ALPASA

Association sans but lucratif


Dénomination : ALPASA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.660.954

Publication

04/04/2012
ÿþ MOD 2.0

k, i` In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





*12068525*

v( bah( aal Bel~, Staa

GkI FIE HECIRnANK

VAN KOOPHANDEL

2 3 MAART 2012

DENDERMONDE

Griffie

Benaming

(voluit) : ALPASA

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Damstraat 13 ,9260 serskamp

Ondernemingsnr: $M.m ,GG`p ~Sy

Voorwerp akte : Statuten

De ondergetekenden

De Meyer Sam, Damstraat 13, 9260 Serskamp, 29 juli 1978, Deinze Van den Abbeele Pascal, Dreefstraat 23, 31 oktober 1970, Wetteren

De Koker Nico, Krakeelstraat 8, 9260 Serskamp, 18 dec 1989, Wetteren

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Hoofdstuk I: Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam "vzw ALPASA" en is opgericht voor onbepaalde duur,

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Damstraat 13, 9260 Serskamp gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. De zetel kan binnen het gerechtelijk arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

De vereniging heeft als doel het organiseren van socio-culturele activiteiten ter bevordering en promotie van kunst, muziek, literatuur, theater, sport, etc...

Ter bevordering van het maatschappelijk doel kan zij overeenkomsten aangaan met gelijkgerichte verenigingen of van deze vereniging lid worden. Zij mogen alle roerende en onroerende verrichtingen nastreven die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstelling, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk ll: Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

Art. 5. Zijn werkende leden: de stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

De Meyer Sam, Serskamp

Van den Abbeele Pascal, Wichelen

De Koker Nico, Serskamp

Éénieder die voorgedragen wordt door één van de werkende leden én aanvaard wordt als gewoon lid door

de algemene vergadering beslissend met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde

leden, Het aantal werkende leden is onbeperkt. Enkel werkende leden hebben stemrecht in de algemene

vergadering.

Art. 6. De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden, Het aantal effectieve leden mag niet minder dan drie zijn. De stichtende leden zoals in artikel 5 werd opgesomd zijn de effectieve leden.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Vd-dM.t~~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

" ~f

14soD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Zijn toegetreden leden, eenieder die aanvaard wordt als toegetreden lid door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De duur van het lidmaatschap van de toegetreden leden wordt bepaald door de algemene vergadering die het betrokken lidmaatschap aanvaardt. De toegetreden leden hebben geen stemrecht en dragen enkel financieel bij tot de vereniging.

Art. 7. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur (of de algemene vergadering). Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 160 euro.

Hoofdstuk III: Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging en bepaalt de bevoegdheden

opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 192t

*de wijziging van de statuten;

*de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

*de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

*de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

*de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

*de ontbinding van de vereniging;

*de uitsluiting van de leden;

*de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

*alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 9. De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekend gemaakt door opname in het verslag dat ter inzage ligt bij de maatschappelijke zetel van de vereniging. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter of diens vervanger.

De algemene vergadering moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen, in de loop van de maand juni.

Art. 10. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 11. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens 8 dagen voor de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 12. De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigers.

Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Behoudens andersluidende bepaling in de wet op de vzw's.

Alle leden hebben gelijk stemreoht; ieder lid beschikt over één stem.

De stemming is steeds geheim wanneer beslist wordt over personen, waaronder doch niet uitsluitend:

1.De benoeming of het ontslag van bestuurders

2.De toetreding van nieuwe leden

3.Uitsluiting van leden

Art. 13. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 14. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en maximum zeven leden, De bestuurders worden voor een periode van 3 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Het aantal bestuurders moet altijd lager liggen dan of hoogstens gelijk zijn aan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering.

De bestuurders kunnen op elk ogenblik ontslagen worden door de algemene vergadering.

Uittredende leden zijn bij het verstijken van hun mandaat herverkiesbaar.

Art. 15. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 16. De raad van bestuur heeft aile bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

ÍÍ d. 4.~"

Voer-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

L___....,\; ,

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

Art. 17. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen,

Art. 18. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 19. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van viermaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de raad van bestuur verstuurd.

Art. 20. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 21. De besluiten van de raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen, die bij de maatschappelijke zetel ter inzage liggen van de leden. T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art. 22. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. Van de wet van 27 juni 1921.

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie. Hun ambt is kosteloos.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 23. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 februari tot en met 31 januari. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 24. Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 25. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemenen vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 26. Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk werd voorzien zal warden verwezen naar de wet van 27 juni 1921, het huishoudelijk reglement, en de gebruiken terzake.

Opgemaakt te Wichelen op 18 maart 2012 in 3 originele exemplaren. (ondertekend door alle stichtende leden ais in de aanhef vermeld).

Benoeming bestuurders

Benoeming raad van bestuur

De leden van de v.z.w. °Alpasa', te Wichelen, samen in algemene vergadering op 18 maart 2012,

te Wichelen hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd;

De Meyer Sam, Damstraat 13, 9260 Serskamp, 28 juli 1978, Deinze Van den Abbeele Pascal, Dreefstraat 23, 31 oktober 1970, Weiieren

De Koker Nico, Krakeelstraat 8, 9260 Serskamp, 18 dec 1989, Wetteren

Deze hebben aangesteld als: Voorzitter: De Meyer Sam Penningmeester: Van den Abbeele Pascal Secretaris: De Koker Nico

Op de laatste bbz_ van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ALPASA

Adresse
DAMSTRAAT 13 9260 SERSKAMP

Code postal : 9260
Localité : Serskamp
Commune : WICHELEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande