VDV ADVOCATEN

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VDV ADVOCATEN
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 544.823.957

Publication

30/01/2014
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1  Rechtsvorm en naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een vennootschap onder firma : V.O.F. VDV ADVOCATEN

Artikel 2  Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8800 Roeselare, Henri Horriestraat 46. De zetel kan overgebracht

worden naar een andere plaats in België bij besluit van de algemene vergadering.

Artikel 3  Duur

Artikel 4  Doel

Het doel van de vennootschap is de uitoefening voor gezamenlijke rekening van het beroep van advocaat, scheidsrechter, juridisch consultant, vereffenaar, gerechtelijk mandataris, alsmede van alle activiteiten die niet deontologisch onverenigbaar zijn met het beroep van advocaat.

Tussen:

1. De Burgerlijke Vennootschap onder vorm van Vennootschap onder firma Advocatenkantoor VAN EECKHOUT  VANTHUYNE, met zetel te 8800 Roeselare/Rumbeke, Graaf de Limburg Stirumlaan 25, ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0832.081.539, hier vertegenwoordig door de heer Antoine Van Eeckhout,

2. De burgerlijke Vennootschap onder vorm van Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid LODE

DERUDDER Advocaat, met zetel te 8800 Roeselare, Gyspeerdts Hof 19, ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0836.463.464, hier vertegenwoordigd door de heer Lode Derudder,

3. De heer KOEN VANDENBERGHE, wonende te 8770 Ingelmunster, Nijverheidsstraat 13b, ingeschreven in

de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0851.437.591

Partijen zetten uiteen dat zij per 1 januari 2014 overgaan tot het oprichten van een vennootschap onder firma

(V.O.F).

De gecoördineerde statuten luiden als volgt:

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur. Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : VDV Advocaten

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Henri Horriestraat 46

*14301045*

Luik B

0544823957

8800

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Roeselare

Griffie

Neergelegd

28-01-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De vennootschap mag alleen of met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle roerende, onroerende of financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of die de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen of vergemakkelijken.

De vennootschap mag de functie van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen. De vennootschap kan haar maatschappelijk doel uitoefenen zowel in België als in het buitenland.

Artikel 5  Kapitaal/Aandelen

Bij de oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 5000 Euro, dat bij wijze van geldschieting ingebracht wordt, door iedere vennoot wordt zijn aandeel volgestort. Deze deelbewijzen worden op naam van elke vennoot ingeschreven in een register. Er zijn 100 deelbewijzen, allen volstort door :

Artikel 7 - Vennoten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vennoot is de natuurlijke of rechtspersoon die alsdusdanig is opgetreden bij de oprichting of is aanvaard door de

Algemene Vergadering en die het huishoudelijk reglement heeft onderschreven.

Enkel advocaten of vennootschappen van advocaten kunnen vennoot zijn.

VOF Van Eeckhout-Vanthuyne, Graaf de Limburg Stirumlaan 25 te 8800 Roeselare, volstort 41 deelbewijzen (2050 ¬ );

Vandenberghe Koen, Nijverheidstraat 13B te 8800 Roeselare, volstort 36 deelbewijzen (1800 ¬ ); BVBA Lode Derudder Gryspeerds Hof 19 te 8800 Roeselare, volstort 23 deelbewijzen (1150 ¬ ).

De aandelen zijn niet overdraagbaar. Deze kunnen slechts worden overgedragen onder de levenden aan een vennoot of aan een persoon die de hoedanigheid heeft door de statuten vereist om vennoot te kunnen worden en dit met eenparige goedkeuring van alle vennoten.

Tevens kan een vennoot  rechtspersoon zijn participatie zonder voorafgaandelijke goedkeuring overdragen aan de fysische persoon die de enige vennoot is of vennoot met een meerderheid van de aandelen of een meerderheid heeft van de aandelen van die vennootschap, indien deze persoon voldoet aan de hoedanigheid om vennoot te worden..

In geval van ontslag (uitsluiting) is de aanwezigheid van de betrokken vennoot niet vereist, doch dient hij wel voorafgaandelijk in de mogelijkheid te zijn gesteld om ten aanzien van de andere vennoten zijn standpunt te hebben uiteengezet omtrent de motieven en de redenen die aan de grondslag liggen van een mogelijke beslissing tot uitsluiting.

Niettemin kan iedere vennoot-fysische persoon, zonder voorafgaandelijke goedkeuring zijn participatie overdragen aan een rechtspersoon waarvan hij de enige vennoot is of vennoot met een meerderheid van de aandelen of een meerderheid heeft van de aandelen van die vennootschap, mits de statuten van deze rechtspersoon goedgekeurd zijn door de Raad van de Orde van Advocaten.

Over het ontslag (uitsluiting) als vennoot wordt beslist door de Vergadering van zaakvoerders conform art.12 & art.13 (2.3.5) van het huishoudelijk reglement.

Overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen, aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie of collectieve schuldenregeling van een vennoot of een vennoot die door de Raad van de Orde van Advocaten wordt verplicht uit te treden als advocaat, heeft van rechtswege ontslag als vennoot tot gevolg.

Elke vennoot is gerechtigd op het einde van ieder boekjaar uit de vennootschap te treden, mits het geven van een voorafgaande opzeg, per aangetekend schrijven te versturen aan de overige vennoten, van minstens zes maanden voor het einde van het boekjaar.

In dit geval dient hij zijn aandelen over te dragen aan de andere vennoten (indien deze laatsten dit aanvaarden) en dit in verhouding tot het aandelenpercentage of aan een nieuwe vennoot, die door de bestaande vennoten wordt aangewezen.

Anders wordt aan de uittredende vennoot de aandelen voldaan of wordt de vennootschap ontbonden.

Een uittredend of uitgesloten vennoot of diens rechtsverkrijger (indien geen overname gebeurt) heeft recht op vergoeding van zijn aandelen, dat de waarde vertegenwoordigt van zijn gerechtigheid in de vennootschap. Bij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

gebreke aan een akkoord over de waarde van de aandelen zal de waarde worden vastgesteld door een bedrijfsrevisor, die in gemeenschappelijk akkoord wordt aangeduid door de Stafhouder van de Orde van Advocaten bij de Balie van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap is gevestigd.

Artikel 8  Bestuur

De leiding van de vennootschap berust bij een of meer zaakvoerders-vennoten, gekozen door de Algemene Vergadering.

Als zaakvoerder kan slechts worden gekozen, een advocaat-vennoot of een advocaat die zaakvoerder/gedelegeerd bestuurder is van een vennootschap die vennoot is.

Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om gerechtigde redenen door een besluit van de Algemene Vergadering, die met 3/4 meerderheid beslissen.

De Voorzitter van de vergadering van zaakvoerders wordt benoemd, bij gewone meerderheid, voor een periode van drie jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aldus hebben de zaakvoerders de macht om, onder meer, en zonder dat deze opsomming beperkend moet worden gelezen: alle verbintenissen aan te gaan jegens derden in verband met de activiteiten van de vennootschap, onder meer roerende als onroerende goederen in huur te nemen of te geven, te verwerven en te vervreemden, kortom alle goederen te verhandelen op alle mogelijke wijzen en alle diensten te verlenen die daarmee gepaard gaan; leningen aan te gaan; het vermogen van de vennootschap geheel of ten dele in pand te geven of met hypotheek te bezwaren; met afstand van hypotheek, voorrecht en/of vordering tot ontbinding, met of zonder kwijting en ook zonder dat het bewijs van betaling wordt geleverd, vrijstelling of opheffing te verlenen van hypothecaire en andere inschrijvingen, overschrijvingen, beslag, verzet op de prijs en andere acties die een vrije en onbezwaarde levering van goederen belemmeren, dadingen en minnelijke schikkingen te treffen over de belangen van de vennootschap, in rechte op te treden namens de vennootschap, de besluiten van de Algemene Vergadering uit te voeren; de hun verleende macht te delegeren bij wijze van in de tijd en/of in omvang beperkte lastgeving.

Worden benoemd tot zaakvoerders voor de duur van de vennootschap :

VOF Advocatenkantoor VAN EECKHOUT  VANTHUYNE, met als wettelijke vertegenwoordiger, Van Eeckhout Antoine, voornoemd, die aanvaardt;

De vergadering van zaakvoerders is bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten, waarvoor krachtens de Wet alleen de Algemene Vergadering van vennoten bevoegd is.

Is er slechts één zaakvoerder dan treft hij besluiten naar eigen inzicht.

Zijn er twee zaakvoerders dan dienen zij beiden akkoord te gaan om geldig te besluiten.

Zijn er drie zaakvoerders dan vormen zij een college dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de algemene

regels van beraadslagende vergaderingen.

8.1 : Bevoegdheid

De zaakvoerder/vergadering van zaakvoerders is bevoegd om:

-nieuwe vennoten te aanvaarden;

-vennoten toe te laten uit te treden;

-vennoten uit te sluiten;

-nieuwe inbrengen te aanvaarden om te gelden op het veranderlijk kapitaal;

-terugbetaling op het veranderlijk kapitaal toe te laten;

-vrijstelling te verlenen van volstortingsverplichting in zoverre het gaat om het veranderde deel van

het kapitaal.

BVBA KC Trade, met als vaste vertegenwoordiger Vandenberghe Koen, voornoemd, die aanvaardt;

BVBA LODE DERUDDER Advocaat, met als wettelijke vertegenwoordiger, Lode Derudder, voornoemd die aanvaardt.

8.2 : Externe vertegenwoordigingsmacht

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in en

buiten rechte.

Zijn er twee zaakvoerders aangesteld dan dienen zij gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

handelen in en buiten rechte.

Zijn er drie zaakvoerders aangesteld dan vertegenwoordigt de vergadering van zaakvoerders als college de

vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Hij handelt door de meerheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de vergadering van zaakvoerders als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door elke zaakvoerder die alleen optreedt en aan wie volledige individuele vertegenwoordigingsmacht is toegekend, tevens door elke zaakvoerder voor handelingen die een bedrag van 10.000 EUR (tienduizend euro) niet overschrijden.

Artikel 9  Vergadering Zaakvoerders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10  Algemene Vergadering

De vergadering van zaakvoerders vergadert na oproeping door de Voorzitter, zo dikwijls als het belang van de vennootschap dit vereist, en bovendien binnen de 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van een zaakvoerder aan de andere zaakvoerders.

De oproepingsbrief tot de vergadering van zaakvoerders wordt, behoudend in geval van dringende noodzakelijkheid, ten minste vijf volle dagen voor de vergadering verzonden. Deze oproeping kan gebeuren per faxrapport of email. De oproeping bevat de agenda.

De vergadering van zaakvoerders kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering. De zaakvoerder die belet is, kan bij eenvoudige brief/fax of email, volmacht geven aan één van de andere zaakvoerders, maar slechts voor één vergadering. Elke zaakvoerder kan slechts één medezaakvoerder vertegenwoordigen.

De Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle vennoten en haar besluiten gelden ook voor de vennoten die niet deelnamen aan de besluitvorming of die tegenstemden, mits de door de Wet en de statuten opgelegde voorwaarden om geldig te beraadslagen zijn nageleefd.

Voor een statutenwijziging gelden volgende aanwezigheids- en meerderheidsvereisten.

Op de Algemene Vergadering moeten alle vennoten aanwezig zijn of vertegenwoordigd. Zo niet moet een

tweede vergadering worden samengeroepen met dezelfde agenda die dan kan besluiten ongeacht het aantal

aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Het voorstel is slechts goedgekeurd indien het de instemming bekomt van 2/3 van de vennoten.

De vergadering van zaakvoerders wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezigen.

De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de zetel gevestigd is, aangewezen in de oproepingsbrief.

De vervulling van deze formaliteit is niet vereist, wanneer alle zaakvoerders aanwezig zullen zijn en met éénparigheid van stemmen de agenda vaststellen waarover zij ter vergadering zullen beraadslagen en besluiten.

De Algemene Vergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samen komen om binnen de perken gesteld door de Wet en de statuten, te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap.

In de regel worden de besluiten geldig genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten, bij gewone meerderheid.

Er wordt gestemd per aandeel waarbij elk aandeel recht geeft op één stem.

Iedere vennoot mag zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een gemachtigde die vennoot moet zijn en die de bij de statuten bepaalde formaliteiten heeft

vervuld om deel te nemen aan de vergadering, onverminderd de wettelijke voorziene vertegenwoordigingsregeling inzake rechtspersonen en onbekwamen. Het bestuur mag de vorm van de volmachten  die schriftelijk dienen te worden gegeven  bepalen en eisen dat deze worden neergelegd op de wijze en binnen de termijn die het bepaalt.

De jaarlijkse algemene vergadering zal plaatsvinden elke eerste dinsdag van december om achttien uur, op de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

zetel van de vennootschap of op een andere plaats in de oproepingen vermeld. Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerst volgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden.

Artikel 11  Boekjaar / Jaarrekening / Resultaat

Het boekjaar loopt van 01/07 tot 30/06 van ieder jaar. Het eerste boekjaar loopt vanaf datum van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid tot en met 30/06/2015.

Op 30/06 van ieder jaar, en voor het eerst op 30/06/2015, wordt een inventaris opgemaakt en de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

Artikel 12  Ontbinding  Vereffening

De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze van rechtswege, door uitspraak van de rechter of bij besluit van de Algemene Vergadering, plaats vond met het oog op haar vereffening en tot aan de sluiting ervan als rechtspersoon, voortbestaan.

SLOTBEPALINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Worden geen vereffenaars benoemd dan zijn de zaakvoerders die ingevolge de ontbinding automatisch uittredend zijn, van rechtswege vereffenaars. Zij handelen alsdan namens de vennootschap in vereffening op dezelfde wijze als wanneer zij optraden in hun hoedanigheid van zaakvoerder en hebben de bevoegdheid om de verrichtingen te stellen, opgesomd in de Vennootschappenwet, zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de Algemene Vergadering behoeven. Hun aanstelling geldt, behoudens ontslag door de Algemene Vergadering of door hen aangeboden, voor onbepaalde duur en tot beëindiging van hun opdracht.

Artikel 13  Keuze van woonplaats

Met het oog op de vereffeningactiviteiten benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, stelt vast op welke wijze zij de vennootschap kunnen verbinden en vertegenwoordigen en geeft aan hoe zij de vereffening tot een goed einde moeten brengen.

Het netto-provenu van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen wordt door de vereffenaar onder de zaakvoerders verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten, nadat, indien nodig, de aandelen op een gelijke voet worden gesteld ofwel door aanrekening van de nog openstaande bedragen op de aandelen waarop in mindere mate is afbetaald, ofwel door vooruitbetaling ten bate van de aandelen waarop in hogere mate is betaald, tot beloop van het verschil.

Bij wijze van uitvoeringsmaatregel van het vennootschapscontract waartoe zij toetreden, zijn alle zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, die in het buitenland wonen, verplicht voor hun betrekkingen met de vennootschap, in België woonplaats te kiezen. Komen zij deze verplichting niet na dan worden zij geacht van rechtswege domicilie te hebben gekozen op de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, aanzeggingen, en aanmaningen, kunnen worden betekend en alle brieven en berichten mogen worden gezonden.

De zaakvoerders worden geacht woonplaats te hebben gekozen op het adres dat in het aandelenregister wordt ingeschreven bij hun toetreding. Met latere adreswijzigingen wordt slechts rekening gehouden in zoverre de zaakvoerders op eigen initiatief deze wijziging schriftelijk hebben meegedeeld aan het bestuur.

Met het oog op de effectieve inwerkingstelling van de vennootschap nemen de zaakvoerders volgende besluiten:

- Aanvang en einde van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar zal eindigen op 30 juni 2015 en begint op heden, met dien verstande dat de vennootschap alle verrichtingen sedert 1 januari 2014 namens haar aangegaan door de oprichters, bekrachtigt en voor haar rekening neemt.

- Benoeming van de zaakvoerders

De oprichters beslissen met éénparigheid voor de eerste maal drie zaakvoerders aan te stellen en benoemen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

VOF Advocatenkantoor VAN EECKHOUT  VANTHUYNE, met als wettelijke vertegenwoordiger, Van Eeckhout Antoine.

deze tot die functie, die  onbezoldigd zal worden uitgeoefend:

BVBA KC Trade, met als vaste vertegenwoordiger, Koen Vandenberghe,

BVBA LODE DERUDDER Advocaat, met als wettelijke vertegenwoordiger, Lode Derudder

Aan hen is volledige collectieve vertegenwoordigingsmacht verleend om met drie gezamenlijk handelend namens de vennootschap, op te treden in rechte en jegens derden.

- Beslissingen Vergadering van Zaakvoerders

WAARVAN AKTE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Opgemaakt en verleden te Roeselare op datum als voormeld.

De hiervoor aangestelde zaakvoerders (in raad verenigd) kiezen als Voorzitter van de raad: Lode Derudder

Het kapitaal wordt volstort voor 5.000 EUR, iedere vennoot volstort zijn aandeel.

Coordonnées
VDV ADVOCATEN

Adresse
HENRI HORRIESTRAAT 46 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande