AAPROG ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : AAPROG ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 459.011.423

Publication

12/05/2014
ÿþ mod 11.1



Luik B ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

111*1,1.1j1111111111 UI

II





GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

29 APR. 2014

AFDErLikkeENDERMONDE

Ondernemingsnr : 0459.011.423

Benaming (voluit):AAPROG ARCHITECTEN (verkort):

Rechtsvorm : BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel LANGE KOUTERSTRAAT 14A

9230 WETTEREN

Onderwerp akte :Statutenwijziging

Uittreksel uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de bv o.v.v. bvba Aaprog Architecten, te 9230 Wetteren, Lange Kouterstraat 14A, gehouden voor Meester Filip Quipor, geassocieerd notaris, te Wetteren, op 26 maart 2014:

1° De vergadering beslist, op verzoek van de Orde der Architecten, de artikelen 1, 8, 10, 16, 18, 23 en 24 der statuten aan te passen en een nieuw artikel 28 in te voegen.

2° De vergadering beslist de aandelenklassen A en B zoals opgenomen in het huidig artikel 5 der statuten af te schaffen.

30 De vergadering beslist elk bestaand aandeel te splitsen in tien aandelen.

40 De vergadering beslist het voorkooprecht zoals opgenomen in de huidige artikelen 10 en 10bis der statuten af te schaffen.

5° De vergadering beslist het minimum aanwezigheidsquorum voor algemene vergaderingen zoals opgenomen in het huidig artikel 20 der statuten af te schaffen.

6° De vergadering neemt akte van het ontslag van mevrouw Van den Berghe Grietje, voornoemd, uit de functie van statutaire zaakvoerder. Dit ontslag gaat in op heden.

7° De vergadering beslist tot de aanneming en opstelling van volledig nieuwe statuten van de vennootschap, in overeenstemming met de thans geldende vennootschapswetgeving en rekening houdende met de hierboven genomen beslissingen en zoals goedgekeurd door de Raad van de Orde van Architecten Oost-Vlaanderen op 13 februari 2014; welke nieuwe statuten integraal zullen luiden zoals hierna volgt:

WAAM  ZETEL  DUUR DOEL

Artikel NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid aangenomen heeft, en heeft als naam "AAPROG architecten". Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten.

Deze naam treedt in de plaats van de vroegere naam "ARCHITECTEN ASSOCIATIE VOOR PROJECTEN W DE GEZONDHEIDSZORG". De rechten en verplichtingen van de vennootschap blijven aldus ongewijzigd. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vorm uitgaande van de vennootschap dienen de vermeldingen opgelegd door het Wetboek van Vennootschappen te bevatten. Aile vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Artikel 2: ZETEL

De zetel is gevestigd te 9230 Wetteren, Lange Kouterstraat 14A.

Hij mag, mits inachtneming van de taalwetgeving, eiders worden overgebracht krachtens eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Het verplaatsen van de zetel wordt onverwijld medegedeeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten waar de zetel gevestigd was, evenals aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten waar de nieuwe zetel gevestigd wordt.

De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), bijkantoren en agentschappen vestigen in België of in het buitenland, mits inachtneming van de taalwetgeving inzake exploitatiezetels.

De oprichting van één of meer bijkomende vestigingen wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van: Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten van de zetel van de vennootschap.

Artikel 3: DOEL

De_vennootschap heeft tat doet_ _ _ _ _ _ _ _ . .. .. ___ _ _

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermerden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

k

mod 11.1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad





1.Het uitoefenen van de activiteiten die passen in het kader van het beroep van architecten, waarvan de uitoefening wordt geregeld bij de bepalingen van het reglement van beroepsplichten dat door de Orde der Architecten werd uitgevaardigd en waaraan bindende kracht werd verleend bij het Koninklijk Besluit van achttien april negentienhonderd vijfentachtig.

De vennootschap kan ook activiteiten uitoefenen die met het beroep van architect verwant zijn, voor zover ze niet in strijd zijn met de deontologische voorschriften van de Nationale Raad.

2.Het opmaken van ontwerpen en studies voor gebouwen, hun uitrustingen en inrichtingen, evenals aile bijhorende infrastructuren en collectieve voorzieningen.

3.De vennootschap aanvaardt bovendien alle opdrachten die onder de bevoegdheid vallen van architecten, urbanisten, planologen, topografen en ingenieurs.

Deze studies, opdrachten en andere taken kunnen zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden worden uitgeoefend en dit zowel in binnen- ais buitenland.

Deze opsomming is niet beperkend en moet in de meest ruime zin worden geïnterpreteerd.

Zij mag in het kader van haar activiteit alle mobilaire, immobilaire, financiële en hypothecaire verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel verband houden en die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden.

Zij mag tevens door middel van inbreng, versmelting, inschrijving of op om het even welke andere wijze deelnemen aan alle ondernemingen, verenigingen, vennootschappen die een gelijksoortig of bijhorend doel nastreven of die eenvoudig nuttig zijn tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van haar maatschappelijk voorwerp.

Artikel 4: DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Behoudens een rechterlijke beslissing, kan zij niet worden ontbonden dan door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de vorm en de regels gesteld voor een wijziging van de statuten. KAPITAAL  AANDELEN - OVERDRAAGBAARHEID VAN DE AANDELEN

Artikel 5: KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (¬ 18.592,01), vertegenwoordigd door zevenduizend vijfhonderd (7,500) aandelen zonder nominale waarde, elk met een fractiewaarde van één zevenduizend vijfhonderdste (1/7.500ste) van het kapitaal.

Elk aandeel heeft recht op één stem.

Artikel 6: AFBETALING VAN HET KAPITAAL

De stortingen op de niet-volledig volgestorte aandelen moeten gebeuren op plaats en datum bepaald door de zaakvoerders, die hierover alleen mogen beslissen,' de uitoefening van het stemrecht alsook het recht op winstdeelname verbonden aan deze aandelen wordt geschorst zolang de stortingen, behoorlijk opgevraagd en invorderbaar, niet zijn gedaan.

De vennoot die niet voldaan heeft aan het verzoek tot volstorting zal van rechtswege en zonder verdere kennisgeving, aan de vennootschap een interest verschuldigd zijn gelijk aan twaalf (12) procent per jaar vanaf de vervaldag. Dit alles onverminderd het recht van de vennootschap om in rechte de inning van het gehele verschuldigde saldo te vorderen.

Artikel 7: AANDELEN  ONDEELBAARHEID VAN DE AANDELEN

De aandelen zijn steeds op naam.

Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap, die in geval van onverdeeldheid het recht heeft de aan de aandelen verbonden rechten te schorsen totdat jegens haar één van de mede-eigenaars schriftelijk wordt aangeduid als de enige eigenaar. Voor zover het architect-aandelen betreft zoals gedefinieerd in artikel 8 van de statuten, dient met het oog op de uitoefening van stemrechten de enige eigenaar ertoe gemachtigd te zijn het beroep van architect uit te oefenen overeenkomstig de Wet van 20 februari 1939.

Mede-eigenaars, vruchtgebruikers en blote eigenaars, en pandhoudende schuldeisers en schuldenaars dienen zich respectievelijk te laten vertegenwoordigen door één en dezelfde persoon. Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gemeenschappelijke gerechtigden.

Indien de aandelen bezwaard zijn met vruchtgebruik, komt het stemrecht toe aan de vruchtgebruiker behoudens andersluidende overeenkomst, In geval van architect-aandelen zoals gedefinieerd in artikel 7 komt het stemrecht slechts toe aan de vruchtgebruiker voor zover deze een natuurlijke persoon is die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen overeenkomstig de Wet van 20 februari 1939.

Enkel de blote eigenaar heeft het recht in te schrijven op nieuwe aandelen gecreëerd naar aanleiding van een kapitaalverhoging en het voorkeurrecht uit te oefenen behoudens andersluidende overeenkomst tussen hem en de vruchtgebruiker bij aangetekende brief bekendgemaakt aan de vennootschap in haar zetel.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen moet voorafgaand worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten die hierover uitspraak zal doen.

De lidmaatschapsrechten verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van een echtgeno(o)t(e) gehuwd onder het beheer van gemeenschap van goederen, komt uitsluitend toe aan deze echtgeno(o)t(e) op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn /haar persoonlijk vermogen dan wel aan het gemeenschappelijk vermogen dat bestaat tussen hem / haar en zijn / haar echtgeno(o)t(e).

Artikel 8: AANDELEN  VENNOTEN

8.1. Ten minste zestig (60) procent van de aandelen, alsook van de stemrechten, moeten rechtstreeks of onrechtstreeks In het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen conform artikel 2, §1 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van den titel en van het



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2014 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad



beroep van architect én die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Met «onrechtstreeks" wordt bedoeld dat de architect aandelen ook in handen kunnen zijn van een ander rechtspersoon die er toe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen, m.a.w. opgenomen is op de tabel. Deze soort van aandelen worden architect-aandelen genoemd en hun houders architecten-vennoten. Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke of rechtspersonen, die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of een niet-onverenigbaar maatschappelijk doel hebben en gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Indien er aandelen zijn van verschillende waarde, dan wordt enkel rekening gehouden met de kapitaalvertegenvvoordigende waarde van deze aandelen zoals bepaald in de statuten.

8.2. Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde van de 60% aandelen zoals voormeld ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, e van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

8.3. Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, lot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, e van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Nieuwe architecten-vennoten kunnen slechts worden aanvaard bij toestemming van minstens de helft van de architecten-vennoten die bovendien drie-vierde van de architect-aandelen bezitten.

Elke voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten moet voorafgaand worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten die hierover uitspraak zal doen.

Artikel 9: RECHTEN VAN DE VENNOOT CERTIFICAAT

De rechten van iedere vennoot blijken uit de oprichtingsakte, uit de akten houdende wijziging daarvan, en uit het register van aandelen dat gehouden wordt in de zetel van de vennootschap overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

De overdrachten en de overgangen van aandelen gelden ten aanzien van de vennootschap en derden pas vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd.

Dit certificaat, ondertekend door de zaakvoerders, maakt melding van de naam, de voornaam, woonplaats van de vennoot, van het aantal en de volgnummers van de hem toebehorende aandelen.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een provinciale Raad van de Orde van Architecten inzage te verlenen in het register van aandelen.

BESTUUR  VERTEGENWOORDIGING

Artikel 10: BENOEMING VAN ZAAKVOERDERS

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, natuurlijke personen die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Alle zaakvoerders moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn door haar vast te stellen.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2014 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

mod11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad



.... .

Het mandaat van de zaakvoerders is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering een andere beslissing neemt. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer ais een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, p van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s). De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappeliik doel van de vennootschap. zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2. p van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 11: BEVOEGDHEDEN VAN DE ZAAKVOERDERS

Iedere zaakvoerder is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen, zowel daden van beschikking als van bestuur, te verrichten die nodig of dienstig vin voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering zijn voorbehouden door de wet. Beperkingen inzake bevoegdheden kunnen aan of door derden niet worden tegengeworpen en gelden niet voor de statutaire zaakvoerder.

Artikel 12: VERSLAGEN VAN DE ZAAKVOERDERS

De beraadslagingen van de zaakvoerders worden vastgelegd in notulen, die worden ondertekend door de meerderheid van de leden die bij de beraadslaging en bij de stemmingen aanwezig waren. Die notulen worden ingeplakt in een speciaal register. De lastgevingen alsook de schriftelijk of per telegram uitgebrachte adviezen en stemmingen worden eraan toegevoegd.

De in rechte of eiders voor te leggen afschriften of uittreksels worden door de voorzitter of door twee zaakvoerders ondertekend.

Artikel 13: VOLMACHTEN

Het bestuursorgaan kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen voor zover deze natuurlijke personen zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die zijn ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechts-handelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht.

Artikel 14: VERTEGENWOORDIGING

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte.

Bij de handtekening onder leder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekend worden vermeld,

TOEZICHT

Artikel 15: TOEZICHT

Voor wat het toezicht over de verrichtingen van de vennootschap en de bevoegdheid van de commissarissen betreft zal de vennootschap zich richten naar de wettelijke bepalingen terzake.

De vennoten kunnen zich laten vertegenwoordigen door een accountant overeenkomstig de wet,

DE ALGEMENE VERGADERING

Artike116: BEVOEGDHEID

De algemene vergadering van de vennoten beraadslaagt over alle zaken die de vennootschap aanbelangen en buiten het bestuursrecht van de zaakvoerders vallen. Zij vertegenwoordigt alle vennoten en haar besluiten gelden ook voor vennoten die niet deelnemen aan de besluitvorming of die tegenstemden, mits de door de wet en de statuten opgelegde voorwaarden om geldig te beraadslagen en te besluiten zijn nageleefd.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor aile beslissingen omtrent de benoeming en ontslag van zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en hun mandaat.

Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2014 - Annexes du Moniteur belge













Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

' Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad mod 11.1



Artikel 17: JAARVERGADERING

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden de eerste vrijdag van de maand december om zeventien (17) uur op de zetel van de vennootschap, of op elke andere plaats aangeduid in het bericht van bijeenroeping. Indien die dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Artikel 18: BIJEENROEPINGEN  VOLMACHTEN

Wanneer alle vennoten aanwezig zijn kan de algemene vergadering op geldige wijze beraadslagen en besluiten, zonder dat de formaliteiten inzake oproeping voorzien in het Wetboek van Vennootschappen werden nageleefd, voor zover de vennoten er unaniem mee instemmen de algemene vergadering te houden zonder oproeping en akkoord gaan met de voorgestelde agenda.

Elke architect-vennoot kan overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen een algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij zelf de agenda vaststelt.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect - aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven warden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Artikel 19: TAAKVERDELING

De algemene vergadering kan onder haar leden bij gewone meerderheid van stemmen een voorzitter en een secretaris alsmede stemopnemers aanstellen.

Artikel 20: BESLISSINGEN

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij meerderheld van de uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal aandelen mag wezen dat op de algemene vergadering vertegenwoordigd is, tenzij de vergadering moet beraadslagen over wijziging van de statuten waarvoor een bijzondere meerderheid moet in acht worden genomen, voorzien bij wet.

INVENTARIS  JAARREKENING  RESULTMTBESTEMMING

Artikel 21: BOEKJ,4AR

Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van het volgend kalenderjaar.

Op het einde van het boekjaar maken de zaakvoerders een inventaris op alsmede de jaarrekening (balans, resultatenrekening en toelichting). Voor het opmaken van deze stukken zullen de zaakvoerders zich gedragen naar de Voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 22: BESTEMMING VAN HET RESULT,4AT

Op de winst van het boekjaar zal vijf procent voorafgenomen worden voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

De algemene vergadering zal bij meerderheid van stemmen besluiten over de verdere resultaatsbestemming, Nochtans mag geen uitkering geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, gedaald is of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet uitgekeerd mogen worden, alsook met het bedrag van de nog niet-afgeschreven oprichtingskosten en kosten van onderzoek en ontwikkeling.

ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 23: ONTBINDING

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld warden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Bij vervroegde ontbinding heeft de algemene vergadering de meest uitgebreide macht om één of meer vereffenaars te benoemen, hun bevoegdheid te bepalen en hun vergoeding vast te stellen. Werd hun bevoegdheid niet bepaald, dan beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide bevoegdheden. Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie. de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

In afwijking van het voorgaande kan de vennootschap ontbonden en vereffend worden in één akte indien aan de voorwaarden van artikel 184, §5 van het Wetboek van vennootschappen is voldaan.

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden

de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie beschouwd als vereffenaar(s).









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

















Op de laatste blz. van Luik B vernielden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

5 'r mod 11.1

5 J

Voor-



behouden Artikel 24: VEREFFENING

aan het De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle

Beigisch Staatsblad overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect.

Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Alvorens over te gaan tot afsluiting van de vereffening leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de

activa onder de verschillende categorieën van schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde rechtbank.

Na de betaling van alle schulden en lasten van de vennootschap zal het batig saldo verdeeld worden naar

verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

BEROEPSPLICHTEN  VERZEKERING  VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DE CLIËNTEN 

DEELNEMINGEN

Artikel 25: NALEVING BEROEPSPLICHTEN

De vennootschap en haar vennoten zullen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963 en het

Reglement van Beroepsplichten en deontologie van het beroep van architect naleven. Alle bepalingen van de

statuten zullen daarmee overeenstemmend geïnterpreteerd worden.

Artikel 26: VERZEKERING

Elke architect-vennoot alsook de vennootschap zef zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid laten

verzekeren.

Artikel 27: VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DE CLIËNTEN

Ingeval van terugtreding, ontslag, uitsluiting, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen

en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de architect-

vennoot, de vennootschap of haar zaakvoerders en meer algemeen aile zelfstandige mandatarissen die

optreden in naam en voor rekening van de vennootschap, zal de vennootschap voor zoveel als nodig

onmiddellijk in hun vervanging voorzien teneinde voor de lopende opdrachten de belangen te vrijwaren van de

opdrachtgevers met wie de architect-rechtspersoon heeft gecontracteerd.

Deze schikkingen zullen voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van

Architecten worden overgemaakt

Artikel 28: DEELNEMINGEN

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van

uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen

niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

ALGEMEEN

Artikel 28: KEUZE VAN WOONPLAATS

Voor de uitvoering van deze statuten wordt elke vennoot, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar, die in België

geen werkelijke of gekozen woonplaats heeft, aanzien als hebbende woonst gekozen ter zetel van de

vennootschap, waar aile mededelingen, gerechtelijke aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen hem geldig

gedaan kunnen worden.

Artikel 29: WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN

Voor alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de tegenwoordige statuten, wordt verwezen naar het Wetboek van

Vennootschappen.

De statutaire bepalingen die een tekstuele weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het Wetboek van

Vennootschappen, worden enkel vermeld ten titel van inlichting en zullen geacht worden van rechtswege te zijn

aangepast bij wijziging van het Wetboek van Vennootschappen."

8° De vergadering beslist als nieuwe niet statutaire zaakvoerders te benoemen:

-de heer Calliauw Geert;

-de heer Maelfait Damien;

-mevrouw Van den Berghe Grietje;

-de heer Dierick Luc;

-de heer De Maesschaick Johan, allen voornoemd

Hun mandaat gaat in op heden en heeft een onbepaalde duur.

Hun mandaat is onbezoldigd.

Voor ontledend uittreksel

Werd gelijktijdig neergelegd : een uitgifte van de akte, coördinatie van de statuten.

Filip Quipor, geassocieerd notaris.









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2014 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

24/12/2013 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 06.12.2013, NGL 18.12.2013 13691-0356-015
02/10/2013
ÿþmod 11.1.

[Luik B , ln de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11113.113119111 i

Ondernemingsnr:0459.011.423

'? Benaming (voluit):AAPROG ARCHITECTEN

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijk vennootschap o.v.v. een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Zetel : Lange Kouterstraat 14A

9230 Wetteren

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Uit een proces-verbaal opgemaakt door Meester Filip Quipor, geassocieerd notaris, gevestigd te Wetteren, op 13 september 2013, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten onder meer volgende beslissingen heeft genomen:

"Eerste beslissing

De vergadering neemt kennis van het vrijwillig ontslag van de heer Jan De Vloed, wonende te 9000 Gent, Burgstraat 118, als statutaire zaakvoerder, zoals blijkt uit zijn schrijven de dato 06 september 2013 en beslist met ingang van 06 september 2013 een einde te stellen aan het mandaat van de statutaire zaakvoerder, de heer Jan De Vloed, voornoemd.

Tweede beslissing

Om de statuten in overeenstemming te brengen met het feit dat het aantal zaakvoerders op één is gebracht, beslist de vergadering de artikelen elf en twaalf van de statuten te vervangen door de volgende teksten: Artikel elf: bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon toi zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Werd/wordt tot statutair zaakvoerder benoemd: mevrouw Van den Berghe Grietje Lutgardis, wonende te 9300 Aalst, Lokerenveldstraat 115.

Artikel twaalf Bestuursbevoegdheid - vertegenwoordigingsbevoegdheid

ledere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht

aangestelde vertegenwoordiger."

Voor ontledend uittreksel

Werd gelijktijdig neergelegd : een uitgifte van de akte, coördinatie van de statuten.

Dit uittreksel werd neergelegd vóór registratie, met als enig doel de neerlegging ter griffie van de rechtbank van

koophandel.

Filip Quipor, geassocieerd notaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

(7RlFFlF PFCI-iTF3ANK

VAN KOOPHANDEL

2 3 SEP. 2013

DENDERMONDE

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

20/01/2015 : ME. - JAARREKENING 30.06.2014, GGK 20.12.2014, NGL 15.01.2015 15016-0302-015
16/01/2013 : ME. - JAARREKENING 30.06.2012, GGK 27.12.2012, NGL 11.01.2013 13007-0565-015
26/01/2012 : ME. - JAARREKENING 30.06.2011, GGK 23.12.2011, NGL 20.01.2012 12012-0335-015
19/01/2011 : ME. - JAARREKENING 30.06.2010, GGK 13.12.2010, NGL 12.01.2011 11008-0475-015
01/02/2010 : ME. - JAARREKENING 30.06.2009, GGK 09.12.2009, NGL 18.01.2010 10017-0134-015
09/01/2009 : ME. - JAARREKENING 30.06.2008, GGK 05.12.2008, NGL 06.01.2009 09004-0116-015
11/01/2008 : DE052922
17/12/2007 : DE052922
22/01/2007 : DE052922
23/12/2005 : DE052922
28/12/2004 : DE052922
26/01/2004 : DE052922
23/12/2002 : DE052922
22/01/2002 : DE052922
25/01/2000 : DE052922
28/12/1999 : DE052922
06/02/2017 : ME. - JAARREKENING 30.06.2016, GGK 31.12.2016, NGL 31.01.2017 17034-0573-017

Coordonnées
AAPROG ARCHITECTEN

Adresse
LANGE KOUTERSTRAAT 14A 9230 WETTEREN

Code postal : 9230
Localité : WETTEREN
Commune : WETTEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande