ALGEMENE BOUWONDERNEMING BUYSSE JANVIER, AFGEKORT : ABOBUYSSE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : ALGEMENE BOUWONDERNEMING BUYSSE JANVIER, AFGEKORT : ABOBUYSSE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 448.666.966

Publication

14/01/2014
ÿþ mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsvr; 0448.666.966,

Benaming (voluit) : N.V. ALGEMENE BOUWONDERNEMING BUYSSE JANVIER

(verkort) : ABOBUYSSE

Rechtsvorm ; naamloze vennootschap

Zetel : Pokmoere 39

9900 Eeklo

Onderwerp akte : NV: kapitaalswijziging - statutenwijziging - benoeming bestuurders

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Filip Boone, te Eeklo, de dato 20/12/2013 blijkt dat de algemene vergadering van de naamloze vennootschap ALGEMENE BOUWONDERNEMING BUYSSE JANVIER volgende besluiten en statutenwijziging goedkeurde:

1. Vaststelling in verband met de aard van de aandelen.

De vergadering, samen met de raad van bestuur, na beraadslaging, stelt vast en verklaren dat de aandelen van de vennootschap nooit gedrukt werden, dat de aandelen ingeschreven werden in een aandeelhoudersregister, dat de aandeelhouders steeds op alle algemene vergaderingen met al hun aandelen verschenen zijn, dat er nooit bijeenroepingen in de pers gebeurd zijn zodat de facto kan gesteld worden dat de aandelen op naam zijn.

De vergadering stelt evenwel vast dat de statuten nog dienen te worden aangepast aan deze situatie.

2. Ingevolge voorgaand punt in verband met de aard van de aandelen, aanpassing van volgende artikelen

van de statuten:

De vergadering, na beraadslaging, besluit om volgende artikelen van de statuten als volgt aan te passen of te schrappen ;

a) Wijziging van artikel 5 van de statuten om de bewoordingen "aan toonderrite vervangen door "op naam".

b) Wijziging van artikel 6 van de statuten om de tekst te vervangen door volgende tekst:

"Artikel 6.

De aandelen zijn op naam en ingeschreven in een aandeelhoudersregister.

De eigendom van de aandelen blijkt uitsluitend uit de inschrijving in het register van aandelen op naam. Elke

aandelenoverdracht zal slechts effect ressorteren na de inschrijving in het register van aandelen van de verklaring

van overdracht, gedateerd en getekend door de overdrager en de overnemer, of hun vertegenwoordigers, of na het

vervullen van de formaliteiten door de wet vereist voorde overdracht van schuldvorderingen."

c) Schrappen van de tweede alinea van artikel 17 van de statuten.

3. Kennisname dividendenuitkerinq  na vaststelling van de belaste reserves.

Met algemeenheid van stemmen ontslaat de vergadering de voorzitter van het voorlezen van notulen van de bijzondere algemene vergadering de dato 09/12/2013 houdende de beslissing tot uitkering van een tussentijds bruto-dividend (na vaststelling van de belaste reserves zoals die op 20/06/2012 door de algemene vergadering zijn goedgekeurd), ten belope van zevenendertigduizend zevenhonderdzevenenzeventig euro achtenzeventig cent (¬ 37.777,78), waarop, in toepassing van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, tien procent (10%) roerende voorheffing verschuldigd is, en dit door onttrekking aan de beschikbare reserves.

De dividenden werden toegekend ais volgt:

- Aan de heer Buysse Janvier voor een netto-bedrag van 33.811,11 ¬

- Aan mevrouw Vervaet Caroline voor een netto-bedrag van 188,89 ¬

Stemming

Dit besluit wordt aangenomen met eenparigheid van stemmen.

4. Kapitaalverhoging door inbreng in geld conferartikel 537 WIB

De algemene vergadering beslist, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van negentig procent (90 %) van het tussentijds bruto-dividend, zijnde een verhoging voor een bedrag van vierendertigduizend euro (¬ 34.000,00), zonder uitgifte of creatie van nieuwe aandelen, om het te brengen van zeventigduizend euro (¬ 70.000,00) op honderdenvierduizend euro (¬ 104.000,00). De algemene vergadering beslist dat de kapitaalverhoging zal worden verwezenlijkt door inbreng in geld,

5. Verwezenliiking van de kapitaalverhoging I inschriivinq

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MONITER BEre.EERCELEGO

0 l -01- 201.4 2 6 DECF 2013

-LGIBCt-!A i~¬ iiE~iliBAN. ie

K6004~Ht7£t~

V

beh aa Be

Staz

B

Annexes du Moniteur belge

14/01/2014

mod 11.1

Zijn vervolgens tussengekomen, de Heer Buysse Janvier en Mevrouw Vervaet Caroline, voornoemd, die verklaren samen aile aandelen van de vennootschap te bezitten en die vervolgens verklaren volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de vennootschap.

Na deze uiteenzetting verklaart

- de Heer Buysse Janvier, negentig procent (90 %) van het hem uitgekeerd tussentijds bruto-dividend, zijnde een bedrag van drieëndertigduizend achthonderdenelf euro elf cent (¬ 33.811,11) in te brengen, wetende dat de resterende tien procent (10 %) als roerende voorheffing wordt ingehouden en doorgestort.

- Mevrouw Vervaet Caroline, negentig procent (90 %) van het haar uitgekeerd tussentijds bruto-dividend, zijnde een bedrag van honderdachtentachtig euro negenentachtig cent (¬ 188,89) in te brengen, wetende dat de resterende tien procent (10 %) als roerende voorheffing wordt ingehouden en doorgestort.

Dit totaal bedrag van de kapitaalverhoging, het zij vierendertigduizend euro (¬ 34.000,0Q) staat naar hun verklaring ter beschikking van de vennootschap, zoals hierna bevestigd aan de hand van het bankattest dat aan de werkende notaris wordt overhandigd.

De algemene vergadering erkent volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 van het Wetboek van inkomstenbelastingen, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de vijf voorbije boekjaren.

Bankattest

De algemene vergadering stelt vast dat gezegd bedrag van vierendertigduizend euro (¬ 34.000,00) werd gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE27 7512 0578 7973 bij AXA Bank Europe zoals blijkt uit een bewijs van deponering, afgeleverd door laatstgenoemde financiële instelling op 10/12/2013, welk bewijs in het dossier van de werkende notaris zal bewaard blijven.

6. Vaststelling van de kapitaalverhoging

De algemene vergadering stelt vast en verzoekt ons, Notaris, akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalverhoging van vierendertigduizend euro (¬ 34.000,00) aldus daadwerkelijk werd verwezenlijkt en dat het kapitaal daadwerkelijk werd gebracht op honderd en vierduizend euro (¬ 104.000,00), vertegenwoordigd door duizend achthonderd (1.800) aandelen op naam zonder nominale waarde.

7. Wijziging van de statuten

Teneinde de statuten in overeenstemming te brengen met de beslissing tot kapitaalverhoging die voorafgaat,

beslist de algemene vergadering artikel vijf van de statuten te vervangen door de volgende tekst:

"Artikel 5  Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd en vierduizend euro (¬ 104.000,00).

Het wordt vertegenwoordigd door duizend achthonderd (1.800) aandelen op naam, zonder nominale

waarde.

Dit kapitaal zal, in één of meerdere malen, mogen verhoogd of verlaagd worden, ook door inlijving van

de reserves, mist naleving van de voorwaarden gesteld voor wijziging aan de statuten"

8. Wiiziging van artikel 22 van de statuten om het in overeenstemming te brengen met het Wetboek van Vennootschappen ingevolge een wetswijziging;

De vergadering, na beraadslaging, besluit om artikel 22 van de statuten te vervangen door volgende tekst

"Artikel 22

Voorstel tot ontbinding

Het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht in een verslag dat door het bestuursorgaan wordt opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld.

De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een externe accountant die door het bestuursorgaan wordt aangewezen, brengt over deze staat verslag uit en vermeldt inzonderheid of daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste wijze is weergegeven.

Een afschrift van voormelde verslagen en de staat van activa en passiva wordt aan de vennoten verzonden. Beslissing tot ontbinding

Onverminderd de mogelijkheid tot gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slecht ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels voor een statutenwijziging.

De vennoten en de rechthebbenden of de rechtverkrijgenden kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op eender welke wijze ook tussenkomen in het bestuur van de vennootschap. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en geschriften en aan de beslissingen van het bestuursorgaan en de algemene vergadering.

Vereffening

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van vennoten bijeenroepen wanneer vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*

Staatsblad -1401/2014 - Annexes du Moniteur belge

wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier' gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haarzetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden."

9. Herbenoeming bestuurders

De vergadering, na beraadslaging, besluit tot de herbenoeming van de heer Buysse Janvier en Mevrouw Vervaet Caroline, beiden voornoemd, als bestuurders voor een periode van zes jaar tot de jaarvergadering van 2019 en dit met ingang vanaf 01 mei 2013.

De heer Buysse Janvier en Mevrouw Vervaet Caroline zijn alhier aanwezig en verklaren dit mandaat te aanvaarden. Hun mandaat zal onbezoldigd zijn, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

10. Volmacht voor de coördinatie - machten aan het bestuursorgaan

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de zaakvoerder tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan de instrumenterende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de. gecoördineerde tekst der statuten en om op te treden in naam van de vennootschap voor alle verrichtingen in verband met het ondememingsfoket..

De vergadering verleent bovendien alle machten aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de genomen beslissingen, waaronder de betaling van de roerende voorheffing ten belope van tien procent (10 %) van het tussentijds dividend waarvan hiervoor sprake.

RAAD VAN BESTUUR

Terstond is de herbenoemde raad van bestuur bijeengekomen en beslist de raad van bestuur, met eenparigheid van stemmen, te benoemen, onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van de onderhavige akte op de griffie van de rechtbank van koophandel, tot gedelegeerd bestuurder:

De heer Buysse Janvier, voornoemd.

Voor eensluidend uittreksel

Filip Boone

Geassocieerd Notaris

Te Eeklo

24/12/2013

Terzelfdertijd neergelegd:

Uitgifte van de akte

Gecoördineerde statuten; Publicatielijst;

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto " Rijaam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/07/2013 : GE167304
18/07/2012 : GE167304
12/07/2011 : GE167304
30/06/2010 : GE167304
01/07/2009 : GE167304
16/07/2008 : GE167304
03/09/2007 : GE167304
27/06/2007 : GE167304
14/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 01.06.2015, NGL 08.07.2015 15286-0106-012
13/06/2005 : GE167304
02/07/2004 : GE167304
26/06/2003 : GE167304
11/06/2002 : GE167304
08/05/1996 : GE167304
04/12/1992 : GE167304

Coordonnées
ALGEMENE BOUWONDERNEMING BUYSSE JANVIER, AFG…

Adresse
POKMOERE 39 9900 EEKLO

Code postal : 9900
Localité : EEKLO
Commune : EEKLO
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande