ALIIAS

Société en commandite simple


Dénomination : ALIIAS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 844.672.535

Publication

04/04/2012
ÿþAiOd Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*iaoeaass* Ai

~

v i

beh

aa Be Sta





NEERGEX,EGZ]

2 3 11MRI 2012

RECHTBAN

KOOPHANDEUTE GENT

Ondernemingsnr ; ligt-M G-9a. 535

Benaming

(voluit) : Allias

(verkort) :

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Gaston Crommenlaan 4, 9050 Gent

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Heden, 21 maart 2012, zijn bijeengekomen voor het oprichten van een gewone commanditaire vennootschap (afgekort : Comm. V):

1.- de heer van der Meij Johannes, geboren op 19 maart 1963 te Voorhout, Nederland, wonende te Johan Vermeerstraat 32, 2162 BK LISSE Nederland.

2 mevrouw Levering Sandra, geboren op 24 februari 1970 te Vlaardingen, Nederland, wonende te Johan Vermeerstraat 32, 2162 BK LISSE Nederland.

Vennoot genoemd onder nummer 1 is de beherende vennoot : hij is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap. Vennoot genoemd onder nummer 2 is de stille vennoot : zij is geldschieter en slechts aansprakelijk voor haar inbreng.

De gewone commanditaire vennootschap, afgekort Comm. V, welke bij onderhavige onderhandse akte wordt opgericht, wordt beheerst door de volgende regels:

AFDELING I. - Benaming ti Zetel  Doel -- Duur

Artikel 1

De naam waaronder de vennootschap wordt opgericht luidt ; Mies

Artikel 2

Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 9050 Gent, Gaston Crommenlaan 4.

Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de zaakvoerder(s). Bij beslissing van de zaakvoerder(s) mag de

vennootschap exploitatiezetels oprichten op andere plaatsen in België.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel:

- import, export groot- en kleinhandel van roerende goederen in de ruimste zin van het woord.

- leveren en plaatsen van industriële machines, elektrische apparaten en werktuigen voor de industrie en in

schepen en luchtvaartuigen.

- Handelsbemiddeling van industriële machines, elektrische apparaten en werktuigen voor de industrie en in schepen en luchtvaartuigen.

- service onderhoud van industriële machines, elektrische apparaten en werktuigen voor de industrie en in

schepen en luchtvaartuigen,

Dit alles in de ruimste zin, zonder dat de opsommingen beperkend zijn.

- het administratief opvolgen en beheer van bestanden en archieven.

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

- het begeleiden van kleine, middelgrote en grote ondernemingen, in de meest ruime zin;

dit alles in de meest brede zin van het woord en voor de meest uiteenlopende sectoren in binnen- en buitenland.

De vennootschap mag aile industriële en financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen, die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, met inbegrip van: het deelnemen in aile ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel in nauw verband staat met het hare, kredieten en leningen aangaan en toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Artikel 4

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur met ingang van heden.

Zij kan worden ontbonden bij beslissing van de vennoten.

AFDELING Il.  Kapitaal Aandelen  Aansprakelijkheid.

Artikel 5

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op 1000 EURO

Artikel 6

Het maatschappelijk kapitaal is samengesteld uit tien (10) aandelen op naam van honderd (100) EURO elk. De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap, die recht heeft, ingeval van onverdeeldheid, de uitoefening der aan deze aandelen verbonden rechten op te schorten tot één der mede-eigenaars ten overstaan van de vennootschap als eigenaar ervan is aangeduid.

Artikel 7

De aandelen mogen enkel worden afgestaan mits het akkoord van alle beherende vennoten. De vennoten mogen hun aandelen niet verpanden.

Artikel 8

De beherende vennoten zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alla verbintenissen van de vennootschap, ook al heeft één enkele beherende vennoot getekend, mits dit In naam van de firma geschied is.

De beherende vennoten zijn onderling tegenover mekaar rekenschap verschuldigd voor alle handelingen welke zij namens de firma verrichten en gehouden tot het betalen van hun deel in de vennootschapsschulden zo één van de vennoten persoonlijk zou worden aangesproken.

Elk van de stille vennoten staat voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot het bedrag dat zij elk beloofd hebben te zullen inbrengen.

Een stille vennoot mag geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens een volmacht. Adviezen en raadgevingen, daden van controle en toezicht, alsmede machtigingen aan zaakvoerders gegeven voor handelingen die buiten hun bevoegdheid liggen, verbinden de stille vennoot niet.

AFDELING III.  Vennoten.

Artikel 9

De vennoten zijn de onderschrijvers van deze akte en zij die door vennoten, met volstrekte éénparigheid van stemmen, als dusdanig zijn aanvaard.

De hoedanigheid van vennoot wordt vastgesteld bij het aanbrengen op het vennotenregister van de handtekening van de vennoot en de vermelding van de datum van zijn toetreding.

Artikel 10

leder vennoot heeft recht uit te treden. De opzegging dient te geschieden bij aangetekend schrijven, gericht aan de vennootschap, en heeft uitwerking op het einde van de maand volgend op de maand waarin de opzegging werd getekend. Het uittreden of de opzegging van een vennoot heeft niet automatisch de ontbinding van de vennootschap tot gevolg. De vennootschap wordt voortgezet tussen de overblijvende vennoten, welke desgevallend beslissen In de vervanging van de uittredend vennoot.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11

Iedere vennoot kan door de algemene vergadering om een gegronde reden worden uitgesloten, Iedere

vennoot kan tevens worden uitsloten in volgende gevallen:

- indien de vennoot gefailleerd is of van kennelijk onvermogen;

- indien hij zijn diensten verleend of door zijn rechtstreekse of onrechtstreekse activiteiten deelneemt aan of aanleiding geeft tot verrichtingen die tegen de belangen van de vennootschap indruisen;

- indien, tegenstrijdig met artikel 7, de vennoot zijn aandeel verpandt.

Bij uitsluiting kunnen de overblijvende vennoten zonodig of desgewenst een plaatsvervangend vennoot aanvaarden, zonder enige inmenging van de uitgesloten vennoot.

De vennoot, wiens uitsluiting wordt gevraagd, moet worden verzocht zijn opmerkingen schriftelijk te kennen te geven aan de vennootschap, binnen één maand nadat een aangetekende brief, met het met redenen omklede voorstel tot uitsluiting, is verstuurd door toedoen door de zaakvoerder(s) van de vennootschap,

Indien hij daarom verzoekt in het geschrift dat zijn opmerkingen bevat, moet de vennoot worden gehoord. Elk besluit tot uitsluiting wordt met redenen omkleed. Het besluit tot uitsluiting is vastgesteld in een procesverbaal, dat wordt opgemaakt en getekend door de vennoten. Dat proces-verbaal vermeldt de feiten waarop de uitsluiting is gebaseerd.

De uitsluiting wordt overgeschreven in het vennotenregister.

Een eensluidend afschrift van het besluit wordt binnen de vijfitien dagen, bij een ter post aangetekende brief, aan de uitgesloten vennoot toegezonden,

ln al die gevallen mag de vennoot, over wiens aandeel het gaat, niet aan de beraadslaging of stemming deelnemen, maar moet hij vooraf wel door de vergadering van de vennoten gehoord worden of tenminste regelmatig tot de hoorzitting opgeroepen geweest zijn.

Artikel 12

De uittredende of uitgesloten vennoot heeft recht op de terugbetaling van zijn aandeel zoals blijkt uit de balans van het maatschappelijk jaar waarin het ontslag genomen of de uitsluiting uitgesproken wordt. De uittredende of uitgesloten vennoot heeft recht op zijn deel van de gevormde reserves.

Artikel 13

ln geval van faillissement, kennelijk onvermogen, ontzetting of onbekwaamverklaring van een vennoot of zaakvoerder, of in geval van ontslag van laatstgenoemde, wordt de vennootschap niet ontbonden en wordt de vennootschap voortgezet met de overblijvende vennoten, De schuldeisers of wettelijke vertegenwoordigers ontvangen de waarde van de aandelen overeenkomstig de bepalingen van vorig artikel.

Artikel 14

In geval van overlijden van een vennoot wordt de vennootschap niet ontbonden en wordt de vennootschap voortgezet met de erfgenamen van de overleden vennoot. De erfgenamen kunnen ten allen tijde uittreden volgens de regels voorzien in artikel 10.

De rechthebbende van de overleden vennoot verkrijgen automatisch de hoedanigheid van stille vennoot.

Zo de overleden vennoot de enige beherende vennoot was zullen de overige vennoten onmiddellijk in algemene vergadering bijeenkomen en een nieuwe beherende vennoot aanduiden, Zo hieromtrent niet onmiddellijk overeenstemming bestaat, kunnen de vennoten aan de voorzitter van de rechtbank van koophandel verzoeken dat hij één van de vennoten of een niet  vennoot ais bewindvoerder aanstelt om dringende daden van louter beheer te verrichten, gedurende een periode die niet langer dan één maand mag duren. Wordt een stille vennoot tot die taak geroepen verliest hij daardoor zijn beperkte aansprakelijkheid niet zolang deze tijdelijke opdracht duurt en blijft de vennootschap voortbestaan, hoewel er uitsluitend stille vennoten zijn.

Artikel 15

Gewezen vennoten en rechtverkrijgenden of schuldeisers van vennoten kunnen noch de vereffening van de vennootschap of het leggen van de zegels uitlokken, noch de vereffening of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op welke wijze ook in het beheer tussenkomen. Voor de uitoefening van hun rechten zijn ze gebonden door de inventarissen en rekeningen der vennootschap en door de beslissingen van de zaakvoerder(s) en van de algemene vergadering.

Bij onverdeelde eigendom van één aandeel, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de rechten van de erfgenamen of onverdeelde eigenaars te schorsen, totdat één persoon als titularis werd aangewezen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

AFDELING IV.  Bestuur

Artikel 16,

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerder(s), vennoot of niet, die benoemd worden door de algemene vergadering van de vennoten voor de duur door haar te bepalen.

Zij kunnen ten alle tijde door de algemene vergadering worden afgezet.

Wordt aangesteld tot niet-statutaire zaakvoerder voor de duur van de vennootschap: de heer van der Meij Hans, wonende te Johan Vermeerstraat 32, 2162 BK Lisse ,Nederland Indien de heer van der Meij Hans, voornoemd, niet langer zaakvoerder kan zijn, om welke reden dan ook, zal hij van rechtswege ais niet-statutair zaakvoerder worden opgevolgd door mevrouw Levering Sandra, wonende te Johan Vermeerstraat 32

2162 BK, LISSE Nederland

Artikel 17,

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 18.

De zaakvoerders zijn met de meest uitgebreide macht bekleed voor alle behandelingen zowel van bestuur als van beschikking in aile maatschappelijke aangelegenheden, behalve voor die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten enkel de algemene vergadering bevoegd is.

Zo kunnen zij onder meer:

Aile sommen en waarden ontvangen, Alle roerende en onroerende goederen en rechten verwerven, vervreemden , ruilen, huren, verhuren, en met hypotheek bezwaren. Leningen met hypothecaire en andere waarborgen opnemen, niet uitzondering van obligatieleningen. Leningen toestaan, aile borgstellingen en hypotheken met of zonder dadelijke uitwinning aanvaarden; verzaken aan alle zakelijke of andere rechten en waarborgen, voorrechten, hypotheken, doorhalingen toegestaan, met of zonder betaling, van alle bevoorrechte en hypothecaire inschrijvingen,randmeldingen, verzet of beslag, vrijstellen van ambtshalve te nemen inschrijvingen; betalingen met of zonder subrogatie doen op toestaan; in alle gevallen afstand doen, verzaken of bewilligen, zelfs dadingen aangaan, beroep doen ,op scheidsgerecht en scheidsrechtelijke bedingen aanvaarden, gebeurlijke teruggaven toekennen.

Personeel in dienst nemen, schorsen of ontzetten, hun bevoegdheid en hun bezoldiging bepalen.

Artikel 19.

De zaakvoerders mogen bepaalde bevoegdheden bij volmacht delegeren aan derden.

Artikel 20.

Voor alle akten en handelingen, al dan niet gerechtelijk, zal de vennootschap geldig vertegenwoordigd zijn door de zaakvoerders zonder dat de voorafgaande beslissing van de vennoten dient voorgelegd te worden.

AFDELING V. -- Algemene Vergadering.

Artikel 21.

De jaarvergadering heeft plaats de eerste van de maand juni om veertien uur. Indien deze dag een zon- of wettelijke feestdag is op de eerstvolgende werkdag, zelfde uur. AI de jaarvergaderingen worden gehouden, behoudens andersluidende bijeenroeping, op de zetel van de vennootschap,

Artikel 22.

De zaakvoerders roepen de jaarlijkse algemene en buitengewone vergadering bijeen.

De oproeping geschiedt uiterlijk acht dagen voor de geplande vergadering met vermelding van de agendapunten.

Artikel 23.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder of, zo er meerdere zijn, door de statutaire zaakvoerder, of bij ontstentenis van een statutaire zaakvoerder of meerdere statutaire zaakvoerders, door de oudste in leeftijd der zaakvoerders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

De voorzitter stelt een secretaris aan en de vergadering kiest onder hen een stemopnemer. Samen vormen zij het bureau van de vergadering.

Artikel 24.

De vennoten hebben in de algemene vergadering stemrecht in verhouding tot hun aandelenbezit.

Artikel 25.

Buiten de gevallen voorzien voor de wijziging van de statuten, beraadslaagt de algemene vergadering geldig ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

De algemene vergadering kan slechts uitspraak doen omtrent de punten die op de agenda voorkomen.

Artikel 26.

Voor de wijziging van de statuten is de aanwezigheid van aile vennoten vereist. De statuten kunnen slechts worden gewijzigd met éénparigheid van stemmen.

Artikel 27

De notulen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een daartoe bestemd register. Ze worden

ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom vragen.

De in en buiten rechte voor te leggen afschriften en uittreksels worden ondertekend door de zaakvoerders.

Artikel 28.

Buitengewone algemene vergaderingen mogen worden bijeengeroepen door de zaakvoerders telkens wanneer het belang van de vennootschap dit vergt. Zij moeten er een bijeenroepen telkens een of meer vennoten die één vijfde aandelen in handen hebben zulks vragen, op voorwaarde dat precieze punten voor behandeling door de algemene vergadering worden aangeduid.

AFDELING VI.  Maatschappelijk dienstjaar Balans.

Artikel 29.

Het maatschappelijk dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Artikel 30.

Bij het einde van ieder maatschappelijk dienstjaar wordt door de zaakvoerders een inventaris en een toestand, bestaande uit de balans en de resultatenrekening, opgemaakt die aan de algemene vergadering ter goedkeuring dient te worden voorgelegd. Zij lichten de toestand van de vennootschap mondeling of schriftelijk toe.

Na bespreking van de toestand van de vennootschap spreekt de algemene vergadering zich uit over de aan de zaakvoerders te verlenen kwijting over het door hen uitgeoefende mandaat.

AFDELING VII.  Verdeling van de winst.

Artikel 31.

Over het batig saldo van het dienstjaar wordt beslist door de algemene vergadering van de vennoten welke beslist met gewone meerderheid van stemmen.

AFDELING ViII. Ontbinding  Vereffening

Artikel 32,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Benevens de wettelijke oorzaken van ontbinding, kan de vennootschap vervroegd ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering genomen volgens de voorwaarden voorzien voor de statutenwijziging

in al de gevallen duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt hun bevoegdheden, de wijze van vereffening en de vergoeding die hun toekomt.

Zolang er geen vereffenaars aangesteld zijn, zijn de zaakvoerders van rechtswege met de vereffening belast.

AFDELING IX. - Overige

Artikel 33.

Voor al wat niet in de statuten wordt voorzien, gelden alleen de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

AFDELING X.  Overgangsbepalingen.

Comparanten  Oprichters van de vennootschap

Zijn ten deze verschenen als oprichters of intekenaars van de vennootschap, waarvan de statuten in hun

bovenstaande opstelling worden aangenomen

A.Als gecommanditeerde vennoten : de heer van der Meij Hans, voornoemd;

B.AIs stille vennoot : mevrouw Levering Sandra, voornoemd

Intekening  Stortingen op de kapitaalaandelen

Voornoemde comparanten hebben ingetekend op het maatschappelijk kapitaal als volgt:

1. Meneer van der Meij Hans 9 aandelen

2. Mevrouw levering Sandra 1 aandelen

Samen twee aandeelhouders met in het totaal tien (10) aandelen,

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt vanaf 01 januari 2012 tot en met 31 december 2012.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2013.

Benoeming zaakvoerder

De algemene vergadering beslist momenteel geen andere zaakvoerder te benoemen dan de heer van der

Meij Hans die in de statuten als dusdanig is benoemd.

Bekrachtiging van verbintenissen, aangegaan namens de vennootschap in oprichting ( art. 13 bis van de Vennootschappenwet)

De vennoten bekrachtigen hierbij uitdrukkelijk alle opdrachten en verbintenissen die door de beherende vennoten zijn aanvaard of aangegaan voor rekening van de vennootschap in oprichting, inzonderheid wat betreft de verwerving van participaties in vennootschappen en de daarmee samenhangende tinancieringen.

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de comparanten naar aanleiding van onderhavige oprichting dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt en overneemt door één comparant aangegaan op naam en voor rekening van onderhavige vennootschap In oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het ressort waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, overeenkomstig artikel 2 §4 van het Wetboek van Vennootschappen, en dit sedert één januari tweeduizend en twaalf.

Gedaan te Retie, op 21 maart 2012, en opgesteld en ondertekend in twee originele exemplaren, waarvan iedere ondertekenaar dezer één exemplaar heeft ontvangen.

Naam van de vennoten, handtekening,

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-beEiouden aan het Belgisch Staatsblad

van der Meij Hans Levering Sandra Stille vennoot

Beherende vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ALIIAS

Adresse
GASTON CROMMENLAAN 4 9050 LEDEBERG(GENT)

Code postal : 9050
Localité : Ledeberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande