VERHULST JAN & RIK

Divers


Dénomination : VERHULST JAN & RIK
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 502.649.545

Publication

31/01/2013
ÿþMM 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MON!TEUFt- LGF

NEERGELEGD

- 8. 01. 2013

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Verhuist Jan & RIK C tIOA,

Rechtsvorm : CVOA

Zetel : Basse Censestraat 8 8930 Menen

Onderwerp akte : Oprichting

COOPERATIEVE VENNOOTSCHAP MET ONBEPERKTE

AANSPRAKELIJKHEID

Volgende personen zijn op één december 2012 bijeengekomen met het oog op het oprichten van een coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid.

Als oprichters worden beschouwd:

De heer Jean Verhuist, geboren op 15 juli 1961, met rijksregisternummer 61071519506 en woonachtig Leopold-l-esplanade 61603 te 8660 De Panne

en

De heer Rik Verhuist, geboren op 13 februari 1969, met rijksregisternummer 69021322968 en woonachtig Basse Censestraat 8 te 8930 Menen

Die verklaren hiertoe het vermelde bedrag in geld gestort te hebben op rekening bij ING Bank met numme 363-1132078-31 en waarvan ze de juistheid bevestigen en verder de standregelen ais volgt vastleggen.

L BENAMING, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, DOEL, DUUR

Art. 1. De benaming luidt: Verhuist Jan & Rik CVOA.

Deze benaming zal voorkomen op alle officiële bescheiden die er van uitgaan met aanduiding cooperatieve

vennootschap met hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid of verkort C.V.O.A.

Art. 2.De maatschappelijke zetel is gevestigd Basse Censestraat 8 te 8930 Menen.

Deze zal bil beslissing van de algemene vergadering volgens gewone meerderheid mogen overgeplaatst

worden naar een andere lokaliteit in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Art. 3De vennootschap heeft als doel:

Werken voor het installeren, onderhouden en herstellen van verwarming, verluchting en luchtverversing, werken voor sanitaire inrichtingen en waterbehandeling, onderhoud en herstelling van gas- en mazoutketels, het plaatsen van verlichting, drijfkracht en telefoon, fabricage van koelinrichtingen, werkplaats voor het herstellen van elektrische materialen, kleinhandel in verwarming, sanitair, waterbehandeling en elektrische apparaten en materiaal, centrale verwarming, sanitair en lood- en zinkwerk, elektrotechnische installaties en speciale installaties en het aannemen van zinkwerken en metalen dakbedekking van gebouwen,

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

BeagS bij'liè eelgiself -Sfáàtsbràd = 31701t2Ü13 - Annexes du liIoniteur belge

BE

23 -01- 2013

LGISCH STAATSEL Ai

RECHTBANKKORTfiI'~k-

ANDEL.

oSo g . 64cl . 545-

A

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Te dien einde mag de vennootschap, rechtstreeks of onrechtstreeks, alle handelszaken of industriële of commerciële inrichtingen stichten, verwerven, verkopen, huren of verhuren, beheren of laten beheren; alle onroerende goederen verwerven, verkopen, huren en verhuren, bouwen of verbouwen; alle merken, modellen, werkprocédés, brevetten en vergunningen afstaan, verhandelen, verhuren, verwerven en uitbaten, alle vergunningen en ondervergunningen afstaan, en in het algemeen aile industriële, commerciële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen, die rechtstreeks

of onrechtstreeks, verband houden met wat voorafgaat of van die aard zijn om de ontplooiing en de uitbreiding van de maatschappelijke bedrijvigheid te bevorderen.

De vennootschap mag zowel in België als in het buitenland optreden, voor eigen rekening of voor rekening van derden, hetzij alleen, hetzij in deelneming, vereniging of vennootschap met andere vennootschappen of personen, en onder welke vorm ook, rechtstreeks of onrechtstreeks, de verrichtingen stellen die overeenkomen met haar maatschappelijk doel.

Art. 4. Dit doel kan bij beslissing van de algemene vergadering, mits inachtneming van de wettelijke vormvereisten, uitgebreid, aangepast of veranderd worden.

Art. 5.De duur van de vennootschap is onbepaald.

Il. AANSPRAKELIJKHEID DER VENNOTEN, MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL, VENNOTEN

Art. 6.De aansprakelijkheid van elke vennoot is onbeperkt,

Het aantal vennoten is minimum twee, verder onbeperkt.

Art. 7.Het maatschappelijk kapitaal is veranderlijk doch wordt op een minimum gesteld van tweeduizend vijfhonderd euro (¬ 2.500,00).

Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door 100 aandelen met elk een nominale waarde van vijfentwintig euro (¬ 25,00).

Bij de oprichting tekent de heer Jean Verhuist, voornoemd, in voor 50 aandelen. De heer Rik Verhuist, eveneens voornoemd, tekent ook in op 50 aandelen. Beide oprichters storten hun volledig deel in het maatschappelijk kapitaal op de voormelde rekening.

Art. B.Het kapitaal moet steeds volstort zijn evenals, bij kapitaalsverhoging of latere intredes, de eventueel bepaalde intekenpremie.

Art.9.Met uitzondering van hetgeen hierna is bepaald in artikel 11, alinea 1, kunnen van huidige vennootschap, buiten de oprichters enkel en alleen vennoot worden de personen die door de algemene vergadering, beslissend met een meerderheid van twee derden der stemmen, worden aanvaard. Bij elke dagvaarding bepaalt de algemene vergadering bovendien het aantal deelbewijzen voor dewelke deze perso(o)n(en) dient ingeschreven, evenals het bedrag van de intekenpremie.

Art.10. Personen die reeds venncot zijn, kunnen alleen voor nieuwe deelbewijzen inschrijven, mits machtiging vanwege de algemene vergadering, die daarbij aanduidt

1. Het aantal nieuwe deelbewijzen voor dewelke de betrokken vennoot gemachtigd wordt in te schrijven;

2. Het bedrag van de intekenpremie, ook deze beslissing dient genomen met een meerderheid van twee derden.

Art. 11. De aandelen kunnen niet aan derden worden overgedragen en bij overlijden kunnen

erfgenamen of rechthebbende de uitbetaling vragen van de waarde van hun aandelen, in de gevallen

voorzien bij art, 15. De rechten van een vennoot worden vertegenwoordigd door een aandeelbewijs op naam,

de statuten van de vennootschap vermeldend en verder gehouden of benut overeenkomstig art. 156,

Er wordt een register van aandeelhouders bijgehouden overeenkomstig de wettelijke bepalingen,

Art. 12 De deelbewijzen zijn ondeelbaar tegenover de vennootschap. Indien de rechten over een deelbewijs over meerdere personen zijn verspreid, dan is de uitoefening ervan geschorst tot één enkele persoon tegenover

li

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

de vennootschap rechtsgeldig werd aangeduid om op te treden, evenwel kan de eventuele vruchtgebruiker de dividenden opvorderen.

Art. 13. Elke vennoot heeft het recht tijdens de eerste zes manden van een boekjaar te vragen

om uit te treden. Daartoe dient een uittredingsverzoek per aangetekend schrijven gericht aan de raad van bestuur op de maatschappelijke zetel. tiet ontslag uit de vennootschap wordt slechts effectief nadat het aanvaard is geworden door de raad van bestuur.

Deze raad dient zijn aanvaarding van het ontslag binnen de maand per aangetekend schrijven aan de betrokken ex-vennoot mee te delen en te zorgen voor de formaliteiten zoals bij wet bepaald.

De ontslag nemende vennoot is gerechtigd om de vervroegde ontbinding van huidige vennootschap in rechte te vorderen, ingeval de raad van bestuur zou nalaten om binnen het jaar na ontvangst van het uittredingsverzoek, het aangevraagd ontslag te aanvaarden.

Art. 14 Elke vennoot kan ten allen tijde om een gegronde reden uit de vennootschap worden gesloten door de algemene vergadering, beslissend met drie vierden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde deelbewijzen met inachtname van de wettelijke voorschriften.

De vennoot omtrent wiens uitsluiting wordt beslist is gerechtigd om aan de stemming daaromtrent deel te nemen.

Elk besluit tot uitsluiting dient met redenen omkleed te worden.

Art.15. De toestand van in staat van faillissement verklaring van aanvraag van gerechtelijk akkoord, van ontzetting, van afwezig zijn of van in staat verkeren van kennelijk onvermogen, heeft voor een vennoot zijn uitsluiting voor gevolg. Het bestaan van voormelde staat of toestand wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Art.16. Indien echter door de uitsluiting van één of meerder vennoten, zoals voorzien in de

artikelen 14 en 15, het statutair minimum inzake aantal vennoten en/of

maatschappelijk kapitaal niet meer zou voorhanden zijn, dan kan zulke uitsluiting

slechts effectief worden, nadat door de algemene vergadering een voldoende aantal

nieuwe vennoten zal zijn aanvaard geworden opdat het verreist minimum inzake aantal

vennoten en kapitaal zou verzekerd zijn.

Indien echter de algemene vergadering binnen het jaar na een uitsluiting zoals hierboven vermeld nog

steeds geen voldoende aantal nieuwe vennoten zou hebben aanvaard, zou de betrokken vennoot of diens

wettelijke beheerder, gerechtigd zijn de vervroegde ontbinding van de vennootschap in recht te vorderen.

Art.17. In geval iemand ophoudt, met effectieve uitwerking terzake hoedanigheid van vennoot, vennoot te zijn dit om welke reden ook, dan kan er hoogstens aanspraak gemaakt worden op de waarde van de aandelen volgens de goedgekeurde balans op datum einde het boekjaar van aanvraag van uittreding of van principiële beslissing tot uitsluiting bij art. 14 en 15. De toestand wordt genomen na de winstuitkering, die ook ten goede komt aan uittredenden of uitgesloten en.

De uitbetaling dient te geschieden binnen het jaar na de normale goedkeuringsdatum van de jaarrekening tenzij besloten werd tot in vereffeningstelling.

Art. 18. Uitoefening van de sociale rechten verbonden aan de deelbewijzen gehouden door

en/of verkregen van personen die ontslag hebben genomen of die als vennoot uitgesloten werden, is

geschorst vanaf de dag van ontslag of uitsluiting.

Art. 19 Geen enkele vennoot, noch een rechthebbende erfopvolger of legataris noch

ontslaggevenden of uitgeslotenen of hun rechthebbenden of schuldeisers zijn gerechtigd de zegels te laten leggen op de sociale goederen, het opmaken van enige inventaris te vorderen en/of beslag van gelijk welke aard te leggen op goederen van de vennootschap.

Ill. BESTUUR TOEZICHT

Art. 20. De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens 1 (één)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

bestuurder, vennoten of niet, aangesteld door de algemene vergadering die daarbij tevens hun aantal bepaalt. De algemene vergadering kan beslissen een vergoeding aan één of meer bestuurders toe te kennen, in welk geval zij het bedrag en de modaliteiten van de vergoeding vastlegt. Zulke vergoedingen zijn te overstaan van de vennootschap te aanzien als algemene onkosten.

Het mandaat van bestuurder heeft een onbepaalde duur.

De algemene vergadering kan er echter, te allen tijde, een einde aan stellen.

Een bestuurder mag tevens tezelfdertijd aan de vennootschap verbonden zijn door een dienstcontract. In zulk geval kan hij voor die beide afzonderlijke functies vergoed worden.

Art. 21. In geval van overlijden van een bestuurder, of van blijvende onmogelijkheid het

mandaat op behoorlijke wijze te vervullen, moet de algemene vergadering, binnen de maand van overlijden

of vaststelling van die onmogelijkheid, in zijn vervanging als bestuurder voorzien.

Art.22.De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide machten om de vennootschap te besturen en te verbinden. Alleen de bevoegdheden die door de wet of door deze statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, zijn aan de raad onthouden.

Art. 23. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter. Bij gebreke aan zulke

verkiezing, of bij afwezigheid of belet van de titularis wordt de taak van voorzitter ambtshalve waargenomen

door de oudste onder de aanwezige bestuurders.

Art. 24. Voor alle zaken buiten dagelijks bestuur dient in de raad een beslissing genomen te

worden.

Voor zaken van dagelijks bestuur worden één of meer bestuurders aangeduid die elk afzonderlijk kunnen

optreden maar waarvoor intern de taken eventueel kunnen overgekomen zijn. Tegenover derden en officiële

instanties alsmede voor aile rechtshandelingen wordt dus geldig getekend door één bestuurder.

Art. 25. De raad van bestuur komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter of van minstens

twee bestuurders.

De raad van bestuur neemt alle beslissingen met gewone meerderheid van de aanwezige bestuurders. De bestuurders kunnen zich op elke bijeenkomst van de raad laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, mits aan deze laatste een schriftelijke volmacht voor die vergadering te geven. Bestuurders die een aan de vennootschap tegengesteld belang hebben, mogen bij de bijeenkomsten van de raad die over zulk belang beslist, niet deelnemen, op straffe van nietigheid van de gebeurlijke beslissing omtrent gezegd belang.

De raad van bestuur kan rechtsgeldig beslissen indien de meerderheid van haar leden aanwezig is die bij het bedoeld belang niet betrokken zijn, ongeacht het bepaalde bij art.27.

Art, 26, In geval de raad van bestuur dient te beslissen omtrent een aangelegenheid in dewelke

al de bestuurders een belang hebben dat tegengesteld is aan dat van de vennootschap, dan dient de raad

de algemene vergadering te verzoeken een persoon buiten de raad, al dan niet vennoot, als bestuurder ad hoc

aan te stelten om in de aangelegenheid de vennootschap te vertegenwoordigen.

Hetzelfde geldt voor alle overeenkomsten die dienen afgesloten met personen die

verwant zijn niet een bestuurder, tot en met de derde graad of die met zulke persoon

gehuwd zijn.

Art. 27, De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen, indien minstens de helft van de

bestuurders aanwezig is. In geval de helft van de bestuurders niet aanwezig is dan kan de voorzitter, of de bestuurder die hem vervangt, de raad schriftelijk bijeengeroepen voor een nieuwe bijeenkomst, te houden ten vroegste na verloop van twintig dagen, met vermelding van dag, uur en plaats en agenda.

Art. 28. Omtrent elke bijeenkomst van de raad moet een verslag worden opgesteld,

genummerd bij te houden in een afzonderlijke map, onder de aansprakelijkheid van de voorzitter, en te

ondertekenen door de aanwezige bestuurders en minstens door diegene die de beslissing bewerkten.

Art. 29. De raad van bestuur mag beslissen namens de vennootschap obligaties uit te geven,

waarvan het de modaliteiten bepaalt conform de geldende regelgeving. Obligaties aan drager zijn slechts

tegenstelbaar aan de vennootschap, voor zover zij door twee bestuurders ondertekend zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 30. Het toezicht kan uitgeoefend worden door één of meer commissarissen aangesteld

door de algemene vergadering voor een duur van zes jaar, herroepbaar en herkiesbaar. De eventuele vergoeding van de commissaris moet vast zijn, met uitzondering van een eventuele indexevolutie en wordt als dan door de algemene vergadering voor de duur van het mandaat bepaald, bij evoluties kan deze bepaalde vergoeding in akkoord gewijzigd worden. Wordt geen commissaris aangesteld door de algemene vergadering dan heeft ieder vennoot recht tot toezicht en kan een vennoot zich op zijn kosten laten bijstaan door een accountant; er kan gehandeld worden zoals voorzien voor naamloze vennootschappen.

IV. ALGEMENE VERGADERING

Art. 31. De vennootschap wordt belichaamd door de regelmatig samengestelde algemene

vergadering. De regelmatig genomen beslissingen van de algemene vergadering zijn bindend voor alle

vennoten.

Art. 32. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen ofwel door de voorzitter van de raad

van bestuur, ofwel door twee samen handelende bestuurders, telkens zij zulke nodige of nuttig achten voor

de belangen van de vennootschap.

Art, 33. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door het versturen van een

aangetekend schrijven minstens vijftien dagen op voorhand die dag, uur en plaats van de bijeenkomst, evenals haar agenda vermeldt. De termijn wordt op dertig dagen genomen voor buitengewone algemene vergaderingen. Van de bijeenroeping dient niets gerechtvaardigd te worden wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art. 34. De bijeenkomsten van de algemene vergadering worden voorgezeten door de

voorzitter van de raad van bestuur of bij diens ontstentenis  door de oudste aanwezige bestuurder.

De voorzitter duidt een secretaris en twee stemopnemers aan.

De algemene vergadering neemt haar beslissingen bij gewone meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde vennoten, tenzij de wet of deze statuten een andere meerderheid opleggen. Op eenvoudig

verzoek van gelijk welke aanwezige vennoot dienen de beslissingen bij geheime stemming te worden genomen.

Elk deelbewijs geeft recht op één stem in de algemene vergadering.

Elke vennoot mag zoveel stemmen uitbrengen als hij deelbewijzen houdt of vertegenwoordigt.

De vennoten wonen de algemene vergadering persoonlijk bij of per mandataris die vennoot moet zijn en

drager van een schriftelijke en bijzonder volmacht.

Art. 35. Van elke bijeenkomst van de algemene vergadering wordt een getrouw verslag opgesteld, genummerd en in een speciaal daartoe bestemde map behouden,

Art. 36, De algemene vergadering wordt ieder jaar gehouden op de derde vrijdag van de

maande juni om zeventien (17) uur, Zij dient te beslissen over de balans, winst- en verliesrekening, en over de exploitatierekening van het voorgaand boekjaar.

Eveneens dient zij te beslissen over het geven van decharge aan de bestuurders voor hun bestuur tijdens het voorgaand boekjaar, evenals eventueel aan de commissaris voor zijn toezicht over dat bestuur.

De gewone algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig over dit alles beslissen op voorwaarde dat minstens tien dagen voor de betrokken algemene vergadering de volgende documenten op de maatschappelijke zetel ter beschikking van de vennoten zijn gelegd:

-het verslag van de raad van bestuur over het voorbije boekjaar.

-het eventueel verslag van de commissaris(sen) of accountant over het bestuur tijdens gezegd boekjaar.

-de jaarrekening.

Art. 37. De algemene vergadering kan stechts rechtsgeldig beslissen omtrent een wijziging

van de statuten indien de volgende voorwaarden vervuld zijn:

a)in de oproepingsbrief tot de desbetreffende algemene vergadering moet duidelijk het beoogde doel van de

wijziging worden weergegeven en moet tevens de voorgestelde tekst vermeld worden (zonder dat daarom de

algemene vergadering, die soeverein beslist, door de voorgestelde tekst gebonden is).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

b) de wijzigingen dienen met drie vierde meerderheid van de stemmen worden aangenomen.

V. BOEKJAAR  RESULTAAT

Art. 38. Het boekjaar neemt een aanvang op één januari en eindigt op éénendertig december.

Het eerste boekjaar zal evenwel eindigen op éénendertig december tweeduizend dertien (31/1212013), Alle handelingen verricht onder het ondernemingsnummer 0704.486.155 op naam van Verhuist Jean met ingang van 1 juli 2012 worden geacht verricht geweest te zijn voor de vennootschap Verhuist Jan & Rik.

Art. 39. Het eventueel batig saldo, dit is na aile lasten, kosten, afschrijvingen , de nodige

voorziening aan winstbepaling, besliste ristournes aan leden die niet ontslagnemend zijn of uitgesloten

werden en eventuele aanzuivering van vorige verliezen, wordt als volgt aangewend:

1. Vijf procent voor het vormen van de wettelijke reserve tot aan het wettelijk

minimum is voldaan.

2. Voor het overige beslist de algemene vergadering.

Bij winstuitkering wordt uitbetaald volgens het gestort kapitaal en prorata de tijd.

VI. ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 40. De algemene vergadering heeft het recht de vennootschap te ontbinden en in vereffening te stellen,

Art. 41. In geval van ontbinding van de vennootschap worden de vereffenaars aangesteld door de algemene vergadering die hun bevoegdheden evenals de modaliteiten van hun

bezoldiging bepaalt.

Art. 42. Na de betaling van alle lasten en schulden van de vennootschap en na de

terugbetaling van hun inbreng aan de vennoten, wordt het gebeurlijk overblijvend netto-actief van de

vennootschap onder de vennoten verdeeld in verhouding met het aantal deelbewijzen dat zij houden.

VII. KEUZE VAN WOONPLAATS

Art. 43. ledere vennoot, bestuurder of vereffenaar die in België geen woonplaats heeft, wordt

geacht van rechtswege ten deze woonplaats te hebben gekozen op de maatschappelijke zetel van de

vennootschap.

VIII. OVERGANGSB EPALI NG EN

Art. 44. De comparanten verklaren dat het bedrag aan kosten voor de oprichting ongeveer driehonderd euro (¬ 300,00) zal bedragen.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

BIJITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

BENOEMING VAN BESTUURDERS EN COMMISSARISSEN

De statuten aldus vastgesteld en de vennootschap opgericht zijnde, verklaren de comparanten, handelend in hun hoedanigheid van aandeelhouders van de vennootschap, buitengewone algemene vergadering te houden,

Na beraadslaging neemt de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen, volgende beslissingen:

Eerste beslissing:

Het aantal bestuurders wordt op twee vastgesteld en als bestuurder voor onbepaalde termijn worden

benoemd:

De heer Jean Verhuist, woonachtig Leopold-l-esplanade 6/603 te 8660 De Panne

en

De heer Rik Verhuist, woonachtig Basse Censestraat 8 te 8930 Menen,

De mandaten van bestuurder worden niet kosteloos uitgeoefend tenzij latere tegengestelde beslissing

zonder terugwerkende kracht.

Tweede beslissing:

De algemene vergadering beslist geen commissaris aan te stellen,

RAAD VAN BESTUUR  BENOEMING VAN VOORZITTER

Vervolgens zijn voornoemde bestuurders in raad vergaderd en beraadslagend benoemen zij bij eenparigheid van stemmen tot voorzitter van de raad van bestuur de heer Jean Verhuist.

Waarvan akte, opgemaakt in twee originelen en ondertekend te Menen op 9 december 2012, st

Bijlagen bij liet Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VERHULST JAN & RIK

Adresse
BASSE CENSESTRAAT 8 8930 MENEN

Code postal : 8930
Localité : MENEN
Commune : MENEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande