ANITA VAN LOO

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ANITA VAN LOO
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 837.796.819

Publication

25/07/2011
ÿþMod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

2 -07- 16gi

RECHTBANK VAN

KOOPHANDeGE11i T

" 11113619

Ondernerningsnr :

Benaming

(voluit) : Anita Van Loo

o3-i- .196.e49

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Malpertuussingel 69, 9070 Destelbergen

Onderwerp akte : Oprichting vennootschap

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de Laatste

Tussen de ondergetekenden :

Mevrouw Anita Van Loo, geboren te Gent op 31 juli 1953, wonende te 9070 Destelbergen, Malpertuussingel? 69 en de Heer Marcel Vercruyssen, geboren te Gent op 13 november 1953, wonende te 9070 Destelbergen, Malpertuussingel 69 werd een vennootschap onder firma opgericht onder de naam "ANITA VAN LOO" , met: zetel te 9070 Destelbergen, Malpertuussingel 69, en waarvan het kapitaal vijfhonderd Euro (500 ¬ ) bedraagt.

Het volledig kapitaal van vijfhonderd Euro (500,- ¬ ) is bij oprichting geplaatst en volstort. Er is op alle: aandelen in geld ingeschreven door :

1.Mevrouw Anita Van Loo, voornoemd, ten belope van vierhonderdvijftig Euro

(450,- ¬ ). Als vergoeding voor deze inbreng worden haar vijfenveertig aandelen toegekend.

2.De Heer Marcel Vercruyssen, voornoemd, ten belope van vijftig Euro (50,- ¬ ). Als vergoeding voor deze: inbreng worden hem vijf aandelen toegekend.

Deze gelden, hetzij een totaal bedrag van vijfhonderd Euro (500,- ¬ ) werden voor de oprichting van de vennootschap gedeponeerd op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting, geopend bij de financiële instelling Argenta op rekeningnummer BE47 9730 2864 8780. Het bewijs van deponering afgeleverd door de genoemde bank zal aan de akte gehecht blijven.

Genoemd bedrag van vijfhonderd Euro (500,- ¬ ) bevindt zich vanaf heden ter beschik-king van de ve n n ootsch a p.STATUTEN

AFDELING I. BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1.

De vennootschap is een vennootschap onder firma en draagt als naam "ANITA VAN LOO".

Artikel 2.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9070 Destelbergen, Malpertuussingel 69. Hij kan, mits de. vereiste bekendmaking, worden verplaatst bij beslissing van de zaakvoerders. Bij beslissing van de zaakvoerders mag de vennootschap bedrijfszetels vestigen op andere plaatsen en in het buitenland.

Artikel 3.

De vennootschap heeft tot doel :

Het maatschappelijke doel van de vennootschap is het oprichten van een praktijk die hoofdzakelijk gericht is op het verlenen van psychologische hulp en ondersteuning aan rokers die de wens uiten om geholpen te' worden bij het stoppen met roken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat professionele begeleiding de kans: op succes van een rookstoppoging aanzienlijk verhoogt. Samen met de kandidaat-rookstopper wordt gezocht: naar de best passende manier om te stoppen met roken tijdens verschillende rookstopconsultaties.

Eveneens zal psychologische hulp en ondersteuning geboden worden bij andere verslavingsproblemen, bijl psychische problemen en bij het verwerken van trauma's.

De vennootschap mag alle burgerlijke, handels, nijverheids-, financiële, roerende, onroerende of andere verrichtingen en handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks geheel of gedeeltelijk in verband staan met één of ander deel van haar maatschappelijk doel of die eenvoudig nuttig zijn of dit doel vergemakkelijken.

De vennootschap mag leningen, voorschotten en kredieten toestaan en zich borg stellen voor derden, zaakvoerders en vennoten.

De vennootschap mag verrichtingen doen zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, zelf of in; deelneming met of door tussenkomst van elke ander natuurlijke of rechtspersoon, en dit alles zowel in België; als in het buitenland.

De vennootschap mag alle handels-, nijverheids-, financiële, roerende en/of onroerende zaken verrichten; die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel, of die van aard zijn om de verwezenlijking;

.erva n.te bevorderen.

blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzll van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken worden in zaken, ondernemingen of vennootschappen

die hetzelfde, een soortgelijke, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of die de ontwikkeling van haar

onderneming kunnen bevorderen.

Artikel 4.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur die heden ingaat. Zij kan worden ontbonden bij

beslissing van de algemene vergadering krachtens de inzake statutenwijziging geldende regels en

voorwaarden.

AFDELING Il. KAPITAAL - AANDELEN - AANSPRAKELIJKHEID

Artikel 5.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op vijfhonderd Euro (500,- ¬ ).

Artikel 6.

Het maatschappelijk kapitaal is vertegenwoordigd door nominatieve aandelen van tien euro (10,- ¬ ) elk.

Artikel 7.

De aandelen mogen enkel worden afgestaan of overgedragen aan vennoten of aan derden mits de

voorafgaande toestemming van de medevennoten of de zaakvoerders.

Artikel 8.

De aansprakelijkheid van de vennoten is onbeperkt en hoofdelijk.

AFDELING III. VENNOTEN

Artikel 9

Zijn vennoten :

1 de ondertekenaars van deze akte

2 de natuurlijke- en rechtspersonen die als vennoot door de medevennoten of de zaakvoerders zijn aanvaard en die de door de zaakvoerders vastgestelde voorwaar-den onderschrijven. De personen moeten minstens één aandeel van de vennootschap onderschrijven, met dien verstande dat deze onderschrijving de aanvaarding inhoudt van de statuten en van het huishoudreglement.

De toetreding blijkt uit de inschrijving in het register der vennoten. Het orgaan dat instaat voor het bestuur wordt belast met de inschrijvingen. De inschrij-vingen geschieden op grond van documenten met bewijskracht, die gedagtekend en ondertekend zijn.

Artikel 10.

Het overlijden van één der vennoten is geen aanleiding tot het ontbinden van de vennootschap. In geval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van een vennoot, ontvangen zijn erfgenamen, schuldeisers of wettelijke vertegenwoordigers de waarde van zijn aandeelbewijzen volgens de aanwijzingen van de laatste balans.

Artikel 11.

Gewezen vennoten en rechtverkrijgenden of schuldeisers van vennoten kunnen noch de vereffening van de vennootschap, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op welke wijze ook in het bestuur tussenkomen. Voor de uitoefening van hun rechten zijn ze gebonden door de inventarissen en rekeningen van de vennootschap en door de beslissingen van de zaakvoerder en van de algemene vergadering.

Bij onverdeelde eigendom van één aandeelbewijs, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de rechten van de erfgenamen of onverdeelde eigenaars te schorsen, totdat één enkele persoon als titularis werd aangewezen, mits voorafgaande toestemming van de zaakvoer-ders.

AFDELING IV. BESTUUR EN CONTROLE

Artikel 12.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, aangesteld door de algemene vergadering.

Bij de oprichting van de vennootschap worden tot zaakvoerders benoemd, Mevrouw Anita Van Loo en de Heer Marcel Vercruyssen, beiden voornoemd.

Artikel 13.

In geval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van de zaakvoerder, hebben de overblijvende vennoten het recht, bij eenvoudige meerderheid, in zijn definitieve vervanging te voorzien.

Artikel 14.

De zaakvoerders vergaderen telkens het belang van de vennootschap dit vereist, op bijeenroeping en onder voorzitterschap van de voorzitter. Een zaakvoerder mag zich door een andere zaakvoerder laten vertegenwoordigen. Elke zaakvoerder mag maar één andere zaakvoerder vertegen-woordigen. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bij gelijkheid van stemmen , is de stem van de voorzitter beslissend. De beslissingen worden opgenomen in de notulen, die in een bijzonder register worden ingeschreven, en ondertekend door alle aanwezige zaakvoerders. Afschriften of uittreksels voor te brengen in of buiten rechte moeten door de hiervoor aangewezen zaakvoerders worden ondertekend.

Artikel 15.

De zaakvoerders zijn met de meest uitgebreide macht bekleed voor alle handelingen zowel van bestuur als van beschikking in alle maatschappelij-ke aangelegenheden, behalve voor die handelin-'gen waar volgens de wet of de statuten enkel de algemene vergadering bevoegd is.

Zo kunnen zij, onder meer :

Alle sommen en waarden ontvangen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Alle roerende en onroerende goederen en rechten verwerven, vervreemden, ruilen, huren, verhuren en met

hypotheek bezwaren.

Leningen met hypothecaire en andere waarborgen opnemen. Leningen toestaan, alle borgstellingen en

hypotheken met of zonder dadelijke uitwinning aanvaarden; verzaken aan alle zakelijke of andere rechten en

waarborgen, voorrechten, hypotheken, doorhalingen toestaan, met of zonder betaling, van alle bevoorrechte en

hypothecaire inschrijvingen, randmeldingen, verzet of beslag, vrijstellen van ambtshalve te nemen

inschrijvingen ; betalingen met of zonder subrogatie doen of toestaan; in alle gevallen afstand doen, verzaken of

bewilligen, zelfs dadingen aangaan, beroep doen op scheidsgerecht en scheidsrechterlijke bedingen

aanvaarden, gebeurlijke teruggave toekennen. Personeel in dienst nemen, schorsen of ontzetten, hun

bevoegdheid en hun bezoldiging bepalen.

Zij mogen hun machten geheel of gedeeltelijk of voor bepaalde handelingen overdragen aan derden.

Artikel 16.

De controle over de vennootschap wordt uitgeoefend door iedere vennoot individueel. Iedere vennoot heeft

het recht op controle en onderzoek. De controle over de vennootschap wordt toevertrouwd hetzij aan één of

meer commissaris-revisoren, telkens artikel 142 van de het wetboek vennootschapsrecht dit oplegt, hetzij aan

iedere vennoot ingeval van toepassing van artikel 166 van zelfde wet.

Zij kunnen ter plaatse inzage krijgen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en van alle geschriften

van de vennootschap.

AFDELING V. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17.

De algemene vergadering bestaat uit al de vennoten. Zij komt ten minste éénmaal per jaar bijeen de

tweede zaterdag van de maand juni om 15 u. Zo die dag een wettelijke feestdag is, komt zij bijeen op de

eerstvolgende werkdag. Zij wordt gehouden op de maatschappelijke zetel of op iedere andere plaats

aangeduid in de uitnodigingen.

De zaakvoerders kunnen ten allen tijde buitengewone algemene vergaderingen bijeenroepen.

Artikel 18.

De zaakvoerders roepen de jaarlijkse algemene vergaderingen en de buitengewone algemene

vergaderingen bijeen. De oproeping geschiedt uiterlijk acht dagen voor de geplande vergadering, per

aangetekend schrijven, tenzij de vennoten uitdrukkelijk afzien van schriftelijke uitnodiging per aangetekend

schrijven.

Artikel 19.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door een zaakvoerder.

Artikel 20.

Iedere vennoot mag slechts één andere vennoot vervangen.

Iedere vennoot heeft zoveel stemmen als hij aandeelbewijzen bezit.

Artikel 21.

De algemene vergadering kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde

vennoten.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Bij

gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over de punten die op de agenda voorkomen,

behoudens behoorlijk gerechtvaardigde gevallen.

Artikel 22.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de statutenwijzigingen wanneer het doel

van de voorgestelde wijzigingen speciaal in de oproepingsbrief worden vermeld en wanneer zij die aan de

vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Als dit quorum niet bereikt is wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen. Ze zal geldig beraadslagen

ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Artikel 23.

De notulen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een daartoe bestemd register. Ze worden

ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom vragen.

De in en buiten rechte voor te leggen afschriften en uittreksels worden ondertekend door de hiervoor

aangewezen zaakvoerder.

Artikel 24.

Buitengewone algemene vergaderingen mogen worden bijeengeroepen door de zaakvoerders telkens het

belang van de vennootschap dit vergt. Zij moeten een algemene vergadering bijeenroepen telkens de

controleren-de vennoten, of één of meer vennoten die één derde van de aandelen bezitten, erom verzoeken,

en dit op voorwaarde dat ze de te bespreken agendapunten opgeven. De vergadering moet worden gehouden

binnen de maand van het verzoek.

Artikel 25.

Al wat verband houdt met de werkzaamheden van de zaakvoerders, van de controlerende vennoten en van

de algemene vergadering mag door een huishoudreglement worden geregeld maar zonder dat hierbij van de

bindende bepalingen van de wet of van de statuten mag worden afgeweken.

AFDELING VI. BOEKJAAR - BALANS

Artikel 26.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Artikel 27.

Bij het einde van ieder maatschappelijk boekjaar maken de zaakvoerders een inventaris op, de balans, de

resultatenrekening met de toelichting en de door de wet bepaalde verslagen, die aan de algemene vergadering

ter goedkeuring moeten worden voorgelegd.

Artikel 28.

De verslagen van de zaakvoerders en van de controlerende vennoten of van de commissaris worden

voorgelezen aan de algemene vergadering die beslist over de goedkeuring van de jaarrekening.

Na goedkeuring van de jaarrekening spreekt de algemene vergadering zich uit over de aan de

zaakvoerders, aan de controlerende vennoten of aan de commissaris te verlenen décharge.

AFDELING VII. VERDELING VAN DE WINST

Artikel 29.

Het batig saldo van de jaarrekening wordt besteed als volgt :

1 vijf procent (5 %) aan de wettelijke reserve, tot dat deze één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

2 het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering, die beslist over de bestemming en

" de verdeling.

AFDELING VIII. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 30.

Benevens de wettelijke oorzaken van ontbinding, kan de vennootschap vervroegd ontbonden worden bij

beslissing van de algemene vergadering die beslist volgens de gewone regels van beraadslaging en stemming.

In geval van ontbinding, ofwel vrijwillige, ofwel verplichte, stelt de algemene vergadering één of meer

vereffenaars vast. Zij bepaalt hun bevoegdheden, de wijze van vereffening en die vergoeding die hun toekomt.

Zolang er geen vereffenaars zijn aangesteld, is de zaakvoerder van rechtswege met de vereffening belast.

Artikel 31.

Na betaling van de schulden en de lasten van de vennootschap zal het saldo evenredig verdeeld worden

onder de aandeelhouders.

SLOTBEPALINGEN

1.Het eerste boekjaar vangt aan op heden om te eindigen op 31 december 2012.

2.Overeenkomstig artikel 166 van het Wetboek Vennootschapsrecht, zal iedere vennoot individueel het

controlerecht uitoefenen.

3.Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek Vennootschapsrecht worden alle verbintenissen die door de

oprichters werden aangegaan voor rekening van de vennootschap in oprichting sedert 1 juli 2011 hierbij

integraal overgenomen door de vennootschap en voor zoveel als nodig bekrachtigd.

4. Een bijzondere volmacht wordt verleend aan B.V.B.A. Accountantskantoor De Kezel, Van den Broucke,

Admiraalstraat 135, 9070 Destelbergen, vertegenwoordigd door Marian Van den Broucke, voor het aanvragen

van een B.T.W - nummer, de inschrijving en uitvoering van wijzigingen in de KBO en het aansluiten van del

vennootschap bij een sociale kas.

Opgemaakt te Destelbergen op 5 juli 2011,

Anita Van Loo

Oprichter

Voor-.behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. von Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ANITA VAN LOO

Adresse
MALPERTUUSSINGEL 69 9070 DESTELBERGEN

Code postal : 9070
Localité : DESTELBERGEN
Commune : DESTELBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande