ACADEMIE VASTGOEDONTWIKKELING

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : ACADEMIE VASTGOEDONTWIKKELING
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 563.363.627

Publication

07/10/2014
ÿþPle9 ModWd 11.1

rtdr e In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemngsnr : OS 63,363

Benaming

(voluit) ACADEMIE VASTGOEDONTVVIKKELING

(verkort) :

Rechtsvorm: Naamloze vennootschap

Zetel : 9052 Zwijnaarde, Rijvisschestraat 118

(volledig adres)

Onderwerp akte Oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Catherine HATERT, geassocieerd notaris, te Sint-Joost-ten-Node, op 17

september 2014, blijkt dat:

1. COMPARANTEN

1. De naamloze vennootschap "3D", met maatschappelijke zetel te 9052 Zwijnaarde, Rijvisschestraat 118 bus 7, ingeschreven in het rechtspersonen register onder het nummer 0448.341.027 (RPR Gent), onderworpen aan de belasting over de toegevoegde waarde onder het nummer 6E448.341.027,

2. De naamloze vennootschap "VAN ROEY VASTGOED", met maatschappelijke zetel te 2310 Rijkevorsel, Sint-Lenaartsesteenweg 7, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer 0446.230.385 (RPR Turnhout), onderworpen aan de belasting over de toegevoegde waarde onder het nummer 6E446.230.385.

2, RECHTSVORM EN BENAMING ; naamloze vennootschap "ACADEMIE VASTGOEDONTWIKKELING".

3, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL :9052 Zwijnaarde, Rijvisschestraat 118,

4, DOEL:

-De vennootschap heeft tot doel het realiseren van het project omtrent de herontwikkeling van de terreinen

gelegen te Gent aan de Academiestraat, Brandweerstraat, Molenaarsstraat en Sint-Margrietstraat (het Project). Daarnaast heeft de vennootschap tevens tot doet

-het rechtstreeks participeren in vastgoedprojecten met betrekking tot het ontwerp en/of de oprichting en/of] commercialiseren en/of de exploitatie en/of het onderhoud en/of de financiering en/of de concessie van infrastructuren of bouwwerken;

-vastgo edpromotie;

-de aankoop, de verkoop, de promotie, de huur, de ruiling, de exploitatie, het beheer, het in waarde brengen, de verkaveling, het onderhoud van eender welke gebouwen of in verdeeldheid en onverdeeldheid van eender welke gebouwen, evenals het beheer en het bestuur van eender welk onroerend goed en eender welke aanneming van openbare of private werken.

-het aanhouden en het beheren van meerderheids of-minderheidsparticipaties in vennootschappen actief in het domein van de bouw, civiele techniek, afwerking van gebouwen, vastgoedpromotie, onderhoud, milieu en al andere domeinen;

-het aanhouden, de handel en het beheer, in de meeste brede zin van het woord, van roerende waarden,. voor eigen rekening, voor rekening van haar filialen, van ondernemingen die met haar verbonden zijn en bij gelegenheid voor rekening van derden,

-aile verrichtingen met betrekking tot het beheer van administratieve, boekhoudkundige, juridische, technische of andere aard van vennootschappen waarvan het doel analoog, gelijkaardig of samenhangend is met het hare.

beheer en de uitbating van onroerende goederen, zowel in eigendom als toebehorende aan derden.

-het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard, in de ruimste zin bijstand en advies verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur.

-aile nilverheids-, handels- en financiële handelingen verrichten, zowel roerende als onroerende, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel en met aile gelijkaardige of aanverwante doeleinden. De vennootschap kan haar doel verwezenlijken in België of in het buitenland op de. wijze en volgens de voorwaarden die haar het meest geschikt lijken. Zij kan deelnemen bij wijze van inbreng, overdracht, opslorping, fusie, deelname door financiële tussenkomst of op een ander wijze in elke vennootschap, onderneming, groepering of verrichting die een gelijkaardig of aanverwant doel nastreeft of die van aard is de verwezenlijking van het eigen maatschappelijk doel te vergemakkelijken. Zij kan kantoren,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

11111MO

II

ll



NEERGELEGD

2 6 SEP. 2014

REeriNK VAN

te-%" -" ,-,  ,....  ,.., 0, r -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

bedrijfszetels, filialen en dochtervennootschap in België en in het buitenland oprichten. De vennootschap kan het mandaat van bestuurder/zaakvoerder uitoefenen in andere rechtspersonen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen ais tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pend te geven, inclusief de eigen handelszaak. De vennootschap kan leningen, kredieten, financieringen, leasingcontracten aangaan en verstrekken.

5. DUUR onbeperkt.

6. KAPITAAL:

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt één miljoen euro (1.000.000,00 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen, zonder vermelding van waarde, die ieder

ééniduizendste van het kapitaal vertegenwoordigen, waarvan 500 van Klasse A en 500 van Klasse B.

Volledig in geld ingeschreven en volstort ten belope van één/vierde door elkeen van de verschijners.

De duizend (1.000) aandelen worden als volgt verdeeld:

-door de naamloze vennootschap "3D", voornoemd sub 1), ten belope van vijfhonderd (600) aandelen van

Klasse A, en

-door de naamloze vennootschap "VAN ROEY VASTGOED", voornoemd sub 2), ten belope van vijfhonderd

(500) aandelen van Klasse B.

7. BESTUUR  BEVOEGDHEID VAN DE BESTUURDERS

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit vier leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering van aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen.

Twee bestuurders worden benoemd uit een lijst voorgedragen door de houders van de aandelen van Klasse A en twee bestuurders worden benoemd uit een lijst voorgedragen door de houders van de aandelen van Klasse B.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt, overeenkomstig de bepalingen van de statuten en de samenwerkingsovereenkomst. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht cru alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet en onder voorbehoud van de bepalingen van de samenwerkingsovereenkomst.

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, gezamenlijk delegeren aan een Klasse A bestuurder en een Klasse B bestuurder. De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keuze toekennen.

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, door één Klasse A bestuurder en één Klasse B bestuurder, samen optredend.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door de gevolmachtigden tot dit bestuur.

De vennootschap is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden.

8. ALGEMENE VERGADERING  STEMRECHT

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand mei om tien uur..

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op de plaats aangeduid in de oproepingen.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 22 van deze statuten, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door aile aandeelhouders, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda en worden gedaan overeenkomstig artikel 533 van het Wetboek van vennootschappen.

De personen die krachtens het Wetboek van vennootschappen tot een algemene vergadering dienen opgeroepen te worden en die aan een vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd.

Dezelfde personen kunnen tevens, voor of na de bijeenkomst van een algemene vergadering, die zij niet bijwoonden, verzaken zich te beroepen op het ontbreken van een oproeping of enige onregelmatigheid in de oproeping.

P

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene aandeelhoudersvergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, ai dan niet aandeelhouder. De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgertijk Wetboek).

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de raad van bestuur eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Alvorens aan de vergadering deel te nemen, zijn de aandeelhouders of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de vooma(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

De algemene aandeelhoudersvergaderingen worden voorgezeten door een lid van de vergadering door deze laatste aangeduid. Indien het aantal aanwezige personen het toelaat, duidt de voorzitter van de vergadering een secretaris aan en duidt de vergadering twee stemopnemers aan op voorstel van de voorzitter. De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en de aandeelhouders die erom verzoeken. Deze notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene aandeelhoudersvergadering kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

leder aandeel geeft recht op één stem.

De stemmingen gebeuren door handopsteken of bij naamafroeping, tenzij de algemene vergadering er met eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen anders over besluit.

Iedere aandeelhouder kan eveneens per brief stemmen door middel van een formulier opgesteld door de raad van bestuur, dat de volgende vermeldingen inhoudt: (1) identificatie van de aandeelhouder, (ii) aantal stemmen waartoe hij gerechtigd is en (iii) voor elke beslissing die overeenkomstig de agenda door de algemene vergadering moet genomen worden de melding "ja", "neen" of "onthouding". De aandeelhouder die per brief stemt is verplicht om desgevallend de formaliteiten om te worden toegelaten tot de algemene vergadering overeenkomstig artikel 23 van onderhavige statuten, na te leven.

9. BOEKJAAR:

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

10, VERDELING VAN DE WINST:

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

11, VERDELING VAN HET VEREFFENINGOVERSCHOT :

De vennootschap mag op eender welk tijdstip, ontbonden worden door beslissing van de algemene vergadering beraad-slagende overeenkomstig de wettelijke bepalingen vereist voor de wijziging van de statuten.

In geval van ontbinding van de vennootschap om welke reden en op welk tijdstip ook, zal de vereffening gebeuren door de zorgen van de vereffenaars, benoemd door de algemene vergadering en, bij gebreke aan zo'n benoeming, geschiedt de vereffening door toedoen van de in functie zijnde raad van bestuur.

De vereffenaars of de algemene vergadering beschikken, te dien einde, over de meest uitgebreide bevoegdheden verleend door de wet.

De algemene vergadering bepaalt de eventuele vergoedingen van de vereffenaars.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen te dien einde, dient het netto-actief eerst tot terugbetaling, in speciën of in waarden, van het niet afgeschreven volgestort bedrag der aandelen.

Het saldo wordt ook verdeeld tussen alle aandelen.

In geval van afschrijving van het kapitaal, hebben de eigenaars van tegen pari terugbetaalde aandelen, geen recht meer op enigerlei terugbetaling.

EERSTE BESTUURDERS

Klasse A bestuurders:

1/ de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "VERACT", met zetel te Kortrijk, Koning Leopold III laan, 16, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer 0832.088268 (RPR Kortrijk), vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer VERLINDEN Peter;

2/ de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "STEVEN CALLEWAERT", met zetel te Sint-Genesius-Rode, Lansrodedreef, 42 A, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer 0809.654.248 (RPR Brussel), vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer CALLEWAERT Steven;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

,

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Klasse B bestuurders:

1/ de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "PONTO", met zetel te Brasschaat, Jacobustei, 22, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer 0474.765.708 (RPR Antwerpen), vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer GESTELS Peter;

2/ de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "YDEE", met zetel te Schoten, Alfons Verdijckstraat, 65, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer 0480.248.879 (RPR Antwerpen), vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer DUFRAIMONT Yannick.

Het mandaat van de eerste bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2020.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR:

1,Dagelijks bestuur

Overeenkomstig artikel 11 van de statuten en de samenwerkingsovereenkomst, wordt, met eenparigheid der stemmen, het dagelijks bestuur van de vennootschap, gedelegeerd aan een Klasse A bestuurder zijnde de BVBA VERACT vertegenwoordigd door de heer VERLINDEN Peter, voornoemd en een Klasse B bestuurder, zijnde de BVBA "PONTO", vertegenwoordigd door de heer GESTELS Peter, voornoemd, die gezamenlijk optreden.

2. Opdrachten

Met eenparigheid der stemmen, wordt het toevertrouwen van de volgende opdrachten met betrekking tot het Project, nader beschreven in de samenwerkingsovereenkomst waarvan sprake in artikel 31 van de statuten, bevestigd, respectievelijk aan

(i)3D NV, Rijvisschestraat 118 bus 7 te 9052 Zwijnaarde, (RPR Gent - 448.341.027), voor wat betreft de comrnercialisatie (zie 3.2.2), het projectsecretariaat (zie 3.2.4.) en het boekhoudkundig en financieel beheer (zie 3.2.5.) en

(ii)Van Roey Vastgoed NV, Sint-Lenaartsesteenweg 7 te 2310 Rijkevorsel (RPR Turnhout - 0446.230.385), voor wat betreft de klantenbegeleiding (zie 3.2.3.)

en dit, tegen de voorwaarden en modaliteiten opgenomen in deze overeenkomst (zie 3.2.6.).

De project management (zie 3.2.1.) behoort tot de gezamenlijke opdracht van beide bovenvermelde partijen. VOLMACHT RECHTSPERSONENREGISTER, BTW ADMINISTRATIE en KRUISPUNTBANK van ONDERNEMINGEN.

De oprichters verlenen bijzondere volmacht aan MOORE STEPHENS VERSCHELDEN, allen individueel bevoegd, evenals aan hun bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregister en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondemerningsloket met het oog op de inschrijving/aanpassing van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren.

De notaris bevestigt de neerIegging van de fondsen betreffende de volstorting van de inbrengen in speciën waarvan sprake hiervoor en de storting van gezegde fondsen op een bijzondere rekening nummer BE22 7360 0686 5947 geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij de bank "KBC Bank".

#





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge



VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL.

Catherine HATERT,

Notaris

Voor gelijktijdige neerlegging een uitgifte van de akte.





Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de gerso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

28/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 27.05.2016, NGL 22.06.2016 16213-0356-025

Coordonnées
ACADEMIE VASTGOEDONTWIKKELING

Adresse
RIJVISSCHESTRAAT 118 9052 ZWIJNAARDE

Code postal : 9052
Localité : Zwijnaarde
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande