VERENIGING VLAAMSE VISVEILINGEN, AFGEKORT : VVV

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VERENIGING VLAAMSE VISVEILINGEN, AFGEKORT : VVV
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 548.859.751

Publication

03/04/2014
ÿþMotl Word 11.1

.11 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte,,,

i

*19073 20*

NEERGELEGD TER GRIFFE VAN DE

R BRE i1GGE(AFDE~It~iGBRI3GGE) op:

. 24 MARI 2014

Griffie De griffier,

Ondernemingsvr

__8 -5 g(inn

Benaming c543

(voluit) : VERENIGING VLAAMSE VISVEILINGEN

(verkort) : VVV

Rechtsvorm : Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8380 Zeebrugge, Noordzeestraat 201

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

UIT een akte verleden door Jo VILEYN, geassocieerd notaris te Nieuwpoort op 18 maart 2014, eerstdaags te registreren, blijkt dat de volgende entiteiten:

1.De STAD NIEUWPOORT, waarvan de burelen gevestigd zijn te 8620 Nieuwpoort, Marktplein 7. Ondernemingsnummer 0207.485.869

2.De naamloze vennootschap VLAAMSE VISVEIL1NG, in het kort "VLV", met zetel te Brugge (8380 Zeebrugge), Noordzeestraat 201 (ondernemingsnummer 0460.153.350 RPR Brugge, afdeling Brugge)

3.De naamloze vennootschap EUROPEAN FOOD CENTRE, in het kort "E.F.C.", met maatschappelijke zetel te Brugge (Zeebrugge), Noordzeestraat 201 (Ondememingsnummer 0431,733.241)

een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht met de naam: 'Vereniging Vlaamse Visveilingen", afgekort'VVV'.

Rechtsvorm: Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Naam: "VERENIGING VLAAMSE VISVEILINGEN", afgekort "VVV".

Zetel: Noordzeestraat 201 te 8380 Zeebrugge (België)

Doel: De vennootschap heeft tot doel - zowel in België als in het buitenland - de krachten te bundelen voor: , . de bevordering, ondersteuning, en uitvoering van innovatieve ontwikkelingen en/of projecten, van welke: aard ook, in de visserij, vissector of aanverwante sectoren

initiatie, ondersteuning en uitvoering van projecten die bijdragen tot een duurzamere visserij of vissector,', een efficiënte betrouwbare dienstverlening naar de aanvoerders en de kopers, een breed en kwaliteitsvol' visaanbod.

de commercialisatie en de exploitatie van visveilingen x de verhandeling, de verkoop, de opslag, de° bewaring, de distributie, de kwaliteitsborging en de bewerking van vis en aanverwante producten.

de bevordering van de samenwerking tussen alle marktactoren "

Zij kan alle burgerlijke, handels, roerende en onroerende verrichtingen afsluiten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met één of andere tak van haar doel of van aard zijn de zaken van de vennootschap uit te breiden of te bevorderen.

Zij mag deelnemen bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving, of andere tussenkomst aan aile bestaande of op te richten vennootschappen, zowel in België als in het buitenland en waarvan het doel gelijkaardig of aanverwant is aan- het hare.

Zij kan de functie of mandaat van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Duur: De vennootschap wordt voor een onbeperkte duur opgericht vanaf 18 maart 2014.

Kapitaal:

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt.

Het omvat een vast gedeelte en een veranderlijk gedeelte.

Het vast gedeelte van het kapitaal wordt vastgesteld op VIJFENTWINTIG DUIZEND EURO (¬ 25.000,00).

Het is volledig onderschreven. Het vast gedeelte kan enkel warden verhoogd of verlaagd bij besluit van de

_Algemene.Vergadering.genomen.met,inachtneming_van_de,regelavastgelegdvoor_eenstatutenwijziging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap heeft een veranderlijk kapitaal voor het gedeelte dat het vast gedeelte van het kapitaal overschrijdt,

Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal overtreft.

Het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal is volledig ge-'plaatst en bedraagt vijfentwintig duizend euro (¬ 25.000,00). Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, op naam, met een nominale waarde van elk tweehonderdvijftig euro (250,00 EUR).

Op de kapitaalaandelen wordt als volgt in geld ingeschreven:

- door N.V. VLAAMSE VISVEILING, Noordzeestraat 201, 8380 Zeebrugge, met ondernemingsnummer 0460,153.350, voor een bedrag van zestienduizend vijfhonderd euro (E 16.500,00) waarvoor haar ZESENZESTIG (66) aandelen worden toegekend.

- door de STAD NIEUWPOORT, Marktplein 7, 8620 Nieuwpoort, voor een bedrag van achtduizend tweehonderd vijftig euro (¬ 8250,00) waarvoor haar DRIEËNDERTIG (33) aandelen worden toegekend.

- door N.V. EUROPEAN FOOD CENTRE, Noordzeestraat 201, 8380 Zeebrugge, met ondernemingsnummer 0431.733.241, voor een bedrag van tweehonderd vijftig euro (¬ 250,00) waarvoor haar ÉÉN (1) aandeel wordt toegekend.

Ieder aandeel waarop door werd ingeschreven, is volgestort ten belope van vijfentwintig procent (25%), Het in geld gestort bedrag werd gedeponeerd op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting geopend bij BNP Paribas Fortis (Ter Reigerie 7 bus 22 te Roeselare) onder rekeningnummer BE51 0017 2266 8062, zoals blijkt uit het bankattest.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van 6.250 EUR (zesduizend tweehonderd vijftig Euro).

Aandelen: Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen met nominale waarde van TWEEHONDERDVIJFTIG EURO (¬ 250,00),

Een aantal aandelen overeenstemmend met het vaste kapitaal moet steeds onderschreven zijn ; het vast gedeelte van het kapitaal moet volgestort zijn ten belope van 6,250 ¬ (zes duizend twee honderd vijftig Euro), en op ieder aandeel dat het kapitaal vertegenwoordigt, zowel het vast als het veranderlijk gedeelte ervan, dient één vierde volgestort te zijn.

Buiten de aandelen van de vennootschap waarop werd ingeschreven ter gelegenheid van de oprichting. mogen tijdens haar bestaan andere aandelen worden uitgegeven, onder meer' in het kader van de opneming van nieuwe vennoten of van een verhoging van inschrijvingen. De algemene vergadering van vennoten bepaalt de uitgifteprijs, het bij de inschrijving te storten bedrag en, in voorkomend geval, de tijdstippen voor de opvraging vande nog te storten bedragen en de rente verschuldigd op die bedragen,

Van de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort zolang de regelmatig opgevraagde en eisbare stortingen niet hebben plaatsgevonden.

Bestuur: De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit minstens drie bestuurders, al dan niet vennoten, door de Algemene Vergadering van de vennoten benoemd.

Van de bestuurders die ze benoemt, stelt de algemene vergadering vrijelijk de duur van het mandaat vast, zonder dat dit evenwel een termijn van zes jaar mag overschrijden.

Elke inschrijver  oprichter van de vennootschap heeft recht op één mandaat als bestuurder zolang de inschrijver  oprichter aandeelhouder is.

Raad van Bestuur: De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter,

De Raád van Bestuur kan alleen geldig beraadslagen als ten minste de helft plus één van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Als echter een eerste bijeenkomst van de raad niet in aantal is, mag een nieuwe bijeenkomst met dezelfde agenda worden opgeroepen. Deze zal dan geldig kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid met drie vierden van de stemmen.

Een bestuurder mag, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een andere bestuurder opdracht geven hem op de bijeenkomst te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De beraadslagingen en stemmingen van de raad worden genotuleerd en getekend door alle aanwezige bestuurders. De afschriften of uittreksels van diennotulen worden getekend door de voorzitter of door de ondervoorzitter.

Bevoegdheden Raad van Bestuur: De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap, met uitzondering van die bevoegdheden die door de wet of de statuten voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur mag, binnen de grenzen van zijn bevoegdheden, bijzondere volmachten geven aan de lasthebbers van zijn keuze.

De Raad van Bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder. Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

Vertegenwoordiging vennootschap: Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders.

Y~4

Voor-

kbehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Controle: De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen in zoverre de vennootschap beantwoordt aan de wettelijke criteria die tot aanstelling van een commissaris verplichten.

De oprichters beslissen op dit moment geen commissaris te benoemen.

Jaarvergadering: De jaarvergadering moet opgeroepen worden op de laatste vrijdag van de maand mei om elf uur. Als die dag een feestdag is, komt de vergadering bijeen op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur. De eerste jaarvergade-ring zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en zestien.

De Algemene Vergaderingen komen bijeen in de zetel van de venncotschap of in elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

Een vennoot mag, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een ander persoon, al dan niet vennoot, volmacht geven hem op een Algemene Vergadering te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen,

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten warden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren.

Boekjaar: Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van 18 maart 2014 en zal worden afgesloten op 31

december 2015.

Aanleggen reserves - Winstverdeling: Van de nettowinst van de vennootsohap wordt elk jaar ten-minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het vast gedeelte van het maat-schappelijk kapitaal bedraagt. Op voorstel van de Raad van Bestuur beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het saldo van de netto-'winst.

Slotafrekening na vereffening: Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen.

Als op alle aandelen niet in eenzelfde mate stortingen werden uitgevoerd, zullen de vereffenaars het evenwicht onder de aandelen vanuit het standpunt van de volstorting herstellen hetzij door een opvraging, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen.

De resterende activabestanddelen worden in gelijke mate onder de aandelen verdeeld.

Benoeming bestuurders:

Onmiddellijk daarop hebben de oprichters besloten het aantal bestuurders vast te stellen op drie en volgende personen ais bestuurder te benoemen:

11 op voordracht van het college van Burgemeester'en Schepenen bij zitting van 17 februari 2014: de heer Kris Jan VANDECASTEELE, geboren te Nieuwpoort op 11 januari 1970, wonende te Nieuwpoort, Schipstraat 63.

2/ Mevrouw Marie Jeanne PIETERS, geboren te Gent op 25 maart 1949, wonende te 9820 Merelbeke, Diepestraat 13,

3/ de heer Johan Remi VAN de STEENE, geboren te Gent op 30 januari 1952, wonende te 9800 Deinze, Pastoriestraat 84.

Hûn mandaat verstrijkt na afloop van de jaarvergadering tweeduizend en negentien. Zij hebben dit mandaat aanvaard.

Volmacht: De oprichters geven volmacht aan de heer Kris Vandecasteele, mevrouw Marie Jeanne Pieters en de heer Van de Steene, elke kunnende afzonderlijk handelen, om, met mogelijkheid van indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

getekend : Jo Vileyn, geassocieerd notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VERENIGING VLAAMSE VISVEILINGEN, AFGEKORT : …

Adresse
NOORDZEESTRAAT 201 8380 ZEEBRUGGE

Code postal : 8380
Localité : Zeebrugge
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande