A & F PROJECTONTWIKKELING

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : A & F PROJECTONTWIKKELING
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 832.181.509

Publication

03/01/2011
ÿþOndernemingsnr : o g 3 À. A 4 " S 9

Benaming

(voluit) : A & F Projectontwikkeling Rechtsvorm : Vennootschap Onder Firma Zetel : Langendam 92 9940 Evergem Onderwerp akte : Oprichting

Heden, op 21 december 2010, zijn volgende personen samengekomen:

-Colbert Frank, geboren te Sieidinge op 17 augustus 1963, wonende te Langendam 92 , 9940 Evergem -Colbert Robert, geboren te Evergem op 2 april 1933, wonende te Langendam 92, 9940 Evergem

Die verklaren hierbij een vennootschap onder firma op te richten, waarvan zij de statuten hebben vastgelegd als volgt.

1.Benaming  Zetel  Doel  Duur

Artikel 1: Benaming

De vennootschap is een vennootschap onder firma met als vennootschappelijke benaming "A & F. Projectontwikkeling" zoals bepaald in boek V van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 2: Maatschappelijke Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Langendam 92, 9940, Evergem. Hij mag bij beslissing van de' zaakvoerders naar elke plaats in het land worden overgebracht.

Artikel 3: Doel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Marl 2.1

LeSsg In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

'-NIEERGELEGD

2 3 DEC. 2010

RECHTBANK VAN

KOOPHAN8TEGENT

*11000389'

De vennootschap heeft tot doel:

-Projectontwikkeling van zowel residentiële ais niet-residentiële gebouwen, appartementsgebouwen, woningen of kantoorgebouwen, zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten al dan niet volgende de formule; "sleutel op de deur";

-Algemene bouwonderneming met coördinatie van onderaanneming, voor alle ruwbouwwerken, metsel- en betonwerken en onderdak brengen van gebouwen, alle schrijn- en timmerwerken, geluids- en warmte: isolatiewerken;

-Onderneming voor het leveren en plaatsen van scheidingswanden, valse vloeren en plafonds, onderneming voor alle vloeren en faiencewerken, plaffonerings- en cementeringswerken voor alle niet-metalen en niet: asfaltbedekkingen;

-Onderneming voor het restaureren van monumenten en historische gebouwen;

-Algemene aanneming van wegenbouwkundige werken, rioleringswerken, water- en gasvoorziening, asfalteringswerken;

-Algemene onderneming van burgerlijke bouwkunde;

-Algemene aanneming van grond-, boring- en draineringswerken;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011- Annexes du Moniteur belge

-Algemene onderneming van afbraakwerken;

-Groot- en kleinhandel in alle bouwmaterialen;

-Het beheren van onroerende goederen (patrimonium); het beheer van onroerende en roerende goederen alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van deze goederen te bevorderen zoals onderhoud, verfraaiing en verhuring

-Het beheren van toerende goederen, met name aandelen in andere vennootschappen (holding); het nemen van belangen, op welke wijze ook, in andere vennootschappen en ondernemingen (holding)

-Het verlenen van diensten inzake management en bestuur aan andere vennootschappen of ondernemingen (management)

-Het verlenen van bijstand en hulp onder de meest verschillende vormen aan derden, en dit op het vlak van bestuur en organisatie, het verlenen van adviezen en intellectuele en administratieve hulp, het ter beschikking stellen aan derden onder welke vorm ook van benodigdheden, materiaal, instrumenten, hard- en software, het waarnemen van het beheer op alle niveaus, zowel voor eigen rekening als voor rekening of in deelneming met derden, van ondernemingen onder om het even welke vorm, en dit zonder enige beperking

-Het uitoefenen van bestuursmandaten in andere vennootschappen

De vennootschap mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar vennootschappelijk doel. Zij mag eveneens belangen verwerven bij wijze van inbreng, inschrijving of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen.

Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen of aval verlenen, voorschotten en kredieten toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

Artikel 4: Duurtijd

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd. Ze begint te werken op 21 december 2010.

2. Vennoten

Artikel 5:

Alle oprichters zijn vennoten en elk aandeel in de vennootschap is gelijk. Zij zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen namens de vennootschap aangegaan.

Artikel 6:

Andere vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten toetreden.

Artikel 7:

De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten overdragen of afstaan. Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet over op zijn erfgenamen maar wordt hen een vergoeding toegekend zoals hierna bepaald is onder artikel 21.

Artikel 8:

Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekende brief aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking zes maanden na de datum van verzending van deze brief. Bij overlijden van één der vennoten wordt de vennootschap voortgezet onder de overlevende vennoten. Hetzelfde geldt indien één van de vennoten ingevolge een blijvende invaliditeit van meer dan zesenzestig procent (66 %) werkonbekwaam wordt bij ontslag, uitsluiting en professionele (tuchtrechtelijke) afzetting van een vennoot. De gevolgen van dergelijke terugtrekking wordt geregeld zoals hierna bepaald onder artikel 21.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011- Annexes du Moniteur belge

3.Maatschappelijk kapitaal

Artikel 9:

Bij de oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 1.000,00 euro, door de vennoten-oprichters in geld ingebracht zoals blijkt uit volgende verdeling:

4.Bestuur Vertegenwoordiging  Controle

Artikel 10:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer vennoten die als zaakvoerders worden aangesteld en handelen overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van Vennootschappen. De vennoten die als zaakvoerders optreden oefenen hun mandaat kosteloos uit, onverminderd het recht van de vennoten op de toekenning van een vergoeding voor de kosten en vacaties, en van hun wedde voor de geleverde beroepsprestaties. De algemene vergadering kan aan de zaakvoerders toch een vergoeding toekennen.

Artikel 11:

De zaakvoeder handelt in naam van de vennootschap en onder de vennootschapsfirma, vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Artikel 12: Controle

Iedere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoeks- en controlebevoegdheden, waardoor hij onder meer het recht heeft ten allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

Er zijn geen commissarissen aangesteld zolang daartoe geen wettelijke verplichting is.

5.Algemene vergadering

Artikel 13: Samenstelling

De algemene vergadering is rechtsgeldig samengesteld als alle vennoten vertegenwoordigd zijn.

De algemene vergadering beslist over:

-Aanvaarding van nieuwe vennoten

-Goedkeuring van de jaarrekening en aanwending van het resultaat

-Wijziging van de statuten

Artikel 14: Meerderheid

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige stemmen. Wijzigingen aan de statuten kunnen evenwel slechts met eenparigheid van de stemmen van de aanwezige vennoten worden goedgekeurd, onverminderd het bepaalde onder de artikels 8 en 19.

Artikel 15: Stemmen

Iedere vennoot heeft recht op één stem per aandeel.

Artikel 16: Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste maandag van de maand juni op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeenroeping aangeduid.

Indien deze dat geen werkdag is, komt de vergadering de eerstvolgende werkdag bijeen. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2012.

De algemene vergadering kan daarenboven in bijzondere zitting worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap zulks vereist. De vennoten moeten ten minste veertien dagen op voorhand bij aangetekende brief tot de algemene vergadering opgeroepen worden; de bijeenroeping vermeldt de agenda. De beraadslaging van de algemene vergadering wordt in de notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011- Annexes du Moniteur belge

6.Boekjaar  Jaarrekening  Resultaat

Artikel 17: Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar loopt van 21 december 2010 tot 31 december 2011.

Op eenendertig december van ieder jaar, en voor het eerst op 31 december 2011 wordt een inventaris en de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

Artikel 18: Resultaatverdeling

Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de nettowinst de algemene kosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De aan de vennoten bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene kosten geboekt. Eerst wordt een wettelijke reserve aangelegd van 5 % van de nettowinst tot die wettelijke reserve 10 % van het kapitaal vertegenwoordigt. Van de resterende nettowinst kan de algemene vergadering beslissen aan de vennoten een vergoeding toe te kennen, gelijk aan een intrest op de door hen ingebrachte kapitalen, evenals een winstaandeel aan de zaakvoerders dat geen verband houdt met het kapitaal. De nettowinst wordt vervolgens gereserveerd met het oog op de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Gebeurlijke verliezen worden overgedragen naar volgend boekjaar.

7.0ntbinding  Terugtrekking van een vennoot

Artikel 19:

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverklaring, de professionele (tuchtrechtelijke) afzetting of schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen.

Artikel 20:

In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en het hierna bepaalde onder artikel 22.

Artikel 21:

In geval van overlijden, werkonbekwaamheid, ontslag, uitsluiting, professionele (tuchtrechtelijke) afzetting van een vennoot wordt aan de zich terugtrekkende vennoot of zijn rechtverkrijgende de sommen uitbetaald die volgens de boekhouding van de vennootschap nog aan die vennoot verschuldigd zijn en die overeenstemmen, wat de aandelen betreffen, met het oorspronkelijk gestort bedrag. De aandelen van de aldus uittredende persoon worden toegewezen aan de bestaande aandeelhouders in verhouding van hun aandelenbezit; eventuele verschillen worden in geld geregeld tussen de aandeelhouders.

Artikel 22:

In alle gevallen van ontbinding en van terugtrekking wordt het netto-actief van de vennootschap verdeeld, derwijze dat aan iedere gewezen vennoot, of aan de zich terugtrekkende vennoot, wordt toegekend zijn deel in het eigen vermogen van de vennootschap.

8.Diverse bepalingen

Artikel 23:

Tussen de vennoten kan een interne regeling worden getroffen waarin wordt vastgesteld:

- Werkverdeling

- Verlofregeling

- Wachtregeling

-Vervanging bij tijdelijke afwezigheid, ziekte en verlof

-Aanleg van dossiers en vaststelling van een uniforme regeling hiervoor

-Aanvaardbare kosten ten laste van de vennootschap

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011- Annexes du Moniteur belge

-Werking van het secretariaat en regeling van andere administratieve aangelegenheden -Organisatie van de boekhouding

Artikel 24:

Betwistingen aangaande de interpretatie of de toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechterlijke uitspraak worden voorgelegd overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek.

Artikel 25:

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de ter zake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Na de vennootschap aldus te hebben opgericht zijn de vennoten in algemene vergadering bij elkaar gekomen en hebben beslist dat overeenkomstig artikel 11 van deze statuten, vennoot Collaert Robert tegenover derden als vertegenwoordiger van de vennootschap kan optreden en rechtsgeldig alle daden van bewaring, beheer en beschikking kan stellen en aldus de hoedanigheid heeft van zaakvoerder.

WAARVAN AKTE

Opgemaakt in zoveel originelen als er vennoten zijn, te Evergem, 21 december 2010 en na voorlezing aan comparanten hebben deze getekend:

Collaert Frank Collaert Robert

Oprichter-vennoot Oprichter-vennoot

Zaakvoerder





Voor-behotiden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/11/2017 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
A & F PROJECTONTWIKKELING

Adresse
DERBYSTRAAT 191 9051 SINT-DENIJS-WESTREM

Code postal : 9051
Localité : Sint-Denijs-Westrem
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande