ALPENFEVER

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ALPENFEVER
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 598.864.142

Publication

05/03/2015
ÿþf ~Y Mod Word 11,1

" e" -e- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i á

NEERGELEGD

23 FEB. 2015

KOOPelijigb G NT

*15035120*

RMII

Voo

behou aan I Belgi

Staats

"Bijlagen bij liëtBélgisch S't àts7iTàd - i5/03/2Oï - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : O S~ CL!

Benaming

(voluit) : ALPENFEVER

(verkort)

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : STORMRAMSTRAAT 11, 9940 EVERGEM

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

OPRICHTINGSAKTE VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Er wordt opgericht door:

Mijnheer DE SPIEGELAERE Peter, geboren te Eeklo op 29 april 1977,

wonende te 9940 Evergem, Stormramstraat 11 (nationaal nummer, 77.04.29-375.12). Mijnheer DE

SPIEGELAERE Bart, geboren te Eeklo op 8 december 1978,

wonende te 8580 Avelgem, Assegem 36 (nationaal nummer: 78.12.08-291.27). OPRICHTING 

STATUTEN -- BENOEMINGEN

Artikel 1pBij deze wordt tussen de verschijners een vennootschap onder firma opgericht onder de benaming

"AlpenFever VOF .

Artikel 2 De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9940 Evergem, Stormramstraat 11.

De zaakvoerders zijn gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het

buitenland, op te richten.

Artikel 3 De vennootschap heeft tot doel:

1.Het aanbieden van muzikanten en andere uitvoerende kunstenaars en artistieke en journalistieke dienstverlening aan organisatoren van muziekconcerten, radio- en televisieoproepen, filmproductiehuizen en andere manifestaties en organisaties;

2.De belangenbehartiging en zakelijke begeleiding van personen in de culturele wereld, zoals artiesten,; acteurs, schrijvers, kunstenaars en sportbeoefenaars.

3.1-let uitvoeren van acteerprestaties en presentaties voor promotionele en andere doeleinden zoals films en'' radio- en TV-programma's voor diverse radio- en televisieomroepen,

4.De handel in en de promotie van diverse producten voornamelijk, doch geenszins daartoe beperkt, uit de, muzieksector zoals alle vormen van reeds bestaande of nog te ontwikkelen geluidsdragers waaronder begrepen alle analoge of digitale geluidsdragers, alle vormen van merchandising- en/of promotiémateriaal en alle andere vormen van commerciële exploitatie die hiermee verband houden.

5.Het uitvoeren van diverse onderwijsopdrachten voornamelijk ivm culturele activiteiten.

6.Het verwerven van auteursrechten, octrooien, modellen, geheime procédés of recepten, handelsmerken en alle andere rechten van intellectuele eigendom en daarvan afgeleide rechten, in het bijzonder die betreffende, doch geenszins beperkt tot, muziek en andere producten en producten die op beeld- en geluidsdragers of op andere nog te ontwikkelen dragers kunnen worden vastgelegd of via andere reeds bestaande of nog te ontwikkelen technische methodes kunnen warden opgeslagen of verspreid worden, alsmede het beheren, distribueren, exploiteren (daaronder begrepen het verkrijgen van royalties, huren en andere opbrengsten terzake van het afstaan van gebruik daarvan), en vervreemden van zulke rechten, de belangenbehartiging en zakelijke begeleiding van artiesten, het organiseren van voorstellingen en concerten en tevens het exploiteren van een muziekuitgeverij;

7.Het nationaal en/of internationaal exploiteren op alle reeds bestaande of nog te ontwikkelen manieren, van alle vormen van auteursrechten en/of copyrights in de hoedanigheid van Publisher of als tussenpersoon

8.1-iet aanbieden van technische en logistieke dienstverlening, het verstrekken van adviezen, het uitvoeren van studies en expertises en het verhuren van materiaal. Dit alles voornamelijk, doch geenszins daartoe beperkt, in de culturele sector zoals aan andere muziekmaatschappijen, aan muzikanten, organisatoren van muziekconcerten, radio- en televisïeoproepen en andere manifestaties; Dit zowel in België als in het buitenland

Op de laatste biz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

ais via aile nu reeds bestaande of nog te ontwikkelen communicatiemethodes, en dit op administratief, technisch en commercieel vlak als raadgever, bemiddelaar, technisch adviseur of als tussenpersoon.

9.Het aanleggen en oordeelkundig uitbreiden van haar roerend en onroerend patrimonium, het beleggen of weder beleggen van alle beschikbare middelen, zowel in roerende als onroerende goederen, onder welke vorm ook, onder andere door het participeren door middel van fusie, inschrijving, deelname of verkrijging van financiële instrumenten in alle bestaande of nog op te richten Belgische of buitenlandse vennootschappen, en het beheer van deze roerende en onroerende waarden. De vennootschap mag, In België en in het buitenland, alle industriële, handels-, financiële, roerende en onroerende verrichtingen verwezenlijken die rechtstreeks of onrechtstreeks haar onderneming kunnen aanvullen, uitbreiden of bevorderen. Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven zelfs als deze noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap. Zij kan alle facetten van koop en verkoop, huur, leasing, bouw, verbouwing, restauratie, onderhoud en afbraak verrichten en alle handelingen die noodzakelijk zijn tot optimaliseren van het onroerend patrimonium in bezit, in huur of in leasing.

10.Het uitoefenen van de functie of het mandaat van bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar van andere vennootschappen.

11.Het verlenen van financiële, administratieve, commerciële, juridische, fiscale, technische en consultatieve bijstand aan ondernemingen en natuurlijke personen, en het uitvoeren van alle hiertoe strekkende handelstransacties of financiële verrichtingen, inclusief het verlenen van voorschotten, overname van vorderingen, intekenen op obligaties, waarborgverstrekking, verlenen van managementadvies en aanverwante verrichtingen op het gebied van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur, en dit zelfs zonder enige participatie in het maatschappelijk kapitaal van de bedoelde personen en ondernemingen te hebben;

12.Het uitvoeren van studies en opdrachten, onder andere van commerciële, publicitaire of wetenschappelijke aard, en de publicatie van de resultaten ervan;

13.1-let ontwikkelen, kopen, verkopen, beheren, valoriseren, in licentie nemen of geven van brevetten, octrooien, know-how en andere intellectuele eigendomsrechten..

14.Zij kan borg staan ten voordele van haar eigen zaakvoerders, vennoten en andere vennootschappen of personen.

15.De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen verricht door haar bestuursorganen, zelfs indien deze handelingen buiten haar doel liggen, tenzij de vennootschap kan bewijzen dat de derde er kennis van had of er, gezien de omstandigheden niet onwetend van kon zijn; bekendmaking van de statuten is echter geen voldoende bewijs.

16.De vennootschap kan alle verrichtingen uitvoeren die nodig, of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel, Zij mag deelnemen bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of andere tussenkomst aan aile bestaande of cp te richten vennootschappen, zowel in België ais in het buitenland en waarvan het doel gelijkaardig of aanverwant is aan het hare.

17.Zij mag, zowel in België ais in het buitenland, alle zetels van uitbating en fabricatie, alle bijhuizen, agentschappen, handelskantoren of stapelplaatsen oprichting, aankopen, of overdragen aan andere fysieke of juridische personen.

18.Deze opsomming is verklarend en niet beperkend en dient verstaan te worden in de ruimste zin. De uitvoering van het maatschappelijk doel kan zowel in België als in het buitenland uitgevoerd worden en dit zowel in eigen naam als in naam en voor rekening van een andere persoon.

Artikel 4

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. De vennootschap wordt ontbonden na het verstrijken van acht maanden na de opzegging door één van de vennoten aan de anderen gedaan per aangetekend schrijven. Verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting worden geacht in naam en voor rekening te zijn aangegaan van de vennootschap.

Artikel 5

De heer De Spiegelaere Peter voornoemd, brengt in de vennootschap zestig EUR (¬ 60,00) in. Er worden hem hiervoor 60 aandelen toegekend.

De heer De Spiegelaere Bart, voornoemd, brengt in de vennootschap zestig EUR (¬ 60,00) in. Er worden hem hiervoor 60 aandelen toegekend.

Bijgevolg bedraagt het maatschappelijk kapitaal een som ter grootte van honderdtwintig EUR (¬ 120), vertegenwoordigd door 120 aandelen, volledig volgestort.

Artikel 6

Voor iedere vennoot mag een rekening-courant geopend worden waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht worden. Zij zullen recht geven op een interest berekend tegen de wettelijke rentevoet, betaalbaar om de zes maanden.

Wanneer de behceften van de vennootschap een storting op deze rekening-courant nodig maken, zal deze storting door iedere vennoot gedaan worden in verhouding met het aantal aandelen in haar/zijn bezit, tenzij er anders over beslist wordt. De terugtrekking van de gedeponeerde fondsen kan enkel in gemeen overleg gebeuren.

Artikel 7

Buiten de toestemming van aile medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde am hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Artikel 8

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Wordt tot zaakvoerders benoemd voor de duur van de vennootschap, de heren De Spiegelaere Peter en De Spiegelaere Bart, voornoemd.

Zij verklaren dit mandaat te aanvaarden.

Aan de zaakvoerders en aan de andere vennoten kan, bij gewone meerderheid van stemmen, een verloning worden uitgekeerd die voor elkeen zal bepaald worden in functie van de voor de vennootschap geleverde prestaties.

Voor het geval de vennootschap bestuursmandaten in andere vennootschappen zou aanvaarden, wordt met éénparigheid van stemmen en onder schorsende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid van de vennootschap, door de oprichters als vaste vertegenwoordiger benoemd, voor de duur van de vennootschap, de heer Peter De Spiegelaere, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden en tevens bevestigt door geen enkele maatregel te zijn getroffen die zich hiertegen verzet.

Het mandaat zal onbezoldigd uitgeoefend warden, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering. Haar mandaat zal een aanvang nemen op het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid bezit.

Artikel 9

De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zullen zij zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels- of nijverheidsondememing van dezelfde of een andere aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten en mits schriftelijke toelating.

Artikel 10

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden de 1 ste van de maand juni om 19 uur,

Indien deze dag op een wettelijke feestdag valt, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Artikel 11

Ieder boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 12

De nettowinst wordt tussen de vennoten verdeeld in dezelfde verhouding als het aantal aandelen in zijn bezit.

De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk vooraf genomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 13

Bij beslissing van de vennoten met tweederde-meerderheid kan aan iedere vennoot bovenop zijn/haar aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap. Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij de algemene onkosten gerekend worden.

De eenmaal toegekende vergoeding kan later niet meer gewijzigd worden door de vergadering van vennoten buiten de toestemming van de betrokken vennoot om.

Artikel 14

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid ais deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 15

Iedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij/zij al zijnlhaar medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij}zij ten laatste acht dagen vóbr de vergadering in de post afgegeven moet hebben.

Deze brief moet de agenda vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de heer Peter De Spiegelare of, in zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel.

Iedere aandeel heeft recht op één stem, maar in geval van staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend, De beslissingen worden bij enkele meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal aanwezige vennoten is.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 16

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden, indien de verliezen vijftig procent van het kapitaal belopen. Maar in dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen, zoals bepaald in artikel 17 hierna.

Artikel 17

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot, Zij blijft voortbestaan onder de overlevende vennoten.

De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans die opgemaakt werd vóbr het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen.

Voor-

behbuden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen Ti j het BéTgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar, vastgesteld overeenkomstig artikelen 12 en 13 na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de tijd gedurende welke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap.

De rekening zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de drie maanden volgend op het opmaken van de eerste balans na het overlijden.

Artikel 18

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe, weduwnaar of erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 19

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij/zij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn/haar vervanging in de bijzondere functies die hem/haar waren toevertrouwd. De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald overeenkomstig artikel 17.

Artikel 20

ln geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de vennoten, vereffenaar(s) aangesteld overeenkomstig artikelen 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld. Bovendien zullen zij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat zij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeven te vragen.

Artikel 21

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal

worden verdeeld volgens de verhoudingen bepaald in artikel 12 en 13. Het eventueel nettoverlies zal volgens

dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Slot- en overgangsbepalingen

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint op 10 januari 2015 en eindigt op 31 december 2016.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op 1 juni 2017.

Volmacht

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan B.V,B.A. Ghysel en De Lombaerde,

Kortrijksesteenweg 1099 te 9051 Gent, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met

mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten inzake KBO en BTW te

verzekeren.

Gedaan te Evergem op 10/01/2015.

Opgemaakt in drie exemplaren, waarvan elke vennoot erkent er één ontvangen te hebben; het derde exemplaar bestemd zijnde voor de registratie,

De Spiegelaere Peter De Spiegelaere Bart

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ALPENFEVER

Adresse
STORMRAMSTRAAT 11 9940 EVERGEM

Code postal : 9940
Localité : EVERGEM
Commune : EVERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande