VRIJE ZWEMMERS WENDUINE - DE HAAN

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIJE ZWEMMERS WENDUINE - DE HAAN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 424.079.545

Publication

22/05/2012
ÿþMOD 2.2

i ~»~1~ 4 [I ry

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

li~ dé,

RECHi'&AIdK VAA", ev'eu,aNOI:L TE

BRUGGE (Afcd-hi.; drug n)

°p: Q ~ ~~í~~~l~Z

Grit~fiétrPCIr`

IVI

*12092936*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0424.079.545

Benaming

(voluit) : Vrije Zwemmers Wenduine - De Haan

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Zeehondstraat 08 te 8420 Wenduine

Onderwerp akte : "wijziging statuten - raad van bestuur - gemachtigden"

AKTE STATUTENWIJZIGING

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel het beoefenen van de watersport en aanverwante sporten zoals triatlon, zowel op het gebied van de competitiesport als op het vlak van de recreatiesport, in een geest van liefhebberij en van de sport voor allen aan te moedigen, te bevorderen en te verdedigen.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden .Hierbij moet elke wijziging aangebracht worden door de raad van bestuur binnen de acht dagen na kennisname van een wijziging. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. De effectieve en toegetreden leden moeten zioh in orde stellen met de verschuldigde jaarlijkse bijdrage.

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover bpost,. de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13,40 lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeêindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeêindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten

Op de laatste blz. van Luik l3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r MOD 2.2



Luik B - Vervolg

binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch' Staatsblad,

De vzw, in en buiten rechte, wordt steeds geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris of de penningmeester. De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk uit.

ARTIKEL 21; Commissarissen

De vereniging kan commissarissen benoemen wanneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig een beslissing heeft genomen.

Zij is evenwel wettelijk verplicht, ingevolge art. 17, § 5 van de huidige wet één of meer commissarissen te benoemen wanneer zij aan twee van de hieronder drie vermelde voorwaarden gezamenlijk voldoet:

a)het equivalent gemiddeld over het jaar van 50 voltijdse werknemers zoals door de werkgever meegedeeld krachtens het koninklijk besluit van 5 november 2002 tot invoering van een onmiddellijke aangifte van tewerkstelling, met toepassing van artikel 38 van de wet van 26 juli 1996 tot modernisering van de sociale zekerheid en tot vrijwaring van de leefbaarheid van de wettelijke zekerheid en tot vrijwaring van de leefbaarheid van de wettelijke pensionstelsels of door de werknemers die uitgesloten worden uit het toepassingsgebied van voornoemd koninklijk besluit , ingeschreven in het personeelsregister dat wordt gehouden overeenkomstig het koninklijk besluit nr, 5 van 23 oktober 1978 betreffende het bijhouden van sociale documenten

b)in totaal 6.250.000 EUR. aan andere dan uitzonderlijke ontvangsten, exclusief BTW

c)een balanstotaal van 3.125.000 EUR,

Zij is eveneens wettelijk verplicht dit te doen indien het gemiddeld aantal tewerkgestelde werknemers per jaar het equivalent van 100 voltijdse werknemers zoals door de werkgever meegedeeld krachtens het koninklijk besluit van 5 november 2002 tot invoering van een onmiddellijke aangifte van tewerkstelling, met toepassing van artikel 38 van de wet van 26 juli 1996 tot modernisering van de sociale zekerheid en tot vrijwaring van de leefbaarheid van de wettelijke zekerheid en tot vrijwaring van de leefbaarheid van de wettelijke pensionstelsels of door de werknemers die uitgesloten worden uit het toepassingsgebied van voornoemd koninklijk besluit , ingeschreven in het personeelsregister dat wordt gehouden overeenkomstig het koninklijk besluit nr. 5 van 23 oktober 1978 overschrijft

De commissarissen worden benoemd onder de leden van het instituut van bedrijfrevisoren.

De algemene vergadering kan ook steeds beslissen tot de benoeming en afzetting van rekeningstoezichters.

AKTE DER GEMACHTIGDEN OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De raad van bestuur heeft op 16 december 2011 onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter - hoofdtrainer: Ossieur Christian, Zeehondstraat 04, 8420 De Haan, geboren op 29/12/1953 te leper

Secretaris : Ossieur Patrick, Zeehondsraat 08, 8420 De Haan, geboren op 08/03/1958 te Ieper Penningmeester; Coene Daniel, Westhinderlaan 36, 8420 De Haan, geboren op 26/06/1950 te Blankenberge.

De raad van bestuur heeft eveneens aangesteld als gemachtigde, die rechtsgeldig de vereniging kan verbinden;

Jacques Marie-louise, August Pauwelslaan 13, 8420 De Haan, geboren op 08/08/1929 te Auby-sur-Semois De vzw, in en buiten rechter wordt steeds geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris of de penningmeester. De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk uit.

AKTE VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering van 16/12/2011 heeft met meerderheid van stemmen beslist:

de benoeming voor onbepaalde duur als bestuurders van de raad van bestuur, overeenkomstig art 11 en

art 12 van de statuten van de vereniging

Ossieur Christian , Zeehondstraat 04 te 8420 De Haan , geboren op 29/12/1953 te leper

met ingang van 16/12/2011

Ossieur Patrick Zeehondstraat 08 te 8420 De Haan geboren op 08/03/1958 te leper

met ingang van 16/12/2011

Coene Daniel Westhinderlaan 38 te 8420 De Haan geboren op 26/06/1950 te Blankenberge

met ingang van 16/12/2011

Jacques Marie-Louise August Pauwelslaan 13 te 8420 De Haan geboren op 08/08/1929 te Auby-sur-

Semois met ingang van 16/12/2011

De vzw, in en buiten rechte, wordt steeds geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris of de

penningmeester. De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk uit.

Te Wenduine, 16 december 2011

Voorzitter Secretaris

Christian Ossieur Patrick Ossieur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

Mhouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VRIJE ZWEMMERS WENDUINE - DE HAAN

Adresse
ZEEHONDSTRAAT 8 8420 WENDUINE

Code postal : 8420
Localité : Wenduine
Commune : DE HAAN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande