ZORG EN WELZIJN

Association sans but lucratif


Dénomination : ZORG EN WELZIJN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 412.703.029

Publication

25/07/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0412.703.029

Benaming

(voluit) : Zorg en Welzijn

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gasthuisstraat 26, 8520 Kuurne

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurders - benoeming commissaris

Uit de notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering dd. 26/03/2013 blijkt de verlenging van het mandaat van navolgende bestuurders: zuster Rosa Verschatse en de heer Rudy Raes. Hun bestuurdersmandaat wordt verlengd vanaf 01/02/2013 en dit voor een periode van 5 jaar. De heer Rudy Raes wordt tevens herbevestigd in zijn opdracht als voorzitter en afgevaardigde bestuurder van de VZW.

Uit notulen van de Algemene Vergadering dd. 19/06/2013 blijkt de benoeming van VRC Bedrijfsrevisoren als commissaris voor de boekjaren 2013-2014-2015.

Getekend, Raes Rudy, voorzitter van de Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~ ONiTEuR

uiii 101 ilhiHiilhhl 11111111 Hillilhli101 Etcs°nsiA 3

1.

b

01. 07, 2010 Reffif KORTROPKHANDEL

NEERGELEGD

14/01/2015
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Y i









MONITEUR BELGE NEERGELEGD

0 7 -01- 2015 - 5 Nov, 2014

BELGISCH STAATSBLAD Rechtbank van KOOPHANDEL

Gent, abri. KORTRIJK



Griffie

Ondememingsnr : 0412.703.029

Benaming

(voluit) ZORG EN WELZIJN

(verkort)

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Gasthuisstraat 26, 8520 Kuurne

Onderwerp akte : Wijziging statuten, benoeming bestuuders, ontslag bestuurders

Uit de notulen van de algemene vergadering dd. 18/06/2014 blijkt:

- De aanstelling van dhr. Eric Schietgat als vervangend bestuurder van dhr. Carlos Schietgat tot 22/03/2016 conform artikel 10 van de statuten naar aanleiding van het overlijden van bestuurder Carlos Schietgat.

- De verlenging van de bestuursmandaten van dhr. Daniël Dierynck en dhr. Marnix Lefevere voor een periode van 5 jaar,

- De beslissing tot wijziging van artikel 9 van de statuten. De zin "De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit" wordt vervangen door ""Aan de bestuurders kan een vergoeding toegekend worden".

- De beslissing tot wijziging van artikel artikel 2 van de statuten. Het woord "Kortrijk" wordt vervangen door "West-Vlaanderen".

De statuten worden gecoördineerd als volgt:

HOOFDSTUK I.- Benaming, zetel, doel, duur.

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd «Zorg en Welzijn».

Artikel 2.De zetel van de vereniging is gevestigd te 8520 Kuurne, Gasthuisstraat nr 26, gelegen in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen. Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur kan de zetel gewijzigd worden.

Artikel 3. De vereniging heeft ais doel, zonder winstoogmerk voor de leden, het oprichten, bevorderen, beheren en mede instandhouden van alle vormen van verpleging, bejaarden- en gezondheidszorg, welzijnszorg en, in het algemeen nog, het steunen en bevorderen van de werking van personen, verenigingen en groeperingen die soortgelijke doelen nastreven of die, op enigerlei wijze, kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

De vereniging zal, te dien einde, alle roerende en onroerende goederen mogen bezitten of verwerven, zo in volte eigendom, naakte eigendom of vruchtgebruik, en mogen deelnemen aan alle handelingen en verrichtingen die een rechtstreeks of zelfs slechts een onrechtstreeks verband hebben met het gestelde doel of kunnen bijdragen tot de verwezenlijking ervan, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten, alsook alle activiteiten in het kader van het dienstenchequebedrijf, binnen de wettelijke grenzen en waarvan de opbrengsten volledig zullen aangewend worden tot verwezenlijking van het doel, Zij zal de continuïteit van de doelstelling van de Congregatie Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis, waaruit zij ontstaan is, verzekeren door oog te hebben voor de kleine, de arme, de behoeftige mens.

De vereniging mag de verwezenlijking van haar doel nastreven op gelijk welke wijze en volgens de modaliteiten die haar het best voorkomen; zij zal zich hierbij steeds houden aan de principes van de katholieke levensbeschouwing, zoals deze door Vaticanum Il en de Belgische Bisschoppenconferentie bepaald wordt.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur; zij kan te allen tijde worden ontbonden.

HOOFDSTUK Il.- Leden

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

+ MOD22

r ~

Artikel 6. De raad van bestuur beslist, bij meerderheid der aanwezige leden, over de aanvaarding van nieuwe leden.

Artikel 7. Ontslagnemingen en uitsluitingen van leden zullen geschieden overeenkomstig artikel twaalf van de VZW-wet. De ontslaggevende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben niet het minste recht op het maatschappelijk bezit van de vereniging; zij kunnen geen teruggave eisen van bijdragen die door henzelf of hun rechtsvoorganger mochten zijn gestort; zij kunnen noch opgave, noch overlegging van rekeningen vorderen, noch de plaatsing van zegels, noch het opmaken van staat of inventaris.

Artikel 8. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

HOOFDSTUK ttt. Raad van bestuur

Artikel 9. De VZW wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, benoemd door de

algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar.

Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de VZVV.

Een bestuurder kan ontslag nemen door het sturen van een brief aan de Voorzitter op het adres van de

zetel.

Aan de bestuurders kan een vergoeding toegekend worden. De kosten die zij maken in het kader van de

uitoefening van hun mandaat, kunnen worden vergoed.

Artikel 10. De bestuurders worden benoemd voor een periode van vijf jaar en zijn herbenoembaar.

Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting enz. het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats verkozen wordt, deze functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijk mandaat.

Artikel 11. De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris of enige andere functie aanduiden. Hun functies eindigen tezelfdertijd als hun mandaat.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt hij vervangen door de ondervoorzitter, en, bij diens afwezigheid, door het bestuurslid met de hoogste anciënniteit.

Een bestuurder kan zich op de vergadering door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Artikel 12. De raad van bestuur vergadert gewoonlijk eenmaal per maand, juli en augustus uitgezonderd. De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders.

De oproepingsbrief vermeldt de agenda en wordt verstuurd bij gewone brief of langs elektronische weg, minstens vijf dagen voor de vergadering.

De vergaderingen gaan door in de zetel van de vereniging of op elke andere plaats in de oproepingsbrief vermeld.

De raad van bestuur kan bij meerderheid beslissen over dringende zaken die niet op de agenda voorkomen. De raad vergadert slechts geldig ais tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Aile besluiten worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Indien de meerderheid der aanwezige bestuurders erom verzoekt, is de stemming geheim. Bij staking van stemmen na geheime stemming, is het voorstel als verworpen aanzien.

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt, dat door de raad van bestuur wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 13. De raad bestuurt de VZW en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor aile handelingen, zonder uitzcndering, van bestuur en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren; van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

De raad benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

De raad kan één of meer van zijn, bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

De raad kan één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur, o,m, de geldige handtekening tegenover financiële instellingen. Tevens kunnen er één of meerdere afgevaardigde bestuurders aangesteld worden om voor bepaalde afdelingen of deelaspecten van de werking het dagelijks bestuur waar te nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur,

Artikel 14. Bij handelingen die het dagelijks bestuur overstijgen wordt de VZW, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Eén van deze twee bestuurders dient de voorzitter te zijn.

Tegenover derden zijn deze er niet toe gehouden enig bewijs voor te leggen. Tegenover de VZW blijven zij evenwel persoonlijk aansprakelijk.

Voor handelingen van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van één van de bestuurders, voor zover deze hiertoe gemachtigd is zoals voorzien in art 13.

HOOFDSTUK lV -Algemene vergadering

Artikel 15. De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging; behoren uitsluitend tot haar

bevoegdheid:

1° Wijziging aan de statuten van de vereniging;

2° Uitsluiting van leden;

3° Benoeming en afzetting van bestuurders;

4° Goedkeuring van rekeningen en begrotingen, het geven van kwijting aan de bestuurders en

commissarissen

5° De vrijwillige ontbinding van de vereniging en de aanstelling van de vereffenaars.

6° De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

7° De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van de bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

Artikel 16, Er moet, ten minste elk jaar, een gewone algemene vergadering worden gehouden, in de loop van de eerste zes maanden van het jaar; een buitengewone algemene vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het eist; zij moet gehouden worden als minstens een vijfde van de leden het aanvraagt en binnen de maand dezer aanvraag.

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen op dag, uur en plaats aangeduid op de oproepingsbrief die minstens vijftien dagen váár de vergadering moet worden verstuurd aan alle leden en die tevens de agenda vermeldt; de vergadering kan echter beslissen over punten, niet op de agenda vermeld, die zij als dringend aanziet en waar nopens zij vooraf tot behandelen beslist.

Artikel 17. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de bestuurder met de hoogste anciënniteit.

De secretaris van de raad van bestuur neemt het secretariaat waar; bij zijn afwezigheid duidt de voorzitter een secretaris aan.

Artikel 18. Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn en deel te nemen aan de vergaderingen, hetzij persoonlijk, hetzij door tussenkomst van een mandataris; deze moet echter drager zijn van een geschreven volmacht en zelf ook lid zijn van de vereniging; geen mandataris mag over meer dan één mandaat beschikken. Alle leden hebben gelijk stemrecht; ieder beschikt over één stem.

Artikel 19. In algemene regel is de algemene vergadering geldig samengesteld, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zijn, en behoudens in de gevallen waarin de wet het anders voorziet, worden de beslissingen genomen bij eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend; indien een geheime stemming aanleiding geeft tot staking van stemmen wordt het voorstel als verworpen beschouwd; de stemming is geheim wanneer de helft der aanwezigen erom verzoekt.

Artikel 20. De verslagen van de algemene vergadering worden opgenomen in een proces  verbaal , ondertekend door de voorzitter, de secretaris en alle leden die erom verzoeken; de volmachten blijven aan de processen  verbaal gehecht. Uittreksels uit de processen  verbaal worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders; zij worden slechts afgeleverd aan de leden of aan diegenen die een wettig belang laten gelden.

HOOFDSTUK V  Jaarrekening en begroting

Artikel 21. Het boekjaar valt samen met het burgerlijk jaar. Ieder jaar en ten laatste binnen 6 maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de eerstvolgende algemene vergadering.

HOOFDSTUK VI  Ontbinding en vereffening

MOL) 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 22. In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij rechterlijk, op welk ogenblik en om welk reden dit' ook moge wezen, zal het batig actief van de vereniging overgemaakt worden aan de vereniging zonder winstgevend doet Klooster der Zusters van Onze Lieve Vrouw Gasthuis, te Poperinge, gesticht bij onderhandse akte gedagtekend te Poperinge, op 17 september 1923, geboekt, en bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch staatsblad van 19 oktober daarna, onder nr. 704, waarvan de statuten herhaaldelijk werden gewijzigd.

Indien het onmogelijk mocht blijken deze bepaling uit te voeren, dan zal het zuiver maatschappelijk vermogen, na raadpleging van de Bisschop, worden overgedragen aan één of meer verenigingen, aangeduid door de algemene vergadering, van welke verenigingen het doel datgene van deze vereniging benadert.

Uit de notulen dd. 23/09)2014 van de raad van bestuur blijkt de ontslagname van Zr. Monserez Marie-Thérèse en Zr. Verschatse Roza als bestuurder van de VZW Zorg en Welzijn met onmiddellijke ingang. Beide zusters blijven lid van de algemene vergadering van de VZW.

Getekend Raes Rudy, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

4i/oór-

+ behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/07/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MONITCUR BCL(.3L

NEERGELEGD

-07- 2012

STAATSBL,a

-5. 07. 2012

r, ECHTBANK KOOPHANDEL (ffjéRIJK

17

BELGISCH

11IlI liii llhI liii uiuui~ ~u~uu

" iai3is4a*

Ondernemingsnr : 0412.703.029

Benaming

(voluit:) : Zorg en Welzijn

(verkort) -

Rechtsvorrn : VZW

Zetel : Gasthuisstraat 26, 8520 Kuurne

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurders

Uit de notulen van de Algemene Vergadering dd. 27/06/2012 blijkt de verlenging van het mandaat van navolgende bestuurders: zuster Mariette Wullus en de heer Marc Himpe. Hun bestuurdersmandaat wordt verlengd vanaf 28/03/2012 en dit voor een periode van 5 jaar.

Getekend, Raes Rudy, voorzitter van de Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

09/08/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

VVNYIWIW I~Illfl u

*11123155*

NEERGELEGD

13. 07, 2077

TSC~~f11bAÎ;i-

Ondernemingsnr : 0412.703.029

Benaming

(voluit) : Zorg en Welzijn

(verkort) "

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gasthuisstraat 26, 8520 Kuurne

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurders en commissaris

Uit de notulen van de Atgemene Vergadering dd. 31/0512011 blijkt de verlenging van het mandaat van navolgende bestuurders: zuster Marie-Thérèse Monserez en de heer Carlos Schietgat. Hun bestuurdersmandaat wordt verlengd vanaf 22/03/2011 en dit voor een periode van 5 jaar.

Tevens wordt de verlenging van het commissarismandaat van dhr. Depoorter Karel bevestigd en dit voor een periode van 3 jaar.

Getekend, Raes Rudy, voorzitter van de Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2011- Annexes du Moniteur belge

21/08/2015
ÿþ MOD 2.2

41 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

17 JULI 2015

IM MUI

6*

jIlI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Rechtbank van KOOPHANDEL

Gent,

17 JULI 2015

afd. 6(rcgR1JK

-MONITEUR BELGE

14 -08- 2015

(verkort) : BELGISCH STAATSBLAD

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gasthuisstraat 26, 8520 Kuurne

Onderwerp akte : Wijziging statuten - benoeming bestuuders

Uit de notulen van de algemene vergadering dd. 17/06/2015 blijkt:

- De aanstelling van dhr. Wim Soens als bestuurder van de vzw met ingang van 17/06/2015 voor een

periode van 5 jaar.

- De verlenging van de bestuursmandaten van Zr. Anna De Rynck en E.H. Wilfried Aneca voor een periode

van 5 jaar.

- De beslissing tot wijziging van artikel 14 van de statuten. De zin "Eén van deze twee bestuurders dient de

voorzitter te zijn" wordt geschrapt.

De statuten worden gecoördineerd ais volgt:

HOOFDSTUK l.- Benaming, zetel, doel, duur.

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd «Zorg en Welzijn».

Artikel 2.0e zetel van de vereniging is gevestigd te 8520 Kuume, Gasthuisstraat nr 26, gelegen in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen. Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur kan de zetel gewijzigd worden,

Roc Ztbank van KOC PHANDEL

Gent, afd. KORTRIJK

Ondernemingsnr : 0412.703.029

Benaming

(voluit) ; ZORG EN WELZIJN

Artikel 3. De vereniging heeft als doel, zonder winstoogmerk voor de leden, het oprichten, bevorderen, beheren en mede instandhouden van alle vormen van verpleging, bejaarden- en gezondheidszorg, welzijnszorg en, in het algemeen nog, het steunen en bevorderen van de werking van personen, verenigingen en groeperingen die soortgelijke doelen nastreven of die, op enigerlei wijze, kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

De vereniging zal, te dien einde, aile roerende en onroerende goederen mogen bezitten of verwerven, zo in voile eigendom, naakte eigendom of vruchtgebruik, en mogen deelnemen aan alle handelingen en verrichtingen die een rechtstreeks of zelfs slechts een onrechtstreeks verband hebben met het gestelde doel of kunnen bijdragen tot de verwezenlijking ervan, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten, alsook alle activiteiten in het kader van het dienstenchequebedrijf, binnen de wettelijke grenzen en waarvan de opbrengsten volledig zullen aangewend worden tot verwezenlijking van het doel. Zij zal de continuïteit van de doelstelling van de Congregatie Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis, waaruit zij ontstaan is, verzekeren door oog te hebben voor de kleine, de arme, de behoeftige mens.

De vereniging mag de verwezenlijking van haar doel nastreven op gelijk welke wijze en volgens de modaliteiten die haar het best voorkomen; zij zal zich hierbij steeds houden aan de principes van de katholieke levensbeschouwing, zoals deze door Vaticanum Il en de Belgische Bisschoppenconferentie bepaald wordt.

Artikel 4, De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur; zij kan te allen tijde worden ontbonden.

HOOFDSTUK ll.- Leden

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen,

Artikel 6. De raad van bestuur beslist, bij meerderheid der aanwezige leden, over de aanvaarding van nieuwe leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Artikel 7. Ontslagnemingen en uitsluitingen van leden zullen geschieden overeenkomstig artikel twaalf van de VZW-wet. De ontslaggevende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben niet het minste recht op het maatschappelijk bezit van de vereniging; zij kunnen geen teruggave eisen van bijdragen die door henzelf of hun rechtsvoorganger mochten zijn gestort; zij kunnen noch opgave, noch overlegging van rekeningen vorderen, noch de plaatsing van zegels, noch het opmaken van staat of inventaris.

Artikel 8, De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

HOOFDSTUK III.- Raad van bestuur

Artikel 9. De VZW wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, benoemd door de

algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar,

Om tot bestuurder verkozen te worden moet men !id zijn van de VZW.

Een bestuurder kan ontslag nemen door het sturen van een brief aan de Voorzitter op het adres van de

zetel.

Aan de bestuurders kan een vergoeding toegekend worden. De kosten die zij maken in het kader van de

uitoefening van hun mandaat, kunnen worden vergoed.

Artikel 10. De bestuurders worden benoemd voor een periode van vijf jaar en zijn herbenoembaar,

Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting enz. het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats verkozen wordt, deze functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijk mandaat.

Artikel 11, De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris of enige andere functie aanduiden. Hun functies eindigen tezelfdertijd als hun mandaat.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt hij vervangen door de ondervoorzitter, en, bij diens afwezigheid, door het bestuurslid met de hoogste anciënniteit.

Een bestuurder kan zich op de vergadering door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Artikel 12. De raad van bestuur vergadert gewoonlijk eenmaal per maand, juli en augustus uitgezonderd. De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders.

De oproepingsbrief vermeldt de agenda en wordt verstuurd bij gewone brief of langs elektronische weg, minstens vijf dagen voor de vergadering.

De vergaderingen gaan door in de zetel van de vereniging of op elke andere plaats in de oproepingsbrief vermeld.

De raad van bestuur kan bij meerderheid beslissen over dringende zaken die niet op de agenda voorkomen, De raad vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Alle besluiten worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter,

Indien de meerderheid der aanwezige bestuurders erom verzoekt, is de stemming geheim. Bij staking van stemmen na geheime stemming, is het voorstel als verworpen aanzien.

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt, dat door de raad van bestuur wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders,

Artikel 13. De raad bestuurt de VZW en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren; van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

De raad benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

De raad kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

De raad kan één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur, o.m de geldige handtekening tegenover financiële instellingen. Tevens kunnen er één of meerdere afgevaardigde bestuurders aangesteld worden om voor bepaalde afdelingen of deelaspecten van de werking het dagelijks bestuur waar te nemen.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14. Bij handelingen die het dagelijks bestuur overstijgen wordt de VZW, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Tegenover derden zijn deze er niet toe gehouden enig bewijs voor te leggen. Tegenover de VZW blijven zij evenwel persoonlijk aansprakelijk.

Voor handelingen van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van één van de bestuurders, voor zover deze hiertoe gemachtigd is zoals voorzien in art 13.

HOOFDSTUK IV Algemene vergadering

Artikel 15. De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging; behoren uitsluitend tot haar

bevoegdheid:

1° Wijziging aan de statuten van de vereniging;

2° Uitsluiting van leden;

3° Benoeming en afzetting van bestuurders;

4° Goedkeuring van rekeningen en begrotingen, het geven van kwijting aan de bestuurders en

commissarissen

5° De vrijwillige ontbinding van de vereniging en de aanstelling van de vereffenaars.

6° De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

7° De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van de bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

Artikel 16. Er moet, ten minste elk jaar, een gewone algemene vergadering worden gehouden, in de loop van de eerste zes maanden van het jaar; een buitengewone algemene vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het eist; zij moet gehouden worden als minstens een vijfde van de leden het aanvraagt en binnen de maand dezer aanvraag.

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen op dag, uur en plaats aangeduid op de oproepingsbrief die minstens vijftien dagen voor de vergadering moet worden verstuurd aan alle leden en die tevens de agenda vermeldt; de vergadering kan echter beslissen over punten, niet op de agenda vernield, die zij als dringend aanziet en waar nopens zij vooraf tot behandelen beslist.

Artikel 17. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de bestuurder met de hoogste anciënniteit.

De secretaris van de raad van bestuur neemt het secretariaat waar; bij zijn afwezigheid duidt de voorzitter een secretaris aan.

Artikel 18. Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn en deel te nemen aan de vergaderingen, hetzij persoonlijk, hetzij door tussenkomst van een mandataris; deze moet echter drager zijn van een geschreven volmacht en zelf ook lid zijn van de vereniging; geen mandataris mag over meer dan één mandaat beschikken. Alle leden hebben gelijk stemrecht; ieder beschikt over één stem.

Artikel 19. In algemene regel is de algemene vergadering geldig samengesteld, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zijn, en behoudens in de gevallen waarin de wet het anders voorziet, worden de beslissingen genomen bij eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend; indien een geheime stemming aanleiding geeft tot staking van stemmen wordt het voorstel als verworpen beschouwd; de stemming is geheim wanneer de helft der aanwezigen erom verzoekt.

Artikel 20. De verslagen van de algemene vergadering worden opgenomen in een proces  verbaal , ondertekend door de voorzitter, de secretaris en alle leden die erom verzoeken; de volmachten blijven aan de processen  verbaal gehecht. Uittreksels uit de processen  verbaal worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders; zij worden slechts afgeleverd aan de leden of aan diegenen die een wettig belang laten gelden.

HOOFDSTUK V  Jaarrekening en begroting

Artikel 21. Het boekjaar valt samen met het burgerlijk jaar. Ieder jaar en ten laatste binnen 6 maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de eerstvolgende algemene vergadering.

HOOFDSTUK VI  Ontbinding en vereffening

Artikel 22. In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij rechterlijk, op welk ogenblik en om welke reden dit ook moge wezen, zal het batig actief van de vereniging overgemaakt worden aan de vereniging zonder winstgevend doel Klooster der Zusters van Onze Lieve Vrouw Gasthuis, te Poperinge, gesticht bij onderhandse

r Y f

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

akte gedagtekend te Poperinge, op 17 september 1923, geboekt, en bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch staatsblad van 19 oktober daarna, onder nr, 704, waarvan de statuten herhaaldelijk werden gewijzigd.

Indien het onmogelijk mocht blijken deze bepaling uit te voeren, dan zal het zuiver maatschappelijk vermogen, na raadpleging van de Bisschop, worden overgedragen aan één of meer verenigingen, aangeduid door de algemene vergadering, van welke verenigingen het doel datgene van deze vereniging benadert.

Getekend Raes Rudy, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ZORG EN WELZIJN

Adresse
GASTHUISSTRAAT 26 8520 KUURNE

Code postal : 8520
Localité : KUURNE
Commune : KUURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande