ZORGHUIS

Association sans but lucratif


Dénomination : ZORGHUIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 811.533.672

Publication

13/05/2013
ÿþMob 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

(lI1111i~u~mu~u~u1u~uu

1 072896

weoergeiecl tor grittit win ~ =

recfttlaarilc  °,,' Brugge afdelingto

-np 3 ~ ~ ' i é0 de

OP onf~ro

Ondernemingsnr : 0811.533.672

Benaming

(voluit) : VZW ZORGHUIS

(verkort) : Zorghuis

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Pater Pirelaan 6, 8400 Oostende

Onderwerp akte : Wijziging statuten + hernieuwing mandaat bestuurders

Wijziging statuten aangenomen op de Algemene Vergadering van 9 april 2013.

De nieuwe gecoördineerde statuten luiden als volgt:

I . Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1 : rechtsvorm

De vereniging werd opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921,betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de VZW-wet).

De uitdrukking "vereniging zonder winstoogmerk" kan worden afgekort tot VZW.

Artikel 2 : naam

De VZW draagt de naam "Zorghuis Oostende"

Artikel 3 : zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brugge. Als

volledig adres geldt ; Pater Pirelaan 6, 8400 Oostende.

De Algemene Vergadering is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van

hetzelfde arrondissement,

Artikel 4 ; duur

De VZW wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5 : doel

De VZW heeft tot doel het oprichten en uitbaten van zorghuizen voor alleenstaande patiënten met kanker (of andere aandoeningen), lijdend aan ernstige bijwerkingen tijdens de acute chemo-behandeling, overal in België. Onder alleenstaanden verstaan we ook de personen waarvan de partner niet in staat is om de zorg op zich te nemen. De opvang en begeleiding van de zieke gast zal hoofdzakelijk gebeuren door vrijwilligers.

Om het doel zoals hiervoor omschreven,te bereiken, kan de vereniging aile initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel te maken hebben en/of dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen.

Zij maakt geen onderscheid naar rang of stand, politieke, filosofische, religieuze of levensbeschouwelijke overtuiging van de bedoelde personen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde de handelsdaden te stellen die in overeenstemming zijn met het hierboven omschreven doel en voor zover de winst wordt gebruikt om dit doel te bereiken.

Il , Leden, bijdrage

Artikel 6 : effectieve leden

Met aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De stichters zijn de eerste effectieve

leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet.

t. Q MpD 2.2

Er weze vermeld dat in onderhavige statuten met de term "lid" of "leden" verwezen wordt naar de effectieve leden. Zij worden ingeschreven in het ledenregister.

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en nemen in voorkomend geval kennis van het intern reglement, Zij zullen zich in hun gedragingen laten leiden door de principes die erin zijn vervat en verbinden zich ertoe de belangen van de vereniging rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen en geen daden te stellen die strijdig zijn met haar maatschappelijk doel of haar rechtstreeks of onrechtstreeks op enigerlei wijze schade toebrengen.

Artikel 7 ; kandidaat-leden

De kandidaat-leden richten hun schriftelijke kandidaatstelling tot de Raad van Bestuur.

Zij moeten van onberispelijk gedrag en reputatie zijn, door hun professionele of maatschappelijke positie een toegevoegde waarde bieden en in elk geval de hierboven beschreven doelstelling onderschrijven.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden. Vanaf het moment van aanvaarding wordt hij/zij beschouwd als effectief lid.

De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen ais ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze leden worden beschouwd als toegetreden leden. Toegetreden leden genieten mee van alle activiteiten, maar hebben geen stem- en/of beslissingsrecht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 8 : bijdrage

De stichtende leden dienen geen lidgeld te betalen.

Het bedrag van het jaarlijks lidgeld, te betalen door alle later aanvaarde effectieve leden, zal bepaald

worden door de Raad van Bestuur en wordt thans vastgelegd op maximaal 100 euro.

Artikel 9 ; ontslag

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, mits schriftelijke mededeling aan de Raad van Bestuur.

Artikel 10 : uitsluiting

Een lid kan ook ontslagen worden op basis van zware fouten of nalatigheden.

De uitsluiting van dit lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden

van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen uitgesproken worden.

Artikel 11 ; rechten

Het vermogen van de vereniging behoort haar uitsluitend toe. Haar leden, noch de uittredende, ontslagnemende of uitgesloten leden, noch hun rechtsopvolgers kunnen enige vermogensrechterlijke aanspraak op dit vermogen laten gelden,

De leden verbinden zich door hun toetreding er toe nooit enige handeling te stellen waardoor zij rechtstreeks of onrechtstreeks op dit vermogen om het even welke aanspraak zouden laten gelden.

III . De Algemene Vergadering

Artikel 12 : samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit aile leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, indien deze afwezig is, door een ondervcorzitter, Als deze ook afwezig zijn, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De leden kunnen zich door middel van een geschreven volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan maximaal één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 13 ; bevoegdheden

De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheden haar toegekend door de VZW-wet:

- het wijzigen van de statuten

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders

- de kwijting aan de bestuurders

- de eventuele benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend

- de goedkeuring van de begroting en de rekening

- de kwijting van de commissarissen

- de ontbinding van de vereniging

- de uitsluiting van een effectief lid

- de omzetting van de VZW in een vennootschap met sociaal oogmerk (VSO)

- alle gevallen waarin de statuten dit thans en in de toekomst vereisen

Er moet worden opgemerkt dat alles wat in de wet of de statuten niet is toegekend aan de Algemene Vergadering onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur ressorteert.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

Artikel 14 ; vergaderingen

De oproeping tot de Algemene Vergadering wordt ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders. Alle leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of via elektronische post met bevestiging van ontvangst, ten minste veertien dagen vóór de vergadering.

De oproeping vermeldt de plaats, dag en uur van de vergadering en de agenda, vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Zij moet ten minste éénmaal per jaar en ten laatste 6 maanden na afsluiten van het boekjaar worden bijeengeroepen voor ondermeer het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, de kwijting aan de bestuurders en het goedkeuren van de begroting van het komend jaar,

Bovendien is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij ontstentenis, aan een van de ondervoorzitters en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vernield. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen binnen de maand met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten,

De leden hebben het recht - mits voorgesteld door minimaal 1/20ste van de leden - bijkomende punten aan de agenda toe te voegen. Dit recht geldt vanaf de bijeenroeping van de Algemene Vergadering tot uiterlijk middernacht de dag véér de vergadering.

Artikel 15 : quorum en stemming

De vereniging streeft, door overleg, naar unanieme beslissingen.

Met uitzondering van de door de wet en de statuten bepaalde bijzondere meerderheden in de door de wet en de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Indien geen meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden het voorstel steunt wordt het verworpen. De onthoudingen en ongeldige stemmen worden in de gewone gevallen niet meegeteld in de berekening van het aantal uitgebrachte stemmen. In de wettelijke gevallen diennen deze altijd meegeteld te worden.

De voorgestelde wijzigingen van de statuten worden gedetailleerd op de agenda vermeld en vereist de aanwezigheid of de vertegenwoordiging van 213 van de leden. De wijzigingen worden geacht aanvaard te zijn indien ze worden goedgekeurd door 213 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel van de vereniging Is een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist.

Ingeval op de Algemene Vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, moet een tweede vergadering bijeen geroepen worden, die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen, maar niet later dan 1 maand volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

De beslissingen worden geacht aanvaard te zijn, indien ze worden goedgekeurd volgens dezelfde meerderheden zoals voorzien voor de eerste vergadering.

Iedere statutenwijziging zal worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel,

Artikel 16 : inzagerecht

De notulen van elke Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden en belanghebbende derden ter inzage beschikbaar mits schriftelijke aanvraag ter attentie van de Raad van Bestuur, die een datum zal voorstellen voor raadpleging van de verslagen op de zetel van de VZW. Deze voorgestelde datum zal uiterlijk 14 dagen na ontvangst van de aanvraag liggen,

IV , De Raad van Bestuur

Artikel 17 ; samenstelling en instelling dagelijks bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering, De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, twee ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester en een communicatieverantwoordelijke,

Eén lid kan eventueel en maximaal 2 van vermelde functies combineren.

Deze leden zijn elk afzonderlijk gemachtigd om poststukken, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen. Ook zullen zij toezien op de goede werking, volgens het intern reglement. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De Raad van Bestuur kan ten allen tijde beslissen een Dagelijks Bestuur te installeren, Zijn Leden worden met gewone meerderheid aangeduid of ontslagen door de Raad van Bestuur. Het maximum aantal dagelijkse bestuurders bedraagt twee en zij handelen steeds gezamenlijk. Zij kunnen vrijwillig ontslag indienen via een gewoon schrijven gericht aan de Raad van Bestuur. De bevoegdheid van het Dagelijks Bestuur en zijn leden zal in voorkomend geval bepaald worden door de Raad van Bestuur en steeds beperkt worden tot loutere uitvoeringsbevoegdheid.

De Raad van Bestuur kan ten allen tijde beslissen adviserende leden op te nemen in haar midden. Deze zullen in persoonlijke naam of ais vertegenwoordigers van betrouwbaar geachte partners van het Zorghuis adviserend optreden zonder evenwel over stemrecht te beschikken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Artikel 18 ; benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van 4 jaar. Na deze termijn kunnen zij telkens herverkozen worden voor een nieuwe periode van 4 jaar.

De bestuurders kunnen te allen tijde afgezet worden door de Algemene Vergadering. De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden

op de agenda van de Algemene Vergadering. De betreffende bestuurder wordt op voormelde vergadering uitgenodigd met oog op zijn of haar verdediging en met opgave van de reden(en) voor zijn/haar afzetting,

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijk kennis hiervan te geven aan de Raad van Bestuur,

Bij ontslag of overlijden van een bestuurder worden zijn/haar bevoegdheden waargenomen door een ander lid van de Raad van Bestuur.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Artikel 19 ; beraadslagingen, beslissingen

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Elke bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen op een bepaalde bijeenkomst, door middel van een geschreven volmacht.

Nochtans kan geen enkele bestuurder meer dan één collega-bestuurder vertegenwoordigen. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Onthoudingen en ongeldige stemmen tellen niet mee in de berekening van het aantal uitgebrachte stemmen.

Artikel 20 : bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten, en mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden,

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De Raad van Bestuur heeft alle bevoegdheden die niet aan de Algemene Vergadering werden toegekend door de wet of door deze statuten.

Artikel 21 : vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen en vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden, Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de VZW eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen en daartoe zijn gemachtigd door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan met een gewone meerderheid bijzondere gevolmachtigden van de VZW aanstellen en ontslaan. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hen verleende en schriftelijk omschreven bevoegdheden en oefenen hun mandaat uit onder de uitsluitende verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur. Deze bijzondere gevolmachtigden kunnen vrijwillig ontslag indienen via een gewoon schrijven aan de Raad van Bestuur.

Artikel 22 : bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging gebeurt zoals beschreven in de wet van 27 juni 1921,zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

V . Begrotingen en rekeningen

Artikel 23 < boekhouding, jaarrekening

Het boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene

Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de VZW-wet, De jaarrekening wordt neergelegd in het

dossier, gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel,

VI . Ontbinding en vereffening

Artikel 24 : ontbinding, vereffening

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waaraan zij de

opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het

vermogen van de VZW. Deze bestemming moet verenigbaar zijn met het doel van de VZW

" ,e

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MflD 2.2

Luik B - Vervolg

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de

ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief, worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

VII. Slotbepaling

Artikel 25

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing. Indien bepalingen van onderhavige statuten strijdig zijn of zouden worden (door wetswijzigingen) dan primeert steeds hetgeen ter zake bepaald wordt in de wet.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de Algemene Vergadering van 9 april 2013 in twee exemplaren, waarvan één exemplaar zal worden bewaard op de zetel van de vereniging en één exemplaar is bestemd om te worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel,

En onmiddellijk na de Algemene Vergadering van 9 april 2013 komt de Raad van Bestuur van de VZW Zorg huis Oostende bijeen voor de beraadslaging en beslissing van volgende punten:

De Raad van Bestuur neemt akte van de hernieuwing van het mandaat als bestuurder op de Algemene Vergadering van 9 april 2013 van:

- Dr Frank Declercq, Kerklaan, 19, 8400 Oostende

geboren te Oostende op 25/09/1954

- Dr Noël Jaecques, Vanderstichelenlaan, 147, 8400 Oostende

geboren te Izegem op 24/02/1939

- De Heer Johan Valcke, Violierenlaan, 34, 8450 Bredene

geboren te Knokke op 01/03/1949

- Mevrouw Carine Vandekerckhove, Flamingolaan, 9, 8400 Oostende

geboren te Nieuwpoort op 29106/1988

De samenstelling van de Raad van Bestuur blijft ongewijzigd. De verdeling der functies blijft ongewijzigd. De omvang van de bevoegdheden alsook de wijze waarop ze worden uitgeoefend blijven ongewijzigd.

Bovenvermelde beslissingen van de Raad van Bestuur zullen samen met de gewijzigde statuten neergelegd worden op de Griffie van de Rechtbank van Eerste Aanleg om te worden gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Namens de Raad van Bestuur,

Johan Valcke, voorzitter Noël Jaecques, bestuurder-penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

12/04/2012
ÿþlHI1 EWIINI1191NN II

*12072661*

MOQ 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rvedergetegd ter griffie ven oie

rechtbank and Brugge afdeling te OfflerrGl+e

op 3 Q M

Di Griffi

g3e grimer

Ondernemingsnr : 0811.533.672

Benaming

(voluit) : VZW Zorghuis

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Pater Pirelaan, 6, 8400 Oostende

Onderwerp akte : Overlijden en benoeming bestuurders

De Algemene Vergadering van 19103/2011 heeft benoemd tot bestuurder. Mevrouw Annette Pollentier, geboren te Oostende op 20/06/1949, wonende te 8400 Oostende, Steensedijk, 154. Zij is gemachtigd poststukken, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de VZW, in ontvangst te nemen. Zij heeft geen specifieke financiële bevoegdheden, Haar mandaat loopt tot 19/03/2015.

De Algemene Vergadering van 24/03/2012

- neemt akte van het overlijden op 11 maart 2012 van Mevrouw Els Cappelle, geboren in Nieuwpoort op 26101/1966, wonende te 8400 Oostende, Guldensporenlaan 16 6,17 en bestuurder sinds de oprichting op 02/05/2009

- heeft benoemd tot bestuurder : Mevrouw Sabine Roobroeck, geboren te Aalst op 06/07/1958, wonende te 8450 Bredene, Derbylaan, 86. Zij is gemachtigd poststukken, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de VZW, in ontvangst te nemen. Zij heeft geen specifieke financiële bevoegdheden. Haar mandaat loopt tot 24/03/2016,

Alle andere mandaten en bevoegdheden blijven intact.

J, Va}.cke,

Vpts4'LG ~~e4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ZORGHUIS

Adresse
PATER PIRELAAN 6 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande