WEDSTRIJD ORGANISATIECOMITE WIELERPISTE DEFRAEYE - SERCU

Association sans but lucratif


Dénomination : WEDSTRIJD ORGANISATIECOMITE WIELERPISTE DEFRAEYE - SERCU
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 526.981.006

Publication

02/05/2013
ÿþS ~ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



~



II i i



NEERGELEGD

19. 04. 2013

RECHTBANK KOOPHANDEL

KOReetfie

Ondernemingsnr :L 7 f 1 Wb

Benaming

(voluit) : Wedstrijd Organisatiecomité wielerpiste Defraeye - Serco

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Stationsdreef 200 bus 1, 8800 Roeselare

Onderwerp akte : Oprichting

Op 1 april 2013 Kwamen bijeen:

1. Hanne Kris geboren te Roeselare, wonende In de Noordstraat 3 te 8840 Oostnieuwkerke, met als rijksregisternummer 680630.315.61;

2. Maertens Olivier geboren te Roeselare, wonende in de Stationsdreef 200 bus 1 te 8800 Roeselare, met, ais rijksregisternummer 830808.257.41;

3. Schepens Bart geboren te Torhout, wonende ln de Windmolenstraat 17 te 8820 Torhout, met als rijksregisternummer 7411230.249.13;

4. Stalpaert Kris geboren te Assebroek, wonende in de Zonnebeekseweg 16 te 8900 leper, met als rijksregisternummer 690801.153.61;

zijn op 21 januari 2013 overeengekomen, om in overeenstemming niet de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en door de wet van 16 januari 2003 (hierna VZW-wet genoemd), de vereniging zonder winstoogmerk "Wedstrijd Organisatiecomité wielerpiste Defraeye - Sercu" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

TITEL L BENAMING - ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1: Naam

De vereniging draagt de naam Wedstrijd Organisatiecomité wielerpiste Defraeye-Sercu,

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging, zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW" en het adres van de zetei van de vereniging.

Artikel 2: Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd In de Stationsdreef 200 bus 1 te 8000 Roeselare (in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk). Elke wijziging van de maatschappelijke zetel behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering die over dit punt stemt overeenkomstig de VZW-wet.

Artikel 3: Doel

De vereniging heeft tot doel, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening of voor rekening van derden, zowel in binnenland als in buitenland: Een breed draagvlak creëren voor het baanwielrennen op de wielerpiste Defraeye-Sercu. Organiseren van initiaties en wielercompetitie op diezelfde piste. Verhuren van materialen, verkoop van drank/eten, sponsoring, detailhandel in aanverwante artikelen (kledij/fietsmateriaal/sportdrank/sportvoeding, inkomgelden, deze lijst is niet beperkend).

Zij is bevoegd om ook handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven inhet eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er'. aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

De vzw mag alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar doelstellingen. De vereniging drijft geen nijverheid- of handelszaken en beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden.

De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen, die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Artikel 4; duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

TITEL Il. LIDMAATSCHAP

Artikel 5: Werkelijke leden

Er zijn minstens 3 werkelijke leden met alle rechten zoals omschreven voor de 'leden' in de VZW-wet. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkelijke leden. Daarnaast kan ieder natuurlijke werkende persoon/rechtspersoon zich kandidaat stellen als werkelijk lid. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de vereniging.

De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkelijk lid op haar eerst volgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met meerderheid van stemmen. De Algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkelijk lid.

Werkelijke leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de VZW-wet en deze statuten worden beschreven.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de werkelijke leden worden door de Raad van bestuur in een register ingeschreven binnen de acht dagen na kennisname van de beslissing.

Artikel 6: Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoonlrechtspersoon die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een mondelinge of schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De Algemene vergadering beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als toegetreden lid. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Artikel 7: Bijdrage

De werkelijke leden betalen een maximale eenmalige bijdrage van honderd (100) euro. Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 8: Ontslag & Uitsluiting

Elk lid kan ten allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten zoals de VZW-wet het voorziet.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen.

Artikel 9: Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de hoedanigheid als lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0Q 2.2

De uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW enz.

Artikel 11: Register van leden

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in bijzonder register, bewaard in de zetel van de vereniging. Ze worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden bij de raad van bestuur aangevraagd en worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

TITEL III: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12: Samenstelling Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit minimum drie bestuurders die lid

zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

Wanneer de VZW slechts drie leden telt mag de raad van bestuur bestaan uit twee bestuurders.

Artikel 13: Begin & Einde mandaat

Als een lid van de raad van bestuur in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan deze, op voorstel van een lid van de algemene vergadering worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop de meerderheid van de effectieve leden aanwezig moet zijn. De beslissing tot uitsluiting gebeurt met meerderheid van stemmen.

Het lid van de raad van bestuur waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Leden van de vereniging kunnen zich kandidaat stellen voor een mandaat in de raad van bestuur. Zij kunnen dit doen door zich mondeling en/of schriftelijk te richten aan de raad van bestuur.

Artikel 14: Bijeenroeping  beraadslaging

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter (die tevens voorzitter is van de vereniging), ondervoorzitter, secretaris en een penningmeester. De voorzitter of twee bestuurders roepen de Raad van Bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor, Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of de oudste der aanwezige bestuurders. De Raad van bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien de quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad van bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen ongeacht het aanwezigheidsquorum. De Raad van Bestuur vormt een college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders en samengevoegd in een daartoe bestemd register dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de wet, Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of bij ontstentenis van hen dcor 2 andere bestuurders.

Artikel 15: Bevoegdheid

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder

meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigd-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld. De raad kan dus zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0ID 2.2

Artikel 16: Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur betreft, kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één persoon, al dan niet bestuurder of lid, die de titel van dagelijks bestuurder draagt.

De vereniging wordt, in handelingen van dagelijks bestuur, rechtsgeldig verbonden door de enkele handtekening van de dagelijks bestuurder.

De Raad van Bestuur kan deze delegatie van het dagelijks bestuur op ieder moment herroepen.

Het orgaan van dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, en dergelijke meer, Hij is tevens bevoegd om de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren.

Artikel 17: Vertegenwoordiging

Onverminderd de vertegenwoordigingsmacht toebedeeld aan bijzondere volmachtdragers en de vertegenwoordigingsbevoegdheid voor wat het dagelijks bestuur betreft, wordt de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of enige machtiging. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Artikel 18: Bekendmakingsvereisten

De akten van benoeming en ambtsbeëindiging van de leden van de raad van bestuur, van de personen belast met het dagelijks bestuur en van de personen gemachtigd om de vzw te vertegenwoordigen, worden openbaarbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en door publicatie van een uittreksel daarvan in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

TITEL IV DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 19: Samenstelling  vertegenwoordiging

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkelijke leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de vereniging, of bij verhindering de ondervoorzitter of door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander effectief lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Eén lid kan evenwel slechts drager zijn van één volmacht om een ander lid te vertegenwoordigen.

Artikel 20: bevoegdheid

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen,

ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor volgende beslissingen bestaan er wel specifieke voorwaarden:

-wijziging van statuten: 2!3 aanwezigheid en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet

akkoord gaan.

-Uitsluiten van een lid: geen aanwezigheidsvereiste en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden

moet akkoord gaan.

-wijziging van het doel of de ontbinding van de vzw: 2/3 aanwezigheid en 4/5 van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Artikel 21: Bijeenroeping

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist, Zij moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar, en dit binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

r ~ r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

fn de oproeping wordt de plaats, dag en uur van de vergadering vermeld. Over de onderwerpen van de agenda opgesteld door de Raad van Bestuur moet gestemd worden. Er kan ook in overweging genomen worden om te stemmen over alle andere onderwerpen die op het moment van de vergadering aangebracht worden door een lid van de Algemene Vergadering,

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vôôr de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de dag, uur, plaats van de vergadering en de agenda.

Artikel 22: Stemrechten & Meerderheden

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vereniging.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen ais 2/3 van de leden aanwezig zijn en aile aanwezige leden akkoord gaan met de agendawijziging. Dit geldt niet voor statutenwijziging.

Over de ontbinding van de vereniging kan de Algemene vergadering zich alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een werkelijk lid. Artikel 23: notulen

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in bijzonder register, bewaard op de zetel van de vereniging. Ze worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden bij de raad van bestuur aangevraagd en worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

TITEL V - BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 24: Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 4 januari tot 31 december,

Het eerste boekjaar begint op 1/04/2013 en zal eindigen op 31 december 2013.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de

begroting voor het volgend jaar op. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. De raad

van bestuur moet tevens rekenschap geven over het beleid van het afgelopen dienstjaar.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet ais dividend of aan de leden worden

uitgekeerd.

De algemene vergadering zal jaarlijks doorgaan op de laatste donderdag van de maand juni om 20u

volgend op het jaar na afsluiting van het afgesloten boekjaar.

TITEL VI  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 25: Ontbinding

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel ais deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Artikel 26: Wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijft de Belgische wet op de vzw's van toepassing.

"

Voor-

teltouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

TITEL VII  EERSTE ALGEMENE VERGADERING

De aanwezige oprichters beslissen volgende personen te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur: 1. Hanne Kris

2, Maertens Olivier

3, Schepens Bart

4, Stalpaert Kris

Muu 2'L

TITEL VIII -- EERSTE RAAD VAN BESTUUR

De net benoemde Raad van Bestuur beslist met éénparigheid van stemmen volgende functies te geven aan de leden van de Raad:

Voorzitter: Hanne Kris

Ondervoorzitter: Schepens Bart

Secretaris: Maertens Olivier

Penningmeester: Stalpaert Kris

Aldus opgemaakt in zoveel exemplaren ais er oprichters zijn, te Stationsdreef 200 bus 1 te 8800 Roeselare

Hanne Kris

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WEDSTRIJD ORGANISATIECOMITE WIELERPISTE DEFR…

Adresse
STATIONSDREEF 200, BUS 1 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande