ADVOCATENKANTOOR DIRK DE MAERSCHALCK, AFGEKORT : ADVOCATENKANTOOR DIDEMA

Divers


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR DIRK DE MAERSCHALCK, AFGEKORT : ADVOCATENKANTOOR DIDEMA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 541.513.386

Publication

31/10/2013
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 1: NAAM

De maatschappelijke naam van de vennootschap luidt als volgt: (voluit): "Advocatenkantoor Dirk De Maerschalck"

(verkort): "Advocatenkantoor DIDEMA" onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding "gewone

commanditaire vennootschap" of "Comm.V".

ARTIKEL 2: ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 9240 Zele, Kamershoek 101.

De maatschappelijke zetel kan steeds gewijzigd worden door een éénparige beslissing van de zaakvoerders.

De zaakvoerders zijn gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen op te richten, zowel in België als in

het buitenland.

ARTIKEL 3: DUUR

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. Iedere vennoot kan ten allen tijde een einde stellen

aan zijn vennootschapsverbintenis mits inachtneming van een opzeggingstermijn van 6 maanden. De opzegging

dient per aangetekend schrijven meegedeeld te worden aan de andere vennoten.

In geval van overlijden van één van de vennoten of opzegging door één van de vennoten blijft de vennootschap

(voluit): Advocatenkantoor Dirk De Maerschalck (verkort): Advocatenkantoor DIDEMA.

Rechtsvorm:

Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

Zetel:

Kamershoek 101, 9240 Zele.

Onderwerp:

Oprichting burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

In het jaar 2O13, op 15 oktober.

Tussen de comparanten:

1. Dirk De Maerschalck, geboren te Zele op 10-03-1973, wonende te 9240 Zele, Kamershoek 101A, nationaal nummer 73.03.10-067.23, beherende vennoot.

2. De stille vennoot.

Wordt bij deze akte vanaf heden een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire

vennootschap (Comm.V) opgericht.

De vennootschapsovereenkomst wordt aangegaan onder de volgende voorwaarden die als statuten van

vennootschap gelden.

OPRICHTING GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Benaming:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Advocatenkantoor Dirk De Maerschalck

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Advocatenkantoor DIDEMA

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder vorm van Gewone Commanditaire

Vennootschap

Zetel : Kamershoek 101

*13306487*

Luik B

0541513386

9240

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Zele

Griffie

Neergelegd

29-10-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mod PDF 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

bestaan, tenzij met in achtneming van de door de wet vereiste meerderheid tot de ontbinding van de vennootschap wordt besloten.

ARTIKEL 4: DOEL

De vennootschap heeft tot doel: het uitbaten van een advocatenpraktijk in de meest ruime opvatting.

Het in een advocatenpraktijk uitoefenen van het vrij beroep van advocaat en van alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat zoals (zonder dat deze opsomming beperkend is) het verstrekken van onderwijs, het geven van voordrachten, uiteenzettingen, toelichtingen en seminaries, en gelijkaardige activiteiten over juridische of gerechtelijke onderwerpen, het schrijven en laten publiceren van juridische artikels en boeken, het optreden als scheidsrechter, bemiddelaar of verzoener, als gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, en ook het uitoefenen van andere gerechtelijke mandaten en opdrachten, de professionele samenwerking met andere binnen- en buitenlandse advocaten en andere vrije beroepen te bevorderen. Dit alles in de meest ruime opvatting.

De vennootschap mag ofwel alleen of in samenwerkingsverband met anderen (al dan niet natuurlijke personen dan wel rechtspersonen), rechtstreeks of onrechtstreeks, alle andere handelingen stellen, van welke aard ook en geen uitgezonderd, die op welke wijze dan ook de uitoefening van het beroep van advocaat kunnen bevorderen of aan dergelijke werkzaamheden deelnemen. Dit alles uiteraard met respect van de desbetreffend geldende beroepsregelen.

De vennootschap mag daarbij roerende en onroerende goederen verwerven en in dit verband alle daden van beheer en beschikking stellen. Bij de verwezenlijking van het maatschappelijk doel zal steeds worden gehandeld met inachtneming van de regels van behoorlijke beroepsuitoefening, en met de vigerende deontologische regeIs en reglementen, inbegrepen de regels met betrekking tot associaties en/of vennootschappen van advocaten. Binnen de grenzen van de geldende deontologische voorschriften mag zij op het even welke manier alle activiteiten uitoefenen die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kunnen bevorderen en op enigerlei wijze aan zo'n activiteit deelnemen.

Binnen de grenzen van de geldende deontologische voorschriften kan zij participeren in of een fusie aangaan met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken, evenals optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen.

Binnen de grenzen van de geldende deontologische voorschriften kan zij roerend en onroerend vermogen beheren en hierover beschikken, alsmede alle handelingen stellen die daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, zoals het onderhoud, de leasing, de verfraaiing en de verhuring van deze goederen.

De vennootschap kan alle (zowel roerende als onroerende, materiële als immateriële, als andere) goederen en diensten huren, kopen, leasen..., edm. die zij nodig acht voor haar activiteiten en voor zover ze niet in strijd zijn met de deontologie van de advocaat.

De vennootschap mag bezoldigen uitkeren aan de zaakvoerder(s), in geld en/of in natura.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, ondermeer door haar goederen in hypotheek of pand te geven, inclusief de eigen middelen of de eigen handelszaak.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreek of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken.

De vennootschap mag een eigen roerend en onroerend vermogen beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden, voor zover die handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de advocaat.

De vennootschap mag, hetzij alleen, hetzij in samenwerking met anderen, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle roerende, onroerende of financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het beroep van advocaat en met al wat de ontwikkeling van de activiteiten van de vennootschap kan bevorderen of vergemakkelijken, waaronder, doch niet beperkt, de aankoop, bouw, verbouwing, afbraak, huur of verhuring van roerende en onroerende goederen alsook het aangaan van andere overeenkomsten in verband met hun gebruik en genot.

De vennootschap mag studiedagen, semenaries, conferenties, werklunches, lunchcauserieën, recepties, diners en soortgelijke activiteiten organiseren ten behoeven van cliënten, potentiële cliënten en andere relaties van de vennootschap.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar activiteiten of doel en die van die aard zijn haar activiteiten of het bereiken van haar doel geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken of te verwezenlijken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteiten de deontologie en de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals vastgelegd door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

ARTIKEL 5: KAPITAAL

5.1. Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op duizend euro.

Het maatschappelijk kapitaal wordt verdeeld in duizend aandelen, met een fractiewaarde van één duizendste van het kapitaal.

De aandelen worden op volgende wijze onderscheven:

Dirk De Maerschalck schrijft in op negenhonderd negenennegentig aandelen. De aandelen worden bij oprichting volledig volstort.

De stille vennoot schrijft in op één aandeel. De aandelen worden bij oprichting volledig volstort.

5.2. Opsplitsing van aandelen.

De aandelen zijn op naam en ondeelbaar. De lidmaatschapsrechten verbonden aan een aandeel kunnen slechts

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mod PDF 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

worden uitgeoefend door een enkel persoon. De vennootschap aanvaardt slechts als eigenaar van een of meerdere aandelen, die persoon die in het aandelenregister is ingeschreven. Enkel een natuurlijk persoon, advocaat van beroep of een rechtspersoon, die de uitoefening van het beroep van advocaat als doel heeft, kan beherende vennoot zijn. Zijn er toch meerdere eigenaars van eenzelfde aandeel dan zijn de lidmaatschapsrechten op die aandelen ten aanzien van de vennootschap geschorst tot er duidelijkheid over het eigendomsrecht bestaat.

5.3. Kapitaalverhoging - Kapitaalvermindering.

Tot een kapitaalverhoging wordt besloten door de algemene vergadering der vennoten overeenkomstig de voorwaarden bepaald in het Wetboek van Vennootschappen.

Tot een vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts worden besloten door de algemene vergadering beraadslagend op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten, mits inachtneming van de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

5.4. Register aandelen - obligaties.

Op de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen en desgevallend een register van obligaties gehouden. De eigendom van de effecten (aandelen of obligaties) wordt bewezen door inschrijving in het desbetreffende register. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten. Aan de aandelen en obligaties wordt een volgnummer toegekend.

In het register van aandelen wordt de nauwkeurige aanduiding van elke vennoot, het aantal hem toebehorende aandelen, evenals de gedane stortingen en de overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum aangetekend.

In het register van obligaties wordt de nauwkeurige aanduiding van elke obligatiehouder, het aantal hem toebehorende obligaties, evenals de gedane stortingen en de overdrachten en overgangen van obligaties met hun datum aangetekend.

De overdrachten en de overgangen van aandelen en obligaties gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in desbetreffende register.

5.5. Overdracht en afstand van aandelen

A. ONDER LEVENDEN

De aandelen kunnen onder levenden slechts overgedragen worden mits instemming van de algemene vergadering die beslist bij drie-vierde meerderheid van de vennoten, aanwezig op de algemene vergadering die zich over de overdracht dient uit te spreken, en enkel indien de helft van het kapitaal aanwezig of vertegenwoordigd is. Voor de berekening van het aanwezigheids-quorum en de to behalen meerderheid in de algemene vergadering die over de overdracht dient te beslissen, wordt geen rekening gehouden met de aandelen waarvan de overdracht wordt voorgesteld. De vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen zal de zaakvoerder of het college van zaakvoerders daarvan in kennis stellen, waarna deze een algemene vergadering zal oproepen binnen de twee weken vanaf de kennisgeving. Tijdens deze algemene vergadering zal de vennoot zijn redenen uiteen zetten waarom hij de overdracht beoogt.

Een vennoot kan uitgesloten worden wegens tekortkoming aan de verplichtingen die uit de statuten voortvloeien of indien hij andere daden verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap. Deze uitsluiting kan enkel uitgesproken worden door een geldig samengeroepen algemene vergadering waarbij dat onderwerp op de agenda geplaatst word bij de uitnodiging en nadat de beschuldigde gehoord is of van dit recht afziet. De uitstuiting dient uitgesproken te worden door 80% van de stemgerechtigde aandelen.

De uittredende vennoten en de erfgenamen van de overleden vennoot kunnen enkel in speciën hun aandeel in de vennootschap opeisen (scheidingsaandeel) dat als volgt berekend wordt: de waarde van het scheidingsaandeel omvat het bedrag dat door de betrokken vennoot op zijn aandelen gestort was, vermeerderd met het aan zijn aandelen evenredig recht in de beschikbare reserves.

De rechthebbende kan noch de ontbinding, noch de vereffening en evenmin de verzegeling vorderen of beslag leggen op de goederen van de vennootschap.

Een uitgesloten vennoot heeft geen recht op enig scheidingsaandeel.

De vennoten komen uitdrukkelijk overeen zich te houden aan de verkoopvoorwaarden van aandelen zoals die bedongen zijn in deze statuten. Zij zullen steeds onderling een recht van voorkoop respecteren. Concreet betekent dit dat zij hun aandelen aanbieden aan hun medevennoten alvorens deze aandelen aan derden aan te bieden.

De wil tot verkoop wordt per aangetekende brief te kennen gegeven aan de medevennoten. De medevennoten beschikken over een termijn van 1 maand om af te zien van hun recht tot voorkoop. Indien er binnen de gestelde termijn van 1 maand geen reactie komt van de medevennoten betekent dit dat zij hun recht tot voorkoop zullen uitoefenen.

Als een vennoot schriftelijk aan de andere vennoten laat weten af te zien van zijn recht tot voorkoop dan kan de resterende vennoot alleen het recht op voorkoop uitoefenen.

De overnemende vennoot krijgt een betaalfaciliteit van 3 maanden te rekenen vanaf de eerste van de maand die volgt op het verstrijken van de periode van 1 maand of de kennisgeving van de wil tot verkoop.

Als geen vennoot zijn recht tot voorkoop gebruikt dan mag de vennoot die wil verkopen zijn aandelen te koop aanbieden aan derden tegen hetzij hetzelfde, hetzij een hoger bedrag zonder dat een van de andere vennoten hiertegen bezwaar kan laten gelden.

Bij ontbinding van de vennootschap zal het vermogen onder de vennoten verdeeld worden in verhouding tot hun aandelen. Het eventueel nettoverlies komt enkel ten laste van de beherende vennoot.

B.OVERGANG DOOR OVERLIJDEN

Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaan automatisch en ingevolge overlijden, onmiddellijk over op de erfgenamen van de overleden vennoot.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ARTIKEL 6: VERANTWOORDELIJKHEID

De beherende vennoten zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de aangegane verbintenissen van de vennootschap, ook al heeft een enkele beherende vennoot getekend, mits dit namens de vennootschap geschied is.

ARTIKEL 7: ALGEMENE VERGADERING

De jaarlijkse Algemene Vergadering heeft plaats op de eerste vrijdag van de maand mei om 13.00 uur ten maatschappelijke zetel.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen per aangetekend schrijven, deurwaardersexploot of tegen ontvangstbewijs, door de oudste vennoot die tevens het voorzitterschap waarneemt. De bijeenroeping dient niet op een van deze wijzen gebeuren mits het akkoord van iedere vennoot of als blijkt dat alle vennoten op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De vennoten kunnen zich op de algemene vergadering, bij onderhandse volmacht, laten vertegenwoordigen door een medevennoot. Geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één volmacht.

Aan ieder aandeel is één stem verbonden. De beslissingen worden per eenvoudige meerderheid genomen, tenzij de wet of de statuten anders bepalen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Bij onbekwaamheid van één van de vennoten wordt het stemrecht, verbonden aan zijn aandelen, opgeschort tot duidelijk is wie hem wettelijk zal vertegenwoordigen of zijn aandelen zal overnemen.

Indien op de Algemene Vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig of vertegenwoordigd is, dan zal een tweede vergadering moeten bijeengeroepen worden, die, mits de juiste oproepprocedure, rechtsgeldig mag beraadslagen welke ook het aantal van de aanwezige vennoten is.

ARTIKEL 8 BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

a) Gecommanditeerde of beherende vennoten.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer gecommanditeerde vennoten, die de hoedanigheid van advocaat moeten hebben. Deze besturende gecommanditeerde vennoten of besturende beherende vennoten worden zaakvoerders genoemd.

De zaakvoerders mogen alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

De duurtijd van hun mandaat is onbepaald, dit wil zeggen tot de algemene vergadering hun mandaat herroept. De functie van zaakvoerder is bezoldigd.

b) Stille vennoten.

De stille vennoten staan slechts in voor de schulden en verliezen van de vennootschap tot beloop van hun

inbreng.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap.

ARTIKEL 9 BOEKJAAR

De zaakvoerder legt jaarlijks de resultaten ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De vennoten mogen bij gewone meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk

voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij gewone meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat

de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst

van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar, met uitzondering van het eerste boekjaar.

ARTIKEL 10 GESCHILLEN

De Rechtbank van Koophandel van het rechtsgebied waarin de zetel van de vennootschap gelegen is, is

bevoegd om te oordelen over de geschillen inzake deze vennootschap.

ARTIKEL 11 OVERGANGSBEPALINGEN

Onmiddellijk na de oprichting hebben de vennoten, handelend als algemene vergadering, volgende beslissingen

genomen.

A. Het eerste boekjaar van de vennootschap zal lopen vanaf heden tot en met 31/12/2014.

B. Alle verbintenissen die binnen de wettelijke termijn (art. 60 W. Venn.) zijn aangegaan voor de vennootschap in oprichting worden bij deze uitdrukkelijk aanvaard, overgenomen en bekrachtigd door de vennootschap. De vennootschap neemt de rechten en de verplichtingen die daaruit voortvloeien uitdrukkelijk over.

C. De oprichters besluiten het aantal zaakvoerders te bepalen op één.

D. De oprichters besluiten voor onbepaalde duur te benoemen tot niet-statutaire zaakvoerder, de heer Dirk De Maerschalck, die verklaart het mandaat te aanvaarden.

E. Hij kan individueel handelend rechtsgeldig de vennootschap verbinden, zonder enige beperking, met uitzondering van de eventuele wettelijke beperkingen.

F. Behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering is het mandaat van zaakvoerder bezoldigd.

G. Volmacht. Aan Boekhoudkantoor Leen De Wilde, Gentsesteenweg 236, 9240 Zele, wordt, met de mogelijkheid tot indeplaatsstelling, een bijzondere volmacht verleend teneinde het nodige te doen voor het vervullen van alle mogelijke formaliteiten voor de inschrijving en/of wijziging bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, directe en indirecte belastingen, en alle andere instanties (zonder beperking), teneinde een BTW nummer te bekomen en alle andere administratieve verrichtingen en formaliteiten te vervullen evenals bij andere administratieve diensten (zonder beperking), bij dewelke formaliteiten naar aanleiding van de oprichting van deze burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap dienen te worden vervuld, van alle documenten te tekenen nodig voor de inschrijving van de vennootschap, alsmede voor het aanbrengen van eventuele latere wijzigingen van de gegevens aangaande de vennootschap, bij voornoemde instanties.

WAARVAN AKTE

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Gedaan en verleden te Zele, op de maatschappelijke zetel, op 15 oktober 2013.

Handtekening Dirk De Maerschalck Handtekening stille vennoot

Gecommanditeerde vennoot Stille vennoot Niet-statutaire zaakvoerder

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR DIRK DE MAERSCHALCK, AFGEKO…

Adresse
KAMERSHOEK 101 9240 ZELE

Code postal : 9240
Localité : ZELE
Commune : ZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande