WILLEM COPPENOLLE

Société en commandite simple


Dénomination : WILLEM COPPENOLLE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 849.637.252

Publication

29/12/2014 : ME. - JAARREKENING 30.06.2014, GGK 29.11.2014, NGL 22.12.2014 14702-0134-010
25/10/2012
ÿþ Mod Word 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



1114119%11111

Ondernemingsar :

Benaming 8 4 9 6 3 7 2 5 2

(voluit): Willem Coppenolle

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire vennootschap

Zetel : Diksmuidestraat 166 te 8840 Stalen

(volledig adres)

Qpderwerp akte : Oprichting

Op 01 oktober van het jaar tweeduizend en twaalf,

Zijn samengekomen:

1. De heer Coppenolle Willem , geboren op 11 april 1983, wonende te Diksmuidestraat 166 te 8840 Staden en gekend onder, rijksregisternummer 83.04.11-205.72.

2. Mevrouw Verhuist Sabina , geboren op 17 april 1955, wonende te Diksmuidestraat 166

en gekend onder, rijksregisternummer 55.04.17-428.51.

TITEL I - OPRICHTING

De comparanten zijn overeengekomen om een gewone commanditaire vennootschap op te

zij de statuten als volgt vaststellen :

Vorm van de vennootschap

De comparanten richten bij deze een gewone commanditaire vennootschap (Comm.V.) op.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap in de vorm van een gewone

vennootschap,

Firmanaam - Zetel

De naam van de venncotschap luidt: WILLEM COPPENOLLE

Gecommanditeerde

Comparant sub 1 neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde of beherende vennoot voor de duur

van de vennootschap.

Comparant sub 2 treedt op als stille vennoot,

Kapitaal - Plaatsing en storting van het kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt VIJTIENDUIZEND EURO (15.000,00

EUR) en is verdeeld in DUIZENDVIJFHONDERD (1500) aandelen, met een fractiewaarde van

één/duizendvijfhonderdste (111500) van het kapitaal.

Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters, zoals hierna wordt uiteengezet. Zij hebben zich

onvoorwaardelijk verbonden tot de inbreng, welke als volgt zal gebeuren:

Inbreng

De oprichter sub 1 heeft ingetekend op duizend vierhonderd negenennegentig (1499) aandelen en betaalt

hierop veertienduizend negenhonderd negentig EURO (¬ 14.990,00).

De oprichter sub 2 heeft ingetekend op één (1) aandeel en betaalt hierop tien EURO (¬ 10,00).

Samen: DUIZEND VIJFHONDERD (1500) aandelen, wat de totaliteit omvat van alle uitgegeven en

ingeschreven aandelen.

Verdeling van de participatie in het kapitaal van de vennootschap.

De toegekende aandelen naar aanleiding van de inbreng komen als volgt aan de comparant toe:

- comparant sub 1: duizend vierhonderd negenennegentig (1499) aandelen

- comparant sub 2: één (1) aandeel

Samen: DUIZEND VIJFHONDERD (1500) aandelen

TITEL Il - STATUTEN

Artikel 1 - Rechtsvorm - Naam - Identificatie

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de vorm van een gewone commanditaire

vennootschap heeft aangenomen.

De naam van de vennootschap luidt: WILLEM COPPENOLLE

Artikel 2 - Zetel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

te 8840 Staden

richten waarvan

commanditaire

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8840 Staden, Diksmuidestraat 166. De maatschappelijke zetel kan, mits beslissing van de vennoten overal elders in België verplaatst worden.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft tot burgerlijk doel:

I. Specifieke activiteiten

- de uitoefening van de activiteit van (kandidaat-)gerechtsdeurwaarder, middels haar beherende vennoct, alsook alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van (kandidaat-) gerechtsdeurwaarder.

- aile materiële, sociale , financiële en fiscale handelingen die het uitoefenen van de activiteit van (kandidaat-)gerechtsdeurwaarder mogelijk maken en die haar in staat stellen om het ambtelijk optreden naar behoren uit te voeren.

- De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van (kandidaat-)gerechtsdeurwaarder zoals vastgesteld door de bevoegde instanties eerbiedigen. Zij kan alle voorzieningen treffen ten behoeve van haar vennoot.

- de vennootschap kan alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die rechtstreeks en onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te bevorderen.

- de vennootschap mag deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten, die (kandidaat-)gerechtsdeurwaarders niet mogen afsluiten met andere (kandidaat-)gerechtsdeurwaarders of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen worden afgesloten.

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een eigen onroerend vermogen in de meest ruime zin van het woord.

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een eigen roerend patrimonium, aile verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

Artikel 4 - Duur

De duur van de vennootschap is onbepaald.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 5 - Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt VIJFT1ENDDU1ZEND EURO (15.000,00 EUR) en is verdeeld in DUIZEND VIJFHONDERD (1500) aandelen met een fractiewaarde van één honderste (1/1500ste) van het kapitaal.

Artikel 6 - Aandelen

De aandelen van de vennootschap kunnen, op straffe van nietigheid, slechts worden overgedragen, zowel onder de levenden ais wegens overlijden, dan met instemming van elk van de andere vennoten, De instemming moet door de kandidaat-vennoot worden gevraagd bij aangetekend schrijven gericht aan elk van de andere vennoten. De andere vennoten moeten binnen een termijn van twee maanden na ontvangst van de aanvraag, bij aangetekend schrijven de kandidaat-vennoot op de hoogste stellen of hij/zij al dan niet instemt met de overdracht. Bij overdracht wegens overlijden kan een vennoot, zonder een aanvraag tot instemming te hebben ontvangen, per aangetekend schrijven een erfgenaam en/of legataris op de hoogte stellen van zijn beslissing noppens het al of niet instemmen met de overdracht. De kennisname wordt geacht te hebben plaatsgegrepen op de eerste werkdag volgend op het versturen van het aangetekend schrijven. De poststempel geldt als bewijs.

Bij gebreke aan kennisgeving door een vennoot binnen de twee maanden na kennisname van de aanvraag wordt die vennoot geacht niet in te stemmen met de overdracht.

De aandelen kunnen daarenboven enkel worden overgedragen indien de overnemer een natuurlijke persoon is die (kandidaat-)gerechtsdeurwaarder is.

Bij overlijden van één van de vennoten zal de vennootschap kunnen worden verder gezet met de erfgenamen en/of legatarissen.

De erfgenamen en legatarissen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet voldoen aan de voorwaarden, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen, zoals deze blijkt uit de balans van het boekjaar waarin het overlijden plaatsvond. De aandelen zullen na uitbetaling gelijk worden verdeeld onder de resterende vennoten. De resterende vennoten moeten de uitkering binnen de zes maanden na het openvallen van de nalatenschap betalen, in geval niet voldaan is aan art.9 eerst lid loopt die termijn van zes maanden vanaf de weigering van de instemming. De overige vennoten zijn elk voor een gelijk deel gehouden tot betaling van de uitkering. De aandelen zullen na uitbetaling gelijk worden verdeeld onder de resterende vennoten.

Elk van de vennoten heeft het recht om, zonder reden, uit de vennootschap te treden. De uittreding moet bij aangetekend schrijven aan de vennootschap worden gemeld en grijpt slechts plaats de eerste werkdag (zaterdag is geen werkdag) na het versturen van het aangetekend schrijven, de poststempel geldt ais bewijs.

De vennoot die uittreedt heeft recht op een uitkering van de waarde van zijn aandelen, zoals deze blijkt uit de balans van het boekjaar waarin deze gebeurtenis plaatsvond. De resterende vennoten moeten de uitkering binnen de zes maanden na datum van uittreding betalen en dit elk voor een gelijk deel. De aandelen zullen na uitbetaling gelijk worden verdeeld onder de resterende vennoten.

De vennoot, die door de raad van de Orde wordt verplicht zich uit de vennootschap terug te trekken, houdt van rechtswege op deel uit te maken van de vennootschap.

Deze vennoot heeft recht op een uitkering van de waarde van zijn aandelen, zoals deze blijkt uit de balans van het boekjaar waarin deze gebeurtenis plaatsvond, De resterende vennoten moeten de uitkering binnen de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

zes maanden na deze gebeurtenis betalen en dit elk voor een gelijk deel. De aandelen zullen na uitbetaling gelijk worden verdeeld onder de resterende vennoten,

Artikel 7 - Vennoten

De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dal zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel B - Bestuur

Het bestuur van de vennootschap berust bij één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten. De zaakvoerder wordt benoemd door de vennoten, samen handelend, welke hem, eveneens samen handelend, ten allen tijde, zonder hun beslissing te moeten verrechtvaardigen, kunnen ontslaan.

De zaakvoerder, en ingeval er meerdere zijn, ieder van hen, is bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering van vennoten bevoegd is.

In geval van overlijden, wettelijke onbekwaam verklaring of verhindering van de zaakvoerder, zal de algemene vergadering op verzoek van één of meerdere vennoten een vennoot of enig ander persoon als bewindvoerder aanstellen om de dringende daden van louter beheer te stellen gedurende de door de algemene vergadering vast te stellen tijd, zonder dat deze een maand te boven mag gaan. De voorlopige bewindvoerder is niet verder aansprakelijk dan voor de uitvoering van zijn opdracht.

Artikel 9 - Duur van het boekjaar

Het boekjaar vangt op 01 juli en eindigt op 30 juni van elk jaar.

Bij wijze van overgangsmaatregel vangt het eerste boekjaar aan op heden, 01 oktober 2012, en eindigt op 30 juni 2014.

Artikel 10 - Algemene vergadering van vennoten

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden op de laatste zaterdag van de maand november ieder jaar, om tien uur, op de maatschappelijke zetel.

De bijzondere of buitengewone vergaderingen worden gehouden op de dag, uur en plaats aangewezen in de uitnodigingen.

§2. Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem,

§3. Besluitvorming

De besluiten van de algemene vergadering worden in regel genomen bij gewone meerderheid en dit ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen,

De besluiten van de algemene vergadering waarbij de statuten worden gewijzigd, evenals de beslissingen over de winstverdeling en de reservevorming, en deze omtrent de vroegtijdige ontbinding van de vennootschap vereisen steeds het éénparig akkoord van alle gecommanditeerde vennoten en de gewone meerderheid van de stille vennoten.

Artikel 11 - Bestemming van het resultaat

De winst zoals deze uit de balans- en de resultatenrekening blijkt, mag door de algemene vergadering vrij worden besteed. Het éénparig akkoord van de stille vennoten wordt vereist.

Indien er door de vennoten zal bijgedragen worden in de verliezen van de vennootschap, zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen,

Artikel 12 - Ontbinding - Vereffening

§1r Ontbinding

De vennootschap kan slechts worden ontbonden door een rechterlijke beslissing die kracht van gewijsde heeft verkregen of ten gevolge van een besluit van de algemene vergadering dat genomen werd met éénparig akkoord van de gecommanditeerde vennoten en de gewone meerderheid van de stilte vennoten.

Het overlijden van een vennoot is geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap. De vennootschap wordt in voorkomend geval verder gezet door de overblijvende vennoten. De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren,

§2. Aanstelling van vereffenaars

Met het oog op de vereffeningactiviteiten benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, stelt de wijze vast waarop zij de vennootschap kunnen vertegenwoordigen en verbinden en geeft aan hoe zij de vereffening tot een goed einde moeten brengen.

Worden er geen vereffenaars aangesteld, dan zijn de zaakvoerders, die ingevolge de ontbinding automatisch Uittredend zijn, van rechtswege vereffenaars.

Zij handelen alsdan namens de vennootschap in vereffening op dezelfde wijze als wanneer zij optraden in hun hoedanigheid van zaakvoerder, en hebben de bevoegdheden op de verrichtingen te stellen opgesomd in de artikelen 181 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, zonder dat zij daartoe voorafgaandelijk door de algemene vergadering moeten toe worden gemachtigd, Hun aanstelling geldt, behoudens ontslag door de algemene vergadering of door hen aangeboden voor onbepaalde duur tot de beëindiging van hun opdracht.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

«..

Zijn er meerdere vereffenaars, dan vormen zij een college dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de gewone regels van de vertegenwoordigde raden,

§3. Verdeling van het vereffeningresultaat

De nettowinst van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap, of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt door de vereffenaars onder de vennoten verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten, nadat, indien nodig, de aandelen op een gelijke voet worden gesteld, ofwel door aanrekening van de nog openstaande bedragen op de aandelen waarop in minder mate is gestort, tot beloop van het verschil.

TITEL III - OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1, Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op dertig juni tweeduizend en veertien.

2. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend en veertien.

3. Wordt met éénparigheid van stemmen benoemd tot zaakvoerder voor onbepaalde duur en met volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid, de heer Willem Coppenolle, die hierbij tussenkomt en dit mandaat aanvaardt.

Willem Coppenolle, zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WILLEM COPPENOLLE

Adresse
DIKSMUIDESTRAAT 166 8840 STADEN

Code postal : 8840
Localité : STADEN
Commune : STADEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande