VOOR KINDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : VOOR KINDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 567.850.866

Publication

26/11/2014
ÿþ~kv Y MOD 2.2

_ _ ! In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I `~ 1

p

MON IT

19-

BELGISCH

11R BELGE

NEERGELEGD

li- 201'4 2 9 SEP, 2014

Rechtt~ qK y..,, ntiut}iiAIdDEL

STAATSSLA r Gie-~if,~d141. KORTRIJK

A A 11







*14 1 S~1R

Ondernemingsnr : c5G z . `650 - ~6G

Benaming

(voluit) : VZW voor kinderen

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kasteelstraat 62, 8792 Desselgem

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen de ondergetekenden,

FOLLENS Peter, wonende te 8792 Desselgem, Kasteelstraat 62, als bestuurder

VANDEN BUSSCHE Yves, wonende te 8790 Waregem, Ruitersdreef 105 , als bestuurder

SOETAERT Frank, wonende te 8710 Wielsbeke, Vaartstraat 3, als bestuurder

PUTMAN Samuel, wonende te 8710 Wielsbeke, Rijksweg 43, als bestuurder

VAN CANNEYT Olivier, wonende te 8790 Waregem, Peiskeshof 59, als bestuurder

Is overeengekomen onder hen en al de personen die er later deel zullen van uitmaken een vereniging zonder winstoogmerk met volgende statuten op te richten

STATUTEN VZW VOOR KINDEREN

I. NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

NAAM

Art. 1 : De vereniging wordt opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam : VZW VOOR KINDEREN

ZETEL

Art.2 ; De zetel van de vereniging is gevestigd te 8792 Desselgem, Kasteelstraat 62, behorend tot het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. De zetel kan verplaatst worden naar een andere plaats in het arrondissement bij besluit van de Raad van Bestuur,

DOEL

Art.3 ; De vereniging heeft tot doel:

Het inrichten van sport- en feest- en culturele activiteiten in de meest ruime zin van het woord, ten voordele van zieke en kansarme kinderen en jongeren, hulp aan personen en organisaties die deze problematiek ondersteunen.

Het organiseren van manifestaties in dit verband en binnen dit kader onder meer het verkopen van drank, het inrichten van een tombola, fondsenwerving, ticketverkoop, merchandising, hefzij zelf georganiseerd of uitbesteed aan derden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt alsook delegeren in dit kader en volgens de regels der statuten,

Zij mag alle onroerende goederen en uitrustingen bezitten, alle diensten in dat verband uitbaten, aile nuttige overeenkomsten afsluiten met openbare diensten of particulieren, en deelnemen aan of

meewerken met alle verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven,

DUUR

Art.4 : De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

Il. LEDEN

Definities:

- Werkende leden: Zijn werkend lid van de vereniging

* diegenen die op heden de statuten hebben ondertekend;

* diegenen die later door de Algemene Vergadering worden aanvaard

- Niet-werkende leden zijn diegene die de wens hebben uitgedrukt om lid te worden en daarenboven

* zich kandidaat hebben gesteld om vrijwillige, onbezoldigde medewerking te verlenen aan activiteiten georganiseerd door de VZW en niet voldoen aan de voorwaarden om werkend lid te zijn.

* zich bereid tonen om hun financiële, materiële of andere steun te verlenen aan de vzw

* door de Algemene Vergadering werden aanvaard

Art.5 ; Het minimum aantal leden bedraagt vier, Zijn leden van de vereniging :

* diegenen die op heden de statuten hebben ondertekend;

* diegenen die later door de Algemene Vergadering worden aanvaard.

Art.6 : Om [id te kunnen worden, moeten de kandidaten

-voorgesteld worden door 2 leden van de Raad van Bestuur

-naderhand het lidmaatschap verwerven via een aanvaarding met een 2/3 meerderheid van de aanwezige stemmen door de Algemene Vergadering

Art.7 : Een lid van de vereniging aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap aile bepalingen en verplichtingen die in de statuten en het reglement van inwendige orde zijn vervat,

Door de leden wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Art.8 : Een lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De voorzitter kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur.

Art.9 : De uitsluiting van een lid kan enkel worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een twee derde meerheld van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigende leden.

Art.10 : Een ontslagnemend of uitgesloten [id en de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging.

Zij kunnen noch staat, noch rekeningopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen. 111. BEHEER

Art.11 : De vereniging wordt beheerd door een Algemene Vergadering en een Raad van Bestuur, Daarnaast worden er gemachtigden aangeduid.

3i-= ,` , 1 MOD 2.2

IV. DE ALGEMENE VERGADERING

Art.12 ; De Algemene Vergadering is het hoogste gezag van de vereniging en heeft de bevoegdheid haar toegekend door de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, met name :

* de wijzigingen aan de statuten;

* de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

* de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen;

* de uitsluiting van en lid;

* de ontbinding van de vereniging;

* de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

* de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

* de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

* alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art.13 : De Algemene Vergadering komt minstens eenmaal per jaar in gewone zitting bijeen en in buitengewone zitting bij bijeenroeping door de Raad van Bestuur of op verzoek van tenminste 1/5 van de leden. In dit laatste geval dient de Buitengewone Algemene Vergadering plaats te vinden binnen de 30 kalenderdagen na het verzoek van tenminste 1/5 van de leden.

Elk voorstel, ondertekend door ten minste een twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht, op voorwaarde dat het verzoek daartoe minstens twintig dagen op voorhand schriftelijk tot de voorzitter wordt gericht.

De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een lid kan evenwel nooit meer dan 2 stemmen verkrijgen.

Art.14 : De oproepingsbrieven, die plaats, dag en uur van de Algemene Vergadering moeten aanduiden, worden, bij gewoon schrijven, aan de leden gestuurd minstens 8 dagen voor de datum van de Algemene Vergadering.

Art.15 : De Algemene Vergadering is geldig samengesteld, wat ook het aantal aanwezige leden mag zijn en haar beslissingen worden genomen met de gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigende leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten dit anders bepalen. Elk lid beschikt over één stem. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Art.16 : de Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, de secretaris van de Raad van Bestuur treedt op als secretaris.

Art.17 : Er worden notulen opgesteld van iedere vergadering. Uittreksels worden door de secretaris, op verzoek, afgeleverd aan de leden en aan alle personen die een rechtmatig belang kunnen laten gelden.

V. DE RAAD VAN BESTUUR

Art.18 : De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur die de meest uitgebreide bevoegdheid heeft om aile daden van beheer en beschikking te stellen die de vereniging aanbefangen, Al wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering is voorbehouden, behoort tot zijn bevoegdheid, zoals :

-dagelijks bestuur van de vereniging

-het ter goedkeuring voorleggen van de jaarlijkse rekeningen en begrotingen aan de algemene vergadering

Art.19 : de Raad van Bestuur is samengesteld uit minstens drie en hoogstens zestien leden en wel zo dat het aantal bestuurders in elk geval gelijk of lager is dan het aantal personen dat lid is van de

U

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

vereniging. Zij worden verkozen, door de !eden van de Algemene Vergadering, voor een termijn van zes jaar.

Art.20 : Hun mandaat is hernieuwbaar en onbezoldigd

Art.21 : De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art.22 : de Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door zijn voorzitter en secretaris en telkens ais minstens één derde van de Raad van Bestuur er schriftelijk om verzoekt met opgave van

de dagorde. De Raad van Bestuur vergadert minstens 6 keer per jaar.

Art.23 ;Voor de uitoefening van haar opdracht, handelt de Raad van Bestuur als College ; om geldig te beraadslagen dient minstens de helft der leden van de Raad van Bestuur aanwezig te zijn. De beslissingen worden genomen met de meerderheid der stemmen der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. De leden kunnen zich op de Raad van Bestuur laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een lid kan nooit over meer dan 2 stemmen beschikken.

Vi. VOLMACHTEN

Art.24 : Behoudens speciale delegatie vanwege de Raad van Bestuur, worden de akten, die de vereniging binden, ondertekend door de secretaris die beschikt over een volmacht tot vertegenwoordiging van de vereniging. Dit geldt in het bijzonder voor de Rechtsvorderingen en vervolgingen.

Art.25 : Behoudens speciale delegatie vanwege de Raad van Bestuur, worden de financiële transacties van de vereniging, zoals aan- en verkopen, het huren of verhuren, de vervreemding en de aanwerving van onroerende goederen ondertekend door de penningmeester die beschikt over een volmacht tot vertegenwoordiging van de vereniging.

Art.26 : De Raad van Bestuur kan voor bepaalde opdrachten een deel van zijn bevoegdheid overdragen aan een derde, al dan niet lid van de Raad van Bestuur,

VIL BEKENDMAKING

Art,27 : De wijziging van de statuten, de benoeming en/of de ambtsbeëindiging van de bestuurders en de ontbinding van de vereniging moeten bekend gemaakt worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Art.28 : van alle overige beslissingen worden notulen van de vergaderingen opgesteld en bezorgd aan de leden. Deze worden getekend door de voorzitter en de secretaris.

Art.29 : Op de zetel van de vereniging wordt een register der leden gehouden

VIII. FINANCIELE BESCHIKKINGEN

Art.30 : Alleen het patrimonium van de vereniging staat in voor verbintenissen in haar naam aangegaan. Geen enkel lid kan, in welk geval ook, verantwoordelijk gesteld worden door de verplichtingen van de vereniging. De leden kunnen, in persoonlijke naam, op geen enkel recht van welk deel ook van het gemeenschappelijk bezit aanspraak maken.

Art.31 : Het boekjaar strekt zich uit van 1 januari tot 31 december van ieder jaar. Ieder jaar, en ten laatste op 31 maart worden de rekeningen van het afgesloten boekjaar en het ontwerp van begroting van het volgend boekjaar door de Raad van Bestuur opgesteld. Zij moeten goedgekeurd worden door de eerstvolgende Algemene Vergadering.

IX. WIJZIGING DER STATUTEN

Art.32 : De statuten kunnen slechts gewijzigd worden door een Algemene Vergadering, waarop twee derden van de leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn, met een meerderheid van twee derden der stemmen, der aanwezige of vertegenwoordigende leden. Indien het quorum der aanwezigheid niet bereikt wordt kan een nieuwe Algemene Vergadering bijeengeroepen worden met een tussentijd van vijftien dagen. Deze kan geldig beraadslagen welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigende leden is, maar haar beslissing moet door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigende leden.

X, ONTBINDING EN VEREFFENING

Art.33 : De vereniging kan op ieder ogenblik ontbonden worden. De ontbinding kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met een meerderheid van vier vijfden der stemmen der aanwezige of vertegenwoordigende leden op voorwaarde dat minstens twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dit laatste quorum niet wordt bereikt, wordt de Algemene Vergadering terug bijeengeroepen met een tussentijd van minstens vijftien dagen. Zij kan geldig beraadslagen welke ook het aantal vertegenwoordigende leden is.

Art.34 : In geval van ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

Art.35 : Het netto-actief vermogen van de vereniging toegewezen aan een organisatie met gelijkaardig doel.

Xl. BENOEMINGEN

Art.36 : Worden als bestuurder van de Raad van Bestuur aangesteld voor een termijn van zes jaar

FOLLENS Peter, wonende te 8792 Desselgem, Kasteelstraat 62

VANDEN BUSSCHE Yves, wonende te 8790 Waregem, Ruitersdreef 105

SOETAERT Frank, wonende te 8710 Wielsbeke, Vaartstraat 3

PUTMAN Samuel, wonende te 8710 Wielsbeke, Rijksweg 43

Art.37

Wordt als voorzitter aangeduid

FOLLENS Peter, wonende te 8792 Desselgem, Kasteelstraat 62

Wordt als eerste ondervoorzitter aangeduid

VANDEN BUSSCHE Yves, wonende te 8790 Waregem, Ruitersdreef 105

Wordt als tweede ondervoorzitter aangeduid

VAN CANNEYT Olivier, wonende te 8790 Waregem, Peiskeshof 59

Wordt als secretaris aangeduid

PUTMAN Samuel, wonende te 8710 Wielsbeke, Rijksweg 43

Wordt ais penningmeester aangeduid

SOErAERT Frank, wonende te 8710 Wielsbeke, Vaartstraat 3

Voor alles waarin door deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Getekend door alle stichters, te Desselgem op 07/08/2014

FOLLENS Peter

t L

PUTMAN Samuel

,14,.rt " 1

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

VANDEN BUSSCHE Yves

SOETAERT Frank

VAN CANNEYT Olivier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VOOR KINDEREN

Adresse
KASTEELSTRAAT 62 8792 DESSELGEM

Code postal : 8792
Localité : Desselgem
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande