ADELARDUS HUISE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, AFGEKORT : ADELARDUS HUISE

Association sans but lucratif


Dénomination : ADELARDUS HUISE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, AFGEKORT : ADELARDUS HUISE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.707.465

Publication

16/05/2012
ÿþMoa 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

uuiui~iiiuu~miui

*12090720* Oudenaarde

0 MEI 2012

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsar : . ©$ 4 ED Lt G

Benaming

(voluit) : Adelardus Huise vereniging zonder winstoogmerk

(verkort) : Adelardus Huise vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Wannegemstraat 24, 9750 Zingem

Onderwerp akte : Oprichting

Op de oprichtersvergadering van 5 april 2012 hebben de stichters volgende stichtingsakte met unanimiteit', goedgekeurd. Deze stichtingsakte bevat de statuten van Adelardus Huise vzw.

De ondergetekenden,

Baron della Faille d'Huysse, Bernard Léopold Marie Joseph Ghislain, Kasteelstraat 36, 9770 Kruishouten, geboren 09/03/1963 te Etterbeek, zelfstandige

Crombez, Sandra Marijn Albertine, Ouwegemsesteenweg 125C bus 2, 9750 Zingem, geboren 05/08/1972 te Oudenaarde, bediende

Deconinck, Aimé Omer Justin, Wannegem-Ledestraat 32, 9772 Kruishoutem, geboren 11/09/1947 te Oudenaarde, leraar met pensioen

Deconinck, Daniël Benoit Louis, Felix d'Hoopstraat 114, 8700 Tielt, geboren 05108/1950 te Oudenaarde, bediende

De Maerteleire, Jurgen Remi Yvonne, Kruishoutemsesteenweg 185, 9750 Zingem, geboren 27/06/1978 te Deinze, bankbediende

De Rycke, Kathleen Martha, Bertha, Jozef, Prinsenhof 3, 9750 Zingein, geboren 11/07/1968 te Gent, consultant

Dhondt, Adelfin Prosper, Huiseplein 9, 9750 Zingem, geboren 22/03/1939 te Lozer , gepensioneerde

Dhondt, Carine Maria Andrea Adrienne, Gentsesteenweg 32, 9750 Zingem, geboren 27/01/1965 te. Oudenaarde, boekhoudster

Hutsebaut, Kathleen Amandine Francine, Wannegemstraat 24, 9750 Zingem, geboren 12/04/1961 te Aalst, grootkeuken manager

Inghels, Jeroen Karel Eli Magda, Wannegemstraat 5, 9750 Zingem, geboren 14/0611969 te Wilrijk, bediende Leyten, André Maria Judas Thaddeus, Hoogboeregemstraat 7A, 9750 Zingem, geboren 18/07/1945 te Helmond, gepensioneerd

Polfliet, Bram Paul Reinhard Leo, Stationsstraat 12, 9636 Zwalm, geboren 14/03/1985 te Gent, bediende Polfliet, Geert Marie Maurice, Wannegemstraat 24, 9750 Zingem, geboren 05/02/1959 te Oudenaarde, directeur

Ronsse, Serge Etienne, B.P. Ceuterickstraat 39A, 9890 Gavere, geboren 25/07/1977 te Oudenaarde, gemeentesecretaris

Van Ommeslaeghe, Bernadette Rachel Antoinette Maria, Ledepontweg 13, 9772 Kruishoutem, geboren 12/05/1964 te Oudenaarde, gegradueerde in de informatica

Willems, Robertus Petrus Henricus, Ouwegemsesteenweg 180, 9770 Kruishoutem, geboren 17/04/1960 te, Nijmegen, manufacturing manager

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd bij de wet van 02 mei 2002 en haar latere wijzigingen betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna de "V&S wet"), met de hiernavolgende statuten,

STATUTEN

ARTIKEL 1 DE VERENIGING

ri

Op de laatste blz. van LuiK B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i" Y

MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 1 Sectie 1. Naam

1.DE VZW draagt de naam Adelardus Huise vereniging zonder winstoogmerk, afgekort Adelardus Huise VZW

2.Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW".

Art. 1 Sectie 2. Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd te 9750 Zingem (Huise) Wannegemstraat 24, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Art. 1 Sectie 3. Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Art, 2. Sectie 1. Doeleinden

Promoten van het imago en het cultureel erfgoed van Huise binnen de fusiegemeente Zingem en de regio. Ondersteuning bieden aan het dorpsleven, de verenigingen samenbrengen en de verbondenheid tussen mensen stimuleren over de grenzen van rangen en verenigingen heen. De zelfstandigen en handelaars van het dorp meer betrekken bij het dorpsgebeuren en het sociaal leven, en, door middel van dorps gebonden of regionale producten, ze laten meegenieten van de bekendheid van Huise. De vereniging stelt zich tevens tot doel monument(en) waarvan zij eigendom, vruchtgebruik of erfpacht verwerft, in stand te houden, te renoveren en te valoriseren.

Art, 2. Sectie 2. Activiteiten

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstelling van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder meer.

Het organiseren van alle mogelijke manifestaties waarin de sociale, culturele en historische aspeoten van de plaatselijke bevolking (het historische grondgebied van Huise van voor de fusie) aan bod komen zoals tentoonstellingen, workshops, rondleidingen, dorpsfeesten en dergelijke.

Het steunen van plaatselijke verenigingen, organisaties en initiatieven in hun werking op materieel of immaterieel vlak.

Aile activiteiten die instandhouding en valorisatie bevorderen, zoals een monument openstellen voor het publiek, het geheel of gedeeltelijk, verhuren teneinde de huuropbrengsten integraal te besteden aan de instandhouding en valorisatie ervan of van andere beschermde monumenten waarvan de vereniging eigenaar of erfpachter is.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, schenkingen of legaten aanvaarden, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. ln het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen,

ARTIKEL 3. LIDMAATSCHAP

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

ART,3. Sectie 1, Leden

1.Er zijn minstens 6 leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de V&S-wet.

2.De oprichters zijn de eerste leden

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

3.Daarnaast kan ieder natuurlijk- of rechtspersoon zioh kandidaat stellen als lid op voorwaarde dat ze op niet nader omschreven wijze enige belangeloze liefde vertonen voor Huise als dorp en als leefgemeenschap, en Adelardus in het bijzonder.

4.0e kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling per brief of per mail aan de voorzitter van de raad van bestuur.

S.De algemene vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als Lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn en de beslissing wordt genomen met een twee derde meerderheid van de aanwezige stemmen.

6.De algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als lid.

7.Leden hebben aile rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. ART. 3. Sectie 2,Toegetreden leden

1.Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging of organisatie die de doelstellingen van de VZVV ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke aanvraag indienen bij de voorzitter om Toegetreden lid te worden.

2.De raad van bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als Toegetreden lid.

3,Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

4.Toegetreden leden hebben het recht de algemene vergadering bij te wonen op eenvoudig schriftelijk verzoek aan de voorzitter. Dit geeft echter geen stemrecht of rechtop deelname aan een eventuele stemming.

5.Toegetreden leden kunnen op eenvoudig schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur een kandidaat lid voordragen.

6.Toegetreden leden helpen mee de doelstellingen van de vzw te realiseren door het meewerken aan werkgroepen, projecten en activiteiten. Enkel toegetreden leden kunnen op hun beurt voor de vereniging die zij vertegenwoordigen een aanvraag indienen voor projectondersteuning bij de raad van bestuur.

ART.3 Sectie 3. Ontslag

1.Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven bv. per fax, mail, per gewone brief en/of per aangetekend schrijven te richten aan de raad van bestuur, Het ontslag wordt onmiddellijk effectief na dit bericht.

2.Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZVV terugtrekken bij middel van schriftelijk bericht. Het ontslag wordt onmiddellijk effectief na dit bericht.

ART.3. Sectie 4. Beëindiging van lidmaatschap

1.Als een lid handelt in strijd met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens 115 van aile leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1/2 van alle leden aanwezig en vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is.

2.Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

3.Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

ART.3. Sectie 5. Rechten

1.Geen enkel lid of Toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid of Toegetreden lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2.Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de 1/ZW, enz..,

ARTIKEL 4. DE ALGEMENE VERGADERING

ART. 4 Sectie 1. De Algemene Vergadering

1.De Algemene Vergadering bestaat enkel uit de leden.

2.De leden hebben gelijk stemrecht. Elk lid heeft één stem, toegetreden leden hebben geen stemrecht.

3.De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

ART.4 Sectie 2, Waarnemers

Waarnemers kunnen op uitnodiging van de raad van bestuur de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich tot de Algemene Vergadering richten, mits toestemming van de voorzitter.

ART.4 . Sectie 3. Bevoegdheden

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten van een lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i.alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

ART.4 Sectie 4. Vergaderingen

1.De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen tijdens het eerste kwartaal van het kalenderjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel of een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile leden verstuurd per fax en/of per e-mail en/of per gewone post op het nummer of adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de Secretaris.

2.De Algemene Vergaderingen worden door de raad van bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de leden aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

3.Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering moeten worden samengeroepen door de raad van bestuur op verzoek van minstens 1/5 van de leden. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd per fax en/of per e-mail en/of per gewone post en/of aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven.

ART.4. Sectie 5 Quorum en stemming

1.0m opeen

geldige manier te, beraadslagen moet minstens 1/2 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden; behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

2.De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering met een quorum van 2/3 van de leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Maa z2

3.Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

4.Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum 1 volmacht dragen.

5.De stemming kan gebeuren door afroeping of door handopsteking. Onthoudingen of ongeldige stemmen worden meegeteld.

6.Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn behalve wanneer de V&S-wet dit anders voorziet. Bij afwezigheid van de voorzitter zal de stem van zijn plaatsvervanger doorslaggevend zijn.

7.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage in de notulen van de algemene vergadering te vragen via een aan de raad van bestuur gericht aangetekend schrijven.

ARTIKEL 5. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ART.5.Sectie 1, Samenstelling raad van bestuur

1.De VZW wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste 3 bestuurders, al dan niet leden van de VZW. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

2.De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van onbepaalde duur. Bestuurders zijn onbeperkt herbenoembaar.

3.De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester, en een secretaris die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven In een reglement van inwendige orde,

4.De Bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. De voorzitter van de raad van bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de secretaris. Het ontslag van een bestuurder gaat in op het ogenblik dat dit door de Algemene Vergadering is bekrachtigd.

5.De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

ART.5 Sectie 2. raad van bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1.De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of twee bestuursleden zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

2.De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief,

3.De raad van bestuur vormt een college en kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem. Onthoudingen of ongeldige stemmentellen mee.

4.Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en dé secretaris of door twee ánwezige bestuurders en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgestelde modaliteiten.

5.In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2,2

besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, fax of telefoon.

ART.5. Sectie 3. Tegenstrijdig belang

1.Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de raad van bestuur een besluit neemt.

2.De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

3.Voorvermelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ART.5.Sectie 4. Bevoegdheden raad van bestuur

1.De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

2.Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg, toezicht en discretie, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

3.De raad van bestuur kan een dee! van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

4.De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de VZW en de vestiging van een hypotheek, deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt, Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrag.

ART.5. Sectie 5, Externe vertegenwoordigingsmacht

1.0e raad van bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen,

3.ln afwijking van artikel 13 V&S-wet, kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW bij de aan- of verkoop van onroerende goederen van de VZW en de vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

ART. 5. Sectie 6. Bekendmakingsvereísten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te warden bekendgemaakt.

ARTIKEL. 6. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDER

1.De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2.Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

I 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

ARTIKEL. 7. TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

1.Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in de V&S-wet niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

2.Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. De Algemene Vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

ARTIKEL. 8. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

ART.8. Sectie 1, Financiering

1.De vereniging zal onder meer warden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2.Daamaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

3.De VZW Adelardus Huise zal geen lidgelden eisen.

ART.8.Sectie 2. Boekhouding

1.Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2.De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in de V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3.De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in de V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in de V&S-wei en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4.De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

ARTIKEL, 9. ONTBINDING

1.De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 115 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 4 van deze statuten.

2.De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 4, sectie 5, punt 3 betreffende doelwijziging van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig de V&S-wet.

3_Ingeval het voorstel tot ontbinding, wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

4.Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat, na afbetaling van de schulden van de VZW, moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel en werkzaam in België.

5.AIle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Worden benoemd als bestuurders

- Willems, Robertus Petrus Henricus

- Inghels, Jeroen Karel Eli Magda

- Dhondt, Canne Maria Andrea Adrienne

- Polfliet, Geert Marie Maurice

- Ronsse, Serge Etienne

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld

Willems, Robertus Petrus Henricus, voorzitter

Inghels, Jeroen Karel Eli Magda, secretaris

Dhondt, Carine Maria Andrea Adrienne, penningmeester

Polfliet, Geert Marie Maurice, bestuurslid

Ronsse, Serge Etienne, bestuurslid

MOD 2.2

MOD 2.2

~ " Luik B - Vervolg

Voor- De stichters:

behoeden Baron della Faille d'Huysse, Bernard Léopold Marie Joseph Ghislain

aan het

Belgisch

Staatsblad







Crombez, Sandra Marijn Albertine

Deconinck, Aimé Orner Justin

Deconinck, Daniëi Benoit Louis

De Maerteleire, Jurgen Remi Yvonne

De Rycke, Kathleen Martha, Bertha, Jozef

Dhondt, Adelin Prosper

Dhondt, Carine Maria Andrea Adrienne

Hutsebaut, Kathleen Amandine Francine

inghels, Jeroen Karel Eli Magda

Leyten, André Maria Judas Thaddeus

Polfliet, Bram Paul Reinhard Leo

Polfliet, Geert Marie Maurice

Ronsse, Serge Etienne

Van Ommeslaeghe Bernadette Rachel Antoinette Maria

Willems, Robertus Petrus Henricus

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADELARDUS HUISE VERENIGING ZONDER WINSTOOGME…

Adresse
WANNEGEMSTRAAT 24 9750 ZINGEM

Code postal : 9750
Localité : ZINGEM
Commune : ZINGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande