AEON ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : AEON ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 849.392.871

Publication

17/10/2012
ÿþt~"

IBI

*12171656*

Mod Word 11.1

In de bijlagen bIJ het Belgisch Staatsblad bekend te moken kopie no neerlegging ter grifrie van de akte

Oudenaarde

0 8 oldT. 2012

U ,^< ., ,,<,.,, O21`tb,~`32.5~~

~~,,, ,,,,, " , (voluit) : Aeon architecten (verkort) :

Rechtsvorm burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetai (volledig ad,es) Markt 17 bus 1 - 9620 Zottegem

Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Floris Ghys, geassocieerd notaris te Kluisbergen op twee oktober 2012, neergelegd ter" . registratie dat:

- De heer NECHELPUT, Kevin, architect, geboren te Halle op 22 oktober 1984, nationaal nummer 84.10.22-123.81,: echtgenoot van mevrouw Valerie Van Gucht, nagenoemd, wonende te 9000 Gent, Apostelhuizen 87 bus 303;

- Mevrouw VAN GUCHT, Valerie, Ingenieur architect, geboren te Jette op 4 augustus 1985, nationaal nummer 85.08.04232.34, echtgenote van de heer Kevin Nechelput voornoemd, wonende te 9000 Gent, Apostelhuizen 87 bus 303,

gehuwd onder het wettelijk stelsel blijkens huwelijkscontract verleden voor notaris Paul Van Holen te Galmaarden, op 24 januari 2011, tot op heden niet gewijzigd, een burgerlijke vennootschap hebben opgericht onder de naam Aeon architecten, met zetel te 9620 Zottegem, Markt 17 bus 1.

Het maatschappelijk kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (18 600E) werd voor het volledige bedrag onderschreven door inbrengen In geld, als volgt:

- door de heer Kevin Nechelput, voornoemd ten belope van een bedrag van negenduizend driehonderd euro (E 9.300,00) en waarvoor als vergoeding honderdtwintig (120) aandelen worden toegekend;

- door mevrouw Valerie Van Gucht, voornoemd ten belope van een bedrag van negenduizend driehonderd euros (E 9,300,00) en waarvoor als vergoeding honderdtwintig (120) aandelen worden toegekend; het kapitaal werd gestort ten belope van zesduizend tweehonderd euro (E 6.200,00) (of minstens een derde van het volledig kapitaal en op Ieder aandeel minstens een vijfde werd volstort)

De gelden werden gestort op een bijzondere bankrekening geopend op naam van de vennootschap in oprichting, bij de KBC Bank, dragend nummer BE90 7340 3502 9032, hetgeen door ondergetekende notaris wordt bevestigd op basis van een bankattest (bewijs van deponering), afgeleverd op 20 augustus 2012, en dat bewaard wordt in het vennootschapsdossier. De te publiceren statutaire bepalingen luiden als volgt:

A. VORM - NAAM - ZETEL - DOEL

De vennootschap is opgericht als een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en heeft als naam Aeon architecten.

De maatschappelijke zetel is voor het eerst gevestigd te 9620 Zottegem, Markt 17 bus 1.

De vennootschap heeft tot doel de taken en levering van diensten die voortvloeien uit de uitoefening van het beroep van architect. Zij mag met name alle plannen, lastenboeken, alle illustratiewerken uitwerken, maquettes vervaardigen evenals alle stedenbouwkundige en planologische, topografische en of socio-economische studies uitvoeren. Daarnaast mag de; vennootschap alle diensten vervullen Indien deze een band van samenhang vertonen met het beroep van architect, en die niet onverenigbaar zijn met de uitoefening van het beroep van architect, zoals bijvoorbeeld: de bouwtechnieken (stabiliteit en speciale technieken), de beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn, webdesign, de decoratie, de interieur- en landschapsinrichting, het design, de topografie, de stedenbouwkunde, de expertises, industriële product' vormgeving, de taken toevertrouwd aan veiligheidscoërdinatoren conform de desbetreffende wetgeving, uitvoeren van studies inzake energieprestatie en energierapportering.

De handelingen van architectuur In België zijn uitsluitend voorbehouden aan personen die gerechtigd zijn het beroep van; architect In België uitte oefenen.

Om dit doel te bereiken zal de vennootschap alle mogelijke overeenkomsten kunnen sluiten, met betrekking tot de aankoop,; tel de bouw, tot de verbouwing of verhuur van lokalen noodzakelijk voor haar activiteit, tot het aannemen van personeel en' het maken van samenwerkingsakkoorden met eventuele medewerkers.

Zij zal alle burgerlijke, roerende of onroerende verrichtingen kunnen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, uitgezonderd alle commerciële handelingen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : f , , , , : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(eni

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

1. ,, : Naam en handtekening.

a 1

a

I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

Deze statuten moeten in overeenstemming met de deontologie van het beroep van architect worden geïnterpreteerd.

B. KAPITAAL  AANDELEN - VENNOTEN.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (E 18.600,00), vertegenwoordigd door tweehonderdveertig (240) aandelen zonder nominale waarde, ieder aandeel vertegenwoordigend een gelijke fractie van het kapitaal.

C. BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer in het algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap.

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

De opdracht van de zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering,

Het mandaat van de statutaire zaakvoerder kan slechts worden herroepen met eenparig goedvinden van de vennoten of om gewichtige redenen met een meerderheid zoals voorzien inzake wijziging van de statuten.

De niet-statutaire zaakvoerders worden door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen benoemd en ontslagen.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte ais eiser of verweerder. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerder, zelfs indien die handelingen buiten het doel van de vennootschap vallen, tenzij zij bewijst dat de derde wist dat de handeling de grenzen van het doel van de vennootschap overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten,

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder,

Bij gebreke aan regularisatie, binnen voormelde termijn van 6 maand, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreen. Deze architect kan zowel een natuurlijke als rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doet van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2 §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en het beroep van Architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagt en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2 §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en het beroep van Architect is te aanzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

De bevoegde Povinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gesteld van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder 1 bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en opgave van de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

E. ALGEMENE VERGADERING.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden gehouden op veertien mei, om achttien uur, op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in België aan te duiden.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden, zelfde uur en zelfde plaats.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijzigingen van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats in België aangewezen In de oproeping.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming, de bezoldiging, de duur en het ontslag van de zaakvoerders van de architect-rechtspersoon.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

De zaakvoerder en in voorkomend geval de commissaris(sen) kunnen zowel een gewone algemene vergadering (jaarvergadering) als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen. Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag.

De zaakvoerder en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer aandeelhouders die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, het vragen. Elke architect-vennoot kan overeenkomstig de wet een algemene vergadering bijeenroepen, waarvan hij zelf de agenda vaststelt.

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen en worden verzonden overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. Zij worden (minstens) vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders. Deze oproeping geschiedt dcor middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De geldigheid van de samenstelling van de vergadering kan niet worden betwist als alle vennoten, de zaakvoerder(s) en desgevallend de commissaris, aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Onverminderd de regels van de wettelijke vertegenwoordiging kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet aandeelhouder, mits hijzelf of de gevolmachtigde de bij de statuten bepaalde formaliteiten heeft vervuld om tot de vergadering te worden toegelaten en mits hij gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

F. BOEKJAAR - INVENTARIS - JAARREKENING  RESERVE - WINSTVERDELING.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit Van deze winst moet jaarlijks één/twintigste voorafgenomen worden om de wettelijke reserve te vormen, verplichting die ophoudt van zodra deze reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt,

Het saldo staat integraal ter beschikking van de algemene vergadering die over de winstverdeling zal beslissen bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

H. ONTBINDING  VEREFFENING - VERDELING.

Het batig saldo van de vereffening, na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt tussen de

vennoten verdeeld naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

VI.Overgangs- en slotbepalingen.

11 BOEKJAAR --JAARVERGADERING.

a) Het eerste boekjaar van de vennootschap begint op heden en eindigt op 31 december 2013.

Alle handelingen door de vennoten-oprichters gesteld vanaf 1 juli 2012 tot heden, in het kader van de dcelomschrijving van de

vennootschap, worden geacht te zijn gedaan in naam en voor rekening van de thans opgerichte vennootschap en worden

derhalve door de vennootschap aanvaard en aangenomen.

Voor zoveel als nodig wordt hierbij bevestigd dat deze handelingen worden goedgekeurd en overgenomen.

b) De eerste algemene vergadering zal gehouden worden op 14 mei 2014.

2/BENOEMING ZAAKVOERDERS

- De heer Nechelput, Kevin, en mevrouw Van Gucht, Valerie, voornoemde oprichters, worden benoemd tot niet-statutair

zaakvoerder van de vennootschap, zolang zij duurt. Zij verklaren alhier dit mandaat uitdrukkelijk te aanvaarden. Hun mandaat

zal onbezoldigd zijn, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

. " . '

" x Y K " t..-

Voor-behouden

aan het Belgisch Staatsblad



VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL



Floris Ghys, geassocieerd notaris

Samen hiermee neergelegd:

-uitgifte van de oprichtingsakte.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2012 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 14.05.2016, NGL 23.06.2016 16216-0549-011

Coordonnées
AEON ARCHITECTEN

Adresse
MARKT 17, BUS 1 9620 ZOTTEGEM

Code postal : 9620
Localité : ZOTTEGEM
Commune : ZOTTEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande