. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden ter verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van de bevoegdheden die door deze statuten of door de wet aan de algemene vergadering toekomen. Het mag onder meer alle roerende goederen huren of verhuren, leasen, aankopen of vervreemden; leningen aangaan; alle goederen van de vennootschap in pand geven; de vennootschap als eiser of verweerder voor de rechtbanken vertegenwoordigen; schikkingen treffen. De bestuurders kunnen onderling tot een interne taakverdeling overgaan die nader kan



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge













Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

mod11.1

uitgewerkt worden in het intern reglement. De raad van bestuur kan bepaalde onderdelen van haar bevoegdheden delegeren aan één of meerdere bestuurders. De raad van bestuur kan bepaalde onderdelen van haar bevoegdheden, voor zover deze geen rechtstreeks verband houden met de uitoefening van het notarisambt, delegeren aan derden. Deze delegatiebevoegdheid dient steeds beperkt te zijn tot nauwkeurig omschreven taken. Zij dient bovendien steeds beperkt te zijn in de tijd. De aldus bijzondere gevolmachtigde kan de vennootschap binnen het kader van zijn volmacht tegenover derden rechtsgeldig vertegenwoordigen.

Artikel 23. Externe Vertegenwoordiging

De vennootschap wordt in rechte en tegenover derden geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders gezamenlijk handelend.

Algemene vergadering

De algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen op de derde vrijdag van de maand mei om twaalf uur om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de kwijting aan de bestuurders. Als die dag een feestdag is, komt de vergadering bijeen op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur. De algemene vergaderingen vinden plaats op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht. Een vennoot mag, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, tweede lid van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, volmacht geven aan een andere vennoot om hem op een algemene vergadering te vertegenwoordigen en zijn plaats zijn stem uit te brengen. Een vennoot mag meerdere medevennoten bij volmacht vertegenwoordigen. De vennoten-rechtspersonen worden vertegenwoordigd door hun statutaire of wettige vertegenwoordigers. Iedere vennoot beschikt over één stem, ongeacht het aantal aandelen dat hij of zij bezit. Van de aandelen waarop de eisbare stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort. De stemming geschiedt bij handopsteken of naamafroeping tenzij de vergadering daarover anders beslist.

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Winstverdeling

Van de netto-winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke

reserve te vormen tot dat zij één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Over de

aanwending van het saldo wordt telkenjare, bij unanimiteit, beslist door de jaarvergadering, op voorstel van de raad van bestuur. De betaling van de dividenden geschiedt op de datum en op

de manier door de raad van bestuur vastgesteld. In het geval de jaarvergadering beslist tot

winstverdeling onder de vennoten, via uitkering van dividend of tantièmes, dan zal deze steeds plaatsvinden op basis van volgende verdeelsleutel: iedere vennoot is gerechtigd in de winst in verhouding tot het aantal aandelen dat hij bezit behoudens andersluidende en bij unanimiteit tot stand gekomen ptinciepsaldcoorden tussen de vennoten.

Ontbinding en vereffening

De vennootschap kan ten alle tijde vroegtijdig ontbonden worden bij besluit van de buitengewone algemene vergadering, die beraadslaagt en beslist op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten, meer bepaald met eenparigheid van alle vennoten die daartoe een verzoek richten aan de Minister van Justitie. In dat geval blijven alle notarissen-titularissen hun notarisambt uitoefenen ten individuelen titel. Bovendien kan de burgerlijke rechtbank op verzoek van één of meer vennoten, van de Procureur des Konings of van de betrokken Kamer van Notarissen, de ontbinding van de vennootschap uitspreken als er daartoe gegronde redenen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

bestaan of als het openbaar belang zulks vereist. Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars en desgevallend één of meer alternatieve kandidaat-vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de Rechtbank van Koophandel van de benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de wet. In voorkomend geval zal de vergadering de emolumenten van de vereffenaars vaststellen.

Liquidatiesaldo

Na betaling van alle schulden van de vennootschap en de aanleg van een provisie voor de kosten van de vereffening, zal het liquidatiesaldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen. Als op alle aandelen niet in eenzelfde mate stortingen werden uitgevoerd, zullen de vereffenaars het evenwicht onder de aandelen vanuit het standpunt van de volstorting herstellen hetzij door een opvraging, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen. De resterende activabestanddelen worden onder de vennoten verdeeld in evenredigheid tot hun aandelenbezit.

Aanvullende besluiten van de oprichters

1) Afsluiting eerste boekjaar Eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar zal afgesloten worden op 31 december 2014.

De eerste jaarvergadering zal bijgevolg in juni 2015 gehouden worden.

2) Benoeming bestuurders

Werden aangesteld als bestuurders te rekenen van 12 december 2013:

a) de Heer VANDER HEYDE, Ides Henri Constance Marie, notaris, rijksregister

nummer 57.06.07-285.65, wonende te 8340 Damme (Oostkerke), Damse Vaart Oost 3;

b) de Heer van OPSTAL, Bart Lode Jan Dirk, notaris, rijksregister nummer 65.08.18191.11, wonende te 8400 Oostende, Vindictivelaan 8 bus 1;

c) de Heer van TIEGHEM de TEN BERGHE, Michel Charles Jacques Marie Ghislain, notaris, rijksregister nummer 63.09.03-019.16, wonende te 8460 Oudenburg, Zwaanhoek 11/B; die allen aanvaard hebben.

Werden aangesteld als bijkomende bestuurders te rekenen van 1 januari 2014:

a) de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Notaris Ides Henri Vander Heyde", waarvan de benaming te rekenen van 1 januari 2014 "Ides Henri Vander Heyde Advies" wordt, met zetel te 8400 Oostende, Vijverstraat 49, ondernemingsnummer (BE) 0867.371.921, met als vast vertegenwoordiger de Heer VANDER. HEYDE Ides, voornoemd;

b) de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Bart van Opstal Notaris", waarvan de benaming te rekenen van 1 januari 2014 "Bart van Opstal Advies" wordt, met zetel te 8400 Oostende, Vijverstraat 49, ondernemingsnummer (BE) 0473.044.254, met als vast vertegenwoordiger de Heer van OPSTAL Bart, voornoemd;

c) de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Notaris Michel van TIEGHEM", waarvan de benaming te rekenen van 1 januari 2014 "Michel van TIEGHEM Advies" wordt, met zetel te 8400 Oostende, Vijverstraat 49, onderaemingsnummer (BE) 0475.729.966, met als vast vertegenwoordiger de Heer van TIEGHEM de TEN BERGHE Michel, voornoemd; die allen aanvaard hebben.

De opdracht van alle bestuurders zal bezoldigd uitgeoefend worden, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering. Hun mandaat is van onbepaalde duur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Bijzondere lastgeving

De oprichters hebben verklaard tot bijzondere lasthebber van de vennootschap aan te stellen: De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "CNOCKAERT & SALEM", belastingeonsulenten, met zetel te 8200 Brugge (Sint-Andries), Koude Keukenstraat 13, die voor de uitvoering van dit mandaat zal vertegenwoordigd zijn door de Heer Peter CNOCKAERT of een persoon door haar daartoe gemachtigd. Teneinde de vennootschap in te schrijven bij de kruispuntbank der ondernemingen via een ondernemingsloket naar keuze en desgevallend bij de B.T.W.-administratie. En eveneens teneinde in de toekomst in naam en voor rekening van de vennootschap alle wijzigingen en schrappingen bij de kraispuntbank der ondernemingen en de B.T.W. te bewerkstelligen. Te dien einde mag de lasthebber in naam van de vennootschap alle verklaringen afleggen, alle akten en documenten ondertekenen, indeplaatsstellen en al het nodige doen in de ruimste zin van het woord.

Voor eensluidend analytisch uittreksel

Afgeleverd voor registratie met het oog op de neerlegging voorzien in artikel 68 van

het Wetboek van Vennootschappen.

Notaris François-Xavier Willems

Gelijktijdig neergelegd : expeditie van de akte dd. 12 december 2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
VANDER HEYDE, VAN OPSTAL & VAN TIEGHEM, GE…

Adresse
VIJVERSTRAAT 49, 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande