ADVOCATENKANTOOR WOUTER VAN IMPE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR WOUTER VAN IMPE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 546.695.265

Publication

28/02/2014
ÿþmod11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

GRIFFIE RECHTS-ANK VAN KOOPHANDEL

19 FER. 2011i

iDENDERMONDE

Griffie

Miff131

111111111j1.1à1111j1111111

Ondernemingsnr SLgo6209-65

Benaming (voluit) : Advocatenkantoor Wouter Van lime

(verkort) :

Rechtsvorm burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel Kouterstraat 76

9240 Zele

Onderwerp akte :BVBA: oprichting

i! Er blijkt uit een akte verleden voor Notaris Lutgard Hertecant te Overmere (Berlare), op 17 februari 2014 (nog te" registreren) dat de heer VAN IMPE, Wouter Stefaan Kris, advocaat, geboren te Roeselare op zevenentwintig" mei negentienhonderdachtenzeventig (NN; 78,0527-217.64), wonend te 9240 Zele, Oudburgstraat 25, in; huwelijk met Mevrouw COOREMAN, Anne Catherine Etienne Johannes Maria, geboren te Gent op één april" negentienhonderdtachtig (NN: 80.04.01-232.88), met hem wonend, een burgerlijke vennootschap onder de" rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht met als naam" « Advocatenkantoor Wouter Van Impe », voor het eerst gevestigd te 9240 Zele, Kouterstraat 76, en met een" kapitaal van achttienduizend zeshonderd (18.600) euro vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) !i aandelen zonder nominale waarde.

De vennootschap wordt vandaag opgericht voor onbepaalde duur. Zij begint te werken vanaf heden, onder" voorbehoud van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid zoals wettelijk geregeld.

Op de honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde wordt volledig tegen pari hetzij aani honderd (100) euro per aandeel, mits inbreng in geld, ingeschreven door de enige oprichter.

Aldus is het kapitaal van de vennootschap, dat achttienduizend zeshonderd (18.600) euro bedraagt en: vertegenwoordigd wordt door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde, volledig: "! onderschreven.

"i Voornoemde comparant verklaart ieder door hem onderschreven aandeel volledig te volstorten in geld, hetzij in totaal achttienduizend zeshonderd (18.600) euro, wat door ondergetekende notaris wordt bevestigd opi voorlegging van het bankattest afkomstig van ING België.

STATUTEN

"i Artikel 1

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en haar naam luidt: Advocatenkantoor Wouter Van Impe.

"! Artikel 2

"i De zetel van de vennootschap is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde, te 9240 ZELE, Kouterstraat 76.

"i De zetel van de vennootschap mag bij gewoon besluit van de zaakvoerder overgebracht worden naar een andere plaats in België , in het zelfde taalgebied of in het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad,

Iedere verplaatsing van de zetel van de vennootschap, zal bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, door toedoen van de zaakvoerder.

Indien de zetel van de vennootschap zou verplaatst worden en gevestigd worden buiten het arrondissement Dendermonde zef op dat adres geen kantoor gevestigd worden waar contact met het cliënteel plaats vindt, i" zonder de regels voorzien in de reglementen van de Orde van Vlaamse balies de reglementen van de (respectievelijke) Ordes van Advocaten voor de bijkomende vestigingen na te leven.

Artikel 3

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

!" Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld, tenzij het vermogen van de vennootschap gedaald is beneden een vierde van het kapitaal. In dit geval kan een speciaal daartoe bijeengeroepen buitengewone algemene vergadering tot ontbinding besluiten, indien het voorstel ter zake goedgekeurd wordt door een vierde gedeelte van de op die vergadering uitgebrachte stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Artikel 4

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat door een persoon ingeschreven op het tableau van de Orde van Advocaten van de Balle van Dendermonde op de lijst van de stagiairs, op de EU-lijst of op de B-lijst voor zover van toepassing, hetzij alleen, hetzij met anderen met wie zij zich mag associëren overeenkomstig de reglementen van de Orde van Viaarnse balies en de reglementen van de respectievelijke ordes van advocaten.

De vennootschap kan eveneens aile aanverwante activiteiten uitoefenen die verenigbaar zijn met het beroep 'Van advocaat voor zover toegelaten door de deontologische beginselen en de reglementen van de Orde van Advocaten waarvan de zaakvoerder en de vennoten deel van uitmaken, zoals het optreden ais scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, didactische en andere activiteiten die verband houden met het recht, zoals het geven van lessen en het houden van conferenties, seminaries, colloquia en academische cursussen in België en in het buitenland, de publicatie van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven.

Zij mag, hetzij alleen, hetzij met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor haar rekening of voor rekening van derden, alle roerende, onroerende of financiële handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of die kunnen bijdragen tot de ontwikkeling ervan.,

De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen, zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde instanties eerbiedigen.

Artikel 5

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD (18.600) euro.

Het is volledig geplaatst en verdeeld in 186 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Artikel 7

1, Bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die advocaat moeten zijn.

Ieder zaakvoerder beschikt individueel over de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

2. Vertegenwoordiging.

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte.

Zijn er meerdere zaakvoerders benoemd dan dienen zij gezamenlijk te handelen.

S. Bezoldiging en duur van de opdracht.

Het mandaat van de zaakvoerder is kosteloos, tenzij de algemene vergadering anders beslist. In dat geval kan de algemene vergadering, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, hem een wedde toekennen, waarvan het bedrag elk jaar door de algemene vergadering is vastgesteld en die ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

4. Statutaire zaakvoerder.

De functie van statutaire zaakvoerder geldt steeds voor de duur van de vennootschap.

De aanstelling tot de functie moet blijken uit de tekst van de statuten.

Een statutair zaakvoerder kan enkel worden afgezet door een beslissing genomen met unanimiteit van de

aandeelhouders.

Tot statutair zaakvoerder wordt benoemd voor de duur van de vennootschap: Wouter Van Impe.

5. Aansprakelijkheid

Een zaakvoerder is niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn opdracht en aansprakelijk voor bestuursfouten overeenkomstig het gemeen recht en de vennootschappenwet.

6. Tegenstrijdig belang

Indien er zich in hoofde van de zaakvoerder een tegenstrijdig belang voordoet zoals dit omschreven is in het Wetboek Vennootschapen, zal hij zich moeten schikken naar dit wetboek.

Artikel 9

Jaarlijks op de eerste maandag van de maand juni wordt de jaarvergadering gehouden op de zetel van de vennootschap of op de plaats aangeduid in de oproeping.

De algemene vergadering mag verder bijeengeroepen worden telkens het belang van de vennootschap dit vereist, op verzoek van de zaakvoerders of commissarissen indien er zijn. Deze moeten de algemene vergadering bijeenroepen wanneer de vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen. Zij worden vijftien dagen voor de vergadering bij een ter post aangetekende brief verzonden aan de vennoten, de commissarissen en zaakvoerders.

Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

Evenwel kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend.

Hij kan die niet overdragen.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

moc111.1

De beslissingen van de enige vennoot die handelt in de plaats van de Algemene Vergadering worden vernield in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van een echtgenoot gehuwd onder het beheer van de gemeenschap van goederen, komt uitsluitend toe aan deze echtgenoot op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoonlijk vermogen dan wel aan het gemeenschappelijk vermogen dat tussen beide echtgenoten bestaat

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt en de aandelen niet zijn volgestort, komt de bevoegdheid om aanvullende stortingen of de volstorting van de aandelen te vragen uitsluitend toe aan de algemene vergadering die tevens de voorwaarden, de termijn en de wijze van volstorting bepaalt.

Artikel 10

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde kalenderjaar.

Bij het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt één geheel. Artikel 11

De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder(s) over de bestemming van het resultaat. De netto-winst zoals die blijkt uit de resultatenrekening kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Onder geen beding mag er winstuitkering geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief van de vennootschap, zoals blijkt uit de jaarrekening ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Artikel 12

De vennootschap is niet ontbonden door het overlijden van een vennoot.

Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging van de statuten.

De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoerder of door de zorgen van één of meerdere vereffenaars die worden aangeduid ( minstens wiens aanstelling wordt goedgekeurd) door de stafhouder bij de orde van advocaten te Dendermonde, en die noodzakelijkerwijze advocaat moeten zijn.

Aan de vereffenaar(s) worden de meest uitgebreide machten toegekend om de vereffening van de vennootschap tot een goed einde te brengen. Zij mogen de daden vermeld in de artikelen 186 en 187 van het wetboek van vennootschappen stellen zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering behoeven.

BENOEMING STATUTAIRE ZAAKVOERDER

Tot statutaire zaakvoerder wordt benoemd, de heer Wouter Van Impe, die deze aanstelling aanvaardt, na bevestigd te hebben niet te zijn getroffen door enig wettelijk of rechterlijk verbod tot de uitoefening van een dergelijke opdracht.

OVERGANGS- en SLOTBEPALINGEN

Eerste boekiaar - eerste ,aarvergaderinq

Het eerste boekjaar begint op de dag dat de vennootschap bestaat en eindigt op 31 december 2015 De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

Overname van verbintenissen

Comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan door de oprichters. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd,

VOOR ONTLEDEND UlTTREKSEL

Notaris Lutgard Hertecant met standplaats te Overmare (Berlare)

Tegelijk hiermee neergelegd : Uitgifte akte oprichting dd. 17 februari 2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR WOUTER VAN IMPE

Adresse
KOUTERSTRAAT 76 9240 ZELE

Code postal : 9240
Localité : ZELE
Commune : ZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande