A & L

BV CVBA


Dénomination : A & L
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 544.894.431

Publication

10/02/2014
ÿþ Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111111!1,11111j1.11111/1111

NEERGELEGD

3 0 JAN. 2014 _

RECHT VAN

KOOPHAP GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : o

Benaming

(voluit) : A&L

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 9820 Merelbeke, Jozef Hebbelynckstraat 2

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor notaris Joost Eeman te Gent op 25 januari 2014, ter registratie aangeboden, blijkt dat De heer VAN STEENBRUGGE Walter, wonende te 7750 Mont de-L'Enclus, Rue Verte Voie(AM) 3; de; heer VAN ACKER Johan, wonende te 9031 Drongen, Eikvarenweg 40 ; mevrouw MUSSCHE Christine,: wonende te 9070 Destelbergen, Bommelsrede 10; mevrouw DE CLERCK Anne, wonende te 9000 Gent, Sint-Pietersaalststraat 31 en de heer MEESE Joachim, wonende te 9880 Aalter, Beukenpark 111 de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "A&L, met zetel te 9820 Merelbeke, Jozef Hebbelynckstraat 2 opgericht hebben door inbreng in geld ¬ 250.000,00 - volstort ¬ 125.000,00 ten belope van 500 aandelen.

ARTIKEL 1. Naam

De vennootschap is als burgelijke vennootschap onder de vorm van Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid opgericht onder de naam "A&L".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken, al dan niet in elektronische vorm uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of door de afkorting "CVBA", gevolgd door het ondernemingsnummer, het woord "rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR", en de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Deze documenten moeten eveneens de domiciliëring en het nummer vermelden van ten minste één rekening waarvan de onderneming houdster is bij een in België gevestigde kredietinstelling.

ARTIKEL 2. Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf haar oprichting.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

ARTIKEL 3. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9820 Merelbeke, Jozef Hebbelynckstraat 2.

De zetel van de vennootschap mag verplaatst worden naar om het even welke plaats in België mits inachtneming van de taalwetgeving, bij enkel besluit van het bestuursorgaan, gepubliceerd in de Bijiagen tot het Belgisch Staatsblad.

Bij eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan zal de vennootschap bijhuizen, agentschappen en stapelhuizen in België en in het buitenland mogen oprichten.

ARTIKEL 4. Doel

De vennootschap heeft als burgerlijk doel zowel in België als in het buitenland:

- alle vastgoedverrichtingen: aankopen, verkopen, huren, verhuren, leasing, verzekeren, ruilen, verpachten en verkavelen, uitbaten, financieren, valoriseren, en verbouwen, herstellen, hypothekeren, beheren van alle onroerende en roerende goederen, overnemen, overmaken en het ter beschikking stellen van infrastructuur;

- aile burgerlijke verrichtingen, zowel roerende en onroerende, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

- De vennootschap zal bovendien op geldige wijze alle zekerheden zowel persoonlijke als zakelijke, kunnen stellen tot waarborg van haar eigen verbintenissen als de verbintenissen van derden die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de activiteit als advocaat van de aandeelhouders.

De vennootschap kan de functie van bestuurder of zaakvoerder alsook vereffenaar in andere vennootschappen waarnemen.

Op de laatste blz. van Luik vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

ARTIKEL 5. Maatschappelijk kapitaal

a)Het vaste gedeelte van het kapitaal is vastgesteld op ¬ 250.000,00 (tweehonderd vijftig duizend euro). Het is bij de oprichting volledig geplaatst, en verdeeld in 500 (vijfhonderd) aandelen zonder nominale waarde, die elk 1/500ste (één/vijfhonderdste) van het kapitaal vertegenwoordigen,

ARTIKEL 9. Toetreding van nieuwe vennoten

a)Om als vennoot in te treden in de vennootschap moet de kandidaat aan de hiemavolgende vereisten voldoen:

-aangenomen worden door de raad van bestuur met een meerderheid van minimaal drie vierden van de stemmen, die haar beslissing niet moet motiveren. Er is geen verhaal mogelijk tegen een beslissing tot rietaanvaarding door de raad van bestuur;

-hij moet zich daartoe vrijwillig kandidaat hebben gesteld;

-voorgesteld zijn door tenminste één vennoot;

b)De toetreding als vennoot na de oprichting blijkt, bij uitsluiting van enig ander bewijs, uit het plaatsen van de handtekening voorafgegaan door de dagtekening tegenover de naam, in het aandelenregister.

c)De toetredende vennoot is gehouden tot betaling van een eventueel inkomgeld waarvan het bedrag vóór zijn toetreding vastgesteld wordt door het bestuur met meerderheid van minimaal drie vierden van de stemmen. Dit inkom-geld dient dadelijk gestort te worden en wordt als onbeschikbaar geboekt op de balans onder de benaming'Inkomgelden', onmiddellijk na de rubriek "Kapitaal".

ARTIKEL 12. Overdracht van aandelen

a)De aandelen kunnen enkel aan de vennoten overgedragen worden volgens evenredigheid met de voorafgaande toestemming van de raad van bestuur die beslist met eenparigheid van stemmen.

b)De aandelen kunnen aan derden overgedragen worden, met de voorafgaande toestemming van de raad van bestuur die beslist met eenparigheid van stemmen.

c)De overdracht geldt slechts ten aanzien van de vennootschap en van derden vanaf de datum, van inschrijving in het aandelenregister.

ARTIKEL 15. Benoeming -- Ontslag

a)De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit tenminste drie bestuurders, die de hoedanigheid van vennoot hebben, Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor de door haar bepaalde duur, bij minimaal drie vierde meerderheid van stemmen.

b)leder lid van de raad van bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Voor het verstrijken van hun ambtsduur kunnen bestuurders alleen ontslagen worden door de algemene vergadering om wettige redenen, Zij zijn van rechtswege ontslagnemend wanneer zij niet langer de hoedanigheid van vennoot hebben.

o)Wanneer een plaats van bestuurder openvalt, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien. In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de vaste benoeming doen van een nieuwe bestuurder,

d)Binnen acht dagen na hun benoeming of ambtsbeëindiging moeten de

bestuurders een door hen ondertekend uittreksel neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel In dit uittreksel moet in ieder geval vermeld worden of de personen die de vennootschap vertegenwoordigen, de vennootschap ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

ARTIKEL 16. Vergadering van de raad van bestuur

a)De raad van bestuur benoemt bij minimaal drie vierde meerderheid van stemmen een van zijn leden tot voorzitter. Bij ontstentenis van een voorzitter of bij diens afwezigheid worden de vergaderingen van de raad voorgezeten door het oudste lid in jaren van die raad,

b)De bestuurders vormen een college dat beraadslaagt en besluit volgens de bepalingen van deze statuten en, bij ontstentenis van bepalingen, volgens de gewone regels van de beraadslagende vergaderingen.

c)De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls ais het belang van de vennootschap het vereist, alsook binnen vijftien dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

d)De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in enige andere plaats in België of in het buitenland aangewezen in de oproepings-brief.

e)De oproepingsbrief tot de vergadering van de raad van bestuur wordt, behoudens in geval van dringende noodzakelijkheid, ten minste vijf volle dagen voor de vergadering verzonden. De oproepingsbrief bevat de agenda. Over de punten die daarin niet vermeld zijn, kan slechts dan rechtsgeldig worden beraadslaagd en besloten, wanneer alle bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen. Deze instemming wordt geacht te zijn gegeven, wanneer blijkens de notulen geen bezwaar is gemaakt.

f)De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, waroneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is of vertegenwoordigd is op de vergadering.

I3ehoudens afwijkende bepalingen in de statuten, worden de besluiten van de raad van bestuur genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Voor daden van beschikking geldt een meerderheid van 4/5 van de stemmen. Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de vergadering voorzit, beslissende stem.

Met een besluit van de raad van bestuur staat gelijk een gedagtekend stuk dat door alle bestuurders is ondertekend en waarvan in de notulen aantekening is gedaan.

L Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge g)Van de besluiten van de raad van bestuur worden notulen gehou-'den, die worden ingeschreven in een bijzonder register en ondertekend door de meerderheid van de aanwezige leden van de raad.

Y ARTIKEL 18. Bevoegdheden

a)De raad van bestuur is bevoegd tot aile handelingen van beheer en beschikking te besluiten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is. Onverminderd de verplichtingen voortvloeiend uit collegiaal bestuur, met name overleg, leiding en toezicht, kunnen de bestuurders bestuurstaken onder elkaar verdelen.

b)De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de voltallige raad van bestuur (beslissende met 4/5 van de stemmen conform artikel 16 f)) besluiten tot rechtshandelingen die verband houden met de aan of verkoop van onroerende goederen van de vennootschap en/of vestiging van een hypotheek of tot rechtshandelingen die de vennootschap verbinden voor een bedrag van meer dan het volstort kapitaal.

Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen worden tegengeworpen aan derden, indien zij openbaar zijn gemaakt in het uittreksel van de akte van hun benoeming. De vennootschap is evenwel verbonden door doeloverschrijdende handelingen van haar bestuursorgaan.

c)De raad van bestuur kan onder zijn leden een of meerdere gedelegeerd bestuurders benoemen met 4/5 van de stemmen.

De gedelegeerd bestuurder is belast met het dagelijks bestuur van de vennootschap onder het toezicht en volgens de richtlijnen van de raad van bestuur aan dewelke verantwoording verschuldigd is.

ARTIKEL 19. Omvang van de externe vertegenwoordigingsmacht

a)De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Hij handelt door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door twee bestuurders die gezamenlijk optreden mits desgevallend het respecteren van de voorwaarden opgenomen in artikel 17.

b)Aan een of meerdere gedelegeerd bestuurder(s), met macht om elf afzonderlijk op te treden, kan de vertegenwoordiging van de vennootschap voor wat het dagelijks bestuur betreft opgedragen worden.

ARTIKEL 20. Verantwoordelijkheid van de bestuurders en gedelegeerd bestuurders

De bestuurders en de gedelegeerd bestuurders zijn volgens de regels omtrent lastgeving zonder hoofdelijkheid jegens de vennootschap verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak, en aansprakelijk voor de tekortkomingen die zij in hun bestuur begaan hebben.

ARTIKEL 23, Reglement van Inwendige Orde

De raad van bestuur, beslissend met meerderheid van drie vierden van de stemmen, is gemachtigd een Reglement van Inwendige Orde op te stellen.

Iedere vennoot zal zich strikt dienen te houden aan het Reglement. Het reglement zal alleen kunnen veranderd worden door de raad van bestuur waarop alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en die beslist met een meerderheid van drie vierden van de stemmen.

ARTIKEL 26. Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering

a)De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, zal plaatshebben ieder jaar op de tweede vrijdag van de maand juni om tien uur.

ARTIKEL 29. Aandelen in onverdeeldheid -- vruchtgebruik

De aandelen zijn ondeelbaar en op naam. Verschillende gerechtigden van eenzelfde aandeel zijn verplicht zich door één en dezelfde persoon te laten vertegenwoordigen bij de vennootschap, zo niet blijft de uitoefening van de rechten die aan dit aandeel verbonden zijn, geschorst tot één lasthebber aangesteld is. Is het eigendomsrecht op een aandeel gesplitst in blote eigendom en vruchtgebruik dan zullen alleen de vruchtgebruikers de aan dit aandeel verbonden rechten mogen uitoefenen.

ARTIKEL 31. Stemrecht

Alle vennoten zijn stemgerechtigd in de algemene vergadering; zij hebben ieder een stem per aandeel.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

ARTIKEL 34. Boekjaar - Inventaris en jaarrekening

a)Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één januari en eindigt op éénendertlg deèember van ieder jaar,

ARTIKEL 35. Wettelijke reserve - Winstuitkering  Omzetdividend

a)Jaarlijks wordt van de nettowinst, dat is de te bestemmen winst van het boekjaar, in voorkomend geval verminderd met het overgedragen verlies van de vorige boekjaren, een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bereikt heeft.

b)De aanwending van het overschot van de winst wordt door de gewone algemene vergadering met gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen geregeld.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het vast gedeelte van het kapitaal of van het gestorte kapitaal, wanneer dit minder bedraagt dan het vast gedeelte van het kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

c) De raad van bestuur kan tot de uitkering besluiten van één of meerdere interimdividenden,

overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen die gelden voor de naamloze

vennootschap.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1.Eerste boekjaar  Eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar gaat in vanaf heden en eindigt op eenendertig december tweeduizend vijftien.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand juni van het jaar

tweeduizend vijftien om tien uur. indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering de

eerstvolgende werkdag, exclusief zaterdag, op hetzelfde uur gehouden.

2.Benoemingen bestuurders, voorzitter en gedelegeerd bestuurder

1. Met eenparigheid van stemmen worden als eerste bestuurders be-moemd voor

onbepaalde duur:

1 °De heer Van Steenbrugge Walter, voornoemd;

2°De heer Van Acker Johan, voornoemd;

3°Mevrouw Mussche Christine, voornoemd;

40 Mevrouw De Clerck Anne;

5°De heer Meese Joachim.

die verklaren dit mandaat te aanvaarden en verklaren dat zij niet getroffen zijn door enige verbodsbepaling

voor het uitoefenen van hun mandaat.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de

vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden dcor twee bestuurders die gezamenlijk optreden.

2. Met eenparigheid van stemmen wordt benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur en dit voor

onbepaalde duur, mevrouw Mussche Christine, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Voor eensluidend afschrift, notaris Joost Eeman te Gent, mede-neergelegd: expeditie.

4 e Voorbehouden aan het Belgisch Staatsbiad







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
A & L

Adresse
JOZEF HEBBELYNCKSTRAAT 2 9820 MERELBEKE

Code postal : 9820
Localité : MERELBEKE
Commune : MERELBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande