ANATA-BELGIUM

Association sans but lucratif


Dénomination : ANATA-BELGIUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.792.474

Publication

07/06/2013
ÿþMOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

2 g M E l 2013

Griffie

III

*1308 987*









Ondernemingsnr : ©S-&-% ~º%~~

Benaming

(voluit) : ANATA-BELGIUM

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 9660 Brakel, Ommegangstraat 9/002

Onderwerp akte : OPRICHTING

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen:

-Mevrouw Katrien Temmerman, wonende te Oudenaarde, Koestraat 21, geboren te Gent 2210411980.

-De Heer Rik SAELENS, wonende te Brakel, Ommegangstraat nr 9/001 , geboren te Lendelede op 19/04/1951

-De Heer Bouwens Hendrikus Willem Johannnes Herman wonende te 4285 CC Woudrichem, Wethouder De Joodestraat 37, geboren te 's-Gravenhage (Nederland) 22/01/1944 en van Nederlandse nationaliteit

is overeengekomen onder elkaar, met en voor allen die hier aanwezig zijn en/of vertegenwoordigd waren,, en voor allen die later nog werkelijk lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 (zoals gewijzigd), onder de voorwaarden zoals vastgesteld in de onderstaande statuten:

TITEL]. - NAAM, ZETEL en DUUR

Artikel 1 - Naam

De vereniging heeft als benaming "ANATA-BELGIUM".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken, uitgaande van de vereniging.

De naam moet onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder

winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9660 BRAKEL (Etst), Ommegangstraat nr 9/002. De vereniging. ressorteert bijgevolg onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

De Algemene Vergadering van de vereniging is bevoegd om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlandse taalgebied, volgens de regels die van toepassing zijn voor een statutenwijziging.

Artikel 3 - Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL ll. - DOEL en ACTIVITEITEN

Artikel 4 - Doel

De vereniging heeft tot doel:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD2.2

DInzamelen van zorgmiddelen en andere goederen die voor de eigenaar geen functie meer hebben om deze te bedelen aan hulpbehoevenden in België, vierde wereld armoede, derde wereld landen.

Artikel 5  Activiteiten

Om haar doel te verwezenlijken kan de vereniging acties ondernemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de realisatie van het doel te maken hebben en/of dit kunnen bevorderen, met inbegrip van en zij het niet beperkt tot

'Het ophalen van zorgmiddelen die overblijven na het overlijden van de zorg behoevende

" Het totaal ontruimen van woningen, appartementen of woonruimtes in verzorgings- en rusthuizen.

" Het geven van advies en doorverwijzing naar betrouwbare partnerbedrijven in geval van de verkoop van waardevolle goederen zoals auto, moto, caravan, boot, verzamelingen, kostbare tapijten en meubels, sieraden enz,

" Het tijdelijk opslaan van meubilair indien de familie die nog wenst te verdelen of te behouden.

" Het verhuren van opgehaalde meubelen aan zeer lage prijzen aan noodlijdenden of personen in faling of personen wiens goederen door beslag van een deurwaarder zijn verkocht.

" Bevorderen van netwerking en lobbywerk.

.De vereniging kan tevens alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar niet-winstgevende doelstelling, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten, en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstelling.

" De beslissing welke acties worden ondernomen, wordt genomen door de Algemene Vergadering van de vereniging volgens de bepalingen in artikel 15

" De betaling van de ontvangen dienstverleningen, zullen worden doorgerekend en gefactureerd. TITEL III. - LIDMAATSCHAP

De vereniging heeft werkende leden en kan toegetreden leden hebben.

De stichtende leden treden op als de eerste werkende leden.

De bijdrage van de werkende leden wordt vastgesteld op maximum 100 euro per jaar. De raad van bestuur

bepaalt jaarlijks de juiste hoogte van dit bedrag en deelt dit mee aan de werkende leden.

Artikel 6 - Werkende leden

De vereniging telt minimum drie werkende leden. Er is geen maximum bepaald. De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van werkende leden. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als werkend lid worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Een kandidaat-werkend lid van de vzw dient hiervoor schriftelijk een aanvraag in bij Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur beslist autonoom of een kandaat-werkend lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als werkend lid tot de vzw wordt toegelaten. De Raad van Bestuur dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. Indien de Raad van Bestuurde toetoelating van een kandidaat-werkend lid weigert, kan dit kandidaat-werkend lid slechts een nieuwe aanvraag indienen zes maanden na de eerste aanvraag. De voorwaarden om tot de vzw als werkend lid toe te treden worden bepaald door de Raad van Bestuur en ingeschreven in het huishoudelijk reglement

Artikel 7 - Toegetreden leden

De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslisssen over de toelaatbaarheid van toegetreden leden. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als werkend lid worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement

Artikel 8 - Ontslag.

Een werkend lid van de vereniging kan te allen tijde zijn ontslag geven, door middel van een aangetekend schrijven dat wordt gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Dit ontslag gaat in, zeven kalenderdagen na de datum die op het verzendingsbewijs is vermeld.

Artikel 9 - Rechten

r ty

M0© 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Geen enkel lid van de vereniging kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de hoedanigheid van lid, Deze uitsluiting van rechten op de activa van de vereniging geldt te aften tijde, lijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, vrijwillig of gerechtelijk.

TITEL IV. - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10 - Samenstelling en stemrecht

A)De Algemene Vergadering van de vereniging is samengesteld uit de werkende leden,.

B)Waarnemers en toegetreden leden kunnen, indien ze werden uitgenodigd door de voorzitter, de Algemene Vergadering van de vereniging bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten,

C)Elk aanwezig of vertegenwoordigd werkend lid heeft gelijk stemrecht en bijgevolg één stem op de Algemene Vergadering,

Artikel 11 - Bevoegdheden

A)Overeenkomstig de "VETS-wet" kunnen volgende exclusieve bevoegdheden uitsluitend door de Algemene Vergadering van de vereniging worden uitgeoefend:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en afzetting van bestuurders;

3.de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissaris;

5.de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

6,de ontbinding van de vereniging;;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

B)Daarnaast is de Algemene Vergadering van de vereniging exclusief bevoegd voor:

1.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen;

2.de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage;

3.het uitbreiden of beperken van de activiteiten;

Artikel 12 - Vergaderingen

A)De oproeping tot de gewone Algemene Vergadering wordt minstens acht (8) kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd op het adres dat het werkend lid daartoe het laatst heeft opgegeven.

B)De Algemene Vergadering van de vereniging wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, die de secretaris van de vergadering aanwijst, Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door de oudste in leeftijd van de aanwezige bestuurders.

C)De vergaderingen worden, namens de Raad van Bestuur, door de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging bijeengeroepen, Aan de oproeping wordt een ontwerp van agenda toegevoegd waarbij elk punt dat door ten minste twee bestuurders wordt aangebracht of dat door ten minste één twintigste van de werkende leden ten minste twintig (20) kalenderdagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

D)Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens twee bestuurders, alsook op verzoek van minstens één vijfde van de werkende leden, De oproeping wordt minstens tien (10) kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de buitengewone Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd op het adres dat het werkend lid daartoe het laatst heeft opgegeven.

Artikel 13 - Vertegenwoordiging

Elk werkend lid kan zich op de Algemene Vergadering door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen. Volmachten daartoe kunnen worden gegeven via gewone brief, en worden gevoegd bij de notulen van de Algemene Vergadering.

Elk lid kan maximaal één volmacht dragen.

Artikel 14 - Quorum

Moo 2.2

~1

" _,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Behoudens in de gevallen die worden vermeld in artikel 18 kan de Algemene Vergadering van de vereniging slechts geldig beraadslagen en beslissen wanneer minstens de gewone meerderheid van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien het quorum niet is bereikt, wordt de vergadering uitgesteld naar een latere datum. Een nieuwe vergadering zal bijeen geroepen worden door de Raad van Bestuur van de vereniging op een datum die niet minder dan vijftien (15) kalenderdagen en niet meer dan één (1) maand van de eerste vergadering verwijderd mag zijn en, deze nieuwe vergadering zal geldig kunnen beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Artikel 15 - Stemming

A)Behoudens de in de "V&S-wet" en de in deze statuten bepaalde uitzonderingen worden de beslissingen van de Algemene Vergadering genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

B)In afwijking van artikel 14 en het bepaalde in paragraaf A) van dit artikel 15, kunnen beslissingen van de Algemene Vergadering inzake:

1.het uitbreiden van het basispakket slechts genomen worden indien minimaal 213 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met een 415 meerderheid van stemmen onder de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

2.het beperken van het basispakket slechts genomen worden indien minimaal 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met een 4/5 meerderheid van stemmen onder de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden,

3.het uitbreiden of beperken van het Optioneel pakket slechts genomen worden indien minimaal 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en indien deze beslissing wordt genomen met een 4/5 meerderheid van stemmen bij de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

4.de ontbinding van de vereniging slechts genomen worden met akkoord van alle leden;

5.een statutenwijziging van de vereniging slechts genomen worden indien minimaal 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en indien deze beslissing wordt genomen met een 2/3 meerderheid van stemmen bij de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

6.een wijziging van de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht slechts worden genomen met een 4/5 meerderheid van stemmen bij de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

7.het ontslag van de bestuurders slechts worden genomen met een 2/3 meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

C)De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door één derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, door geheime stemming.

Artikel 16 - Notulen

Er worden notulen opgesteld en bewaard van de Algemene Vergaderingen van de vereniging in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Deze kunnen niet worden verplaatst.

Derden die kennis willen nemen van de genotuleerde beslissingen van de Algemene Vergadering kunnen daartoe een aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur van de vereniging die deze discretionair en zonder verdere motivering kan toestaan of kan weigeren.

TITEL V. - BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 17 Samenstelling van de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

A)De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit minimum drie (3), en een maximum van negen (9) bestuurders,

B)Het aantal bestuurders zal in ieder geval te allen tijde lager zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging.

C)De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering van de vereniging, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, ingevolge voordracht door de werkende leden zoals hierna georganiseerd.

D)De eerste bestuurders worden benoemd voor een bepaalde duur die afloopt bij de sluiting van de jaarvergadering die de eerste jaarrekening goedkeurt.

Daarna worden de bestuurders benoemd voor een termijn van vier (4) jaar, en zijn herbenoembaar. Hun opdracht eindigt telkens bij de sluiting van de jaarvergadering.

E)Indien de functie van bestuurder zou worden toegewezen aan een rechtspersoon zal deze de natuurlijke persoon aanwijzen die haar zal vertegenwoordigen.

F)Het verlies of de beëindiging van het lidmaatschap van een werkend lid om ongeacht welke reden heeft van rechtswege het verlies van het mandaat als bestuurder tot gevolg, voor de bestuurder die desgevallend op voordracht van dit werkend lid zou zijn benoemd.

G)De Raad van Bestuur stelt een intern reglement van orde op zoals nader toegelicht in artikel 26, In dit intern reglement kunnen onder meer alle punten opgenomen worden om de vlotte werking van het bestuur te verzekeren, zoals het verkiezen van een voorzitter, een penningmeester, secretaris, de taakverdeling, specifieke bevoegdheden, bijzondere meerderheden voor beslissingen van de Raad van Bestuur in specifieke materies, wijze van vergaderen, wijze van stemmen, etc.

Dergelijk reglement bindt de bestuurders en kan steeds bij gewone meerderheid worden aangepast. Het raakt niet aan de benoemingsmacht van de bestuurders door de Algemene Vergadering.

H)De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering van de vereniging die daarover beslist bij 2f3 meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur is gerechtigd zelf ontslag te nemen door middel van een schriftelijke kennisgeving bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

I)Een ontslagnemend bestuurder is verplicht zijn mandaat verder te vervullen tot redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

J)Het mandaat van bestuurder wordt kosteloos uitgeoefend.

Artikel 18 - Vergaderingen, beraadslagingen en beslissingen

A)De Raad van Bestuur vergadert minstens twee (2) maal per jaar en telkens het belang van de vereniging het vereist, na oproeping door de voorzitter, alsmede op verzoek van ten minste twee (2) bestuurders, De oproepingen moeten ten minste vijf (5) kalenderdagen op voorhand, met gewone post of met e-mail, naar elke bestuurder worden gestuurd en bevatten de agenda van de vergadering. Waarnemers kunnen de Raad van Bestuur van de vereniging bijwonen mits toestemming van de voorzitter of op verzoek van 2 bestuurders en kunnen zich, eveneens mits voorafgaande toestemming van de voorzitter, tot de vergadering richten.

B)De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in leeftijd van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of op elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief,

C)De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college,

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

D)Van de vergaderingen van de Raad van Bestuur worden notulen opgemaakt door de secretaris, die ondertekend dienen te worden door twee bestuurders. Deze notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden van de vereniging. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Deze kunnen niet worden verplaatst,

E)ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging het vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er voorafgaand een unaniem akkoord is onder de bestuurders om over te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

gaan tot schriftelijke besluitvorming. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in ieder geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Artikel 19 - Tegenstrijdig belang

A)lndien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft, dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoort, moet hij dit spontaan meedelen aan de andere bestuurders, alvorens de Raad van Bestuur een besluit neemt.

B)De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering van de Raad van Bestuur en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

C)Deze procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatsvinden onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 20 Bestuur en beperkingen

A)De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen die volgens de "V&S-wet" en deze statuten tot de exclusieve bevoegdheid behoren van de Algemene Vergadering.

B)De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 21 - Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid

A)De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging als college, en vertegenwoordigt de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte door de meerderheid van haar leden. De Raad van Bestuur treedt op ais eiser of ais verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

B)Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter of minstens twee bestuurders gezamenlijk handelend.

Artikel 22 - Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en door publicatie van een uittreksel in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 23 - Dagelijks bestuur

A)Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur wordt door de Raad van Bestuur opgedragen aan een directeur, die afzonderlijk optreedt.

B)De directeur zal voor dat dagelijks bestuur kunnen handelen, en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsbevoegdheid alleen optredend kunnen handelen zoals bepaald in artikelen 4 en 23 van de voorliggende statuten.

C)Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend, aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

D)De benoeming van de directeur gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

E)De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

1.Op vrijwillige basis door het dagelijks bestuur zelf, door schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur.

ti

l 1 1

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

2.Bij zwaarwichtige redenen door afzetting door de Raad van Bestuur met inachtneming van de bepalingen van het contract afgesloten door de vereniging met de Directeur. De Raad van Bestuur beslist hieromtrent geldig met een twee derde meerderheid, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Deze beslissing moet binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene, die het recht heeft gehoord te worden.

3.Van rechtswege op de vervaldag van het contract afgesloten door de vereniging met de Directeur.

F)De akte betreffende de benoeming en de ambtsbeëindiging van de Directeur belast met het dagelijks bestuur en zijn ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en door publicatie van een uittreksel in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 24 - Aansprakelijkheid van de bestuurders en het dagelijks bestuur

A)De bestuurders en/of de Directeur belast met het dagelijks bestuur zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

A)Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten, en zijn ze uitsluitend aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur, respectievelijk dagelijks bestuur.

TITEL VI. - ONTBINDING

Artikel 25.- Ontbinding

A)De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen, beraadslagen en beslissen omtrent de ontbinding van de vereniging in overeenstemming met de "V&S-wet", en de bepalingen in de voorliggende statuten.

B)Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij een "VZW in vereffening" is overeenkomstig de "V&S-wei".

C)Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd benoemt de Algemene Vergadering één (1) vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

D)Ingeval van ontbinding en vereffening van de vereniging, wordt het vermogen van de vereniging overgemaakt aan een belangeloze vereniging die een doel nastreeft dat verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

De Algemene Vergadering bepaalt bij de ontbinding welke vereniging dit zal zijn.

E)Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de voorwaarden voor de vereffening, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad overeenkomstig de "V&S-wet", en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent

TITEL VII, - INTERN REGLEMENT VAN ORDE

Artikel 26.- Opstellen intern reglement van orde

A)De Raad van Bestuur zal voor de vereniging een intern reglement van orde opstellen. In dit inwendig reglement van orde zal in ieder geval de wijze van financiering van alle initiatieven van de vereniging worden opgenomen, en dit in overeenstemming met hetgeen wordt bepaald in artikel 32 van deze oprichtingsakte. Deze financiering omvat ook de manier waarop de kosten voor de ontvangen dienstverlening zullen worden verrekend met de leden.

B)Het intern reglement van orde wordt goedgekeurd door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid van stemmen.

TITEL VIII. ALGEMENE BEPALINGEN

4 Volre behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 27 - Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met één en dertig december van elk jaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke bepalingen (de V&S-wet, en

de van toepassing zijnde uitvoeringsbesluiten),

Artikel 28 - Rekeningen en begroting

De rekeningen van het verlopen jaar worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, te houden binnen een termijn van zes maanden vanaf de afsluiting van het boekjaar.

De begroting van het volgend jaar wordt eveneens onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering.

Artikel 29 - Financiering

De uitgetekende werkingsstructuur met de daaraan gekoppelde financieringsstructuur, zullen worden opgenomen in het intern reglement van orde. De hierin te verwerken bepalingen zijn als volgt.

Artikel 30 - Slotbepalingen

Voor alles waarin in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, zijn de "V&S-wet" en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL VIII. OVERGANGSBEPALINGEN

Worden benoemd tot bestuurders : Mevr Temmerman Katrien, de heer Rik Saelens en de heer Bouwens

Hendrikus.

Volgende functies worden toegekend ; voorzitter ; Mevr. Temmerman Katrien, schatbewaarder-secretaris

de heer Rik Saelens en ondervoorzitter : de heer Bouwens Hendrikus

ln vijfvoud opgesteld te Brakel, op 0210312013.

Mevr. Katrien Temmerman Tihr. Rik fiaelens

bestuurder bestuurder

Dhr. Hendrikus Bouwens

bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ANATA-BELGIUM

Adresse
OMMEGANGSTRAAT 9, BUS 002 9660 BRAKEL

Code postal : 9660
Localité : BRAKEL
Commune : BRAKEL
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande