AFRIK'AALST

Association sans but lucratif


Dénomination : AFRIK'AALST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.789.585

Publication

29/07/2013
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IUInIIAII90*IIIIIN

*131185

Ondernerningsnr : S 3 b 'k g 9 5z

Benaming

(voluit) : AFRIK'AALST

bE

0

st





111

GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANi)EL

18 lULl 2013

DENDEN. DE

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Pontstraat 52, B-9300 Aalst

Onderwerp aktQ : Statuten van AFRIK'AALST vzw

De ondergetekenden:

Naam Voornaam Geboorte Datum en Plaats Woonplaats

1° LIYOLO Jean Pierre0l/01/1963, Kinshasa Posthoornstraat 54, B-9300 Aalst

2° SIFATE-MILENGI Prudence 14/07/1967, Bukavu Klaverstraat 32, B-9300 Aalst

3° SWAKA-KABUNGU29/09/1965, Kinshasa Park De Blieck 27, B-9300 Aalst

4° MWEZE MUTABAZI William 29/11/1967, Bukavu Kortebinnenstraat 3, B-9300 Aalst

5° LALO BIJIMINA 24/11/1966, Kananga Rozendreef 167/6, B-9300 Aalst

6° MFUTILA VOKA Gabriel 23/01/1969, Kinshasa Bremtstraat 113, B-9320 Nieuwerkerken

zijn overeengekomen op 15 juli 2013, in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten ais volgt luiden:

1.NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Art. 1.

De vereniging draagt de naam AFRIK'AALST

Art. 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen.. Heden is hij gevestigd te 9300 Aalst, Pontstraat 52, in het gerechtelijk arrondissement van Dendermonde,

Art. 3.

De vereniging heeft tot doel:

" De bevordering van de cultuur van Angola, Congo Brazzaville en Congo Kinshasa,

" De ontwikkeling van solidariteit tussen leden

" De bevordering van integratie der leden in de Belgische samenleving

De vereniging zal activiteiten organiseren ter verwezenlijking van dit doel, zij zal onder meer:

1)Colloquia organiseren die door deskundigen geleidt worden;

2)Informatie over de politieke en administratieve werking van de stad Aalst, van de provincie, van de

gewesten en van Belgische regering verschaffen

3)Bevorderen van Nederlandse taallessen en basisopleidingen opdat we de culturele, culinaire, artistieke,

kunstuitwisselingen en andere promoten door wederzijdse tentoonstellingen;

4)Contactbevordering met andere in Aalst gevestigde organisaties, of in andere Belgische gewesten of van

ergens anders;

5)Contactpromotie tussen jongeren van verscheidene Afrikaanse landen, en van België om elkaar te leren

kennen;

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verlcnjgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden,

Art. 4.

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

2. LEDEN

Art. 5.

Het aantal van leden is onbeperkt, maar moet minstens drie zijn.

Art. 6.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet werkende leden tot de vereniging toelaten.

Art. 7,

De raad van Bestuur kan, onder de door haar bepaalde voorwaarden, anderen als ereleden tot de vereniging toelaten.

Art. 8.

De vereniging kan lidgeld vragen. De algemene vergadering bepaald de jaarlijkse bijdrage, De bijdrage wordt bepaald op jaarlijks minimum 120 EURO (honderd twintig euro).

Art. 9.

Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld,

3.ALGEMENE VERGADERING

Art, 10.

De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921, Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art, 11.

De algemene vergadering moet ten minste tweemaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vaar de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief, e-mail of sms, met vermelding van de agenda.

Art, 12.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 13.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 14.

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen.

Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

4. BESTUUR

Art. 15.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders worden benoemd voor een jaar, Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

Bestuurders wiens mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art, 16.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 17.

De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 18.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per email, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering, Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend,

6.BEGROTINGEN, REKENINGEN

Art, 19.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze 8 worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd,

Art, 20.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 15 juli 2013 tot

31 december 2013.

6.ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 21.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 22.

in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven dcel het meest nabij komt.

Art. 23.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake

de verenigingen van toepassing.

MOD 2.2

Luik B - \,ervokl

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Aalst op 15 juni 2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde.

Die Algemene Vergadering benoemt volgende personen ais bestuurders:

-Voorzitter : LIYOLO Jean Pierre

Vicevoorzitter : SWAKA KAAIJNGU.

-Public Relations : MWEZE William

-Public Relations: SIFATE-MILENGI Prudence

-Penningmeester. LALO BIJIMINA.

-Secretaris : MFUTILA VOKA Gabriel.

y

w Mor

b.^nrarargs;n

'élan het

11eIg:scrt

Sbatsblsd

_ E~







Opgemaakt op datum stichtingsvergadering in zoveel exemplaren ais er betrokken partijen zijn, waarvan elke partij verklaart een exemplaar ontvangen te hebben.

LIYOLO Jean Pierre SWAKA KABUNGU

MWEZE William SIFATE-MILENGI Prudence

LALO BIJIMINA MFUTILA VOKA Gabriel

Op de laatste hlz van iii~~ r; :rarrYtelden Recto Naam en haadariigh~ ui van dû instrumenterende notaris hetzij :ran de pGcso(a3n(en)

bevoegd de  ~ces«gIrrg organisme ten aznzien van s.iScd.afl tc \.rrrteenv.nordrgen

Verso .

Naam en tirundtoke:aing

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
AFRIK'AALST

Adresse
PONTSTRAAT 52 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande