ADENTE

Société en commandite simple


Dénomination : ADENTE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 550.881.509

Publication

28/04/2014 : RUBRIEK OPRICHTING (NIEUWE RECHTSPERSOON, OPENING BIJKANTOOR, ENZ...)
behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

0 -Q

Z3 0

Zl -a

co 0 X 0

00 CM

_ço

M 4303990*

Ondernemingsnr : 0550881 509

Benaming

(voluit) : Adente

(afgekort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Beekstraat(SP) 45

9170 Sint-Gillis-Waas

België

Onderwerp akte : Oprichting

Gewone Commanditaire Vennootschap

Adente

Beekstraat 45

9170 Sint-Gillis-Waas

Tussen de comparanten:

Heden, 01 april tweeduizend veertien, tussen de comparanten zijn verschenen:

Neergelegd

Griffie

■4—'

&> 0

-I—'

_ç0

1/Vandermaelen Dirk, nationaal nummer 66.01.06-055.91, geboren te Etterbeek op 06januari 1966, met identiteitskaartnummer 591-8042119-48, wonende te 9170 Sint-Gillis-Waas, Beekstraat 45, werkend vennoot 2/ Spinoy Myriam, nationaal nummer 61.10.29-426.55, geboren te Merchtem op 29 oktober 1961, met identiteitskaartnummer 591-8001796-77, wonende te 9170 Sint-Gillis-Waas, Beekstraat 45, stille vennoot, wordt bij deze akte vanaf 01 april 2014 een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap opgericht onder de benaming "Adente" met maatschappelijke zetel te 9170 Sint-Gillis-Waas,

Beekstraat 45.

De vennootschapsovereenkomst wordt aangegaan onder de volgende voorwaarden die als statuten van de vennootschap gelden.

Artikel 1: Naam

De maatschappelijke benaming van de vennootschap luidt als volgt:

"Adente".

Artikel 2: Doel:

Algemeen aannemer.

Installatie van centrale verwarming, klimaat-, gas- en sanitaire installâmes.

Installateur van elektrotechnische installâmes.

Vervaardiging van lampen en verlichtingsapparaten, vervaardiging van andere elektrische apparatuur, elektrische installatie, loodgieterswerk, klimaatregeling, overige bouwinstallatie, overige werkzaamheden in verband met de afwerking van gebouwen, overige gespecialiseerde bouwactiviteiten, n.e.g. Detailhandel in computers, randapparatuur, software, telecommunicatieapparatuur, audio- en videoapparatuur, elektrische

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

Luik B -vervolg

ModPDF 11.1

aan het

Belgisch

Staatsblad

_Çp

0 -Q

Z3 0

-I—«

zi "D

CO 0 X 0

O 00 CM

_Ç0

-i—>

CO CO

-I—'

-I—'

_ç0

huishoudapparaten in gespecialiseerde winkels. Webportalen. Ingénieurs en aanverwante technische adviseurs, technische testen en toetsen. Reparatie van computers en randapparatuur. Reparatie van

communicatieapparatuur, consumentenelektronica, huishoudapparaten en van werktuigen voor gebruik in de tuin. Verhuur en lease van machines en installâmes voor de bouwnijverheid, weg- en waterbouw. Optreden als commissionair en als tussenpersoon in de handel.

Handelsbemiddeling in centrale verwarming, klimaat-, gas- en sanitaire artikelen, Groothandel in bouwmaterialen, algemeen assortiment

Groothandel in bouwmaterialen: zand, grind, cernent, bakstenen, enz.,

Bouwmarkten en andere doe-het-zelfzaken in bouwmaterialen, algemeen assortiment.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor aile leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor aile derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothécaire) waarborgen

verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen.

Aile handelingen van financiële-, roerende of onroerende aard, handels- en nijverheidsactiviteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tôt het verwezenlijken of bevorderen van haar doel, rechtstreeks of

onrechtstreeks hierboven beschreven.

De vennootschap kan participeren in, of een fusie aangaan met andere vennootschappen of ondernemingen, die - zij het rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tôt het bereiken van het doel van de vennootschap.

Artikel 3: Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 9170 Sint-Gillis-Waas, Beekstraat 45. De plaats van de maatschappelijke zetel kan steeds gewijzigd worden door een éénparige beslissing van de zaakvoerder.

Artikel 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur te beginnen vanaf heden.

Zij kan worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering, genomen onder de voorwaarden zoals vereist bij een statutenwijziging.

Zij mag verbintenissen aangaan voor een termijn die de datum van de eventuele ontbinding overschrijdt. Ingeval van overlijden van één van de vennoten of opzegging door één van vennoten blijft de vennootschap bestaan, tenzij tôt de ontbinding van vennootschap wordt besloten.

Een vennoot kan uitgesloten worden wegens tekortkoming aan de verplichtingen die uit de statuten voortvloeien, indien hij andere daden verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap.

Artikel 5: Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt. Het gehele maatschappelijke kapitaal bedraagt bij de oprichting 5.000 euro (vijfduizend euro) en is verdeeld in tien aandelen zonder nominale waarde. Dit minimum aantal aandelen moet te allen tijde gehandhaafd blijven. Vandermaelen Dirk en Spinoy Myriam onderschrijven respectievelijk 9 aandelen en 1 aandeel. Boven dit minimumbedrag is het maatschappelijk kapitaal veranderlijk zonder statutenwijziging als gevolg van intreding van nieuwe vennoten, van het nemen van nieuwe aandelen door vennoten of van uittreding, uitsluiting en overlijden van vennoten.

Artikel 6: Algemene vergadering

De algemene vergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel op de 15de van de maand juni om twintig uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Ze wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder die eveneens het voorzitterschap waarneemt of door

één van de vennoten die er om verzoekt.

De bijeenroeping geschiedt bij aangetekende brief, verstuurd tenminste 15 dagen voor de vergadering. Bij de oproeping wordt eveneens de dagorde meegedeeld. De bijeenroeping bij aangetekende brief moet niet gebeuren mits akkoord van aile vennoten of als blijkt dat aile vennoten op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Bij ontstentenis van de zaakvoerder is het de oudste aandeelhouder die de jury en de facto de taken van de zaakvoerder overneemt tôt de algemene vergadering die hij onmiddellijk bijeenroept een

nieuwe zaakvoerder benoemt.

Ieder aandeel heeft recht op één stem. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid genomen. Indien op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig of vertegenwoordigd is, zal een tweede vergadering moeten bijeengeroepen worden, die, mits de juiste oproepprocedure, rechtsgeldig mag beraadslagen welke ook het aantal van de aanwezige vennoten is.

Bij onbekwaamheid van één van de vennoten wordt het stemrecht van die aandelen opgeschort.

De vennoten mogen zich bij onderhandse volmacht op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een andere vennoot. Niemand mag evenwel drager zijn van meer dan één volmacht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

Luik B -vervolg

ModPDF 11.1

aan het

Belgisch

Staatsblad

_Çp

0 -Q

Z3 0

-I—«

zi "D

CO 0 X 0

O 00 CM

_Ç0

-i—>

CO CO

-I—'

-I—'

_ç0

Voor de wijziging van de statuten, vervroegde ontbinding van de vennootschap en aanvaarding van een nieuwe vennoot, is evenwel éénparigheid van stemmen vereist. Ieder van de vennoten heeft het recht een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen volgens de hierboven omschreven wijze van oproeping.

Artikel 7: Bestuur

De vennoten beslissen tôt zaakvoerder van de vennootschap aan te stellen: Vandermaelen Dirk, voornoemd, met volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid, die verantwoordelijk is om aile bestuursdaden te stellen en verbintenissen aan te gaan. Om de vennootschap in feiten en in rechten te vertegenwoordigen voor aile bankaangelegenheden, voor aile postaangelegenheden, voor ontvangst of neerlegging van aangetekende zendingen, gewone zendingen en andere postvertegenwoordiging van de vennootschap is de handtekening van

één van de zaakvoerders voldoende.

Artikel 8: Jaarrekening, resultaat, boekjaar, bezoldiging

De zaakvoerder legt jaarlijks aan de algemene vergadering de jaarrekening (balans, resultatenrekening en toelichting) van de vennootschap ter goedkeuring voor.

De winst zoals die uit de balans- en resultatenrekening blijkt, mag door de algemene vergadering vrij worden

besteed.

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tôt en met 31 december 2015. De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerders over de aanwending van de winst.

De eerste algemene vergadering zal plaatsvinden in het jaar 2016.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering hierover anders beslist.

Artikel 9: Uittreding en overlijden

De uittredende vennoten en de erfgenamen van de overleden vennoot kunnen enkel in speciën hun aandeel in de vennootschap opeisen (scheidingsaandeel) dat als volgt berekend wordt.

De waarde van het scheidingsaandeel omvat het bedrag dat door de betrokken vennoot op zijn aandelen gestort was, vermeerderd met een aan zijn aandelen evenredig recht in de beschikbare reserves.

De rechthebbende kan de ontbinding noch de vereffening en evenmin de verzegeling vorderen of beslag leggen op de goederen van de vennootschap.

Een uitgesloten vennoot heeft geen recht op enig scheidingsaandeel.

De uittredende vennoot, uitgesloten vennoot of de erfgenamen van de overleden vennoot, zijn aansprakelijk voor de schulden van de vennootschap aangegaan respectievelijk voor de uittreding, uitsluiting of het overlijden.

Artikel 10: Ontbinding

Bij ontbinding van de vennootschap zal het vermogen onder de vennoten worden verdeeld in verhouding tôt hun

aandelen.

Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Artikel 11 : Overname van verbintenissen

De oprichters verklaren dat de vennootschap de rechten en/of verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting sinds 01 april 2014 zijn aangegaan. Bijgevolg worden de ondertekenaars van deze verschillende verbintenissen ontslagen van elke verantwoordelijkheid in hoofde van het afsluiten van deze

verbintenissen.

Artikel 12: Geschillen

Aile geschillen inzake deze vennootschap worden definitief beslist door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het rechtsgebied waarin de zetel van de vennootschap gelegen is.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADENTE

Adresse
BEEKSTRAAT 45 9170 SINT-PAUWELS

Code postal : 9170
Localité : Sint-Pauwels
Commune : SINT-GILLIS-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande