ZWAANTJES ROLLER CLUB ZANDVOORDE , AFGEKORT : Z.R.C.

Association sans but lucratif


Dénomination : ZWAANTJES ROLLER CLUB ZANDVOORDE , AFGEKORT : Z.R.C.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 413.955.220

Publication

20/04/2011
ÿþ!E MGD 2.2

zt In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

IllellN111,1111111111101

Neoergetegd ter griffie ven oe rechtbank van koophandel Brugge - afdeling te Oostende op 0 8 APR. 2011

Ondernemingsnr : 0413.955.220

Benaming

(voluit) : Zwaantjes Roller Club

(verkort) : ZRC

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Egellaan 40 8400 Oostende

Onderwerp akte : aanpassing statuten

TekStatuten V.Z.W. Zwaantjes Roller Club Zandvoorde

Tussen de ondergetekenden:

1.Dhr. Covenmaeker Omer, meestergast, Grintweg 120 Oostende

2.Dhr. Danneel Rochus, militair, Tulpenlaan 7 Oostende

3. Dhr. Decraemer Jozef, propagandist, Ernest Claeslaan 20 Oostende

4. Dhr. Dellaert Daniël, bediende, Zwanenlaan 101 Oostende

5.Dhr. Gryson Omer, visleurder, Grintweg 9 Oostende

6. Dhr. Lombaert Guido, schoolhoofd, Kasteelstraat 18 Oostende

7. Dhr. Naert Erik, leraar, Klimoplaan 13 Oostende

8. Dhr.Vanhoutte Kamiel, bankbediende, Ernest Claeslaan 11 Oostende

Allen van Belgische nationaliteit, is overeengekomen om over te gaan tot oprichting van een vereniging

zonder winstoogmerk met volgende statuten:

TITEL I. - Benaming, zetel, doel, duur.

Art. 1. De vereniging draagt de naam Zwaantjes Roller Club Zandvoorde,vereniging zonder winstoogmerk ( mag afgekort worden v.z.w.). De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen en andere stukken uitgaande van de vereniging, de verkorte benaming ' Z.R.C. ' te gebruiken.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Oostende, wijk Zandvoorde 'Keignaertstadion', Egellaan z/nr. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oostende.

Art.3. De vereniging heeft het beoefenen van rollersport in al haar takken tot doel. Zij mag alle activiteiten ondernemen om dit doel te bevorderen. Zij is tevens bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, nodig voor het verwezenlijken van haar doel,te beheren in eigendom, vruchtgebruik of als huurder.

De vereniging neemt alle noodzakelijke maatregelen om alle sportieve activiteiten die zij organiseert te laten verlopen conform het decreet Medisch Verantwoorde Sportbeoefening van 27 maart 1991.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il. - Leden

Art. 5. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen.

Een kandidaat-effectief lid moet zijn verzoek om aanvaarding schriftelijk richten tot de Raad van Bestuur die beslist over opneming.

Art. 6. De jaarlijkse bijdrage,verschuldigd door de effectieve leden,mag niet hoger zijn dan 2.500 E.

Art. 7. Elk effectief lid kan altijd uit de vereniging treden,doch niet voordat de opeisbaar geworden bijdragen betaald zijn. Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur gericht worden.

Het lidmaatschap wordt van rechtswege beëindigd ingeval het effectief lid overlijdt,failliet of ombekwaam verklaard wordt of onder voorlopig bewind geplaatst wordt. In geen geval kan het uittredend of uitgesloten effectief lid afschrift van rekeningen,verzegeling van goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen. Het kan geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging en geen teruggave eisen van zijn betaalde bijdragen.

Art. 8. Tot de vereniging behoren eveneens leden. Leden hebben geen zitting op de algemene vergadering en aldus ook geen stemrecht. Zij worden aanvaard en uitgesloten door de Raad van Bestuur volgens de modaliteiten voorzien in het huishoudelijk reglement.

Art. 9. De jaarlijkse bijdrage van leden bedraagt ten hoogste 2.500 ¬

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2011- Annexes du Moniteur belge

~f

Voor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel III.  Raad van bestuur

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van tenminste drie en ten hoogste elf bestuurders. Zij worden benoemd en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering. Hun mandaat eindigt door overlijden, ontslag, afzetting. Alle bestuurders zijn herkiesbaar.

De raad kiest onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, penningmeester en andere functies, voorzien in het huishoudelijk reglement.

Art. 11.De raad leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitenrechtelijke handeling. Art. 12. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter en vervolgens door de oudste aanwezige bestuurder. De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, echter dienen ten minste de helft van de leden aanwezig te zijn. Bij staking van stemmen beslist de ` voorzitter. Bij staking van stemmen bij geheime stemming is het voorstel verworpen. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

Titel IV.  Algemene vergadering

Art. 13. De algemene vergadering heeft alle bevoegdheden voorzien door de wet van 27 juni 1921, aangepast door de wet van 2 mei 2002.

Art. 14. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar bijeengeroepen worden voor goedkeuring van de rekeningen,begroting en het beleid van de bestuurders in de loop van de maand februari. Alle effectieve leden moeten ten minste acht dagen voor de vergadering opgeroepen worden bij gewone brief met agenda.

Art. 15 . De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter en vervolgens door de oudste aanwezige bestuurder.

De voorzitter duidt zijn secretaris aan en twee stemopnemers. Alle effectieve leden beschikken in de vergadering over één stem. Elk effectief lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door " een ander effectief lid met een schriftelijke volmacht hiervoor. Niemand mag meer dan één volmachtgever vertegenwoordigen. De agenda wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur,

Art. 16. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, hoe groot het aantal aanwezigen ook is, tenzij de besluiten waarvoor de wet éénderde van de stemmen voorziet. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter. Bij staking van stemmen bij geheime stemming is het voorstel verworpen.

Titel V.  Begroting en rekeningen

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december . Met het einde van het boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en de begroting van volgend jaar opgemaakt. Z e worden aan de goedkeuring van de Statutaire Algemene vergadering onderworpen.

Titel VI.  Ontbinding,vereffening

Art. 18. In geval van ontbinding zal, na aanzuivering van het passief, de bestemming der goederen worden bepaald door de algemene vergadering.

Art. 19. Voor alles wat hierin niet uitdrukkelijk voorzien is blijft de wet van 27 juni 1921, aangepast door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Benoeming van de bestuurders:

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 11 februari 2011.

De effectieve leden van de V.Z.W. Zwaantjes Roller Club Zandvoorde, verenigd in de algemene vergadering

te Oostende op 11 februari 2011 hebben tot bestuurders benoemd:

1.Dhr, Decraemer Marc

2.Dhr. Deroo Roland

3.Dhr. Provoost Jan

4.Dhr. Provoost Wim

5.Dhr. Van Gaeveren Frank

6.Dhr. Sibiet Jan

7.Dhr. Peere Dominque

8.Dhr. Van De Berghe Erik

9.Dhr. Derobaix Bart

Deze bestuursleden hebben onder elkaar aangesteld:

-tot voorzitter: Dhr. Decraemer Marc

" tot ondervoorzitter: Dhr. Deroo Roland

" tot secretaris: Dhr. Provoost Jan

" tot penningmeester: Dhr Provoost Wim

Echt verklaard,

Provoost Jan Decraemer Marc

secretaris a W -1 voorzitterst t u pL...

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ZWAANTJES ROLLER CLUB ZANDVOORDE , AFGEKORT …

Adresse
EGELLAAN Z/N 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande