VRIENDENKRING BARCO SENIOREN

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING BARCO SENIOREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.939.952

Publication

24/06/2011
ÿþMOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : $ 6. 53, 352

Benaming

(voluit) : Vriendenkring Barco Senioren

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Voetweg 5, 8560 Gullegem

Onderwerp akte : Oprichting

Voorwerp akte :Oprichting

vzw "Vriendenkring Barco Senioren"

De ondergetekenden,

Declercq, Donald, Molenput 8, 8520 Kuume

Demuynck Eric, De Voetweg 5, 8560 Gullegem

Huyse Betty, Molenput 8, 8520 Kuurne

Vandersteene Johan, Diagorastraat 72, 8510 Marke

Verder genoemd "de oprichters"

Verklaren hierbij een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd (hierna de "V&S-wet") met hiernavolgende statuten.

TITEL I  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Vriendenkring Barco Senioren".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te De Voetweg 5, 8560 Gullegem, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

De maatschappelijke zetel kan bij beslissing van de raad van bestuur verplaatst worden naar een andere plaats in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel de vriendschapsbanden te bevorderen tussen oprustgestelden die op datum van hun opruststelling in dienst waren van Barco NV, Pr. Kennedypark 35, 8500 Kortrijk, en diens Belgische dochterondernemingen.

Op de laatste blz. van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I

11

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

'In

*11094760*

11

NEERGELEGD

14. 05. 2011

RECHTBANK KOOPHANDEL Griffie KORTRIJK

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging mag alle nodige diensten inrichten, activiteiten ontplooien, roerende en onroerende goederen bezitten en samenwerken met ondernemingen en verenigingen, die voor de verwezenlijking van haar doel nuttig zijn.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il  LEDEN

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt doch mag niet minder dan 3 bedragen.

De leden kunnen op de zetel van de vereniging de volgende stukken raadplegen :

- het ledenregister;

-de notulen en beslissingen van de algemene vergadering, de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden;

-alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 6

De oprichters zijn leden van de vereniging.

Iedere oprustgestelde die op datum van zijn/haar opruststelling in dienst was van Barco NV of één van diens Belgische dochterondernemingen, een actieve belangstelling toont voor de vereniging en wil meewerken aan de verwezenlijking van haar doel kan op voorstel van een lid door de raad van bestuur als lid aanvaard worden.

Tegen de beslissingen van de raad van bestuur die niet hoeft gemotiveerd te zijn, staat geen enkel beroep open. De persoon die door de raad van bestuur niet als lid aanvaard werd, kan zich slechts ten vroegste 1 jaar na de beslissing van de raad van bestuur opnieuw kandidaat stellen.

Lidmaatschap van de vereniging houdt de aanvaarding van de statuten, en desgevallend het huishoudelijk reglement, en de daaruit voortvloeiende verplichtingen in.

Artikel 7

De leden kunnen uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk bij de raad van bestuur ingediend worden. Een lid wordt van rechtswege geacht uit de vereniging te treden indien het lid daden stelt die onverzoenbaar zijn met de verwezenlijking van het doel van de vereniging, na schriftelijke aanmaning door de raad van bestuur in gebreke blijft het lidgeld te betalen of enige administratieve verplichting t.o.v. de vereniging te vervullen.

Een lid kan op voorstel van de raad van bestuur worden uitgesloten bij beslissing van de algemene vergadering met twee derden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden en rechtsonbekwaamheid of, ingeval van een rechtspersoon, ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden, de rechthebbenden van een overleden lid en rechtsopvolgers van een ontbonden, gefuseerd, gesplitst of in faling verklaard lid, hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen geen teruggave noch vergoeding van betaalde lidgelden of verrichte inbrengen vorderen.

Artikel 8

De raad van bestuur bepaalt desgevallend het bedrag en de termijn van betaling van het jaarlijkse lidgeld verschuldigd door de leden. Het jaarlijkse lidgeld mag het bedrag van 5 ¬ niet overschrijden. Dit maximumbedrag zal jaarlijks op 1 januari automatisch worden aangepast aan de wijziging van de consumptieprijsindex volgens de formule: 5 ¬ x

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

(indexcijfer februari jaar  1 1 indexcijfer februari jaar  2). Het indexcijfer 2004 voor de maand februari 2011 bedraagt 115,66.

Bij wijze van overgangsmaatregel zal het eerst verschuldigde lidgeld de periode vanaf de oprichting tot 31 december 2011 dekken.

TITEL III  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9

De algemene vergadering is samengesteld uit de leden.

De leden zijn stemgerechtigd op de algemene vergadering. Zij beschikken elk over één stem. Een lid kan

hoogstens één afwezig lid bij schriftelijke volmacht vertegenwoordigen.

De voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid het oudste lid van de raad van bestuur, zit de algemene vergadering voor.

De algemene vergadering is bevoegd voor :

-de wijziging van de statuten

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun

bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening

-de ontbinding van de vereniging

-de uitsluiting van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

-de aanvaarding van een onroerend goed als schenking, de aankoop of vervreemding van

een onroerend goed

-alle gevallen waarin de statuten het uitdrukkelijk vereisen.

Artikel 10

De algemene vergadering wordt jaarlijks in het eerste jaarkwartaal bijeengeroepen.

De algemene vergadering wordt eveneens bijeengeroepen indien de raad van bestuur dit nuttig acht of indien meer dan de helt van de leden erom verzoekt.

De raad van bestuur bepaalt de dag, het uur en de plaats van de algemene vergadering.

De uitnodigingen voor de algemene vergadering worden door de voorzitter of de secretaris in naam van de raad van bestuur ondertekend en per email of gewone post ten minste 8 dagen voor de algemene vergadering aan de leden verzonden.

De raad van bestuur bepaalt de agenda van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan bij twee derde meerderheid beslissen andere agendapunten dan deze vermeld in de uitnodiging te behandelen.

Artikel 11

De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, tenzij de wet of de statuten andere meerderheden of aanwezigheden opleggen. Bij

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MO02.2

staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of bij diens afwezigheid, de ondervoorzitter doorslaggevend.

De algemene vergadering kan slechts op geldige wijze over een statutenwijziging beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met voormelde meerderheden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 12

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter evenals de leden die dit wensen.

De beslissingen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden genoteerd in een bijzonder register. De voorzitter brengt de besluiten van de algemene vergadering schriftelijk ter kennis van de leden binnen de vijftien dagen na de algemene vergadering. Opmerkingen dienen door de leden binnen de vijftien dagen na de kennisgeving van de besluiten door de voorzitter schriftelijk ter kennis gebracht worden aan de voorzitter.

TITEL IV  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 13

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur. Hij kan hiervoor alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging. De raad van bestuur heeft in het bijzonder de volgende opdracht :

-culturele uitstappen organiseren voor de oprustgestelden die op datum van hun oprust-

stelling in dienst waren van Barco NV en diens Belgische dochterondernemingen.

-de banden en sociale contacten met Barco NV onderhouden

-nieuwe gepensioneerde werknemers in het netwerk opvangen

-aantrekken van financiële middelen

-bijhouden van ledenregister.

De raad van bestuur kan de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen bij eenvoudige beslissing overdragen aan één of meer personen, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De raad van bestuur kan bepaalde daden van dagelijks bestuur voor beperkte termijn overdragen aan één of meer personen. Dit mandaat is steeds onmiddellijk herroepbaar. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders zonder dat zij blijk dienen te geven van een volmacht van de raad van bestuur.

Artikel 14

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De bestuurders worden gekozen onder de leden en benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van 3 jaar. Bij wijze van overgangsmaatregel zal de termijn van de bij de oprichting van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

de vereniging aangestelde bestuurders pas een einde nemen op 31 december 2014. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar. Zij zijn te allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering. Een bestuurder kan te allen tijde zijn mandaat als bestuurder neerleggen. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De bestuurders kiezen onder zich een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester. Indien een mandaat van bestuurder openvalt, stellen zij een lid van de vereniging aan ais plaatsvervanger wiens aanstelling voor de resterende looptijd van het mandaat dient bekrachtigd te worden door de algemene vergadering.

Artikel 15

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of 2 bestuurders. De voorzitter, of bij diens afwezigheid het oudste lid van de raad van bestuur, zit de raad voor. De raad van bestuur handelt als college. Hij beslist bij gewone meerderheid in aanwezigheid van minstens de helft van de bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of bij diens afwezigheid, de ondervoorzitter doorslaggevend.

Indien een bestuurder verhinderd is op de raad van bestuur, kan deze een andere bestuurder schriftelijke volmacht verlenen om namens hem of haar te stemmen. Een bestuurder kan hoogstens

één afwezige bestuurder bij schriftelijke volmacht vertegenwoordigen.

In hoogdringende gevallen kan de raad van bestuur schriftelijk beslissen d.m.v. uitwisseling van brieven, mails of faxen.

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat zij ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorlegt.

De notulen van de raad van bestuur worden in ontwerp opgemaakt door de secretaris en en ter kennis van de bestuurders gebracht die over een termijn van vijftien dagen beschikken om hun opmerkingen mee te delen. Het definitieve verslag wordt ondertekend door de secretaris en de voorzitter en bijgehouden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de secretaris.

Artikel 16

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

TITEL V  BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 17

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van iedere kalenderjaar. Bij wijze van overgangsmaatregel loopt het eerste boekjaar vanaf de oprichting tot 31 december 2011.

De raad van bestuur stelt jaarlijks de rekeningen van het afgelopen jaar, de inventaris en de begroting voor het volgende jaar op en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na de goedkeuring van de jaarrekening en begroting stemt de algemene vergadering over de kwijting aan de bestuurders.

De raad van bestuur legt de jaarrekening neer op de griffie van de rechtbank van koophandel van de zetel van de vereniging.

Artikel 18

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI  ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 19

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding van de vereniging beslissen.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Het voorstel tot ontbinding dient uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering te worden vermeld.

De beslissing tot ontbinding van de vereniging dient genomen te worden met het aanwezigheidsquorum en de meerderheden zoals vereist voor een wijziging van het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, overeenkomstig art. 11, derde lid van onderhavige statuten.

De algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank stelt de vereffenaar(s) aan. Zij bepaalt eveneens de de bevoegheid van de vereffenaar(s) en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 20

De activa van de vereniging worden na aanzuivering van de passiva overgedragen aan een vereniging met belangeloze doelstelling, bij voorkeur in Kortrijk gevestigd, wiens doelstelling zo nauw mogelijk aansluit met deze van de vereniging, of bij gebreke hiervan, Barco NV, Pr. Kennedypark 35, 8500 Kortrijk. De algemene vergadering duidt in haar beslissing tot ontbinding de rechtspersoon aan aan wie het batig saldo wordt overgedragen.

TITEL VII  VARIA

Artikel 21

Aangelegenheden die niet uitdrukkelijk in onderhavige statuten geregeld zijn, worden beheerst door de bepalingen van de V&S-wet, de gemeenrechtelijke bepalingen, het huishoudelijke reglement en de gebruiken.

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Na te hebben vastgesteld dat de statuten aldus zijn opgesteld, komen de oprichters in buitengewone algemene vergadering bijeen en nemen zij eenparig de volgende beslissingen :

1) worden benoemd als bestuurders :

Declercq, Donald, Molenput 8, 8520 Kuume

Demuynck Eric, De Voetweg 5, 8560 Gullegem

Vandersteene Johan, Diagorastraat 72, 8510 Marke

De aldus samengestelde raad van bestuur heeft hierop eenparig onder zijn leden aangesteld als :

- voorzitter : Demuynck Eric, De Voetweg 5, 8560 Gullegem

- secretaris : Declercq, Donald, Molenput 8, 8520 Kuume

- penningmeester : Vandersteene Johan, Diagorastraat 72,8510 Marke

De raad van bestuur geeft volmacht aan Eric Demuynck en Donald Declercq, elk afzonderlijk, om alle administratieve formaliteiten voor de oprichting en wettelijk vereiste bekendmaking te vervullen.

Opgemaakt te Kortrijk op 20 mei 2011 in twee exemplaren.

Eric Demuynck (getek.)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naarn en handtekening

Coordonnées
VRIENDENKRING BARCO SENIOREN

Adresse
DE VOETWEG 5 8560 GULLEGEM

Code postal : 8560
Localité : Gullegem
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande