VERBIST WALLONIE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : VERBIST WALLONIE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 561.822.515

Publication

18/09/2014
ÿþ Mod Werd 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor" behoud

aan hE Beigist Staatsbt

MONIT

1 1 -

bELG1SCH

Ondernemingsnr bge-4. e .S,45-Benaming

" (voluit) : VERBIST WALLONIE

(verkort)

:UR BELGE

NEERGELEGD

39- 2014 - 7 MU. 2014

Rechtbank van KOOPHANDEL

STAATSBLA

Gietifird. KORTRIJK

-

Rechtsvorm Naamloze Vennootschap

Zetel: 8870 Izegem, Gentseheerweg, 78

(volledig adres)

Onderwerp akte PARTIELE SPLITSING VAN DE NAAMLOZE VENNOOTSCHAP E.E.G. SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM  OPRICHTING VAN DE NAAMLOZE VENNOOTSCHAP "VERBIST WALLONIE"

Uit een akte verleden voor Notaris Bernard Loontjens, te Izegem, op 31 juli 2014, ter registratie,

blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de Naamloze Vennootschap "E.E.G. SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM", opgericht bij akte verleden voor Notaris Camille D'Hooghe, te Aarschot, op 7 april 1986; bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 1 mei daarna, onder het nummer 860501-187,: waarvan de statuten werden gewijzigd bij proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door Notaris Camille D'Hooghe, te Aarschot op 22 januari 1990, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 16 februari daarna, onder het nummer 900216-234, waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd ingevolge noturen van de raad van bestuur opgemaakt door Notaris Jean-Pierre Rooman, te Leuven, op 27 februari 1991, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 10 april 1991, onder het, nummer 910410-419,gehouden op 31 juli 2014, heeft beslist wat volgt:

1. Omzetting en afronding van het in Belgische Frank uitgedrukte maatschappelijke kapitaal van de vennootschap in Euro, tegen een omrekeningskoers waarbij één Euro (1,-¬ ) gelijk is aan veertig komma drieduizend driehonderd negen en negentig Belgische Frank (40.3399,-BEF), zodat het kapitaal van de vennootschap na deze omzetting en afronding vier miljoen vijftienduizend achthonderd vijf en zeventig euro tien eurocent (4.015.875,10 bedraagt.

2. Kennisname en bespreking van de hierna vermelde stukken:

- het voorstel tot partiële splitsing, waarvan de aandeelhouders kosteloos de mogelijkheid hebben een afschrift te bekomen;

- de jaarrekeningen nopens de laatste drie boekjaren van de overdragende vennootschap;

- de verslagen van de bestuurders en de verslagen van de commissaris over de laatste drie boekjaren;

staat van actief en passief van de overdragende vennootschap per 31 december 2013',

het bijzonder verslag van de oprichters van de nieuw op te richten Naamloze Vennootschap "VERBIST WALLONIE" en het bijzonder verslag van een bedrijfsrevisor nopens de inbreng in nature, opgesteld in toepassing van artikel 444 van het Wetboek van vennootschappen.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor, de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "VANDELANOTTE BEDRIJFSREVISOREN", met zetel te 8500 Kortrijk, President Kennedypark, 1 A, vertegenwoordigd dcor de Heer Eddy Cober, hiertoe aangesteld door de raad van bestuur, nopens de inbreng in nature in de nieuw op te richten Naamloze Vennootschap "VERBIST WALLONIE", luiden letterlijk als volgt:

"5. BESLUIT

Onderliggend verslag werd opgemaakt met het oog op de inbreng in nature door oprichting in de NV, VERBIST WALLONIE welke beantwoordt aan de criteria voorzien in artikel 444 van het Wetboek van Vennootschappen.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaarnheden, zijn wij, ondergetekende, CVBA Vandelanotte Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door de heer Eddy Cober, bedrijfsrevisor, van oordeel dat:

- de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in nature en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in nature;

de beschrijving van elke inbreng in nature beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

- de voor de inbreng in nature door de partijen weerhouden methode van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn, rekening houdend met de vennootschapsrechtelijke context van de continuïteit in het kader van de voorgenomen splitsingsoperatie;

- De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 8A50 volledig volstorte aandelen van de NV VERBIST WALLONIE zonder vermelding van nominale waarde.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, dat ons verslag geen "faimess opinion" is.

Opgemaakt te Deume, 9 juli 2014

CVBA Vandelanotte Bedrijfsrevisoren

vertegenwoordigd door Eddy Cober",

Aan de voorzitter wordt ontslag verleend van de integrale voorlezing van het voormeld voorstel tot partiële splitsing en van de voormelde verslagen nopens de inbreng in nature.

3. Beslissing, onder de opschortende voorwaarde van de oprichting van de Naamloze Vennootschap "VERBIST WALLONIE" tot partiële splitsing in toepassing van de artikelen 677 en 742 van het Wetboek van vennootschappen, door inbreng door de Naamloze Vennootschap "E.E.G. SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM" van activa- en passivabestanddelen, in een nieuw op te richten Naamloze Vennootschap "VERBIST WALLONIE', en waarbij de Naamloze Vennootschap "E.E.G. SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM' niet ophoudt te bestaan.

Bijgevolg zullen de hierna vermelde activa- en passivabestanddelen van de overdragende vennootschap met aile rechten en verplichtingen per 1 januari 2014 overgaan op de nieuw op te richten Naamloze Vennootschap "fflBIST WALLONIE".

Ingevolge de partiële splitsing wordt het kapitaal van de overdragende Naamloze Vennootschap SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM" verminderd met één miljoen achthonderd twee en veertig duizend zeshonderd acht en tachtig euro acht en tachtig eurocent (E 1.842.688,88) om het kapitaal te brengen van vier miljoen vijftienduizend achthonderd vijf en zeventig euro tien eurocent (4.015.875,10 ¬ ) op twee miljoen honderd drie en zeventig duizend honderd zes en tachtig euro twee en twintig eurocent (E 2.173.186,22) door inbreng van het hierna beschreven afgesplitste vermogen in de Naamloze Vennootschap "VERBIST WALLONIE".

Goedkeuring van de eigendomsoverdracht van de activa- en passivabestanddelen van de Naamloze Vennootschap "E.E.G. SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM" naar de nieuw op te richten Naamloze Vennootschap "VERBIST WALLONIE", ingevolge partiële splitsing en verzoek aan de notaris een omschrijving te geven van het overgegane vermogen en van de wijze waarop het afgescheiden wordt aan de nieuw op te richten vennootschap.

Algemene beschrijving van de inbreng

De overgegane activa- en passivabestanddelen zijn opgesomd in de staat van activa en passive van de overdragende vennootschap per 31 december 2013.

Algemene voorwaarden van de inbreng

Voormelde activa- en passivabestanddelen worden afgesplitst naar de nieuw op te richten Naamloze Vennootschap "fflBIST WALLONIE" volgens de hierna vermelde voorwaarden:

a. de inbreng geschiedt op basis van de staat van activa en passive van de overdragende vennootschap per 31 december 201$

b. aile rechten, plichten en verbintenissen ontstaan vanaf 1 januari 2014 met betrekking tot de overgedragen activa- en passivabestanddelen, worden boekhoudkundig geacht te zijn verricht voor rekening van de nieuw op te richten vennootschap "VERBIST WALLONIE", waarin de betrokken bestanddelen worden ingebracht;

c, aile verbintenissen verbonden aan de ingebrachte activa- en passivabestanddelen, ongeacht met wie ze gesloten zijn, ook deze aangegaan met de overheid en jegens haar eigen organen en aandeelhouders, gaan onverkort over op de nieuwe vennootschap "VERBIST WALLONIE", met alle rechten en plichten die daaruit voortvloeien, zonder dat enige formaliteit moet worden vervuld dan de wettelijke voorgeschreven openbaarmaking van het besluit om deze overgang aan eenieder tegenstelbaar te maken;

d. de verkrijgende vennootschap heeft de voile eigendom van de ingebrachte activabestanddelen vanaf haar oprichting; zij wordt geacht het genct er van te hebben vanaf 1 januari 2014 en draagt vanaf zelfde datum aile belastingen en taksen die betrekking hebben op de ingebrachte goederen;

e. de verkrijgende vennootschap ontvangt uit het archief van de overdragende vennootschap de originele documenten en bescheiden die verband houden met de ingebrachte activa- en passivabestanddelen; in de mate dat deze documenten niet splitsbaar zijn, worden de originelen bewaard op de zetel van de verkrijgende vennootschap waar ze ter inzage gehouden worden van de overdragende vennootschap en haar bestuursorgaan; deze laatste kan er op verzoek door het bestuur van de bewaamemende vennootschap echtverklaarde afschriften van bekomen;

f. aile niet-geboekte, niet-gekende of vergeten activa en passive en alle activa en passiva die later zouden ontdekt, zullen volledig worden toebedeeld aan de Naamloze Vennootschap "E.E.G, SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM", dit evenwel in zoverre de niet geboekte, niet gekende of vergeten activa en passive en aile activa- of passivabestanddelen die later zouden worden ontdekt niet toerekenbaar zijn aan activa- of passivabestanddelen die bij de Naamloze Vennootschap "E.E.G. SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM" blijven of aan activa- of passivabestanddelen die naar de Naamloze Vennootschap "VERBIST WALLONIE" overgaan, in welk geval zij zullen worden toebedeeld aan de vennootschap waarin het betreffende activa- of passivabestanddeel is gebleven of werd gebracht;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

g. aile lopende geschillen met betrekking tot de ingebrachte activa- en passivabestanddelen zullen indien nodig verder gezet worden door, voor rekening en op kosten van de overdragende vennootschap, de Naamloze Vennootschap "E.E.G. SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM";

h. overeenkomstig artikel 686 van het Wetbcek van vennootschappen blijft de verkrijgende vennootschap hoofdelijk gehouden tot betaling van de zekere en opeisbare schulden die bestaan op de dag dat de akte houdende vaststelling van het besluit tot deelneming aan de splitsing in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt en die overgaan op een andere vennootsohap die door de splitsing tot stand is gekomen en van de schulden waarvoor in rechte of via arbitrage een bezwaar werd ingesteld tegen de gesplitste vennootschap vCeir de algemene vergadering die zich over de splitsing moet uitspreken. Voornoemde aansprakelijkheid geldt uitsluitend voor het nettoactief dat aan ieder van die vennootschappen wordt toegekend

Handelsfonds

Het handelsfonds van de vennootschap SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM" is vrij en onbelast van aile in het algemeen bevoorrechte schulden en lasten en is niet belast met enige hypothecaire inschrijving of overschrijving en geen enkel bestanddeel van het handelsfonds is bezwaard met pend en de vennootschap heeft geen enkel hypothecair mandaat met betrekking tot gezegd handelsfonds verleend, behoudens hetgeen hierna vermeld, zoals blijkt uit een hypothecaire staat afgeleverd door het hypotheekkantoor te Kortrijk op 1 1 juli 2014:

de inschrijving pand handelszaak ten voordele van de Naamloze Vennootschap 'MOU BANK BELGIE", te Brussel, genomen op het Eerste Hypotheekkantoor te Kortrijk op 30 juni 2011, onder referte "64-l30/06/2011-05699", voor een bedrag van zeven miljoen vierhonderd zes en dertig duizend achthonderd en zes euro (7.436.806,00 ¬ ) in hoofdsom en zevenhonderd drie en veertig duizend zeshonderd tachtig euro zestig eurocent (743.680,60 ¬ ) in toebehoren ingevolge een akte de dato 29 juni 2011, lastens het handelsfonds genaamd NV E.E.G. SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM, gelegen te Izegem, Gentseheerweg, 78, B.T.W.-BE 0428.806.811 (RPR Gent, Afdeling Kortrijk).

u de inschrijving pend handelszaak ten voordele van de Naamloze Vennootschap "DEXIA BANK BELGE', te Brussel, genomen op het Eerste Hypotheekkantoor te Kortrijk op 30 juni 2011, onder referte "64430/0612011-05700", voor een bedrag van vierhonderd vijf en negentig duizend zevenhonderd zeven en tachtig euro (495187,00E) in hoofdsom en negen en veertig duizend vijfhonderd acht en zeventig euro zeventig eurocent (49.578,70 E) in toebehoren ingevolge een akte de dato 29 juni 2011, lastens het handelsfonds genaamd NV E.E.G. SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM, gelegen te Izegem, Gentseheerweg, 78, B.T.VV.-BE 0428.806.511 (RPR Gent, Afdeling Kortrijk).

Bij mail de dato 26 juli 2014 heeft BELFIUS dienaangaande laten weten wat volgt, hierna letterlijk aangehaald:

"Geachte Notaris Loontjens,

ik verwijs naar onderstaande mail.

Hiermee bevestigen wij (=Belfius) ons akkoord niet de voorgestelde wijzigingen aan de kredietlijnen van EEG Verbist Izegem bij Belfius bank. Zodoende kan Verbist Wallonie SA worden opgericht en han de geplande partiële splitsing doorgaan. Wij ondernemen de nodige stappen om de betreffende kredietdocumentatie aan te passen / op te maken.

Mvg"

BOEKHOUDKUNDIGE VERWERKING

Vaststelling dat de nettowaarde van de activa- en passivabestanddelen die door de overdragende naamloze vennootschap 'E.E.G. SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM" worden ingebracht in de nieuw op te richten naamloze vennootschap "VERBIST WALLONIE", op grand van de staat van activa en passiva van de overdragende vennootschap per 31 december 2013, gelijk is aan TWEE MILJOEN VIJFHONDERD ACHT EN VEERTIG DUIZEND ACHTHONDERD ZEVENTIEN EURO DRIE EN VEERTIG EUROCENT (¬ 2.548.817,43) en als volgt geboekt wordt in de verkrijgende vennootschap:

KAPITAAL;

A. Geplaatst kapitaal: één miljoen achthonderd

twee en veertig duizend zeshonderd acht en

tachtig euro acht en tachtig eurocent 1.842.688,88

IV. RESERVES;

Wettelijke reserve: honderd vier en tachtig

Duizend tweehonderd acht en zestig euro

Negen en tachtig eurocent: 184.268,89

Beschikbare reserves: vijfhonderd één en twintig

Duizend achthonderd negen en vijftig euro

Zes en zestig eurocent: 521.859,66

OPRICHTING VAN DE NAAMLOZE VENNOOTSCHAP "VERBIST WALLONIE", waarvan de zetel zal gevestigd te zijn 8870 Izegem, Gentseheerweg, 78.

Op het kapitaal van de nieuw op te richten vennootschap wordt ingeschreven door inbreng in nature, en dit als volgt:

- de inbreng in natura bestaat uit de inbreng van voorschreven activa- en passivabestanddelen van de Naamloze Vennootschap "E.E.G. SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM", tegen de modaliteiten en voorwaarden zoals hiervoor bepaald;

als vergoeding voor deze Inbreng in nature worden er aan de aandeelhouders van de Naamloze Vennootschap "E.E.G. SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM" in totaal achtduizend honderd vijftig (8.150) volledig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

volgestorte aandelen zonder aanduiding van nominale waarde toegekend, waarbij de verdeling geschiedt a rato van de onderlinge aandelenverhouding in de overdragende vennootschap, in die zin dat elke aandeelhouder één (1) aandeel verkrijgt van de Naamloze Vennootschap "E.E.G. SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM" voor elk aandeel dat hij/zij aanhoudt in de Naamloze Vennootschap "E.E.G. SLACHTHUIS VEREIST IZEGEM", te weten:

a, aan Mevrouw Verbist Martine, wonende te 6920 Langemark-Poelkapelle, Cayennestraat, 86 bus A000, die aanvaardt: drieduizend negenhonderd vijf en zeventig (3.975) aandelen;

b, aan de Heer Verbist Diederik, wonende te 6680 Saint-Ode, Gérimont, 42, die aanvaardt: drieduizend negenhonderd vijf en zeventig (3.975) aandelen;

c. aan de Heer Verbist Lodewijk, wonende te 8870 Izegem, Gentseheerweg, 76, die aanvaardt: honderd (100) aandelen;

d. aan Mevrouw Kestens Daniëlie, wonende te 8870 Izegem, Gentseheetweg, 76, die aanvaardt: honderd (100) aandelen;

Het kapitaal van de vennootschap is volledig geplaatst en integraal volgestort,

Het doel van de Vennootschap is letterlijk omschreven ais volgt:

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland*,

- Alle financiële en beheersverrichtingen met betrekking tot eigen roerend vermogen en met betrekking tot onroerend vermogen, onder meer, krediet en financiering, belegging van eigen roerend vermogen en van onroerend vermogen, het nemen van participaties in nieuwe en bestaande vennootschappen, beheren van eigen roerend en van onroerend vermogen, hypothecaire en andere borgstelling, commissie- en delcredereverrichtingen, voor zover dit alles wettelijk is toegelaten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleg-s-Igingsad-ivies doen als bedoeld in de wetten en koninklijke be-sluiten op de frinannciële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

- Het stellen van persoonlijke of zakelijke borgen in het voordeel van derden.

- Het verwerven en huren met het oog op het verhuren en onderverhuren van onroerende goederen en eigen roerende installaties.

- Het optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen.

- Een patrimonium bestaande uit eigen roerende en onroerende goederen te verwerven, te behouden, in de ruimste zin van het woord te beheren en oordeelkundig uit te breiden.

Binnen dit kader mag de vennootschap overgaan tot het aankopen, verkopen, bouwen, verbouwen, uitrusten, opschikken, herstellen, valoriseren, huren, verhuren, onderverhuren of in pand nemen, maar ook eventueel verkopen van alle roerende en onroerende goederen, al dan niet gemeubeld.

- Het optreden als commissionair, tussenpersoon, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden bij alle commerciële activiteiten.

- Het nemen van participaties onder welke vorm ook, in alle bestaande en op te richten vennootschappen en ondernemingen, het beheren en valoriseren van eigen roerende waarden en participaties, het verlenen van financiële en andere bijstand aan de vennootschappen en ondernemingen waarin ze belangen heeft.

- Elke dienstverlening op het gebied van management, het beheer en het bestuur van en aile adviesverlening aan bedrijven, personen en vennootschappen.

DUUR

De vennootschap bestaat voor onbeperkte duur vanaf haar oprichting. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel. Behoudens gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering.

KAPITAAL

Het geplaatst kapitaal bedraagt één miljoen achthonderd twee en veertig duizend zeshonderd acht en tachtig euro acht en tachtig eurocent (1,842.688,88 ¬ ) en is verdeeld in achtduizend honderd vijftig (8.150) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die ieder één/achtduizend honderd vijftig (1/6.150ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal kan gewijzigd worden.

Het kapitaal is volledig onderschreven en volgestort.

Het boekjaar begint ieder jaar op één januari en eindigt op één en dertig december van hetzelfde jaar. Het eerste boekjaar vangt aan op de dag van neerlegging van een uitgifte van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van Koophandel cm te eindigen op één en 31 december 2014.

Ieder jaar de eerste vrijdag van de maand juni om veertien uur moet een jaarvergadering gehouden worden en waarvan de eerste zal plaatsvinden in juni 2015. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de volgende werkdag op hetzelfde uur gehouden, De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

Omtrent het aanleggen van reserves, de verdeling van de winst en van het saldo na vereffening, bepalen de statuten wat volgt:

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds, de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag en de uitkering van een eerste dividend voor niet afgeloste aandelen zoals voorzien in artikel zes hiervoor.

Interimdividend

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kan, op eigen verantwoordelijkheid, een interimdividend op het resultaat van het boekjaar uitkeren en de datum van de betaalbaarstelling bepalen.

Deze uitkering mag alleen geschieden op de winst van het lopende boekjaar, in voorkomend geval verminderd met het overgedragen verlies of vermeerderd met de overgedragen winst, zonder onttrekking aan de reserves die volgens een wettelijke of statutaire bepaling gevormd zijn of moeten worden gevormd.

De raad van bestuur bepaalt het bedrag van het interimdividend in functie van vorig lid op zicht van een staat van activa en passive van de vennootschap, opgemaakt binnen de twee maanden vex5r de beslissing. Deze staat wordt nagezien door de commissaris zo er één benoemd werd die een verificatieverslag opmaakt dat aan zijn jaarverslag wordt gehecht.

Tot uitkering mag niet eerder worden besloten dan zes maanden na de afsluiting van het voorgaande boekjaar en nadat de jaarrekening over dat boekjaar is goedgekeurd.

Na een eerste interimdividend mag niet tot een nieuwe uitkering worden besloten dan drie maanden na het besluit over het eerste interimdividend.

Aandeelhouders die in strijd met deze bepalingen een interimdividend hebben ontvangen, moeten dit terugbetalen indien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitbetaling strijdig was met de voorschriften of daarvan gezien de omstandigheden niet onwetend kon zijn,

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door een raad bestaande uit ten minste drie leden, al dan niet aandeelhouders.

De raad van bestuur kan uit twee leden, al dan niet aandeelhouders, bestaan in de gevallen door de wet voorzien.

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij het openvallen van een bestuursopdracht ingevolge overlijden, ontslag of om het even welke andere reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien. In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de definitieve benoeming doen. De bestuurders zijn herkiesbaar.

Behalve bij herverkiezing mogen de opdrachten de wettelijke termijn niet overschrijden.

De opdrachten eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervallen.

De algemene vergadering mag aan de bestuurders vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter kiezen om de vergadering van de raad van bestuur en de algemene vergadering voor te zitten.

Ingeval de voorzitter belet is, of bij niet-benoeming van een voorzitter, duiden de aanwezige bestuurders aan wie de vergadering voorzit.

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als de belangen van de vennootschap dit vereisen, op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders. Wanneer de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaat, heeft elke bestuurder het recht de raad van bestuur bijeen te roepen. De vergaderingen worden gehouden op de zetel of op elke andere plaats vermeld in de bijeenroepingen.

De uitnodigingsbrieven zullen, buiten dringende gevallen in de notulen te rechtvaardigen, altijd minstens vijf voile dagen voor de vergadering worden verstuurd. Zij Zijr1 niet vereist wanneer alle bestuurders er in toesternmen te vergaderen.

De raad kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer de meerderheid van zijn leden, die volgens de wet aan de stemming mogen deelnemen, tegenwoordig of vertegenwoordigd is.

Indien deze aanwezigheidsvoorwaarde niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda van de vergadering voorkwamen, indien alsdan tenminste twee bestuurders tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn. De uitnodigingsbrieven tot deze tweede vergadering zullen minstens drie volle dagen voor de vergadering worden verstuurd. Deze tweede vergadering dient gehouden te worden ten vroegste de zevende dag en ten laatste de veertiende dag na de eerste vergadering.

Elk belet bestuurder mag schriftelijk of per telefax aan één zijner collega's in de raad volmacht geven om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Geen enkele bestuurder mag echter over meer dan twee stemmen beschikken, één voor hem en één voor zijn lastgever.

De besluiten van de raad worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Ingeval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend, behoudens wanneer de raad van bestuur slechts uit twee leden zou bestaan.

De besluiten van de raad van bestuur kunnen, in uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord. Die procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening, de aanwending van het toegestaan kapitaal, de uitkering van interimdividenden.

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in de notulen, ondertekend door tenminste de meerderheid van de leden die aan de beraadslagingen hebben deelgenomen.

De aan het gerecht of elders over te leggen afschriften of uittreksels worden ondertekend door een gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, binnen de perken van het maatschappelijk doel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

AI wat door de wet en onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Directiecomité

Het is de raad van bestuur toegestaan zijn bestuursbevoegdheden over te dragen aan een directiecomité zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. Wanneer een directiecomité wordt ingesteld, is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen die al dan niet bestuurder zijn.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot lid van het directiecomité, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. De overdraagbare bestuursbevoegdheid kan door een beslissing van de raad van bestuur warden beperkt. Deze beperkingen en eventuele taakverdeling die de leden van het directiecomité zijn overeengekomen, kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet indien zij worden bekendgemaakt.

Auditcomité

De raad van bestuur kan in zijn midden, in overeenstemming met de bepalingen van het wetboek van vennootschappen, een auditcomité oprichten, dat belast wordt met het permanent toezicht over de afgewerkte dossiers van de commissaris, de voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het auditcomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het auditco mité worden bepaald door de raad van bestuur.

In die hoedanigheid kan het auditcomité onder meer afwijkingen toestaan aan de commissaris, zoals bedoeld in het Wetboek van vennootschappen.

De raad van bestuur kan eveneens zelf optreden als auditcomité in de zin van het Wetboek van vennootschappen, en is dan onder meer belast met het permanente toezicht op de afgewerkte dossiers van de commissaris.

In die hoedanigheid kan de raad van bestuur, optredend als auditcomité, onder meer afwijkingen toestaan aan de commissaris, zoals bedoeld in het Wetboek van vennootschappen.

Dagelijks bestuur

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur opdragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurders, die alleen of gezamenlijk optreden. De raad van bestuur beslist omtrent hun benoeming, ontslag, bezoldioing en bevoegdheid.

Bijzondere opdrachten

De raad van bestuur is gemachtigd bijzondere gemachtigden en/of bestuurders te gelasten met bijzondere opdrachten, en hen daartoe vergoedingen toe te kennen, welke zullen aangerekend worden op de algemene kosten.

Onverminderd de bepalingen met betrekking tot de uitvoering van de opdrachten zoals voorzien onder voorgaand artikel, wordt de vennootschap vertegenwocrdigd in en buiten rechte door één gedelegeerd bestuurder, afzonderlijk optredend, die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging uitgaande van de raad van bestuur moet leveren.

De gedelegeerd bestuurder aan wie deze algemene vertegenwoordigingsbevoegdheden worden toegekend, wordt door de raad van bestuur benoemd en dit besluit wordt overeenkomstig de wet gepubliceerd. CONTROLE

De controle op de vennootschap wordt uitgeoefend door ten minste één commissaris, zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris vereisen of wanneer de algemene vergadering tot deze benoeming besluit.

De commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders voor een termijn van drie jaar.

Zijn opdracht eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervalt.

De bezoldiging van de commissaris(sen) wordt vastgesteld door de algemene vergadering, rekening houdend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van hun opdracht wordt vastgesteld. Zij kan worden gewijzigd met instemming van partijen.

Een commissaris kan tevens belast worden met uitzonderlijke werkzaamheden en bijzondere opdrachten zoals bedoeld in het Wetboek van vennootschappen, en daartoe bezoldigd worden.

Buiten deze bezoldigingen mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere aandeelhouder individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

STEMRECHT

Iedere aandeelhouder mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een bijzonder gemachtigde al dan niet aandeelhouder. De onbekwamen en de rechtspersonen worden geldig vertegenwoordigd door hun wettelijke lasthebber of vertegenwoordiger.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ieder aandeel geeft recht op één stem, behoudens de in de wet voorziene gevallen van schorsing van stemrecht.

Indien niet aile aandelen eenzelfde nominale waarde of fractiewaarde hebben, wordt het aan elk aandeel toe te kennen stemrecht bepaald in functie van de kleinste fractiewaarde, waaraan een stem wordt toegekend. Aandelen met een grotere fractiewaarde bekomen een evenredig vermeerderd aantal stemmen in verhouding tot het aantal keren dat hun waarde de kleinste fractiewaarde bevat,

OVERNAME VERBINTENISSEN

De comparanten verklaren, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, dat de vennootschap aile verbintenissen overneemt die zijn aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting, te rekenen vanaf 1 januari 2014.

Deze overneming zal evenwel slechts gevolg hebben wanneer de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal hebben verwor-iven en met name vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de statuten op de griffie van de bevoegde rechtbank. De verbintenissen intussen aangegaan dienen, overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, eveneens bekrachtigd te worden eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen,

COMMISSARIS

Aangezien uit ter goeder trouw verrichte schattingen, zoals weergegeven in het financieel plan, blijkt dat zij voor het eerste boekjaar niet zal voldoen aan de criteria van artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen, wordt aangesteld als commissaris van de vennootschap:

De Burgerlijke Vennootschap onder de vomi van een Coöperatieve Vennootschap niet Beperkte Aansprakelijkheid "VANDELANOTTE BEDRIJFSREVISOREN", met zetel te 8500 Kortrijk, President Kennedypark, 1 A, vertegenwoordigd door de Heer Eddy Cober.

De commissaris zal de controle verrichten over drie boekjaren. Zijn mandaat zal, behoudens herverkiezing, eindigen op de jaarvergadering van het jaar 2017.

De bezoldiging van de commissaris voor de controlewerkzaamheden in de Naamloze Vennootschap "VERBIST WALLONIE" zal achthonderd euro (800,00 E) bedragen. Dit bedrag zal elk jaar worden aangepast aan de evolutie van het indexcijfer van de consumptieprijzen, met dien verstande dat de bezoldiging niet kan dalen onder het basisbedrag van achthonderd euro (800,00 E).

Benoemingen  aanvaardingen - bezoldigingen

Het aantal bestuurders wordt bepaald op drie:

Tot bestuurders worden benoemd:

-De Gewone Commanditaire Vennootschap 'VERBIST-KESTENS", met zetel te 8870 Izegem, Gentseheerweg, 76, B.T.W.-BE 0553.545.148 (RPR Gent, afdeling Kortrijk), opgericht bij onderhandse akte op 1 juni 2014, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 5 juni daarna, onder het nummer 14305136, hier vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de Heer VERBIST Lodewijk, voornoemd.

Verklaring voorafgaandelijk en voor zoveel als nodig kennis te hebben genomen van het besluit van de zaakvoerder van de Gewone Commanditaire Vennootschap "VERBIST-KESTENS", de dato 17 juli 2014, waarbij de Heer Verbist Lodewijk, voornoemd, wordt aangesteld als vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van het bestuursmandaat van de Gewone Commanditaire Vennootschap "VERBIST-KESTENS" in de vennootschap en dit met ingang vanaf 31 juli 2014.

-De Heer VER BIST Diederik, voornoemd;

-Mevrouw VER BIST Martine, voornoemd;

2/ De eventuele bezoldiging van de bestuurders zal vastgelegd worden bij afzonderlijk besluit van de algemene vergadering.

3/ De aldus benoemde bestuurders, aanwezig of vertegenwoordigd als voormeld, verklaren allen hun mandaat te aanvaarden en verklaren niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van hun bestuursmandaat.

4/ De aldus toegekende opdrachten vervallen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2020,

5/ De bestuurders worden benoemd vanaf 31 juli 2014, met dien verstande, dat zij vanaf 31 juli 2014 tot op de datum van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffe van de bevoegde rechtbank van koophandel, zullen optreden als volmachtdragers van de gezamenlijke aandeelhouders en dat zij vanaf het ogenblik van de neerlegging zullen optreden als orgaan van de vennootschap in overeenstemming met de bepalingen van de statuten en de wet. Zij hebben de bevoegdheid om reeds voor de neerlegging over te gaan tot benoeming van de voorzitter van de raad van bestuur en de gedelegeerde bestuurders op de wijze zoals voorzien in de hiervoor vastgelegde statuten, welke benoemingen ook na de neerlegging zullen blijven gelden voor de rechtspersoon, onder voorbehoud van ontslag overeenkomstig de statuten en de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

4. Vaststelling dat de oprichting van de Naamloze Vennootschap 'VERBIST WALLONIE zoals vermeld in het derde besluit hiervoor, effectief verwezenlijkt is.

Vaststelling dat de opschortende voorwaarden voor de partiële splitsing eveneens verwezenlijkt zijn, en dat de afsplitsing van de activa- en passivabestanddelen door de overdragende vennootschap definitief is geworden.

5. Schrapping in de statuten van de bepalingen inzake toegestaan kapitaal gelet op het verstrijken van de duur van deze bevoegdheid toegekend aan de raad van bestuur.

6. Wijziging van de statutaire aard van de aandelen in die zin dat de aandelen statutair op naam of gedematerialiseerd zullen zijn en dit ingevolge eerdere omzetting van aandelen aan toonder in aandelen op naam in toepassing van artikel 462 van het Wetboek van Vennootschappen.

7. Herformulering van de modaliteiten betreffende: uitoefening van voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld; aflossing van het kapitaal; ondeelbaarheid, volstorting, overdracht en uitgifte van effecten; bijeenkomst, samenstelling, bevoegdheid en werking van de raad van bestuur en orgaan van dagelijks bestuur, benoeming en bezoldiging van bestuurders en commissaris(sen); bijeenkomst, werking van en toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering; winstverdeling; ontbinding, vereffening en omzetting.

8. Aanneming van volledig nieuwe statuten en dit in overeenstemming met de voorgaande besluiten, na actualisering van de tekst, alsook na schrapping van aile overbodig geworden be-palingen en na verwijdering van aile verwijzingen naar (de artikelen van) de Vennootschappenwet.

g. Opdracht en volmacht aan de raad van bestuur van de overdragende vennootschap tot uitvoering van de gencrnen besluiten en volmacht aan de instrumenterende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten van de overdragende vennootschap.

De hierna genoemde personen worden aangesteld als bijzondere lasthebbers, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondememingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, met name Kantoor Vandelanotte met zetel te 8500 Kortrijk, President Kennedypart nummer 1A alsmede al haar zaakvoerders, aangestelden en werknemers (de Heer Jan Dermaux), die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL

Notaris Bernard Loontjens

TEGELIJK NEERGELEGDE STUKKEN

- afschrift van de akte de dato 31 juli 2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

t_.

Staatsbiad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso = Naam en handtekening

01/12/2014
ÿþ Moa ADF 11.1

.1~J1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEUR SEL 14 -fl- 2014

BECGISCHSTgA7SBL-AD

NEERGELEGD

-1 OKT, 2014 Rechtbank van KOOPHANDEL

G tpGrl fd. KORTRIJK

f~

Onüernemingsnr : O 56-4 SAS

Benaming (voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm : Zetel

(voll(;dig adres)

Oncderwerp(en) akte : BENOEMING GEDELEGEERD BESTUURDER

Tekst :

De Raad van Bestuur is bijeengekomen op 18 september 2014 en heeft ais volgt beslist:

VERBIST WALLONIE

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Gentseheerweg 78 - 8870 Izegem

De Raad van bestuur stelt vast dat er op heden geen gedelegeerd bestuurder benoemd werd. De Raad van Bestuur beslist unaniem om de Gewone Commanditaire Vennootschap Verbist-Kestens met als vaste vertegenwoordiger de heer Lodewijk Verbist te benoemen als gedelegeerd bestuurder.

GCV Verbist-Kestens

vertegenwoordigd door

Lodewijk Verbist

Bestuurder

ladt,t(. Llz, 48q Llrih L Y(a1lie:t1lcrE : RectO Nar.ur L'rl IiU(:darlrllh(:Id 1'a11 Ili: tu:rsu((i)r((e.ii)

t3s:tiaEésd dE res h15prl=oon ten -aan. ien van dr-(den tF rErleyentl:aordtttEn Verso : Wa,;rn (:rl handtck(.rlillç(.

Coordonnées
VERBIST WALLONIE

Adresse
GENTSEHEERWEG 78 8870 IZEGEM

Code postal : 8870
Localité : IZEGEM
Commune : IZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande