VERINVEST

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VERINVEST
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 434.322.151

Publication

23/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 31.05.2013, NGL 18.07.2013 13322-0459-014
02/01/2013
ÿþMob PDF 11 4

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Nedergelegd ter griffie vast £

rechtbank v dophandel

Brugge fdeling te (»stance

oP 1 9 EE. 201!

Griffie 0e grefer

Ondememingsnr :0434.322.151

Benaming (vote : VERINVRST (eerkan) besloten

akeliikheidchap

Rechtsvorm

Oude Gentweg81

Zetel:

8820 Torhout

tvoftedig adres)

Onderwerpen)akte : overname ingevolge partiële splitsing

Er blijkt uit een proces-verbaal van de algemene vergadering verleden voor Meester François BLONTROCK, notaris ter standplaats Brugge op 18 december 2012, te registreren, dat:

1) De algemene vergadering van de naamloze vennootschap VANHAERENTS, met maatschappelijke zetel te 8820 Torhout, Oude Gentweg 81, Belasting over de Toegevoegde Waarde nummer BE 0405.226.111 rechtspersonenregister Brugge, afdeling Oostende, beslist heeft de vennootschap partieel te splitsen in toepassing van artikel 677 juncto artikel 728 en volgende van het Wetboek van vennootschappen, waarbij een deel van het vermogen van de vennootschap VANHAERENTS, voornoemd, zowel de rechten als de plichten, zonder ontbinding overgaan op de vennootschap VERINVEST en dit overeenkomstig de modaliteiten vastgesteld in de voorstellen tot partiële splitsing.

De algemene vergadering van de vennootschap VERINVEST heeft beslist de gezegde overdracht in het vermogen van de vennootschap VERINVEST uitdrukkelijk te aanvaarden, en dit overeenkomstig de modaliteiten vastgesteld in de voorstellen tot partiële splitsing.

Alle rechten, plichten en verbintenissen van de vennootschap VANHAERENTS, voor wat betreft de af te splitsen vermogensbestanddelen, worden vanaf 1 juni 2012 boekhoudkundig geacht te zijn verricht voor rekening van de vennootschap VERINVEST, waarin de betrokken activa- en passivabestanddelen worden ingebracht.

Voor zover de in de bijlage aan de voorstellen tot partiële splitsing beschreven verdeling van het vermogen niet voldoende nauwkeurig is, ofwel omdat de toekenning voor interpretatie vatbaar is, ofwel omdat het gaat om delen van het vermogen die ten gevolge van nalatigheid niet in de opsomming van de toegekende vermogensbestanddelen zijn vermeld, wordt uitdrukkelijk overeengekomen, dat alle activa en passiva waarvan niet met zekerheid kan worden vastgesteld aan wie ze werden toegekend, toekomen aan de vennootschap VANHAERENTS, dit gelet op de bepalingen van artikel 729 van het Wetboek van vennootschappen.

De ruilverhouding tussen de vennootschap VANHAERENTS en de vennootschap VERINVEST wordt bepaald op 11,4683533061239.

In toepassing van artikel 740, § 2, 1° van het Wetboek van vennootschappen vindt er geen omwisseling plaats van aandelen van de vennootschap VERINVEST tegen de honderd (100) aandelen van de vennootschap VANHAERENTS die worden gehouden door de vennootschap VERINVEST zelf.

De vierduizend achthonderd vierenzeventig (4.874) nieuwe aandelen'in de vennootschap VERINVEST die worden uitgereikt ter vergoeding van de overgang van het gedeelte van het vermogen van de vennootschap VANHAERENTS, zullen van dezelfde aard zijn als de thans bestaande aandelen van de vennootschap VERINVEST.

De vierduizend achthonderd vierenzeventig (4.874) nieuwe aandelen in de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

111 L1111

met beperkte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap VERINVEST zullen recht geven te delen vennootschap VERINVEST vanaf 1 juni 2012,

Besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor: splitsing door overneming door NV VANHAERENTS door de wij bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden a) dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren splitsingsverrichtingen;

b} dat de weerhouden waarderingsmethoden volgens dewelke de ruilverhouding werd vastgesteld in het kader van de verrichting passend zijn: de waarde van een aandeel van de BVBA VERINVEST werd bepaald op 118,46 EUR en de waarde van een aandeel van de NV VANHAERENTS werd bepaald op 1.358,49 EUR.

c) dat het betrekkelijk gewicht dat aan iedere methode wordt gehecht, verantwoord kan worden;

d) dat de ruilverhouding die hieruit ontstaat, zijnde 11,47 aandelen van de BVBA VERINVEST voor 1 aandeel van de NV VANHAERENTS, op redelijke wijze is vastgesteld;

e) dat er slechts 4.874 nieuwe aandelen van BVBA VERINVEST die ten gevolge van de partiële splitsing van de NV VANHAERENTS zullen worden gecreëerd, worden toegekend aan BVBA LATMIMMO.

Bij de uitvoering van onze controle hebben wij geen bijzondere problemen vastgesteld bij de waardering.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 731 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van de voorgenomen partiële splitsing en mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt.

Roeselare, 5 december 2012

BDO Bedrijfsrevisoren Burg. Ven. CVBA

Vertegenwoordigd door Peter VANDEWALLE"

2) Ingevolge de partiële splitsing wordt het kapitaal van de vennootschap VERINVEST verhoogd met achtenveertigduizend vijfhonderd dertien euro vierenveertig cent (48.513,44 EUR) om het kapitaal te brengen van zevenhonderd vijfenvijftigduizend vierhonderd vijfenvijftig euro tweeënvijftig cent (?55.455,52 EUR) op achthonderd en drieduizend negenhonderd achtenzestig euro zesennegentig cent (803.968,96 EUR).

De algemene vergadering van de vennootschap VERINVEST beslist overeenkomstig voormelde uitgifte van nieuwe aandelen en voormelde kapitaalverhoging de huidige tekst van artikel van de statuten te vervangen door volgende tekst:

"Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt achthonderd en drieduizend negenhonderd achtenzestig euro zesennegentig cent (803.968,96 EUR).

Het is verdeeld in tienduizend vijfhonderd vierenzeventig (10.574) gelijke aandelen zonder vermelding van nominale waarde, met elk een fractiewaarde van één/tienduizend vijfhonderd vierenzeventigste (1/10.574ste) van het maatschappelijk kapitaal."

voor beredeneerd uittreksel

Getekend Notaris François Blontrock

Tegelijk hiermede neergelegd:

- uitgifte van het proces-verbaal van de algemene vergadering;

-t verslag van de bedrijfsrevisor;

-

gecoördineerde statuten.

in de winst van de

"Inzake de partiële BVBA VERINVEST, zijn van oordeel:

normen uitgevaardigd inzake fusie- en

11/09/2012
ÿþMod Word n.s

`'DE

Ondernemingsnr ; 0434.322.151 Benaming

(voluit) : VERINVEST

(verkort)

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 8820 Torhout, Oude Gentweg 81

(volledig adres)

Onderwerp akte : Neerlegging ter publicatie voorstel tot partiële splitsing

(Uittreksel uit het voorstel tot partiële splitsing de dato 31 augustus 2012, opgesteld overeenkomstig de artikelen 677 en 728 van het Wetboek van vennootschappen, waarbij wordt voorgesteld dat de naamloze vennootschap VANHAERENTS, met maatschappelijke zetel te 8820 Torhout, Oude Gentweg 81, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge, afdeling Oostende onder het ondernemingsnummer BTW BE 0405.226.111, de in het voorstel beschreven activa en passiva partieel afsplitst naar en inbrengt in de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid VERINVEST, met maatschappelijke zetel te 8820 Torhout, Oude Gentweg 81, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge, afdeling Oostende onder het ondernemingsnummer 0434.322.151. Deze partiële splitsing is conform artikel 677 van het Wetboek van vennootschappen te beschouwen als een met splitsing gelijkgestelde handeling.)

Overeenkomstig de artikelen 677 en 728 van het Wetboek van vennootschappen hebben de raad van bestuur van VANHAERENTS NV, een naamloze vennootschap met maatschappelijke zetel te 8820 Torhout, Oude Gentweg 81, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge, afdeling Oostende onder nummer 0405.226.111, en de zaakvoerder van VERINVEST BVBA, een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met maatschappelijke zetel te 8820 Torhout, Oude Gentweg 81, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge, afdeling Oostende onder nummer 0434.322.151, in gezamenlijk overleg een voorstel van partiële splitsing opgesteld waarin wordt voorgesteld dat VERINVEST BVBA bij wijze van partiële splitsing de hierna beschreven activa en passiva van VANHAERENTS NV overneemt.

De vooropgestelde partiële splitsing kadert in de beslissing tot het scheiden van de verschillende activiteiten van VANHAERENTS NV.

Er wordt voorgesteld om de verschillende activiteiten van VANHAERENTS NV onder te brengen in drie verschillende vennootschappen. Deze partiële splitsing zal dan ook op haar beurt onmiddellijk gevolgd worden door een partiële splitsing door oplichting waarbij VANHAERENTS NV haar activiteiten als bouwpromotor en ais grondbank afsplitst naar de nog op te richten vennootschap VANHAERENTS DEVELOPMENT NV. De aannemersactiviteit wordt niet afgesplitst maar wordt verder ontwikkeld door VANHAERENTS NV.

De wenselijkheid van deze vooropgestelde partiële splitsing is gebaseerd op onderstaande rechtmatige financiële en economische behoeften:

in de vennootschap VANHAERENTS NV bevinden zich tot op vandaag drie verschillende operationele activiteiten; vooreerst is er de aannemersactiviteit, vervolgens is er de activiteit als bouwpromotor en ten slotte oefent de vennootschap ook activiteiten als grondbank uit. De huidige structuur waarbij de drie activiteiten met elkaar verweven zijn, geeft aanleiding tot een inefficiënt beheer van de verschillende activiteiten.

Daarnaast is het zo dat de kantoorgebouwen en de conciërgewoning, momenteel eigendom van VANHAERENTS NV, gevestigd zijn op de grond die eigendom is van VERINVEST BVBA. Voor de verdere ontplooiing van de aannemersactiviteiten van VANHAERENTS NV is het niet noodzakelijk dat deze gebouwen eigendom blijven van VANHAERENTS NV.

Hieruit volgt dat een herschikking waarbij de verschillende activiteiten van elkaar worden afgezonderd, sterk aangewezen is.

1 1 i R 11 i i i i 0

*12153152*

Vr i

beh.

aai

Bel

Staa





In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

_ ~.e ~y ~y . ~~Q~ ten Vi+.

wi

rE?Ci~~e.~niii V~ k

Brugge

09 1 AUG 201 ier,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

De activiteiten als bouwpromotor en als grondbank zullen worden afgesplitst (partiële splitsing door oprichting) uit VANHAERENTS NV naar een nieuw op te richten vennootschap,

De kantoorgebouwen en de conciërgewoning worden tevens afgesplitst (partiële splitsing door overneming) uit VANHAERENTS NV naar VERINVEST BVBA.

Een herschikking waarbij de operationele activiteiten van elkaar worden afgezonderd is sterk aangewezen. Deze herschikking zal leiden tot een efficiënter beheer en een betere transparantie, zowel voor de aandeelhouders/vennoten ais voor toekomstige klanten, projecten en partners.

De vooropgestelde reorganisatie zal toelaten dat de operationele delen zich onafhankelijk kunnen ontwikkelen. Dit zou dan moeten leiden tot een verhoogde efficiëntie voor deze bedrijfstakken. Bovendien leidt de afsplitsing ertoe dat alle betrokken vennootschappen hun activiteiten verder autonoom kunnen ontplooien.

Op vandaag is het moeilijk om de correcte winstcijfers van de diverse onderdelen te bepalen gezien het feit dat deze zich in één en dezelfde vennootschap bevinden. Een afsplitsing van deze activiteiten in afzonderlijke vennootschappen zou moeten leiden tot een hogere transparantie naar winstgevendheid toe, wat op termijn eveneens zou moeten leiden tot een verhoogde efficiëntie voor elk van deze activiteiten.

Verder willen we benadrukken dat er geen fiscale motieven aan de grondslag van de reorganisatie liggen. De reorganisatie brengt geen fiscale voordelen met zich mee.

Op basis van het voorgaande blijkt ontegensprekelijk dat de verrichting is ingegeven door zakelijke overwegingen waardoor zij met belastingneutraliteit kan worden doorgevoerd.

De Raad van Bestuur van VANHAERENTS NV en de zaalvoerder van VERINVEST BVBA stellen daarom het volgende voor;

BETROKKEN PARTIJEN

1)"VANHAERENTS", een naamloze vennootschap, met maatschappelijke zetel te 8820 Torhout, Oude Gentweg 81, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge, afdeling Oostende onder het ondernemingsnummer BTW BE 0405.226.111..

2)"VERINVEST', een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met maatschappelijke zetel te 8820 Torhout, Oude Gentweg 81, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge, afdeling Oostende onder het ondernemingsnummer 0434.322.151.

1.Rechtsvorm, naam, doel en maatschappelijke zetel van de splitsende vennootschap en van de overnemende vennootschap.

1.1 .De splitsende vennootschap: VANHAERENTS NV

VANHAERENTS NV is een naamloze vennootschap met maatschappelijke zetel te 8820 Torhout, Oude Gentweg 81, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge, afdeling Oostende onder nummer BTW BE 0405.226.111,

De vennootschap werd opgericht als een vennootschap onder gemeenschappelijke naam bij onderhandse akte verleden op 1 januari 1962, gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 2 maart 1962 onder het nummer 4030.

De statuten werden voor het laatst gewijzigd op 7 juni 2004 bij akte verleden voor notaris François Blontrock, gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 30 juni 2004 onder het nummer 2004-0630 ! 0096352.

Overeenkomstig artikel 4 van haar statuten luidt het doel van de vennootschap ais volgt:

"De vennootschap heeft tot doel

Alle aannemingen van private en openbare bouwwerken en zulks in de meest uitgebreide zin, zowel als algemene bouwonderneming als als coordinator of aanneming van voltooiingswerken, alle aannemingen van metsel- en betonwerken, van restauratiewerken van historische gebouwen, van grondwerken, van niet-metalen kunstwerken, Het verhuren en herstellen van aannemersmaterieel. De vennootschap zal alle roerende en onroerende geoederen, materieel en inrichtingen mogen aankopen, in pand nemen, huren, bouwen, verkopen en ruilen. De vennootschap zal door middel van inbreng, versmelting, inschrijving of om het even welke andere wijze mogen deelnemen aan aile ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardige of bijhorend doel nastreven of die eenvoudig nuttig zijn tot de gehele of gedeeltelijke verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, verkavelen, verhuren, en beheren van alle onroerende goederen, het afsluiten van alle onroerende transacties in de meest ruime zin van het woord, Het optreden als agent inzake het bemiddelen van verkoop, verzekeringen en kredietverlening met betrekking tot roerende en onroerende goederen en het beheer ervan.

In het algemeen zal de vennootschap alle commerciele, industriele, financiele, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten, in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met haar maatschappelijk doet, of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden."

Het huidig maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 924.000,00 EUR en wordt vertegenwoordigd door 525 aandelen op naam zonder vermelding van nominale waarde, die ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

De gewone algemene vergadering van vennoten wordt ieder jaar gehouden op de laatste zaterdag van de maand mei om 18 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de volgende werkdag gehouden

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

-Verinvest BVBA, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van de Raad van Bestuur, vertegenwoordigd door

de heer Joost Vanhaerents, vaste vertegenwoordiger;

-Lode Waes BVBA, gedelegeerd bestuurder, vertegenwoordigd door de heer Lode Waes, vaste

vertegenwoordiger;

-Newcon NV, bestuurder, vertegenwoordigd door de heer Joost Vanhaerents, vaste vertegenwoordiger.

De BV ovv. CVBA BDO Bedrijfsrevisoren, met maatschappelijke zetel te 1930 Zaventem, Da Vincilaan 9, vertegenwoordigd door de heer Peter Vandewalle, bedrijfsrevisor, werd aangesteld als commissaris van de vennootschap.

1.2.De overnemende Vennootschap: VERINVEST BVBA

VERINVEST BVBA is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met maatschappelijke zetel te 8820 Torhout, Oude Gentweg 81, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge, afdeling Oostende onder ondememingsnummer 0434.322A 51.

De vennootschap werd opgericht als een naamloze vennootschap op 17 mei 1988 bij akte verleden voor notaris Paul Lommee te Zedelgem, gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 11 juni 1988 onder het nummer 1988-06-11/260.

De statuten werden voor het laatst gewijzigd bij akte verleden voor notaris François Blontrock te Brugge op 29 maart 2010, bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 27 april 2010 onder nummer 2010-04-27/0061023.

Overeenkomstig artikel 4 van haar statuten luidt het doel van de vennootschap als volgt:

"De vennootschap heeft tot doel, zowel in Belgïe als in het buitenland, zowel voor eigen rekening of voor rekening van derden, het uitvoeren van de hierna beschreven activiteiten en de daarmee in verband staande activiteiten in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake:

- de samenstelling en het beheer van onroerend vermogen en de huurfinanciering of onroerende leasing van onroerende goederen aan derden, het verwerven door aankoop of anderszins, het verkopen, het verhuren, het ruilen, het bouwen, het verbouwen, het verbeteren, het uitrusten, het aanpassen, het verkavelen, het prospecteren en het uitbaten van onroerende goederen.

- het stellen van alle handelingen met betrekking tot de aan- en verkoop, de huur en verhuur, het bouwen, het verkavelen, het beheren, het ruilen, de promotie en de verbouwing, het toekennen van rechten op onroerende goederen en gebouwen, het in opstal of erfpacht geven of nemen van onroerende goederen, evenals het in vruchtgebruik of concessie geven of nemen van onroerende goederen. Dit alles zonder als aannemer van werken in onroerende staat op te treden.

- de exploitatie van een bouwondememing; het oprichten van gebouwen, zowel woningen, kantoren als nijverheids- en handelsgebouwen, hetzij als bouwheer voor eigen rekening, hetzij als bouwpromotor met het oog op de verkoop, hetzij door coördinatie in de bouw in samenwerking met onderaannemers.

- alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

- het coördineren en begeleiden van bouwwerken, projectmanagement in de meest ruime zin (planning, financieel, veiligheid, kwaliteit, ontwerp, onderhoud, bouw, .,.).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, aile verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

- het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande en/of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, het plannen, het coordineren, het ontwikkelen van en het investeren in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt; daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen;

- het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng of investering; het verstrekken van risicodragend kapitaal aan (niet) verbonden ondernemingen door het nemen van participaties of het financieren ervanronder gelijk welke vorm.

- de vennootschap kan geldleningen toekennen aan elke natuurlijke of rechtspersoon met wie de vennootschap op welke wijze dan ook een band heeft.

- de vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

- het verstrekken van adviezen en opleiding met betrekking tot projectmanagement, veiligheids-, milieu- en kwaliteitssystemen.

- het verstrekken van managementadviezen en uitoefenen van consultancyactiviteiten in de meest ruime zin

van het woord. Het verlenen van adviezen van financiële, technische of administratieve aard.

het uitvoeren van administratieve werkzaamheden in de ruime zin van het woord.

- het uitvoeren van zoekopdrachten en marktonderzoeken.

- het uitoefenen van mandaten van bestuurder/zaakvoerder/vereffenaar in andere ondernemingen.

- de aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke producten, kortom tussenpersoon in de handel.

- zij kan zich ten gunste van de vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden en verenigingen waarin zij een belang of deelneming heeft, borgstellen of haar aval verlenen, optredend als agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

De vennootschap mag investeringen en beleggingen uitvoeren (zoals ondermeer de aankoop, het verhuren en het oprichten van roerende en onroerende goederen) met het oog op het verlonen van haar zaakvoerder(s) in geld of in natura.

De vennootschap is gemachtigd tot alle industriële, financiële en handelsverrichtingen, roerende of onroerende operaties die rechtstreeks en onrechtstreeks verband houden met haar doel en zal onder andere mogen deelnemen, op om het even welke manier, aan alle bestaande of nog op te richten vennootschappen of ondernemingen in België of in het buitenland, met een analoog of samenhangend doel of die van aard zijn de ontwikkeling van de ondernemingen te begunstigen.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in boek IV van de wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en het Koninklijk Besluit over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd éénennegentig. indien bepaalde activiteiten van de vennootschap wettelijk gereglementeerd zijn, dan zal de vennootschap deze activiteiten slechts mogen uitoefenen voor zover voldaan is aan de voorschriften terzake, zoals onder meer en bijvoorbeeld het ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn van technische- en/of andere kennis, bewezen door een of meer activiteitsattesten.

De algemene vergadering kan het doel van de vennootschap uitleggen, verklaren en uitbreiden."

Het huidig maatschappelijk kapitaal bedraagt 755.455,52 EUR en wordt vertegenwoordigd door 5.700 aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde die ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

De gewone algemene vergadering van vennoten wordt ieder jaar gehouden op de laatste vrijdag van de maand mei om 18 uur, Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de volgende werkdag gehouden.

De zaakvoerder is de heer Joost Vanhaerents.

In de vennootschap werd geen commissaris aangesteld.

2.Ruilverhouding

Teneinde de ruilverhouding te kunnen bepalen werd het vermogen dat zal worden overgedragen door VANHAERENTS NV aan VERINVEST BVBA gewaardeerd op grond van de eigen vermogenswaarde van de af te splitsen vermogensbestanddelen per 31 mei 2012. Op basis van de waardering blijkt dat de weerhouden waarde van de af te splitsen vermogensbestanddelen 713.209,24 EUR bedraagt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

De waarde van de vennootschap VERINVEST BVBA werd in het kader van deze splitsing bepaald op basis van de eigen vermogenswaarde per 31 mei 2012. Dit levert een totale te weerhouden waarde van 675,198,47 EUR op.

Op grond van de weerhouden evaluatiemethode wordt de ruilverhouding tussen VANHAERENTS NV en VERINVEST BVBA als volgt berekend:

Waarde van de af te splitsen vermogensbestanddelen VANHAERENTS NV VERINVEST BVBA

Waarde vennootschap 713.209,24 EUR

Aantal aandelen 675.198,47 EUR

Intrinsieke waarde inbreng per aandeel VANHAERENTS NV 525 5.700 1.358,49379047619 EUR -

Intrinsieke waarde aandeel VERINVEST BVBA - 1 18,455871929825 EUR

De ruilverhouding tussen VANHAERENTS NV en VERINVEST BVBA wordt bepaald op 11,4683533061239 (zijnde 1.358,49379047619 EURi118,455871929825 EUR). Onder de weerhouden ruilverhouding worden er 11,4683533061239 aandelen VERINVEST BVBA uitgereikt voor elk aandeel VANHAERENTS NV ten belope van het af te splitsen gedeelte van VANHAERENTS NV.

Dit betekent dat als vergoeding voor het totale afgesplitste vermogen van VANHAERENTS NV er in principe 6.020 aandelen VERINVEST BVBA uitgereikt worden aan de aandeelhouders van VANHAERENTS NV.

In toepassing van artikel 740 §2, 1° van het Wetboek van vennootschappen vindt er echter geen omwisseling plaats van aandelen van VERINVEST BVBA tegen de 100 aandelen van VANHAERENTS NV die worden gehouden door VERINVEST BVBA zelf,

Dit betekent dat er als vergoeding voor het totale afgesplitste vermogen van VANHAERENTS NV slechts 4.874 aandelen VERINVEST BVBA uitgereikt worden aan LATmIMMÔ BVBA, in haar hoedanigheid van houder van de overige 425 aandelen van VANHAERENTS NV.

Er zal geen opleg in geld aan de aandeelhouders van VANHAERENTS NV worden toegekend.

3.Wijze waarop de aandelen in VERINVEST BVBA worden uitgereikt.

De 4.874 nieuwe aandelen VERINVEST BVBA die worden uitgereikt ter vergoeding van de overgang van een gedeelte van het vermogen van VANHAERENTS NV, zullen van dezelfde aard zijn ais de thans bestaande aandelen van VERINVEST BVBA.

Zij zullen worden uitgereikt door de zaakvoerder van VERINVEST BVBA aan IATmIMMb BVBA,

De zaakvoerder van VERINVEST BVBA zal hiertoe onmiddellijk na de beslissing tot partiële splitsing de nodige inschrijvingen doen in het register van aandelen van VERINVEST BVBA.

4.Datum van winstdeelname  Datum vanaf welke de uitgereikte aandelen recht geven te delen in de winst, alsmede elke bijzondere regeling betreffende dit recht.

De nieuw uit te geven aandelen zullen recht geven te delen in de winst van VERINVEST BVBA vanaf 1 juni 2012. Betreffende dit recht wordt geen bijzondere regeling getroffen.

5.Boekhoudkundige datum  Datum vanaf welke de handelingen van VANHAERENTS NV boekhoudkundig worden geacht te zijn verricht voor rekening van VERINVEST BVBA.

De datum vanaf welke de handelingen van de partieel te splitsen vennootschap VANHAERENTS NV, voor wat betreft de af te splitsen vermogensbestanddelen, boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vennootschap VERINVEST BVBA is 1 juni 2012.

6.Rechten toegekend aan de aandeelhouders van VANHAERENTS NV die bijzondere rechten hebben, alsook aan de houders van andere effecten dan aandelen, of de jegens hen voorgestelde maatregelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Daar de aandeelhouders van VANHAERENTS NV geen speciale rechten hebben en VANHAERENTS NV geen effecten andere dan aandelen heeft uitgegeven, is deze bepaling niet van toepassing.

7.Bijzondere voordelen toegekend aan de bestuurders van de vennootschappen die aan de splitsing deelnemen.

Aan de leden van de Raad van Bestuur van VANHAERENTS NV, noch aan de zaakvoerder van VERINVEST BVBA zijn bijzondere voordelen toegekend, tengevolge van de huidige partiële splitsing.

8.Opmaak bijzondere verslagen in het kader van de partiële splitsing

De raad van bestuur van VANHAERENTS NV en de zaakvoerder van VERINVEST BVBA stellen aan de aandeelhoudersfvennoten van de voormelde vennootschappen voor om unaniem af te zien van de toepassing van artikel 730 van het Wetboek van vennootschappen en verzoeken hen dan ook om op de buitengewone algemene vergaderingen van aandeelhoudersfvennoten die over de partiële splitsing moeten besluiten, een positieve stem uit te brengen over de agendapunten betreffende de afstand van het schriftelijk en omstandig verslag van de bestuursorganen omtrent de partiële splitsing, en dit met toepassing van artikel 734 van het Wetboek van vennootschappen.

Voor het overige wensen de raad van bestuur van VANHAERENTS NV en de zaakvoerder van VERINVEST BVBA er op te wijzen dat overeenkomstig artikel 731 § 2 van het Wetboek van vennootschappen, artikel 313 van het Wetboek van vennootschappen niet van toepassing is op VERINVEST BVBA, voorzover zowel de commissaris van VANHAERENTS NV als de bedrijfsrevisor van VERINVEST BVBA een schriftelijk verslag opmaken over het splitsingsvoorstel, in toepassing van artikel 731 § 1 van het Wetboek van vennootschappen.

9.De bezoldiging die wordt toegekend aan de commissaris van VANHAERENTS NV en aan de bedrijfsrevisor van VERINVEST BVBA voor het opstellen van de in het artikel 731 van het Wetboek van vennootschappen bedoelde verslagen.

De BV ovv. CVBA BDO Bedrijfsrevisoren  BDO Reviseurs d'Entreprises, met maatschappelijke zetel te 1930, Zaventem, Da Vincilaan 9, vertegenwoordigd door de heer Peter Vandewalle, bedrijfsrevisor, werd belast om de verslagen voor de deelnemende vennootschappen op te stellen waarvan sprake in artikel 731 van het Wetboek van vennootschappen. De bijzondere bezoldiging voor deze opdracht, in gemeen overleg bepaald, bedraagt voor elke vennootschap 1.500,00 EUR exclusief BTW en eventuele variabele bijdragen voor het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

10.Beschnjving en verdeling van de aan VERINVEST BVBA over te dragen delen van de activa en passiva van het vermogen.

Ten gevolge van de partiële splitsing zullen de hieronder beschreven activa en passiva, rechten en verplichtingen, hierin begrepen elke latente schuld of verplichting die betrekking hebben op het nieuw kantoorgebouw (inclusief zonnepanelen), de verbouwingen aan het oude kantoor en de conciërgewoning van VANHAERENTS NV afgesplitst worden naar VERINVEST BVBA, op basis van de situatie per 31 mei 2012, zoals opgenomen in bijlage 1. Een overeenkomstig deel van het kapitaal en de reserves van VANHAERENTS NV zal eveneens worden overgedragen aan VERINVEST BVBA.

De activa van VANHAERENTS NV die zullen worden overgedragen aan VERINVEST BVBA kunnen als volgt worden samengevat:

Materiële vaste activa 2.224.839,18 EUR

Totaal der activa 2.224.839,18 EUR

De totale boekhoudkundige waarde per 31 mei 2012 van de af te splitsen activa bedraagt 2.224.839,18 BUR.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

De af te splitsen passiva kunnen ais volgt samengevat worden:

Schulden op meer dan één jaar 1.281.333,40 EUR Schulden op ten hoogste één jaar 214.666,66 EUR

Totaal der passiva 1.496.000,06 EUR

De totale boekhoudkundige waarde per 31 mei 2012 van deze passiva bedraagt 1.496.000,06 EUR.

De voorzieningen en uitgestelde belastingen  Uigestelde belastingen op gerealiseerde meerwaarden die mee afgesplitst worden bedragen 15.629,88 EUR.

Bijgevolg bedraagt de boekhoudkundige waarde per 31 mei 2012 van het netto-actief dat zal worden afgesplitst 713.209,24 EUR.

Wij verwijzen naar bijlage 1 van dit voorstel voor een gedetailleerde bespreking van de over te dragen activa en passiva. Bijlage 1 maakt integraal deel uit van dit voorstel van partiële splitsing.

Voorzover de in bijlage beschreven verdeling van het vermogen niet voldoende nauwkeurig is, ofwel omdat de toekenning voor interpretatie vatbaar is, ofwel omdat het gaat om delen van het vermogen die tengevolge van nalatigheid niet in de opsomming van de toegekende vermogensbestanddelen zijn vermeld, wordt uitdrukkelijk overeengekomen, dat alle activa en passiva waarvan niet met zekerheid kan worden vastgesteld aan wie ze werden toegekend, toekomen aan VANHAERENTS NV, dit gelet op de bepalingen van artikel 729 van het Wetboek van vennootschappen.

Het eigen vermogen van VANHAERENTS NV kan` als volgt worden samengevat:

Kapitaal: 924.000,00 EUR

Reserves:10.325.167,39 EUR

Resultaat boekjaar tot 31 mei 2012: (27.257,75 EUR)

Eigen vermogen 11.221.909,64 EUR

De afgesplitste activa zullen als volgt aangerekend worden op het kapitaal en de reserves:

BLIJFT IN VANH. NV WORDT AFGEBOEKT IN VANH. NV FINALE TOEVOEGING VERINVEST BVBA

Kapitaal: ¬ 864.071,64

Reserves: ¬ 9.671,886,51

-Resultaat bj. tot 3115/12: (¬ 27.257,75)

-Boekhoudk. fusiemeerwaarde: n.v.t.

-Eigen Vermogen: ¬ 10.508.700,40

11.Bodemattesten

Overeenkomstig artikel 2, 19° b van het Decreet van 27 oktober 2006 betreffende de bodemsanering en de bodembescherming ('Bodemdecreet"), wordt onderhavig splitsingsvoorstel beschouwd als een overeenkomst betreffende de overdracht van grond. Uit artikel 101 Bodemdecreet volgt dat de inhoud van de eventuele bodemattesten moet opgenomen worden in dit splitsingsvoorstel.

De beschikbare bodemattesten worden in bijlage aan onderhavig splitsingsvoorstel gehecht en maken er integraal onderdeel van uit. Het betreft de bodemattesten met betrekking tot de volgende onroerende goederen;

GemeenteAfdeling Ligging Sectie Perceel Aard van het perceel

Torhout 2 Oude Gentweg 81 B 318 H Bouwmat/F,

Torhout 2 Oude Gentweg 81 B 318 K Huis

¬ 59.928,36 ¬ 48.513,44

¬ 653.280,88 ¬ 528.846,42

¬ 0,00 ¬ 0,00

n.v.t. ¬ 80.707,26

¬ 713.209,24 ¬ 658_067,12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

,béiioudeR

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

r

12.Verdeling van de nieuwe aandelen en verantwoording

In toepassing van artikel 740 §2, 1° van het Wetboek van vennootschappen vindt er geen omwisseling plaats van aandelen van VERINVEST BVBA tegen de 100 aandelen van VANHAERENTS NV die worden gehouden door VERINVEST BVBA zelf.

Bijgevolg zullen slechts 4.874 nieuwe aandelen van VERINVEST BVBA die ten gevolge van de partiële splitsing van VANHAERENTS NV zullen worden gecreëerd, worden toegekend aan LATmIMMÔ BVBA, momenteel houder van de overige 425 aandelen van VANHAERENTS NV.

13.Goedkeuring door de buitengewone algemene vergaderingen en neerlegging ter griffie  Kosten.

Dit voorstel tot partiële splitsing zal door de Raad van Bestuur van VANHAERENTS NV en door de zaakvoerder van VERINVEST BVBA worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brugge, afdeling Oostende,

De buitengewone algemene vergaderingen van VANHAERENTS NV en VERINVEST BVBA, waarop dit voorstel tot partiële splitsing ter goedkeuring zal worden voorgelegd, zullen niet eerder dan zes weken na deze neerlegging worden gehouden.

Indien het voorstel niet wordt goedgekeurd, worden alle kosten verband houdende met de verrichting gedragen door VANHAERENTS NV.

Gedaan te Torhout op 31 augustus 2012.

Bijlage 1: Staat activa en passiva per 31 mei 2012  detail van de over te dragen bestanddelen van VANHAERENTS NV aan VERINVEST BVBA

Bijlage 2: Bodemattesten

Joost Vanhaerents

zaakvoerder

26/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 25.05.2012, NGL 20.07.2012 12326-0012-013
29/06/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 27.05.2011, NGL 23.06.2011 11202-0171-013
27/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 28.05.2010, NGL 20.07.2010 10329-0311-013
27/04/2010 : OO043835
28/07/2009 : OO043835
25/06/2009 : OO043835
18/02/2009 : OO043835
30/09/2008 : OO043835
01/08/2007 : OO043835
17/06/2005 : OO043835
02/06/2005 : OO043835
30/06/2004 : OO043835
04/06/2004 : OO043835
02/07/2003 : OO043835
21/05/2003 : OO043835
09/06/2000 : OO043835
11/06/1999 : OO043835
13/03/1999 : OO043835
06/01/1999 : OO043835
15/06/1994 : OO43835
11/06/1988 : OO43835

Coordonnées
VERINVEST

Adresse
OUDE GENTWEG 81 8820 TORHOUT

Code postal : 8820
Localité : TORHOUT
Commune : TORHOUT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande