5S

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : 5S
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 632.894.217

Publication

02/07/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*15311055*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Neergelegd

30-06-2015

Griffie

Ondernemingsnummer :

0632894217

Benaming (voluit) : 5S

(verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Technologiepark-Zwijnaarde 5

9052 Gent

(volledig adres)

Rechtsvorm :

Onderwerp akte :

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Joris Boedts met standplaats te Ichtegem (Eernegem) op 29 juni 2015, ter registratie neer te leggen op het registratiekantoor Oostende-AA: dat door 1) de heer GALLE Johan Jerôme Gabriel, geboren te Dendermonde op 23 mei 1964, rijksregister nummer 64.05.23-317.81, echtgenoot van mevrouw Agnes Janssens, wonende te 9200 Dendermonde, Hullekenstraat 146, 2) mevrouw DE BACKER Martine Jeanne G., ongehuwd, geboren te Brugge op 17 maart 1950, rijksregister nummer 50.03.17-354.13, wonende te 9270 Laarne, Warande 122, 3) de vennootschap onder firma MAES-PHILIPS, met maatschappelijke zetel te 8830 Hooglede (Gits), Grijspeerdstraat 46, met ondernemingsnummer 0628.699.956 en 4) de heer DUTOICT Christophe Jean Claude Jacques, geboren te Oostende op 22 februari 1980, rijksregister nummer 80.02.22-221.37, echtgenoot van mevrouw Leen Rosseel, wonende te 8450 Bredene, Paaphoek 30, allen optredend als oprichters, werd opgericht en vastgesteld de statuten van de volgende naamloze vennootschap:

Rechtsvorm en naam: de vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam  5S .

Zetel: 9052 Zwijnaarde, Technologiepark 5

Doel: De vennootschap heeft tot doel:

1. het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen, al dan niet met een (semi-) publiekrechterlijk statuut;

2. het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het waarnemen van bestuurdersfuncties, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in overeenstemming met de activiteiten die de vennootschap zelf voert. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt;

3. het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen.

4. het verlenen van algemene diensten (niet-limitatieve opsomming: aankoop, boekhouding, marketing, communicatie, ...) aan de verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit.

Deze opsomming is niet limitatief zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel. Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven.

De termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de Wet van zes april negentienhonderd vijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze,

Oprichting

Naamloze vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

De vennootschap mag rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen door inbreng, afstand, fusie, inschrijving of aankoop van effecten, door financiële tussenkomsten of op welke andere wijze ook in alle bestaande of op te richten vennootschappen, verenigingen of ondernemingen, zowel in België als in het buitenland, die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel een samenhangend verband heeft met het doel van de vennootschap.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten.

Duur: de vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd vanaf haar oprichting.

Het maatschappelijk kapitaal: bedraagt tweehonderdduizend euro (200.000,00 EUR) en is verdeeld in tweehonderd (200) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/tweehonderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op al deze aandelen wordt volledig in geld ingeschreven en wel als volgt:

- door de heer Johan Galle, voornoemd, ten belope van ten belope van vijftigduizend euro (50.000,00 EUR), waarvoor hij vergoed wordt met vijftig (50) aandelen;

- door mevrouw Martine De Backer, voornoemd, ten belope van vijftigduizend euro (50.000,00 EUR), waarvoor zij vergoed wordt met vijftig (50) aandelen;

- door de vennootschap onder firma MAES-PHILIPS, voornoemd, ten belope van vijftigduizend euro (50.000,00 EUR), waarvoor zij vergoed wordt met vijftig (50) aandelen;

- door de heer Christophe Dutoict, voornoemd, ten belope van vijftigduizend euro (50.000,00 EUR), waarvoor hij vergoed wordt met vijftig (50) aandelen.

Zodat op alle honderd tweehonderd (200) aandelen werd ingeschreven.

Deze inbreng werd volledig volstort ten belope van tweehonderdduizend euro (200.000,00 EUR), zodat de vennootschap op heden over een volstort bedrag beschikt van tweehonderdduizend euro (200.000,00 EUR) door storting van dit bedrag op een bijzondere rekening met rekeningnummer BE82 7360 1424 0068 op naam van de vennootschap in oprichting, bij KBC Bank, met zetel te 1080 Brussel, Havenlaan 2, vertegenwoordigd door haar kantoor te 9052 Zwijnaarde, Dorpsstraat 43. Bestuur - Vertegenwoordiging: De vennootschap wordt bestuurd door een raad bestaande uit ten minste drie leden, al dan niet aandeelhouders.

De raad van bestuur kan uit twee leden, al dan niet aandeelhouders, bestaan, wanneer is vastgesteld dat de vennootschap slechts twee aandeelhouders telt, tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. De duur van de opdracht mag zes jaar niet te boven gaan. De opdrachten eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervallen. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als de belangen van de vennootschap dit vereisen, op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders. Wanneer de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaat, heeft elke bestuurder het recht de raad van bestuur bijeen te roepen. De raad kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer de meerderheid van zijn leden, die volgens de wet aan de stemming mogen deelnemen, tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Indien deze aanwezigheidsvoorwaarde niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda van de vergadering voorkwamen, indien alsdan tenminste twee bestuurders tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn. Elk belet bestuurder mag aan één zijn/haar collega's in de raad volmacht geven om hem/haar te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Geen enkele bestuurder mag echter over meer dan twee stemmen beschikken, één voor zichzelf en één voor zijn lastgever. De besluiten van de raad worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Ingeval van staking der stemmen, zullen de partijen verder overleg plegen teneinde uit de impasse te komen. De besluiten van de raad van bestuur kunnen, in uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord. Die procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening, de aanwending van het toegestaan kapitaal en de uitkering van interimdividenden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, binnen de perken van het maatschappelijk doel. Al wat door de wet en onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt binnen de bevoegdheid van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur opdragen hetzij aan één of meerdere van zijn leden, die alsdan de titel van gedelegeerd bestuurder zullen dragen, hetzij aan een directiecomité, hetzij aan één of meerdere directeurs, en tevens welbepaalde bevoegdheden met betrekking tot het stellen van daden van dagelijks bestuur aan ieder ander persoon. De raad van bestuur is gemachtigd, bijzondere gemachtigden en/of bestuurders te gelasten met bijzondere opdrachten.

Onverminderd de bepalingen met betrekking tot de uitvoering van de opdrachten zoals voorzien onder voorgaand artikel, wordt de vennootschap vertegenwoordigd in en buiten rechte, hetzij door een gedelegeerd bestuurder in het kader van het dagelijks bestuur, hetzij door twee bestuurders samen optredend, die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging uitgaande van de raad van bestuur moeten leveren. De gedelegeerde bestuurder aan wie de voormelde algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid wordt toegekend, wordt door de raad van bestuur benoemd en dit besluit wordt overeenkomstig de wet gepubliceerd

De jaarvergadering: De jaarvergadering komt van rechtswege elk jaar samen de eerste vrijdag van de maand september om vier uur in de namiddag, in de gemeente van de zetel van de vennootschap. Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden.

Algemene vergadering: De aandeelhouders kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Iedere aandeelhouder mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een bijzonder gemachtigde al dan niet aandeelhouder. De onbekwamen en de rechtspersonen worden geldig vertegenwoordigd door hun wettelijke lasthebber of vertegenwoordiger.

Om tot een algemene vergadering toegelaten te worden, moeten de aandeelhouders, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, zich minstens vijf volle werkdagen voor de datum van de vergadering laten inschrijven op de plaats in de oproepingsbrief aangeduid. Een aanwezigheidslijst vermeldende de identiteit van de aandeelhouders en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, wordt door ieder aandeelhouder of gemachtigde ondertekend.

De beslissingen op een algemene vergadering worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen, behoudens bij de bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen waar de beslissingen genomen worden volgens de voorwaarden bepaald in het Wetboek van vennootschappen.

Het boekjaar: begint telkens op één april en eindigt op éénendertig maart van het daaropvolgende jaar.

Aanleggen van reserves - Winstdeling: De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds, de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag en nadat overgegaan is tot kapitaalaflossing, de uitkering van een eerste dividend voor niet afgeloste aandelen ad één/honderdste van de kapitaalwaarde.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder nettoactief moet worden verstaan : het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

De raad van bestuur kan, op eigen verantwoordelijkheid, een interimdividend op het resultaat van het boekjaar uitkeren en de datum van de betaalbaarstelling bepalen. Deze uitkering mag alleen geschieden op de winst van het lopende boekjaar, in voorkomend geval verminderd met het overgedragen verlies of vermeerderd met de overgedragen winst, zonder onttrekking aan de reserves die volgens een wettelijke of statutaire bepaling gevormd zijn of moeten worden gevormd. Tot uitkering mag niet eerder worden besloten dan zes maanden na de afsluiting van het voorgaande

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

boekjaar en nadat de jaarrekening over dat boekjaar is goedgekeurd. Na een eerste interimdividend mag niet tot een nieuwe uitkering worden besloten dan drie maanden na het besluit over het eerste interimdividend.

Verdeling van het liquidatiesaldo na vereffening: na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief, in geld of in effecten, onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten. Voor zover wettelijk vereist dient deze verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel te worden goedgekeurd. Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moeten de vereffenaars, alvorens over te gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte effecten. Indien bewijzen van deelgerechtigheid bestaan komen deze in aanmerking voor hun deel in de te verdelen massa samen met de aandelen doch slechts nadat deze laatste hun inbreng kregen terugbetaald.

Eerste boekjaar: neemt een aanvang op datum van de elektronische neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte en zal worden afgesloten op eenendertig maart tweeduizend zeventien om 24:00 uur.

De eerste jaarvergadering: zal plaatsvinden op de eerste vrijdag van de maand september van het jaar tweeduizend zeventien, om vier uur in de namiddag.

Benoeming bestuurders: Overeenkomstig artikel 518 § 2 van het Wetboek van vennootschappen worden door de oprichters tot eerste bestuurders van de vennootschap benoemd:

1) de gewone commanditaire vennootschap Johan Galle, vennootschap naar Belgisch recht, met maatschappelijke zetel te 9200 Dendermonde, Hullekenstraat 146, ondernemingsnummer 0552.662.448, met als vaste vertegenwoordiger voor het bestuur van huidige vennootschap de heer Johan Galle, voornoemd;

2) mevrouw Martine De Backer, voornoemd;

3) de vennootschap onder firma Maes-Philips, voornoemd, met als vaste vertegenwoordiger voor het bestuur van huidige vennootschap de heer Jonas August Joannes Maes, geboren te Roeselare op 29 november 1983, rijksregister nummer 83.11.29-229.42, wonende te 8830 Hooglede (Gits), Grijspeerdstraat 46;

4) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Smart Papaya, vennootschap naar Belgisch Recht, met maatschappelijke zetel te 8450 Bredene, Paaphoek 30, ondernemingsnummer 0627.817.454, met als vaste vertegenwoordiger voor het bestuur van huidige vennootschap, de heer Christophe Dutoict, voornoemd.

Het mandaat van de eerste bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de jaarverga¬dering van het jaar 2021.

De voornoemde bestuurders verklaarden hun mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van hun mandaat.

Benoemingen door de raad van bestuur: de hiervoor benoemde bestuurders zijn onmiddellijk in raad van bestuur bijeengekomen, en namen met eenparigheid van stemmen de volgende besluiten, die uitwerking zullen hebben vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap: - werd benoemd, met onmiddellijke ingang als voorzitter van de raad van bestuur: de vennootschap onder firma Maes-Philips, voornoemd, vast vertegenwoordigd door de heer Jonas Maes, voornoemd; - werd benoemd met onmiddellijke ingang als gedelegeerd bestuurder: de commanditaire vennootschap Johan Galle, voornoemd, vast vertegenwoordigd door de heer Johan Galle, voornoemd, belast met het dagelijks bestuur van de vennootschap en de vertegenwoordiging van de vennootschap voor wat betreft dit bestuur.

Zij verklaarden beide deze functie te aanvaarden.

Voor ontledend uittreksel  notaris Joris Boedts te Ichtegem (Eernegem).

Tegelijk hiermee neergelegd: een afschrift van de oprichtingsakte.

Coordonnées
5S

Adresse
TECHNOLOGIEPARK-ZWIJNAARDE 5 9052 ZWIJNAARDE

Code postal : 9052
Localité : Zwijnaarde
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande