VOETBALOVERLEG KORTRIJK

Association sans but lucratif


Dénomination : VOETBALOVERLEG KORTRIJK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.590.759

Publication

25/06/2012
ÿþ' MOA 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

14. 06. 2012

RECH&B TKOOPHANDEL n 1~éJK ~K



ll

" iziizoai*

Voorbehoud aan he Seigle( Staatsb

Ondernemingsnr 046 590 RS3

Benaming

(voluit) : VOETBALOVERLEG KORTRIJK

(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : Bad Godesberglaan 22 -8500 Kortrijk

Onderwerp akte ; OPRICHTING

STATUTEN  OPRICHTING

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen en rechtspersonen is overeengekomen wat volgt, onder elkaar, met en voor allen die hier aanwezig en/of vertegenwoordigd waren en voor allen die later nog werkelijk lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten onder de volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna VZW genaamd) op grdhd van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004..

Hoofdstuk L Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam "'. VOETBALOVERLEG KORTRIJK", en is opgericht voor

onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Kortrijk  Bad Godesberglaan 22, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Kortrijk. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij, eenvoudige beslissing van de raad van bestuur. De akte tot wijziging van de maatschappelijke zetel wcrdt,: krachtens de wet neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Kortrijk.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

De beoefening van de voetbalsport te bevorderen en aan te moedigen. Ze streeft naar de verwezenlijking van dit doel met alle door haar goed bevonden middelen waaronder het inrichten van sportontmoetingen, het in bruikleen nemen, huren of aanwerven van roerende en onroerende goederen, het in gereedheid brengen en uitbaten van sportvelden, het uitbaten van spijshuizen en drankgelegenheden, het uitgeven van drukwerken,, tijdschriften en alle andere vormen van publicaties die de doelstelling van de vereniging kunnen bevorderen. De; vzw kan bijgevolg economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig zijn en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat

De vereniging mag in het algemeen alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doeleinden, door middel van overdracht, inbreng, fusie,deelname, financiële tussenkomst, aankoop van aandelen of via ieder ander middel, belangstelling tonen voor alle sportondernemingen en alle daarmee verbonden bedrijven

Zij mag haar medewerking verlenen aan en belangstelling betonen voor activiteiten die gelijkaardig zijn aan haar doel. Zij mag tevens diensten oprichten of beheren met het oog op de verwezenlijking van het maatschappelijke doel.

Hoofdstuk Il. Leden

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

I

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging is samengesteld uit werkende leden en toegetreden leden.

-Zijn werkende leden ; de ondertekenaars van onderhavige statuten en alle leden die later worden opgenomen door een beslissing van de algemene vergadering,waarvoor 2/3 aanwezigheid van leden vereist is met 2/3 van stemmen.

Art. 5. Toelatingsvoorwaarden voor werkende leden.

Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement.

Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 en de wet van 02 mei 2002 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de raad van bestuur en zal in die hoedanigheid worden aanvaard door de algemene vergadering.

De beslissing tot aanvaarding of weigering door de algemene vergadering is zonder verhaal en hoeft niet te worden gemotiveerd. Zij wordt soeverein genomen en er kan geen rechtvaardiging worden gevraagd. Zij wordt per post ter kennis gebracht van de kandidaat.

De niet aanvaarde kandidaat kan zijn kandidatuur pas opnieuw indienen na één jaar, te rekenen vanaf de datum van de beslissing van de algemene vergadering.

Het staat op ieder moment elk werkend lid vrij uit te treden uit de vereniging door zijn ontslag schriftelijk in te dienen aan de raad van bestuur.

Worden eveneens ais ontslagnemend beschouwd ;

-de werkende leden die de bijdrage niet betalen binnen de maand nadat hen een aangetekende schriftelijke aanmaning werd toegestuurd door de raad van bestuur.

-De werkende leden die niet aanwezig zijn of vertegenwoordigd was op drie opeenvolgende algemene vergaderingen

Uittredende of uitgesloten leden kunnen nooit teruggave of vergoeding eisen voor gedane inbrengen of

gestorte bijdragen.

Zij mogen geen enkele rekening opvragen, zegels laten aanbrengen of een inventaris eisen

De raad van bestuur kan een werkend lid of toetredend lid dat zich schuldig maakte aan ernstige inbreuken op de statuten of wetten, schorsen in afwachting van een beslissing door de algemene vergadering.

Het lid dat door zijn gedrag schade berokkent aan de vereniging, kan worden voorgesteld tot uitsluiting door de raad van bestuur

De uitsluiting behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering.

Om een lid te kunnen uitsluiten moet aan de volgende voorwaarden worden vervuld ;

1.De regelmatige oproeping van een algemene vergadering waarop alle leden worden uitgenodigd

2.De vermelding in de agenda van de algemene vergadering van het voorstel tot uitsluiting met minstens

een samenvatting van de redenen

3.Beslissing van de algemene vergadering mcet worden genomen met tweederde van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden.

4.De eerbiediging van de rechten van de verdediging dwz het aanhoren van jet lid wiens uitsluiting wordt

gevraagd, zo deze erom verzoekt.

5.De vermelding in het register van de uitsluiting van het lid.

De vereniging moet een register van de werkende leden bijhouden, onder verantwoordelijkheid van de raad van bestuur, waarin de volgende vermeldingen worden genoteerd ;

1.naam,voornaam, woonplaats en geboortedatum van de leden

2.de rechtsvorm van de vereniging

3.het adres van de maatschappelijke zetel

C.

MOD22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

4.de beslissingen en datum van aanvaarding, ontslag of uitsluiting van de leden met de naam en de functie, evenals de handtekening van deze laatste samen met het motief

Alle beslissingen met betrekking tot de aansluiting, het ontslag of de uitsluiting moeten binnen de acht dagen worden ingeschreven in het register door de raad van bestuur.

Alle leden mogen het register raadplegen evenals aile verslagen en beslissingen van de algemene vergadering en de raad van bestuur en ook alle boekhoudkundige stukken van de vereniging, op eenvoudig en schriftelijk gemotiveerd verzoek, gericht aan de secretaris van de vereniging.

Art. 6. De vereniging.heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen ; een jaarlijks lidgeld betalen.

Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd.De raad van bestuur deelt zijn beslissing mede aan het lid per gewone post,

De beslissing van de raad van bestuur is onherroepelijk. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Art. 7.

De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de

vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art. 8. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Het verschuldigde lidgeld maximaal 150,00 euro.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 9. " De algemehe vergadering bestaat _ui alle werkende leden, en" heeft dé bevoegdheden opgesomd door de wet:

.de wijziging van de statuten;

.de benoeming en de afzetting van de bestuurders; -

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepal rrvan hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

.de ontbinding van de vereniging;

.de benoeming en uitsluiting van een werkend lid;

.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de raad van bestuur. Deze A.V. komt samen in het eerste semester.

Art. 11. De beslissingen van de algemene vergadering wordt aan de leden en aan derden bekendgemaakt door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter. Kopijen worden indien gevraagd overhandigd aan de leden.

Art. 12. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden per aangetekende brief gericht aan de raad van bestuur. De raad van bestuur Is verplicht binnen de 15 dagen de algemene vergadering samen te roepen met vermelding van de agendapunten. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders.

Art. 13. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering, Bijkomend kan de uitnodiging in de ontmoetingsruimte van het cafetaria opgehangen worden. De uitnodigingen worden minstens vijftien dagen vóór de algemene vergadering verstuurd.

Als de algemene vergadering de rekeningen en begroting moet goedkeuren, worden deze bij de uitnodiging gevoegd.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de werkende reden, moet eveneens op de agenda worden vermeld mits dit

A, l

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

onderwerp 2 werkende dagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur wordt overhandigd.

In uitzonderlijke of dingende gevallen mag worden beraadslaagd over een niet op de agenda ingeschreven punt, op voorwaarde dat de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de algemene vergadering en dat zij ermee instemmen dit punt op de agenda te plaatsen

Art. 14. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.(50% + één stem). Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's. Er wordt geen rekening gehouden met blanco of ongeldige stemmen.

In principe wordt er gestemd met hándopsteking, behalve wanneer er sprake is van personenkwesties waanfoor geheime stemming ve;plicht is. Er wordt eveneens overgegaan tot geheime stemming wanneer de { lielft + één van de leden daarom verzoekt,

Art. 15. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij

schriftelijke volmacht.

Ieder lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 16. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en maximum 15 leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De leden worden voor een periode van 6 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat dient zesjaarlijks door de A.V. herbevestigd te worden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist,

Art. 17, De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voôrzitter; eeri ondervoorzitter(s), een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 18. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van

giften, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 19, De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 20. Tegenover leden en derden wordt `de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders.

Art. 21. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van

4 de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van viermaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de raad van bestuur verstuurd.

Art. 22. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is maw de helft van de bestuurders. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bij beslissingen i.v,m. het aanwerven of ontslaan van personeel is wel een 213e aanwezigheid vereist. Deze beslissingen worden genomen bij een 2/3e meerderheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Art. 23. De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen van de leden,

Art. 24. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

G

i4iOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 25. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komende boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders. Het eerste boekjaar loopt vanaf datum van oprichting tot 31 december van het jaar volgend op het oprichtingsjaar zijnde 31 december 2013.

Art. 26. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet op de vzw's.

Art, 27. Bij,ontl inding verfidê iereniging wijst de algemene vergaderingg één of meerdere, vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatsàhâppelee bezit aan een gelijkaardige -jeugdvereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art 28 ; Centrale dossier op de griffie van de rechtbank van Kortrijk- constante bijwerking van centrale dossier.

De raad van bestuur, in functie van zijn secretaris, moet erover waken dat het gecentraliseerde dossier bij de griffie van de rechtbank van Kortrijk steeds compleet is en het volgende bevat;

1.de statuten van de vereniging

2.de akten betreffende de benoeming of beëindiging van de bestuurders en de commissarissen.

3.de beslissingen betreffende de nietigheid of ontbinding van de vereniging, hear vereffening en de

benoeming en stopzetting van de functies van de vereffenaars

4.de jaarrekeningen van de vereniging opgesteld overeenkomstig de wetgever opgelegde vereisten

5.de gecoördineerde tekst van de statuten ten gevolge van hun wijziging

Art 29. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921 ondermeer gewijzigd ingevolge de Wet van 2 mei 2002,

De vergadering van heden stelt aan als

1 Werkende Leden

VZW K.R.0 Bissegem  Heulsestraat 82 8501 Blssegem hier vertegenwoordigd door Dhr Soete Jacques Kerkvoetweg 34 -8501 Bissegem

VZW K.F.0 Marke  Kalvariestraat 64-8510 Marke hier vertegnwoordigd door Dhr Gysbrecht Patrick-Kalvariestraat 64-8510 Marke

VZW Jong Kortrijk Voetbalt  Moorseelsestraat.111 B -8500 Kortrijk hier vertegenwoordigd door Dhr Demeyere Luc  Evarist Carpentierlaan 7 -8500 Kortrijk

VZW K.F.0 Aalbeke Sport  Bergstraat 1 Al1 -8511 Aalbeke hier vertegenwoordigd door Dhr Delbeke

Ignace 

C.Verschaevestraat 26 -8510 Marke

VZW Voetbalvereniging White Star Bellegem  Rode Paard 57-8510 Bellegem alhier vertegenwoordigd door Dhr Vandoorn Tony  Bellegemsestraat 172 -8510 Bellegem,

Koninklijke Vlaamse Club 'De Wikings VZW Abdijkaai 15 -8500 Kortrijk vertegenwoordigd door Stephan Adriaenssens, Ten Houte 10 -8500 Kortrijk

Sport-Vereniging Kortrijk  Minister De Taeyelaan 53 -8500 Kortrijk alhier vertegenwoordigd door Dhr. Calu Rik- Violierenlaan 1 -8500 Kortrijk

Dhr Stefaan Bral - Gullegemsesteenweg 141 -8501 Bissegem

VZW KdNS Heule  Steenstraat 132 -8501 Heule alhier vertegenwoordigd door Dhr Soens-Moorseelsestraat 160-8501 Heule

2. Benoeming bestuurders

Voor-

behouden

an het

Belgisch

Staatsblad

Y-'

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Benoeming van de raad van bestuur

De hierboven vermelde leden van de v.z.w., samen in algemene vergadering op heden, hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd voor een termijn van 6 jaar

- Dhr Stefaan Bral- Gullegemsesteenweg 141-8501 Bissegem

Dhr Stephan Adriaenssens --Ten Houte 10 -8500 Kortrijk

- Dhr Delbeke Ignace- C Verschaevestraat 26 -8510 Marke

- Dhr Patrick Gysbrecht  Kalvariestraat 64-8510 Marke

Dhr Pieter Soens- Moorseelsestraat 160-8501 Heule

- Dhr Soete Jacques  Kerfvoetviev 34 -8501 Bissegem

- Dhr Vandoorn Tiny =Béile emsestraat 172 -85'10 Beflegem Dhr Caiu Rik  Violierenlaan 1 -8500 Kortrijk

' t

Deze hebben aangesteld als

Voorzitter;, - Dhr Stefaan Bral- Gullegemsesteenweg 141-8501 Bissegem

Ondervoorzitter : - Dhr Stephan Adriaenssens  Ten Houte 10 -8500 Kortrijk

Penningmeester: iJhr Delbeke Ignace- C Verschaevestraat 26 -8510 Marke

Secretaris :- Dhr Patrick Gysbrecht -- Kalvariestraat 64-8510 Marke

Te Kortrijk, 23 mei 2012

VZW K.R.0 Bissegem Dhr Soete Jacques

VZW K.F.0 Marks Dhr Gysbrecht Patrick

VZW Jong Kortrijk Voetbalt  Dhr Demeyere Luc

VZW K.F.0 Aalbeke Sport Dhr Delbeke Ignace

VZW Voetbalvereniging White Star Bellegem  Dhr Vandoorn Tony

Koninklijke Vlaamse Club 'De Wikings VZW Dhr Adriaenssens Stephan

Sport-Vereniging Kortrijk  Dhr Calu Rik

VZW KdNS Heule Dhr Soens Pieter

Dhr Bral Stefaan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VOETBALOVERLEG KORTRIJK

Adresse
BAD GODESBERGLAAN 22 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande