VERVOERONDERNEMING DEBOUVERE

NV


Dénomination : VERVOERONDERNEMING DEBOUVERE
Forme juridique : NV
N° entreprise : 405.175.730

Publication

30/04/2014
ÿþMai Won! 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de alnEERGELEGD

BE

ONITEUR 3ELi'- 2 3 -04-r ~13~t

~

jSCH STAAJ;,P_

tirrie Rechtbank Koop

10 APR 2014

Gent Afdeling Brugge

De 9 iffibe

Ondernemingsnr : 0405.175.730

Benaming

(voluit) : VERVOERONDERNEMING DEBOUVERE

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Turkeijensteenweg 23, 8740 Pittem

(volledig adres) OMZETTING IN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID  KAPITAALVERMINDERING - KAPITAALVERHOGING  BENOEMING NIET-STATUTAIR ZAAKVOERDER VASTSTELLING VAN DE STATUTEN

Onderwerp akte :



Het jaar TWEEDUIZEND EN VEERTIEN, Op EENENDERTIG MAART om negentien uur. Te Izegem, ten, kantore, Voor mij, Meester Stefaan LAGA, Notaris te Izegem.

is BIJEENGEKOMEN de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze', vennootschap "VERVOERONDERNEMING DEBOUVERE", met zetel te 8740 Pittem, Turkeijensteenweg 23,

I. SAMENSTELLING VAN HET BUREAU

pe vergadering wordt geopend onder het voorzitterschap van de heer Johan Debouvere, hierna genoemd. De voorzitter duidt als secretaris-stemopnemer aan, mevrouw Ingrid Debusschere, hierna genoemd, die aanvaardt.

II. SAMENSTELLING VAN DE VERGADERING

ZIJN AANWEZIG, de volgende aandeelhouders, die verklaren dat zij respectievelijk het na hun naam

vernielde aantal aandelen op naam bezitten:

1.De heer DEBOUVERE Johan Marc Stefaan, en zijn echtgenote,

2.Mevrouw DEBUSSCHERE Ingrid Simonne, samenwonende te 8740 Pittern, Turkeijensteenweg 23.

Samen titularis van zesduizend driehonderd negenenvijftig (6.359) aandelen.

3.De heer DEBOUVERE Matthias Simonne Silke, wonende te 8740 Pittem, Turkeijensteenweg 23,

Titularis van honderd en vijf (405) aandelen.

Totaal: zesduizend vierhonderd vierenzestig (6.464) aandelen, zijnde het totale aandelenpakket van

voornoemde vennootschap.

III. UITEENZETTING VAN DE VOORZITTER

De voorzitter zet uiteen en verzoekt mij, notaris, bij akte vast te stellen dat deze vergadering wordt gehouden om te beraadslagen en te besluiten over volgende agendapunten:

AGENDA

l)Kennisname van het verslag van de raad van bestuur, van de bedrijfsrevisor en van een situatie die niet meer dan drie maanden voordien werd opgemaakt, aangaande de omzetting van de vennootschap in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

2)Omzetting van de vennootschap in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid waarvan de naam, de duur en de zetel dezelfde zullen zijn als die van de huidige vennootschap en waarvan het doel, de, activa- en passïvabestanddelen, met inbegrip van het kapitaal en de reserves onveranderd zullen behouden worden, zonder dat de raming van deze bestanddelen enige wijziging ondergaat.

Het kapitaal van honderd en zevenduizend zeshonderd achtenvijftig Euro vierendertig Cent (107,658,34 EUR) zal vertegenwoordigd zijn door zesduizend vierhonderd vierenzestig (6.464) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

3)Ontslag en decharge van de bestuurders.

4)Benoeming niet-statutaire zaakvoerder(s).

5)Kapitaalvermindering met vijfentachtigduizend honderd Euro drie Cent (85.100,03 EUR) met het oog op herstructurering van de vennootschap, door terugbetaling op ieder aandeel van een gelijk bedrag; de terugbetaling die in totaal vijfentachtigduizend honderd Euro drie Cent (85.100,03 EUR) bedraagt, wordt

integraal aangerekend op werkelijk gestort kapitaal.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

6)Verhoging van het kapitaal met een bedrag van twintigduizend Euro (20.000,00 EUR) om het te brengen op een bedrag van tweeënveertigduizend vijfhonderd achtenvijftig Euro eenendertig Cent (42.558,31 EUR) door inbreng in geld, door creatie van zesduizend vierhonderd vierenzestig (6.464) nieuwe aandelen zonder vermelding van hun nominale waarde.

Deze zesduizend vierhonderd vierenzestig (6.464) nieuwe aandelen zullen van dezelfde aard zijn en dezelfde rechten en voordelen bieden als de bestaande aandelen en zullen in de winsten delen vanaf vandaag. Zij zijn volledig volgestort bij hun inschrijving.

" 7)Met toepassing van het voorkeurrecht, inschrijving op en volstorting van de nieuwe aandelen door de

vennoten in verhouding tot hun aandelenbezit--toekenning van de aandelen,

8)Vaststelling van de realisatie van de kapitaalverhoging.

9)Vaststelling van de statuten ter aanpassing aan de nieuwe rechtsvorm van besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid.

VIII. BERAADSLAGINGEN EN BESLUITEN

Deze uiteenzetting van de voorzitter wordt door de algemene vergadering juist bevonden; vervolgens wordt er overgegaan tot de behandeling van de punten op de agenda en, na beraadslaging, worden met eenparigheid van stemmen volgende besluiten genomen.

EERSTE BESLUIT

Kennisname van het verslag van de raad van bestuur, van het verslag van de bedrijfsrevisor en van een situatie die niet meer dan drie maanden voordien werd opgemaakt, aangaande de omzetting van de vennootschap in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor:

"Overeenkomstig de beschikkingen van artikel 777 van het Wetboek van Vennootschappen hebben wij de tussentijdse staat van activa en passiva per 31 december 2013 van de NV "VERVOERONDERNEMING DEBOUVERE ", met maatschappelijke zetel te 8740 Pittem, Turkeijensteenweg 23, nagezien met het oog op haar omzetting in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Onze werkzaamheden zijn er enkel op gericht na te gaan of er enige overwaardering van het netto actief, zoals dat blijkt uit de staat van activa en passiva per 31 december 2013, die het bestuursorgaan van de vennootschap heeft opgesteld, heeft plaatsgehad. Uit onze werkzaamheden, uitgevoerd overeenkomstig de normen inzake het verslag op te stellen bij de omzetting van een vennootschap, is niet gebleken dat er enige overwaardering van het netto actief heeft plaatsgehad. Het netto actief bedraagt ¬ 230.671,16 en is ¬ 123.012,82 hoger dan het maatschappelijk kapitaal. Het netto actief is voldoende om de vennootschap om te vormen in een BVBA.

Wel dienen we een principieel voorbehoud te formuleren nopens de juistheid van de voorraadwaarde gezien wij de opdracht pas na balansdatum hebben gekregen en aldus de inventaris niet fysisch konden vaststellen Het bedrag lijkt ons echter redelijk op basis van de ons verstrekte documenten.

Er zijn geen andere inlichtingen die wij nuttig oordelen voor de informatie van de aandeelhouders en derden in het kader van de omzettingsverrichting.

Opgemaakt te Izegem op 24 maart 2014

BV o.v.v.e. BVBA "Bedrijfsrevisor Jacky Godefroidt",

vertegenwoordigd door

Jacky GODEFROIDT

Bedrijfsrevisor"

Het verslag van de bedrijfsrevisor zal neergelegd worden ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

TWEEDE BESLUIT

Besluit de vennootschap om te zetten in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, waarvan de naam, de duur en de zetel dezelfde zullen zijn als deze van de huidige vennootschap, en waarvan het doel, de activa- en passivabestanddelen, met inbegrip van het kapitaal en de reserves onveranderd zullen behouden worden, zonder dat de raming van deze bestanddelen enige wijziging ondergaat.

Het kapitaal van honderd en zevenduizend zeshonderd achtenvijftig Euro vierendertig Cent (107.658,34 EUR) zal vertegenwoordigd zijn door zesduizend vierhonderd vierenzestig (6.464) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Elke vennoot zal één (1) aandeel van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ontvangen in ruil voor één (1) aandeel van de omgezette naamloze vennootschap'.

Bijgevolg worden, met goedkeuring van alle partijen, de zesduizend vierhonderd vierenzestig (6.464) aandelen van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijk-heid ais volgt toebedeeld:

- aan de heer Johan Debouvere en zijn echtgenote, mevrouw Ingrid Debusschere, beiden voornoemd, zesduizend driehonderd negenenvijftig (6.359) aandelen, die aanvaarden,

- aan de heer Matthias Debouvere, voornoemd, honderd en vijf (105) aandelen, die aanvaardt. De omzetting geschiedt op grond van:

a. Boek XII van het Wetboek van vennootschappen.

b. Artikel honderd eenentwintig van het wetboek der registratierechten en;

c. Het artikel tweehonderd en tien en volgende van het wetboek der inkomstenbelastingen.

d. De artikelen elf en achttien ten derde van het wetboek van de belasting over de toegevoegde waarde. DERDE BESLUIT

a'.

"

4

Aan de heer Johan Debouvere (bestuurder, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van de raad van bestuur), en zijn echtgenote, mevrouw Ingrid Debusschere (bestuurder), aan de heer Matthias Debouvere (bestuurder), Men voornoemd, en aan mevrouw Liesbeth Debouvere (bestuurder), wonende te 8760 Meulebeke, Meentakstraat 6, wordt ontslag verleend als bestuurder (en aan de heer Johan Debouvere, voornoemd, meteen ook als gedelegeerd bestuurder/voorzitter van de raad van bestuur), van de naamloze vennootschap wegens de omzetting van deze laatste in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Algehele decharge aan de bestuurders voor de uitoefening van hun mandaat tot op vandaag.

VIERDE BESLUIT

Benoeming van de heer Johan Debouvere, en zijn echtgenote, mevrouw Ingrid Debusschere en de heer Matthias Debouvere, allen voornoemd, ais niet-statutaire zaakvoerders, voor onbepaalde duur, met ingang vanaf aktedatum.

VIJFDE BESLUIT

Vermindering van het kapitaal met vijfentachtigduizend honderd Euro drie Cent (85.100,03 EUR) om het te brengen op een bedrag van tweeëntwintigduizend vijfhonderd achtenvijftig Euro eenendertig Cent (22.558,31 EUR) met het oog op herstructurering van de vennootschap, door terugbetaling op ieder aandeel van een gelijk bedrag.

Besluit dat de terugbetaling die in totaal vijfentachtigduizend honderd Euro drie Cent (85.100,03 EUR) bedraagt, integraal wordt aangerekend op werkelijk gestort kapitaal.

De terugbetaling mag slechts plaats hebben mits in acht name van de termijnen gesteld in artikel 317 van het Wetboek van vennootschappen.

Machtiging aan de raad van bestuur om dit besluit te concretiseren en al het nodige te doen om de terugbetalingen op correcte wijze te laten verlopen. De raad van bestuur wordt inzonderheid gelast de uitbetaling te doen of te laten doen, zodra dit door de wet toegelaten is, en de nodige vermeldingen aan te brengen in het register van aandelen.

De aandeelhouders worden uitgenodigd om zich na verloop van twee maanden na de bekendmaking van het besluit tot kapitaalvermindering aan te bieden op de zetel van de vennootschap, om de uitbetaling te ontvangen en de nodige vermeldingen te laten aanbrengen in het register van aandelen.

ZESDE BESLUIT

Verhoging van het kapitaal met een bedrag van twintigduizend Euro (20.000,00 EUR) om het te brengen op een bedrag van tweeënveertigduizend vijfhonderd achtenvijftig Euro één en dertig Cent (42.558,31 EUR) door inbreng in geld, door creatie van zesduizend vierhonderd vierenzestig (6,464) nieuwe aandelen zonder

e vermelding van hun nominale waarde.

Deze zesduizend vierhonderd vierenzestig (6.464) nieuwe aandelen zijn van dezelfde aard en bieden dezelfde rechten en voordelen als de bestaande aandelen en delen in de winsten vanaf aktedatum. Zij zijn volledig volgestort bij hun inschrijving.

ZEVENDE BESLUIT

De voormelde vennoten verklaren met toepassing van hun voorkeurrecht elk in geld in te schrijven op een totaal van zesduizend vierhonderd vierenzestig (6.464) nieuwe aandelen, voor een totaal bedrag van

ó twintigduizend Euro (20.000,00 EUR), geheel samengesteld uit kapitaal, volledig volgestort door inbreng in geld, in verhouding tot hun aandelenbezit.

óOndergetekende Notaris bevestigt dat de storting is gebeurd in overeenstemming met de bepalingen van

ó . het Wetboek van vennootschappen, bij BNP PARIBAS FORTIS.

e+~ ACHTSTE BESLUIT

Vaststelling dat de kapitaalverhoging integraal is onderschreven, dat elk nieuw aandeel volledig is volgestort

et door storting in geld, en dat de kapitaalverhoging gerealiseerd is, zodat het kapitaal van de vennootschap vanaf vandaag tweeënveertigduizend vijfhonderd achtenvijftig Euro één en dertig Cent (42.558,31 EUR) bedraagt.

NEGENDE BESLUIT

et

et Na elk artikel afzonderlijk te hebben goedgekeurd, legt de vergadering de statuten van de uit de omzetting

gesproten besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid vast als volgt:

Rechtsvorm: besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Benaming., "VERVOERONDERNEMING DEBOUVERE".

Zetel: 8740 Pittem, Turkijensteenweg 23.

Doel: De vennootschap heeft tot doel:

De uitvoering van aile vervoerverrichtingen; kleinhandel in vaste brandstoffen, fourage en stro, inlandse

granen, wijn, alcoholische en andere dranken, aardappelen en steenslag; Groot- en kleinhandel, in- en uitvoer

van aardappelen, zowel eet- als plantaardappelen.

Deze aanduiding en opsomming is niet beperkend doch enkel van aanwijzende aard.

De vennootschap zal aile roerende en onroerende goederen, materieel en inrichting mogen aankopen, in

et pacht nemen, huren, bouwen, verkopen of ruilen.

De vennootschap zal door middel van inbreng, fusie of opslorping, inschrijving, of op om het even welke andere wijze mogen deelnemen aan alle ondernemingen, verenigingen, vennootschappen, die een gelijksoortig of bijhorend doel nastreven of die eenvoudig nuttig zijn tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van haar doel.

In het algemeen zal de vennootschap alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met haar doel of die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden;

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten.

I e

r

Duur: onbepaald vanaf haar oprichting,

Bedrag van het kapitaal: tweeënveertigduizend vijfhonderd achtenvijftig Euro één en dertig Cent (42.558,31 EUR), volledig volgestort.

Bestuur: De vennootschap wordt bestuurd hetzij door een enige zaakvoerder, hetzij door meerdere zaakvoerders, al of niet vennoten.

Machten; Ieder zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig zijn voor het bereiken van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Externe vertegenwoordiging: Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of verweerder.

Niet-statutaire zaakvoerders, voor onbepaalde duur: de heer Johan Debouvere, en zijn echtgenote, mevrouw Ingrid Debusschere en de heer Matthias Debouvere, allen voornoemd.

Gewone algemene vergadering: Ieder jaar, de eerste zaterdag van de maand december om 18 uur, op de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. In geval bovengemelde dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering plaatshebben op de eerstvolgende werkdag, op het zelfde uur,

Stemrecht: Elk aandeel geeft recht op één stem, De vennoten mogen zich laten vertegenwoordigen door een mandataris die al dan niet vennoot is of hun stem schriftelijk uitbrengen, Te dien einde, zal de oproeping de tekst van de voorgestelde resoluties vermelden, die de vennoten zullen kunnen goedkeuren of verwerpen.

Boekjaar; Het boekjaar begint op 1 juli en eindigt op 30 juni van het daaropvolgend jaar.

Winstverdeling: Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van de algemene kosten van alle aard, gebeurlijke renten aan de schuldeisers- aandeelhouders, bezoldigingen aan zaakvoerders en de noodzakelijke afschrijvingen, vormt het zuivere resultaat van het boekjaar. Op de winst van het boekjaar zal voorafgenomen worden: Vijf ten honderd voor de samenstelling van het wettelijke reservefonds. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer het wettelijke reservefonds één/tiende van het kapitaal bereikt. Het saldo van de winst wórdt ter beschikking gesteld van de gewone algemene vergadering, die dient te handelen in overeenstemming met het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van vennootschappen.

Vereffeningsaldo: De verdeling van de activa onder de diverse schuldeisers zal steeds voorafgaandelijk goedgekeurd moeten worden door de rechtbank van koophandel. Het na vereffening overblijvende saldo zal onder de vennoten verdeeld worden in verhouding tot hun aantal aandelen. Alle aandelen hebben gelijke rechten, tot het pro-rata van hun volstorting.

X. BEËINDIGING VAN DE VERGADERING

Aangezien alle punten van de agenda afgehandeld zijn, wordt de vergadering beëindigd,

WAARVAN PROCES-VERBAAL

Opgemaakt op plaats en datum als hierboven,

En na gedane voorlezing hebben de verschijners, met mij, notaris, getekend.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

(get.) Stefaan LAGA, notaris te Izegem

Tegelijk hiermede neergelegd :

-expeditie van de akte dd. 31/3/2014

-verslag van de bedrijfsrevisor omtrent de omvorming

-gecoördineerde statuten met lijst publicatiedata.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/12/2013 : BG040070
29/12/2014 : BG040070
12/02/2013 : BG040070
09/02/2012 : BG040070
28/07/2011 : BG040070
01/03/2011 : BG040070
18/02/2010 : BG040070
22/12/2009 : BG040070
20/02/2009 : BG040070
07/02/2008 : BG040070
19/12/2006 : BG040070
15/02/2006 : BG040070
07/03/2005 : BG040070
07/01/2004 : BG040070
14/02/2003 : BG040070
12/02/2003 : BG040070
23/07/2002 : BG040070
23/02/2002 : BG040070
22/02/2000 : BG040070
01/01/1997 : BG40070
01/01/1996 : BG40070
01/01/1995 : BG40070
12/05/1994 : BG40070
01/01/1993 : BG40070
01/01/1992 : BG40070
08/01/1991 : BG40070
03/09/1987 : BG40070
01/01/1986 : BG40070

Coordonnées
VERVOERONDERNEMING DEBOUVERE

Adresse
TURKEIJENSTEENWEG 23 8740 PITTEM

Code postal : 8740
Localité : PITTEM
Commune : PITTEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande