WITTEKETIK

Association sans but lucratif


Dénomination : WITTEKETIK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.790.645

Publication

27/12/2011
ÿþ1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte tor griffie

INGEIVOWIEN TER GRZFPIE

14 DEC. 2011

" 1119A629

Benaming WITTEKETIK

VEURNE

(afgekort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : SINT-MAARTENSPLEIN 1B, 8680 KOEKELARE

Onderwerp akte : OPRICHTING VZW

Dhr. VERMAUT ANDY wonende te 8680 Koekelare, Zuidstraat 14, geboren op

19 september 1976 te Oostende

Dhr. VANDERSYPPE STIJN wonende te 8680 Koekelare, Sint-Maartensplein lb, geboren

op 15 juni 1979 te Roeselare

Dhr. BEAUPREZ CHRISTOPHE wonende te 8490 3abbeke, Stationsstraat 104, geboren

op 16 mei 1979 te Roeselare

Hierna genoemd "stichters", allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging op te richten, met de volgende statuten:

Titel I - Benaming, maatschappelijke zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam Witteketik. Het is een `vereniging zonder winstoogmerk' zoals omschreven in de wet van 27 juni 1921 en 2 mei 2002. De vereniging is opgericht op 1 oktober 2011 voor onbepaalde duur en ze kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Veurne, op het adres Sint-Maartensplein lb, 8680 Koekelare. Bij beslissing van de Algemene Vergadering kan hij worden verplaatst naar een andere bestemming.

Artikel 3

Witteketik vzw heeft als doel het organiseren van concerten en andere evenementen van culturele aard. Cultuur wordt hier in de ruimste zin geïnterpreteerd. Daarnaast probeert de vereniging jonge artiesten te ondersteunen en promoten. De vereniging is geografisch niet gelimiteerd, maar richt zich op de Europese gedachte van eenheid en verscheidenheid. Hiervoor kan de vereniging alle middelen inzetten, zo ook op socio-cultureel vlak door ondermeer uitwisselingen in de Europese context te organiseren. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4

De vereniging kan alle initiatieven nemen die op directe of indirecte wijze met de

doelstellingen in verband staan of ze helpen realiseren. In het bijzonder kan ze

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heUil van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

L wils "

contacten leggen, overeenkomsten afsluiten met derden of rechtspersonen, met firma's en organisaties, en kan ze activiteiten van commerciële aard uitvoeren of uitbesteden. De bevoegdheid van elk afzonderlijk bestuurslid is echter beperkt tot de som van 400 euro. Bedragen groter dan 400 euro moeten goedgekeurd worden door een tweede bestuurslid. Deze goedkeuring kan desgevallend ook via elektronische weg warden verleend. Voor bedragen, groter dan 1000 euro moeten alle bestuursleden hun goedkeuring verlenen. Ook hier kan de goedkeuring via elektronische weg worden verleend.

Voor het bereiken van haar doel mag ze in gebruik of eigendom alle roerende of onroerende goederen bezitten, ontvangen, verkopen of verwerven.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

`Sfaatsblad

Titel II - Lidmaatschap

Artikel 5

De vereniging kent twee soorten leden: effectieve leden en toetredende leden. Beide categorieën worden hierna "leden" genoemd.

Effectieve leden zijn van rechtswege de stichters, gemandateerden van aangesloten verenigingen met rechtspersoonlijkheid en personen die door de Raad van Bestuur in deze hoedanigheid werden aangesteld en erkend. Zij worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering, waar ze stemrecht hebben.

Toetredende leden onderschrijven de doelstelling van de vereniging en hebben het volle genot van het lidmaatschap. Ze hebben echter geen stemrecht, worden niet uitgenodigd op de Algemene Vergadering en kunnen geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur, tenzij dit schriftelijk wordt goedgekeurd de. Het staat hen vrij een gemotiveerde aanvraag te richten tot de Raad van Bestuur om als effectief lid te worden erkend. De lidmaatschapsbijdrage van toetredende leden wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Ze mag niet meer dan 500 euro bedragen.

De representatieve verenigingen die de doelstellingen van Witteketik vzw onderschrijven en een gemandateerde willen afvaardigen als effectief lid, betalen een jaarlijkse aansluitingskost die eveneens door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd en maximaal 5000 euro bedraagt.

Artikel 6

Elk kandidatuur voor lidmaatschap is onderworpen aan de goedkeuring van de Raad van Bestuur of, bij delegatie, aan die van het Dagelijks Bestuur, zonder mogelijkheid van beroep. Zij beslissen soeverein en kunnen een lid weigeren zonder dit te moeten motiveren. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter dan de Raad van Bestuur.

Eventueel betaalde lidgelden of aansluitingskosten worden dan teruggestort. Als een kandidaat-lid door het Dagelijks Bestuur wordt afgewezen, dient dit door de Raad van Bestuur achteraf te worden bevestigd of rechtgezet.

Het aantal leden is weliswaar onbeperkt.

Artikel 7

Het aantal effectieve leden kan niet minder dan 3 bedragen. In voorkomend geval wordt een overgangstermijn van zes maanden voorzien om dit aantal te bereiken. Indien dit niet mogelijk blijkt, wordt de vereniging ontbonden.

Artikel 8

Toetreding tot de vereniging veronderstelt dat het kandidaat-lid zich akkoord verklaard met de statuten en het huishoudelijk reglement. Een lid kan van het lidmaatschap vervallen verklaard worden wegens inbreuk op de statuten, het huishoudelijk reglement of indien het de goede naam van de vereniging Witteketik heeft aangetast.

Artikel 9

De hoedanigheid van lid gaat verloren door overlijden, door vrijwillige ontslagneming, door uitsluiting door een beslissing van de Algemene Vergadering of door het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage van een toetredend lid na aanmaning of ingebrekestelling. In geval van ernstig wangedrag van een lid en/of inbreuken op de statuten en het huishoudelijk reglement, kan de Raad van Bestuur een toetredend lid schorsen.

J

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

L Uilç

Ontslagnemende en uitgesloten leden noch hun afstammelingen of rechthebbenden kunnen enig recht laten gelden op het patrimonium van de vereniging. Noch kunnen zij terugbetaling eisen van de contributie, het leggen van zegels of opmaken van een inventaris kan door hen ook niet worden geëist.

Voor-

" behouden aan he't Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 10

Noch de effectieve leden, noch de toetredende, noch het Dagelijks Bestuur zijn

aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Titel III: Bestuur

Artikel 11

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur, gekozen uit de stichters en de effectieve leden, bij gewone meerderheid en bij geheime stemming. Deze Raad telt minstens 3 en hoogstens 12 leden, die voor een periode van 6 jaar worden benoemd. Zij kunnen zich onbeperkt herverkiesbaar stellen.

Artikel 12

De Raad van Bestuur kiest tussen zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze functies zijn verenigbaar. Tevens kiest de Raad van Bestuur de gemandateerden die namens Witteketik vzw in een andere vereniging kunnen zetelen.

Om de vlotte werking van de vereniging te verzekeren, mandateert de Raad van Bestuur minstens twee leden naar het Dagelijks Bestuur, onder leiding van een afgevaardigde bestuurder, dat alle handelingen voor het dagelijks beheer kan stellen. Zij verantwoorden zich ten opzichte van de Raad van Bestuur.

Artikel 13

Op uitnodiging van de voorzitter of op aanvraag van minstens drie van zijn leden, vergadert de Raad van Bestuur minstens viermaal per jaar. Hij heeft alle bevoegdheden door de wet voorzien en die niet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij bekrachtigt alle toetredingen en uitsluitingen van de vereniging, organiseert de activiteiten en bepaalt de inhoud van de publicaties.

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt hij voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook deze verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt over één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid worden voorgelegd, eventueel per elektronische post.

De Raad vergadert geldig als de helft van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt, dan wordt de Raad opnieuw samengeroepen, waarna hij geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen.

Artikel 14

Indien in de loop van een mandaat een plaats van een bestuurslid vrijkomt, kan de eerstvolgende Algemene Vergadering een bestuurslid benoemen, dat dit mandaat beëindigt.

Artikel XXX

De Raad van Bestuur beslist in alle gevallen waarin de statuten en het huishoudelijk

reglement niet voorzien.

Titel IV: De Algemene Vergadering

Artikel 15

De Algemene vergadering bestaat uit het geheel van de stichters en effectieve leden. Ze

heeft het soevereine gezag over de vereniging. Haar beslissingen zijn rechtsgeldig en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

L uil D

binden alle leden. De Algemene vergadering vertegenwoordigt als dusdanig de vereniging

Witteketik.

In het bijzonder is ze bevoegd voor:

" De wijziging van de statuten

" De benoeming en de afzetting van de leden van de Raad van Bestuur

" De kwijting van de bestuursleden op het einde van het werkingsjaar

" De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

" De ontbinding van de vereniging

" De uitsluiting van een toetredend of effectief lid in laatste instantie

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

" Alsook aile gevallen waarin de statuten dat vereisen

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook deze verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige beheerders.

Elk lid beschikt in de Algemene Vergadering over één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid worden voorgelegd, eventueel per elektronische post.

De Algemene Vergadering vergadert geldig als de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, tenzij voor die gevallen waarin de wet dit anders voorschrijft. Wordt dit quorum niet bereikt, dan wordt de Algemene Vergadering opnieuw samengeroepen, waarna ze geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 16

De Algemene Vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen in de loop van de maand februari. Verder kan ze vergaderen wanneer het doel of het belang van de vereniging dit vereist of op uitdrukkelijk verzoek van minstens twee stichtende en/of effectieve leden. In dit laatste geval wordt de Algemene Vergadering opgeroepen binnen de dertig dagen na ontvangst van het verzoek.

Alle leden warden minstens 10 werkdagen bij voorbaat per elektronische post uitgenodigd, en ontvangen daarbij in bijlage aile stukken waarover zij dienen te beschikken. De uitnodiging wordt opgesteld en ondertekend door de voorzitter of de secretaris en vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering, alsook de agenda. Ze worden hiertoe gemandateerd door de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, uitgezonderd over de wijziging der statuten, op voorwaarde dàt alle aanwezigen er mee Instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Eveneens kan een voorstel op de agenda worden geplaatst indien een lid dit vraagt.

Artikel 17

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij het een wijziging van de statuten betreft, waar alle wettelijke beschikkingen van kracht zijn.

Een wijziging in de doelstellingen van de vereniging kan slechts met unanimiteit van alle aanwezige leden tot stand komen.

Bij staking van de stemmen is het voorstel verworpen. Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en de voorzitter en ingeschreven in een daartoe bestemd register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris en de voorzitter. Deze uittreksels blijven steeds ter beschikking van de leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan hel

Belgisch

'Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Titel V: Middelen en begroting

Artikel 19

De middelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit de bijdragen van de toegetreden leden, uit aansluitkosten van verenigingen met rechtspersoonlijkheid, uit leningen, subsidies, legaten, schenkingen, inkomsten en baten in functie van het maatschappelijke doel

Voor-r behouden

aan hêt

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 20

Elk jaar wordt de balans van het afgelopen boekjaar, dat loopt van 1 oktober tot 31 september, vastgelegd en wordt een begroting opgemaakt voor het volgende werkingsjaar. Beide worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur voor het einde van de maand maart en onderworpen aan de goedkeuring op de eerstvolgende Algemene Vergadering. Op deze vergadering wordt de balans al dan niet goedgekeurd, en al dan niet ontheffing verleend aan de leden van de Raad van Bestuur.

Titel VI: Ontbinding en vereffening

Artikel 21

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging stelt de Raad van Bestuur één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden. Na vereffening van alle schulden wordt het patrimonium aangewend ten gunste van een aan te duiden vereniging met parallelle doelstellingen of een gelijklopend maatschappelijk engagement.

Artikel XXX

Gedurende de vereffeningsperiode blijft de bevoegdheid van de Algemene Vergadering

bestaan.

Artikel YYY

De Algemene Vergadering kan alleen dan de ontbinding van Witteketik uitspreken wanneer alle bestuursleden aanwezig zijn. Wordt aan deze vereiste niet voldaan, dan kan een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden. Door deze wordt beraadslaagd, wat het aantal aanwezige leden ook zij.

Geen beslissing wordt aangenomen zo zij niet de meerderheid van twee derden van de aanwezige leden heeft.

Titel VII: Slotbepalingen

Artikel 22

De wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002, is onverminderd van toepassing voor de eventualiteiten waarvoor geen regeling is voorzien.

Het Huishoudelijk Reglement voorziet in alle instanties, waarin de wet geen uitsluitsel geeft en regelt de zaken van inwendige orde. Tevens bevat het de aanvullingen bij en de verdere omschrijving van bovenstaande artikels.

Gedaan te Koekelare op 01 oktober 2011 bij onderhandse akte, in zoveel exemplaren als er partijen zijn.

L S

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

VANDERSYPPE STI]N Voorzitter - Bestuurder

BEAUPREZ CHRISTOPHE Penningmeester - Bestuurder

VERMAUT ANDY

Secretaris - Bestuurder

Coordonnées
WITTEKETIK

Adresse
SINT-MAATRTENSPLEIN 1B 8680 KOEKELARE

Code postal : 8680
Localité : KOEKELARE
Commune : KOEKELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande