WDR CONSULT

Société en commandite simple


Dénomination : WDR CONSULT
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 841.014.249

Publication

24/11/2011
ÿþIn

v beh

aa

Be Stat

111111111111111111

*11177199*

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlrgrng_teLgr,¬ ffie van de akte-"---------_ n

«,

~e,~~:a-,-=,.., ,L(_ I\.i.:.:: ~._1 =s~-~.

D'ne,:

- ,,

7., ~I~~ rC. il. 2111 f

i ~

------  ---_

3k:LGIS.^~i S -. ~ RECHTBANK ~(OrJpyÁ ~É1 ~

gÇS ` - KC~lT9l1K

Griffie

:',: .3LA:. i'." ,

Mod 2.1

Ondernemingsnr: jy~ p-14, r .(3

Benaming

(voluit); WDR Consult

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel ; Karel De Brouckèrestraat 8 - 8800 Roeselare

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uittreksel uit de oprichtingsakte dd. 31/10/2011:

Tussen;

Tussen:

1.De heer Wostyn Ruben (77.01.26-021.47), wonende te 8800 Roeselare, Karel De Brouckèrestraat 8, optredend en hieronder verder genoemd als "WERKEND VENNOOT"

2. Een "STILLE VENNOOT"

Wordt bij onderhandse akte overeengekomen over te gaan tot de oprichting van een gewone commanditaire vennootschap (comm.v.), waarvan de statuten luiden als volgt:

I . NAAM-DUUR-ZETEL-DOEL

1. Naam:

De vennootschap is opgericht met commercieel doel onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap met als maatschappelijke benaming:

WDR Consult comm.v.

2. Duur:

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd en zal rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf datum van neerlegging van onderhavige oprichtingsakte ter publicatie in Belgisch Staatsblad.

Bij toepassing van art. 60 van het wetboek van vennootschappen, zal de vennootschap alle rechten, plichten en verbintenissen overnemen die ten name en voor rekening van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan en verkregen vanaf 31 oktober 2011.

3.Maatschappelijke zetel:

De maatschappelijke zetel is thans gelegen te 8800 Roeselare, Karel De Brouckèrestraat 8, waarbij de exploitatiezetel eveneens van kracht zal worden op hetzelfde adres.

De zetel kan met eenvoudige beslissing van de werkende vennoot worden overgebracht naar om het even welke vestigingseenheid in België. Door eenvoudige beslissing van de werkende vennoot kunnen in België en in het buitenland een bijkomende vestigingseenheid opgericht worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlageïi Ifij-h-et Bclgtsch Staatsblad ÿÿ 24/11/2'1Y1I =Anntxés tlü Nibriiteur tiglgé

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

4. Doel:

Het doel van de vennootschap omvat:

I. Specifieke activiteiten

- Beheren, behouden en oordeelkundig uitbouwen van een patrimonium bestaande uit roerende en onroerende goederen, alsmede alle verhandelingen die van aard zijn de opbrengst van haar patrimonium te bevorderen

- Aankoop, verkoop, ruiling, commissie, makelarij, het in huur of in erfpacht nemen, de huur, het bouwen, de uitbating, het valoriseren, de verdeling, het beheer van alle onroerende goederen van welke aard ook, a.m. (landbouw)gronden, bosgronden, ...

- Uitvoeren van consultancy en aanverwante activiteiten

- Verstrekken van diensten en adviezen aan natuurlijke personen en rechtspersonen inzake bedrijfsorganisatie, -beleid en beheer, managementtechnieken, verkoop, marketing, juridisch & financieel advies, markstudies en alle aanverwante activiteiten

- Uitvoeren van alle (interne) audits

- Beheren van haar eigen middelen en het beleggen van deze middelen in financiële waarden, door het verwerven door inschrijving, aankoop en verkoop; voor eigen rekening van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten vennootschappen, al dan niet ter beurs genoteerd

- Optreden als bemiddelaar bij financiële operaties, met uitzondering van deze die de wet voorbehoudt aan banken en andere financiële instellingen

- Het in hypotheek stellen van haar onroerende goederen en in pand stellen van andere goederen, met inbegrip van handelsfonds, voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor aile derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft

Il. Algemene activiteiten.

N Het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt.

B! Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan kredietinstellingen.

CI Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur.

DI Het waarnemen van alle bestuursopdrachten en opdrachten van vereffenaars, het uitoefenen van opdrachten en functies.

E/ Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa.

Ff Het verlenen van administratieve prestaties en aanverwante services.

G/ De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, kortom tussenpersoon in de handel.

H/ Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen.

Beheer van een eigen roerend en onroerend vermogen.

N Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede aile handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen.

B/ Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

IV. Bijzondere bepalingen.

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

t "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten terzake.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Deze opgave is louter opsommend en niet bepalend.

De vennootschap mag alleen of met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle roerende, onroerende of financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of die de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen of vergemakkelijken.

Alle werkzaamheden kunnen worden uitgeoefend, zowel in België als in het buitenland. De vennootschap kan deze activiteiten uitoefenen zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of in deelneming en samenwerking met derden.

II.VERMOGEN VAN DE VENNOOTSCHAP

Het vermogen van de vennootschap bedraagt 1.000,00 euro (duizend euro) en wordt vertegenwoordigd door 100 aandelen op naam zonder nominale waarde.

Het wordt gevormd door een inbreng in speciën , zodoende tot volgende aandeelhoudersstructuur te komen en waarvoor de vennoten zich als volgt hebben verbonden:

De heer Wostyn Ruben kapitaalinbreng: 990,00 euro 99 aandelen

via inbreng in speciën

Een stille vennoot kapitaalinbreng: 10,00 euro 1 aandeel

via inbreng in speciën

Derhalve dient het totaal van de kapitaalinbreng in speciën gestort te worden op het bankrekeningnummer KBC 738-0342748-69 op naam van vennootschap.

III.OVERGANG EN OVERDRACHT VAN EEN PARTICIPATIE

Een participatie in de vennootschap mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met eenparig goedvinden van alle vennoten.

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, maar voortgezet worden door de overlevende vennoot of vennoten.

Elke vennoot is gerechtigd uit de vennootschap te treden.

In dit geval dient hij zijn participatie over te dragen aan de andere vennoot, of aan een nieuwe

vennoot, die door de bestaande vennoten wordt aangewezen.

De waarde van de participatie zal worden vastgesteld door een erkend boekhouder-fiscalist en/of accountant.

De vennootschap wordt van rechtswege ontbonden, wanneer de overige vennoot niet zou bereid zijn de participatie over te nemen van de uittredende vennoot of wanneer geen andere overnemer aanvaard wordt door de overblijvende vennoot.

IV.BEHEER - BESTUUR - AANSPRAKELIJKHEID

De vennootschap wordt beheerd en bestuurd door de WERKEND VENNOOT, zijnde De heer WOSTYN RUBEN, die tevens als zaakvoerder wordt benoemd bij datum van oprichting van de vennootschap, al of niet bezoldigd. De zaakvoerder-vennoot kan slechts ontslagen worden om gewichtige redenen door een besluit van vergadering van de vennoten die met eenparigheid van stemmen beslissen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerder-vennoot is exclusief bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de vergadering van de vennoten is bevoegd.

De vennootschap wordt in rechte vertegenwoordigd door één zaakvoerder-vennoot die alleen optreedt. De WERKEND VENNOOT blijft dan ook onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk betreffende zijn mandaat en bestuur binnen de vennootschap

Uitdrukkelijk wordt statutair bepaald dat de STILLE VENNOOT, geen daden van bestuur zal uitoefenen binnen de van de vennootschap. De STILLE VENNOOT blijft beperkt aansprakelijk ten aanzien van haar inbreng bij oprichting van de vennootschap.

De zaakvoerder-vennoot kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen bij benoeming van één of meerdere bijkomende WERKENDE VENNOTEN. Deze volmachten kunnen in geen geval toegekend worden aan één of meer STILLE VENNOTEN. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde tijd of een reeks bepaalde handelingen zijn geoorloofd.

De werkende venno(o)t(en) is/zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap zodat de vennoot of de vennoten, die een dossier hebben behandeld, met de vennootschap hoofdelijk gehouden zijn voor de verbintenissen van de vennootschap tegenover de klanten en derden.

V.ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS (VENNOTEN)

De algemene vergadering van de vennoten/aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de derde zaterdag van maart om 9 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden.

Tevens kan ten allen tijde een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel van de vennootschap. De bijeenroeping geschiedt bij aangetekend schrijven, toegezonden aan de vennoten tenminste 8 dagen voor de vergadering.

De vervulling van deze formaliteiten is evenwel niet noodzakelijk, wanneer alle vennoten aanwezig zijn en

met eenparigheid van stemmen de agenda vaststellen waarover zij ter vergadering zullen beraadslagen en

besluiten. De vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten met als doel:

-De vaststelling van de jaarrekening

-De bestemming van de winst of verwerking van het verlies

-De wijziging van de statuten

-De goedkeuring bezoldigingen

-De benoeming van de zaakvoerder(s)

Op de vergadering hebben de vennoten stemrecht in verhouding tot hun gerechtigheid.

VI.INVENTARIS  JAARREKENING  WINSTVERDELING  VERLIEZEN

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op 4 oktober en eindigt op 30 september van elk jaar. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening en inventaris (indien van toepassing).

Het batig saldo, dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. De vergadering van de vennoten beslist elk jaar over de verdere bestemming van deze winst.

Van de nettowinst na belastingen wordt elk jaar tenminste vijf procent afgenomen ter vorming van de wettelijke reserve, doch is niet langer noodzakelijk van zodra deze wettelijke reserve ten minste tien procent van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

VII.ONTBINDING EN VEREFFENING

Zijn er geen vereffenaars, dan is de zaakvoerder-vennoot die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Indien de vennoten beroep wensen te doen op externe vereffenaars, zullen deze met eenparigheid moeten gekozen worden.

VIII.EERSTE BOEKJAAR VAN DE VENNOOTSCHAP

Het eerste boekjaar zal aanvangen vanaf datum van verkrijging rechtspersoonlijkheid via neerlegging van uitgifte van onderhavige oprichtingsakte ter publicatie in het Belgisch Staatsblad, om vervolgens te eindigen op 30 september 2013. Bij toepassing van art. 60 van het wetboek van vennootschappen, zal de vennootschap alle rechten, plichten en verbintenissen overnemen die ten name en voor rekening van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan of verkregen vanaf 31 oktober 2011.

De eerste jaarvergadering zal aldus gehouden in het jaar 2014.

Partijen spreken af dat huidige oprichtingsakte bij voorrang zal gepubliceerd worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bij oprichting van de vennootschap wordt bijzondere volmacht verleend aan Roslar Boekhoudkantoor bvba, met maatschappelijke zetel te 8800 Roeselare, Manestraat 17 A

bus 1, evenals aan hun aangestelden en lasthebbers, ter vervulling van alle boekhoudkundige en fiscale verplichtingen in het kader en ten behoeve van de zaakvoerder en van de vennootschap.

Aldus opgemaakt te Roeselare op 31 oktober 2011, in drie exemplaren, waarbij elke vennoot verklaart één exemplaar ontvangen te hebben, alsook één exemplaar bestemd ter neerlegging griffie.

WOSTYN RUBEN Hierboven genoemd als "WERKEND VENNOOT"

Bijtagen bij iretB-elgisch Staatsblad -.24/11/20i1- A~mneces du-Moine-fit -belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WDR CONSULT

Adresse
KAREL DE BROUCKERESTRAAT 8 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande