ANIMA MUNDI

Association sans but lucratif


Dénomination : ANIMA MUNDI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.782.835

Publication

16/11/2011
ÿþ MOF} 21

_i: iÎi_;c ;ELI In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ouden ~~ ~:,u.F::

s

c 3 WO',#_ 2011

Griffie

Voor- 1111

behouden *11172A96

aan het

Belgisch

Staatsblad





Ondernemingsnr : c, 2.yQ. "1%â. $ 3S Benaming

(voluit) : Anima Mundi

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Spinessenberg 2, 9600 Ronse

Onderwerp akte : Oprichting, statuten, aanstelling Raad van Bestuur.

De hierna vernoemde personen:

1 VAN THUYNE Christophe Michel

2 JELINEK David Renaat

3 DE JONGHE Geert Frans Maria

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en de wetswijzigingen van 02 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003 onder de hierna volgende voorwaarden:

I. Statuten

Oprichting  Statuten Anima Mundi

Heden, 25 september 2011, kwamen bijeen,

Dhr. David Jelinek, Spinessenberg 2, 9600 Ronse

Dhr. Christophe Van Thuyne, Spinessenberg 2, 9600 Ronse

Dhr. Geert De Jonghe, G. Carelshof 7, 9040 Sint-Amandsberg

Allen meerderjarig en van Belgische nationaliteit, teneinde over te gaan tot het oprichten van een vereniging: zonder winstoogmerk, genaamd "Anima Mundi" met als hoofdzetel Spinessenberg 2, te 9600 Ronse, waarvan: de statuten als volgt luiden :

naam  duur  zetel  doel :

artikel 1: De vereniging wordt genoemd "Anima Mundi" en is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten. allen tijde ontbonden worden.

Artikel 2: De vereniging wordt opgericht door :

Dhr. David Jelinek, Spinessenberg 2, 9600 Ronse

Dhr Christophe Van Thuyne, Spinessenberg 2, 9600 Ranse

Dhr. Geert De Jonghe, G. Carelshof 7, 9040 Sint-Amandsberg

Artikel 3: De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9600 Ronse, Spinessenberg 2 en ressorteert onder het; gerechtelijk arrondissement Oudenaarde. De plaats van vestiging kan bij eenvoudige beslissing van de: Algemene vergadering worden gewijzigd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4: De vereniging heeft tot doel het uitdragen van ecofilosofische en ecopsychologische visies via het promoten en verwezenlijken van ecotherapeutische, persoonlijkheidsgerichte en spirituele ontwikkeling.

Hiertoe zal zij:

Training, vorming, activiteiten en begeleiding aanbieden aan mensen in het kader van ecotherapie, psychotherapie, spiritualiteit, sjamanisme, natuurbeleving, ecologie, cultuur en Levenskunst. Dit heeft tot doet het bevorderen van kennis, herstel, zelfbekrachtiging en het verruimen van zelfbewustzijn in de breedste betekenis van deze begripsomschrijving. Diverse werkvormen kunnen hiervoor ingezet worden, zowel individueel als in groepsverband zoals bijvoorbeeld projecten, voordrachten, werkwinkels, studiedagen, congressen, vormingscursussen, trainingen en reizen.

Elke actie, zowel openbaar als privaat, die de visie van de vzw uitdraagt, aanmoedigen en ondersteunen. Hierbij kan bijvoorbeeld op diverse wijzen promotie gevoerd worden. Ook het aanbieden, produceren en verspreiden van allerhande materialen zoals teksten en objecten behoren tot de mogelijkheden.

Samenwerkingsverbanden creëren met soortgelijke initiatiefnemers. Zij mag zich interesseren in alle verenigingen of vennootschappen met een gelijkaardig doel.

In die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De voorgaande opsommingen zijn niet limitatief, doch moeten steeds als louter exemplatief worden opgevat. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor hef verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen stellen en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Leden

Artikel 5: Het aantal effectieve leden is onbeperkt met een minimum van drie.

Artikel 6: Om deel uit te maken van de vereniging dienen de effectieve leden de statuten te aanvaarden en een jaarlijks lidgeld te betalen van 5 euro.

Artikel 7: Nieuwe leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur. De kandidatuurstelling kan op eenvoudige wijze gebeuren door middel van een brief. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

Artikel 8: Ieder effectief lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum. Ontslagnemende of uitgesloten effectieve leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Artikel 9: Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de effectieve leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Algemene Vergadering

Artikel 10: De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden.

Artikel 11: Elk lid beschikt over één stem.

Artikel 12: De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, hef opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging.

Artikel 13: De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

Artikel 14: Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

Artikel 15: De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

Artikel 16: Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Artikel 17: Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en ook akkoord gaan, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 18: De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

Artikel 19: Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 20: De Algemene Vergadering kan, tenzij in de gevallen waarin de wet het anders bepaalt, geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige leden. Alle leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd maar de stichter David Jelinek beschikt over een vetorecht voor alle beslissingen. Behoudens de gevallen die de wet en de statuten bepalen, worden alle beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen krijgt de voorzitter een dubbele stem toegekend. De beslissingen worden opgenomen in notulen en bijgehouden in een daartoe bestemd register dat kan worden ingezien door al wie een wettig belang kan doen blijken.

Artikel 21: Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders. Effectieve leden en belanghebbende derden kunnen ten allen tijde inzage krijgen in de besluiten van de algemene vergadering die worden bijgehouden op de zetel van de vereniging, dit op eenvoudige schriftelijke aanvraag.

Raad van Bestuur  bevoegdheden

Artikel 22: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering. Indien de algemene vergadering uit drie leden bestaat, worden er twee bestuurders voorzien.

Artikel 23, een bestuurlid kan vrijwilliger ontslag indienen per aangetekend schrijven gericht naar de zetel van de vereniging.

Artikel 24: De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

Artikel 25: De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

Artikel 26: De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

Artikel 27: De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door minstens twee bestuurders

Artikel 28: Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

Artikel 29: De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid

Artikel 30: De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter. De voorzitter roept de Raad samen en zit de bijeenkomsten voor. Beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen. Alle bestuurders zijn op gelijke wijze stemgerechtigd maar de stichter Christophe Van Thuyne beschikt over een vetorecht. Bij staking van stemmen krijgt de voorzitter een dubbele stem toegekend.

Artikel 31: De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in notulen die in een daartoe bestemd register worden bijgehouden.

Artikel 32: De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen tellen niet als stem.

Artikel 33: Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 34: De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen.

Artikel 35: Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 36: De Raad van bestuur is steeds eindverantwoordelijke voor het beleid van de vereniging en kan diens bevoegdheden niet overdragen.

Artikel 37: Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van een der bestuurders.

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Ver++aigtukken van het dagdagelijkse _....._..-.

Artikel 38: De sk ., bestuur en de ontlastingen aan Bpost, worden geldig

ondertekend door de Voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

Rekeningen

Artikel 39: Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Artikel 40: De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit : lidmaatschapsbijdragen, de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 4 van de statuten, giften, de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen

Artikel 41: Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

Ontbinding

Artikel 42: In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

Artikel 43: De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de ' ° Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Varia

Artikel 44: Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921, zoals , gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen toepasselijk.

Alzo goedgekeurd op de algemene vergadering van 25 september 2011, gehouden te Ronse.

-+g

Il. Benoeming van de raad van bestuur

Met ingang van 25 september 2011 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen voor onbepaalde duur aangesteld als bestuurders

-Christophe Van Thuyne, Spinessenberg 2, 9600 Ronse, geboren te Gent op 25 april 1970

-Dhr. Geert De Jonghe, G. Carelshof 7, 9040 Sint-Amandsberg, geboren te Beveren Waas op 22 Juli 1970

Deze hebben onder elkaar aangesteld:

Voorzitter: Christophe Van Thuyne

Ondervoorzitter: Geert De Jonghe

Gedaan te Ronse op 25 september 2011

Van Thuyne Christophe, voorzitter,

Bijlage: oprichtingsakte

Op de Laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ANIMA MUNDI

Adresse
SPINESSENBERG 2 9600 RONSE

Code postal : 9600
Localité : RENAIX
Commune : RENAIX
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande