ADVOCAAT JULIE REYNTJENS

Société en commandite simple


Dénomination : ADVOCAAT JULIE REYNTJENS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 502.602.035

Publication

31/01/2013
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van

il



mt

r ...ti:aC. c lu

18 JAN, 2013

RECHTBANK VAN KOOPHA ..? _,_ TE GENT

Ondernemingsnr : 050*._ . God. 03S-

Benaming

(voltait) : Advocaat Julie Reyntjens

(verkort)

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Sparrenlaan 34 9080 Lochristi

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichtingsstatuten

Het jaar tweeduizend en twaalf,

Heden op 13 december 2012.

TUSSEN

1. Juffrouw Julie Cecile K. Reyntjens, advocaat, wonende te Sparrenlaan 34, 9080 Lochristi, hierbij de beherende vennoot en enige zaakvoerder met onbeperkte aansprakelijkheid, en

2. De heer Tom Lambert, advocaat, wonende te Reimond Stijnsstraat 27, 9700 Oudenaarde, hierbij de stille vennoot die aansprakelijk blijft tot zijn inbreng,

werd overeengekomen een burgerlijke vennootschap onder vorm van een gewone commanditaire vennootschap op te richten onder de benaming "Advocaat Julie Reyntjens" waarvan het kapitaal honderd (100) euro bedraagt, vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen van één (1) euro ieder.

De aandelen wonden onderschreven als volgt:

1.Juffrouw Julie Reyntjens, voornoemd sub. 1.,

eigenares van negenennegentig (99) aandelen

2. De heer Tom Lambert, voornoemd sub, 2

eigenaar van één (1) aandeel

TOTAAL: honderd (100) deelbewijzen of de geheelheid van het maatschappelijk kapitaal

STATUTEN

NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL

Naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm gewone commanditaire vennootschap en draagt de naam Advocaat Julie Reyntjens.

Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden, Vervroegde ontbinding door de wil

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

van één of meerdere  beherende - vennoten is echter mogelijk.

Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9080 LOCHRISTI, Sparrenlaan 34. De zetel kan middels een beslissing van de vennoten met 3/4 meerderheid verplaatst worden in België.

Maatschappelijk Doel

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van het beroep van advocaat door de vennoten, evenals de uitoefening van gerechtelijke mandaten die aan de leden van de vennootschap zouden worden

toevertrouwd alsook alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat. De beherende vennoten verbinden er zich toe hun beroepsactiviteit van advocaat of gerechtelijk mandataris of alle aanverwante activiteiten uit te oefenen in het kader en voor rekening van de vennootschap.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, die van aard zijn het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken. De vennootschap zal onder meer haar beschikbare middelen kunnen beleggen of investeren in roerende of onroerende goederen.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteiten de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals vastgesteld door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

De vennoten mogen op professioneel vlak geen belangen behartigen die met elkaar tegenstrijdig zijn.

indien de leden van de vennootschap rechtspersonen zijn, gelden alle bepalingen die voor de vennoten voorzien zijn in deze statuten en in het interne reglement eveneens voor deze rechtspersonen, deze rechtspersonen worden verplicht een vaste vertegenwoordiger aan te duiden die het beroep van advocaat uitoefent.

KAPITAAL EN AANDELEN - VENNOTEN

Kapitaal

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt honderd (100) euro. Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder nominale waarde, die ieder een 11100 van het kapitaal vertegenwoordigen. De aandelen zijn op naam. Elke geplaatst aandeel wordt volstort door een storting in speciën op de rekening bij de ING bank onder het rekeningnummer 363-1145206-64, zodat de vennootschap de beschikking heeft over een som van E 100,00.

Bijzondere aansprakelijkheid van de vennoten

De vennoten zijn met de vennootschap tegenover hun cliënten solidair en in onbeperkte mate aansprakelijk voor alles wat behoort tot de specifieke uitoefening van het advocatenberoep.

De stille vennoten zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de overige verbintenissen van de vennootschap en zijn niet gehouden bij te dragen in de verliezen van de vennootschap boven het bedrag van hun inbreng.

De vennoten/intrede

De vennoten zijn de oprichters aangewezen in de oprichtingsakte en al wie later toetreedt en daartoe één of meer aandelen onderschrijft.

Om vennoot te worden dient men de hoedanigheid van advocaat te bezitten en opgenomen te zijn op het Tableau of eventueel een gelijkwaardige hoedanigheid in het buitenland. Enkel advocaten of vennootschappen waarvan het maatschappelijke doel bestaat in de uitoefening van het beroep van advocaat, kunnen toetreden tot de vennootschap.

De Algemene Vergadering beslist over de aanvaarding van nieuwe vennoten volgens de voorwaarden en

a modaliteiten voorzien in het interne reglement, zonder dat zij de redenen van haar beslissing hoeft op te

f geven.

Bij de aanvaarding van nieuwe vennoten, zal de Algemene Vergadering volgens de voorwaarden en modaliteiten voorzien in het interne reglement bepalen hoeveel aandelen deze nieuwe vennoot zal moeten onderschrijven en aan welke prijs.

Overdracht van aandelen

Buiten middels beslissing van de vennoten met 3/4 meerderheid is geen overdracht van aandelen toegelaten. Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen of legatarissen, indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

In geval van overlijden van een vennoot, zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch voortgezet worden door de overlevende vennoot of vennoten, samen met de erfgenamen van de overleden vennoot, die zich ten aanzien van de vennootschap zullen laten vertegenwoordigen doorteen dezelfde lasthebber.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel het recht het deel op te eisen dat, volgens de aanwijzingen van de laatste balans, toekomt aan hun rechtsvoorganger.

Inpandgeving van aandelen

Aandelen kunnen niet in pand gegeven worden.

BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Beheer van de vennootschap

Het beheer van de vennootschap wordt toevertrouwd aan&tof meerder zaakvoerders die advocaat zijn en opgenomen op het Tableau. Het betreft derden ofwel gecommanditeerde vennoten.

De zaakvoerder wordt benoemd door de commanditaire vennoten, samen handelend, welke hem (haar), eveneens samen handelend, ten allen tijde, zonder hun beslissing te moeten motiveren, kunnen ontslaan.

De zaakvoerder, en, in geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over aile machten om de vennootschap te beheren en te vertegenwoordigen. Voor alle vervreemdingen van activa van de vennootschap alsook voor verbintenissen met een waarde van meer dan 12.500 euro, is echter het eenparige akkoord van alle vennoten vereist.

Aan de zaakvoerder kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een vaste wedde worden toegekend, waarvan het bedrag elk jaar door de Algemene Vergadering van de vennoten wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene kosten der vennootschap.

Gecommanditeerde vennoot

Juffrouw Julie Reyntjens, comparant onder 1. zal alleen gelast zijn met het beheer van de vennootschap en zal alleen over de maatschappelijke handtekening beschikken. Zij zal nochtans van de maatschappelijke handtekening slechts gebruik mogen maken voor zaken die de vennootschap aanbelangen, en onder de beperkingen als hierna gezegd.

Boekjaar - Algemene Vergadering

Het boekjaar gaat in op 1 januari van ieder jaar, en wordt afgesloten op 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar begint op heden en za! worden afgesloten op 31 december 2013.

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De gewone Algemene Vergadering komt jaarlijks bijeen op de maatschappelijke zetel op de eerste vrijdag van de maand juni om elf (11.00) uur volgens de modaliteiten voorzien in het interne reglement.

De regelmatig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt zowel de vennootschap als alle vennoten. Haar regelmatig genomen beslissingen zijn bindend voor alle vennoten.

Bij dringende aangelegenheden kan ten allen tijde een bijzondere algemene vergadering worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

Bevoegdheid van de Algemene Vergadering of van de Buitengewone Algemene Vergadering

De algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten terzake van:

- de vaststelling van de jaarrekening

- de bestemming van de beschikbare winst

- het opstellen van het interne reglement, het wijzigen van het interne reglement en een

statutenwijziging

Behoren eveneens tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering: de aankoop of verkoop van onroerende goederen, het in pand geven van de roerende en onroerende goederen van de vennootschap, het in huur nemen of geven van onroerende goederen, het aangaan van leningen, het opnemen in de vennootschap van nieuwe vennoten, de overdracht van aandelen, de vergoeding van de werkende vennoten, het aangaan van overeenkomsten die de vennootschap verbinden voor een periode langer dan drie jaar of voor een bedrag hoger dan 25.000 euro en alle andere beslissingen met een economische draagwijdte van hetzelfde belang.

Benoeming van de vereffenaars

In geval van ontbinding van de vennootschap om gelijk welke reden en op gelijk welk ogenblik, benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars, die advocaat moeten zijn, bepaalt hun machten en vergoedingen en de wijze van vereffening zoals voorzien in het interne reglement.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is of zijn de zaakvoerders, die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaar.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

ALGEMENE BEPALINGEN

Geschillen  Arbitrage

Alle betwistingen die zouden ontstaan tussen de vennoten onderling, tussen de vennoten en gewezen vennoten of hun rechthebbenden, tussen de vennootschap en vennoten of gewezen vennoten en hun rechthebbenden, of tussen zaakvoerders, vennoten en de vennootschap, zullen in laatste aanleg worden beslecht door de stafhouder van de Orde van Advocaten waartoe de vennoten behoren, of zijn vervanger, of door een college van drie scheidsrechters aangeduid door de stafhouder van de Orde van Advocaten tot dewelke de vennoten behoren, of in gemeenschappelijk overleg tussen de stafhouders van de verschillende Ordes tot dewelke zij behoren en, in geval van meningsverschil, door de Voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies.

Aansprakelijkheid  Tuchtstraf

De professionele aansprakelijkheid van de advocaat blijft onbeperkt, tenzij anders bepaald. De vennoot belast met een dossier, is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap tegenover de cliënt.

Iedere vennoot dient de andere in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening,

De vennoot, die geschorst wordt door de bevoegde tuchtinstanties, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mag in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen. De vennoot, die door de bevoegde tuchtinstanties verplicht wordt zich uit de vennootschap terug te trekken, houdt van rechtswege op deel uit te maken van deze vennootschap.

. Voor-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

-Bijlagen bij het-Belgiseh Staatsbtatd --31101/2013- = -Annexes-du-Minitel? belge

SLOTBEPALINGEN

1)Alle zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan. Deze woonstkeuze geldt echter niet voor oproepingen, dagvaardingen of betekeningen die uitgaan van de vennootschap zelf.

2)Partijen komen overeen dat aile bovenvermelde bepalingen met inbegrip van deze betreffende de vertegenwoordiging, in zoverre verenigbaar met de bepalingen van het" Burgerlijk Wetboek, onverkort geleden in de periode van heden tot de neerlegging overeenkomstig de artikelen 67 § 9 en 68 van het Wetboek van Vennootschappen. Na de neerlegging zullen al deze bepalingen toepasselijk zijn op de rechtspersoon.

3)De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, de activiteiten overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 01/07/2012,

4)Terstond zijn de beherende vennoten bijeengekomen om een zaakvoerder te benoemen. Met eenparigheid van stemmen wordt tot zaakvoerder benoemd: juffrouw Julie Reyntjens en dit voor onbepaalde duur. Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de Algemene Vergadering hier anders over beslist. Juffrouw Julie Reyntjens is hier tussengekomen en verklaart haar benoeming te aanvaarden onder de bevestiging dat niets zich hiertegen verzet,

5)Tevens wordt tot vast vertegenwoordiger van de vennootschap benoemd: juffrouw Julie Reyntjens voornoemd.

Voor eensluidend afschrift,

Reyntjens Julie,

Zaakvoerder,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de rnstrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCAAT JULIE REYNTJENS

Adresse
SPARRENLAAN 34 9080 LOCHRISTI

Code postal : 9080
Localité : LOCHRISTI
Commune : LOCHRISTI
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande