ANTIMICROBIAL CONSUMPTION AND RESISTANCE IN ANIMALS, AFGEKORT : AMCRA

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTIMICROBIAL CONSUMPTION AND RESISTANCE IN ANIMALS, AFGEKORT : AMCRA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.650.687

Publication

20/12/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

G 8 GEC. 2011

RI CIfFBANK VAN

KOOPHANDEL, TE GENT

Eln I11111J+ 111

a sa,

ob :'l 5(c) G-3~

Ondememingsnr :

(vo:um : Antimicrobial Consumption and Resistance in Animais

(verkort) : AMCRA

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Salisburylaan 133, 9820 Merelbeke

Cledenven mile : oprichting vzw, benoeming bestuurders, toekenning mandaten

OPRICHTING

Ondergetekenden-oprichters,

1. Algemene vereniging van de geneesmiddelenindustrie VZW, met maatschappelijke zetel gevestigd te 1170 Watermaal-Bosvoorde, Terhulpsesteenweg 166, met ondernemingsnummer 0407.622.902, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door Prof.dr. Leo Neels, Algemeen Directeur;

2. Boerenbond VZW, met maatschappelijke zetel gevestigd te 3000 Leuven, Diestsevest 40, met ondernemingsnummer 0877.553.258, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door Dr. Piet Vanthemsche, Voorzitter;

3. Algemeen Boeren-Syndikaat VZW, met maatschappelijke zetel gevestigd té 8800 Roeselare, Hendrik Consciencestraat 53a, met ondernemingsnummer 0414.798.130, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door Dhr. Hendrik Vandamme, Voorzitter;

4. Fédération Wallonne de l'Agriculture études-information VZW, met maatschappelijke zetel gevestigd te 5030 Gembloux, Chaussée de Namur 47, met ondernemingsnummer 0473.907.653, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door Dhr. Yvan Hayez, secretaris-generaal;

5. Orde der Dierenartsen, vertegenwoordigd door de Hoge Raad van de Orde der Dierenartsen, Publiekrechtelijke beroepscorporatie met ondernemingsnummer 218.024.128, ter zake adres kiezende op de maatschappelijke zetel van de NGROD gevestigd te 9820 Merelbeke, Salisburylaan 54, met ondernemingsnummer 851.546.172, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door Dr. Danny Coomans, ondervoorzitter van de Hoge Raad en voorzitter van de NGROD;

6. Beroepsvereniging van de mengvoederfabrikanten VZW, met maatschappelijke zetel gevestigd te 1000 Brussel, Gasthuisstraat 31, met ondernemingsnummer 409.022.967, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door Dhr. Yvan Dejaegher, Gedelegeerd Bestuurder;

7. Universiteit Gent, met maatschappelijke zetel gevestigd te 9000 Gent, Sint-Pietersnieuwstraat 25, met ondernemingsnummer 0248.015.142, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door Prof. dr. Jeroen Dewulf,

hebben op 15 juni 2011 te Brussel het Memorandum of Understanding met betrekking tot de oprichting van het Kenniscentrum Antimicrobial Consumption and Resistance in Animais ondertekend en zijn vervolgens in uitvoering van voormeld Memorandum of Understanding op 1 december 2011 te Merelbeke overeengekomen tussen hen een vereniging zonder winstoogmerk cp te richten en daartoe unaniem volgende statuten te aanvaarden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Neem en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso " Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOb 22

STATUTEN

Artikel 1.  Naam, duur en zetel

1.1 De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" of "vereniging" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd (hierna de "VZW-wet" genaamd).

1.2 De vereniging wordt genoemd: "Kenniscentrum Antimicrobial Consumption and Resistance in Animais", afgekort "AMCRA" en wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden de naam van de vereniging onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", en het adres van de zetel van de vereniging.

1.3 De zetel van de vereniging is gevestigd te Salisburylaan 133, 9820 Merelbeke en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent. De zetel kan enkel worden gewijzigd bij beslissing van de algemene vergadering.

Iedere wijziging van zetel moet worden neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel met het oog op de bekendmaking ervan in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 2. - Doel

2.1 De vereniging heeft tot doel de dierengezondheid en het dierenwelzijn, alsmede de volksgezondheid te vrijwaren door een duurzaam antibioticumbeleid in de diergeneeskunde in België te verwezenlijken.

In het kader hiervan zal de vereniging o.a. alle gegevens en beschikbare informatie over het gebruik van, de resistentie tegen en het voorkomen van de resistentie tegen antimicrobiële middelen bij dieren in België verzamelen en analyseren om op basis hiervan op een neutrale en objectieve manier te communiceren, te sensibiliseren en de sectoren en overheden over mogelijke toekomstige (beleids)acties te adviseren.

Daarnaast staat zij in voor het vertalen van het Europees en nationaal beleid inzake antibioticumgebruik in de diergeneeskunde naar de dagelijkse praktijk, en voor het voorstellen , onderzoeken en adviseren van mogelijke beleidsmaatregelen vanuit de praktijk naar de overheden. De vereniging heeft evenwel geen bevoegdheden om zelf beleid te bepalen, en kan enkel als advies- of overlegorgaan worden geconsulteerd.

2.2 Cm haar doel te bereiken, kan de vereniging alle activiteiten ondernemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben enlof dit doel kunnen bevorderen, met inbegrip van het stellen van handelsdaden binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van de niet-winstgevende doelstelling.

De vereniging mag hiertoe tevens roerende en onroerende goederen verwerven, rationeel beheren en vervreemden, in welke vorm dan ook (eigendom, vruchtgebruik, bezit e.a.), dit evenwel in overeenstemming met het niet-winstgevende doel waartoe zij is opgericht.

Artikel 3. Lidmaatschap

3.1 Werkende leden

Het aantal werkende leden is onbeperkt met een minimum van drie. De eerste werkende leden zijn de ondergetekende oprichters.

Er zijn vijf categorieën van werkende leden, met name categorie A tot en met E:

" Tot categorie A behoren de vertegenwoordigers van de geneesmiddelenindustrie. De eerste ondergetekende oprichter, zoals vermeld in sub 1, is werkend lid van categorie A.

" Tot categorie B behoren de vertegenwoordigers van de landbouwsector. De ondergetekende oprichters sub 2 t.e.m. 4 zijn werkende leden van categorie B.

-Tot categorie C behoren de vertegenwoordigers van de dierenartsen. De ondergetekende oprichter sub 5 is werkend lid van categorie C.

-Tot categorie D behoren de vertegenwoordigers van de mengvoederindustrie. De ondergetekende oprichter sub 6 is werkend lid van categorie D.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" Tot categorie E behoren de vertegenwoordigers van de wetenschappelijke wereld. De laatste ondergetekende oprichters sub 7 is werkend lid van van categorie E.

Iedere natuurlijke persoon en/of rechtspersoon die behoort tot één van de hiervoor vermelde categorieën kan door een lid van de raad van bestuur worden voorgedragen als werkend lid.

De raad van bestuur beslist over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid van de categorie waaronder de sector die voormelde persoon vertegenwoordigt, ressorteert. Op deze vergadering dient minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig te zijn. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

De werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de VZW-wet en in deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgesteld door de raad van bestuur aan de hand van het aantal werkende leden en de begroting van de vereniging. Het totaal van de lidmaatschapsbijdragen die alle werkende leden jaarlijks gezamenlijk dienen te betalen, zal gelijk zijn aan 30% van de begroting van de vereniging, met dien verstande evenwel dat de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage voor elk werkend lid maximum 20.000 EUR zal bedragen.

3.2 Toegetreden leden

Elke natuurlijke en/of rechtspersoon die de doelstelling en de statuten van de vereniging onderschrijft en aanvaardt, kan op voorstel van een lid van de raad van bestuur door de raad van bestuur worden aanvaard als toegetreden lid.

De toegetreden leden beschikken niet over de rechten van de werkende leden. Zij hebben enkel een aanwezigheidsrecht op de algemene vergadering, dit louter met raadgevende stem.

De toegetreden leden zijn niet verplicht een lidmaatschapsbijdrage te betalen.

3.3 Uitsluiting - ontslag

Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt indien de algemene vergadering, na de betrokkene te hebben gehoord, beslist voormeld lid uit te sluiten.

De beslissing tot uitsluiting is enkel aangenomen indien aan de volgende tweevoudige meerderheidsvereiste is voldaan:

(i) de beslissing wordt genomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van alle aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en

(ii) de beslissing wordt goedgekeurd binnen drie van de vijf categorieën van werkende leden, waarbij de beslissing zal worden geacht goedgekeurd te zijn binnen een bepaalde categorie wanneer zij met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden van die categorie wordt goedgekeurd.

Het ontslag wordt onmiddellijk effectief. Toegetreden leden kunnen door een eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgestoten worden van lidmaatschap.

Ieder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag wordt effectief na 3 maanden en zal in het register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen evenmin teruggave eisen van betaalde lidmaatschapsbijdragen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij overlijden van het lid of wanneer een werkend lid niet langer een vertegenwoordiger is van de sector die onder de categorie ressorteert waartoe het lid behoort.

3.4 Ledenregister

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de raad van bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vereniging wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Dit register vermeldt de naam, de voornamen en de woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel alsmede, in voorkomend geval, de categorie waartoe het lid behoort. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die.bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4. - Algemene vergadering

4.1 De algemene vergadering bestaat uit alle leden, zowel de werkende als de toegetreden leden.

4.2 Leden onder de vorm van een rechtspersoon kiezen elk binnen hun geledingen één vaste vertegenwoordiger en één plaatsvervanger, die aan de algemene vergadering kan deelnemen in geval van afwezigheid van de vaste vertegenwoordiger.

4.3 ledere categorie van werkende leden (A t.e.m. E) heeft drie stemmen in de algemene vergadering. Deze stemmen worden proportioneel verdeeld over het aantal werkende leden dat op de dag van de algemene vergadering deel uitmaakt van de betrokken categorie. Ingevolge deze proportionele verdeling is het mogelijk dat een werkend lid slechts beschikt over een fractie van stemmen. Deze fracties van stemmen worden eveneens in aanmerking genomen.

4.4 Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de algemene vergadering.

4.5 De algemene vergadering bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de VZW-wet of door deze statuten. De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden: de wijziging van de statuten, de benoeming en afzetting van bestuurders, de benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging.

4.6 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid, door één van de ondervoorzitters van de raad van bestuur, of wanneer deze afwezig zijn, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. Teneinde het oudste aanwezige bestuurslid vast te stellen, zal voor bestuurders-natuurlijke personen rekening worden gehouden met hun leeftijd en voor bestuurdersrechtspersonen met de datum van hun oprichting.

Voor zover de voorzitter en de ondervoorzitters een rechtspersoon zijn, zullen deze, in afwijking van artikel 5.1, derde lid van de statuten, uitsluitend door hun vaste vertegenwoordiger kunnen warden vertegenwoordigd.

4.7 De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester van het boekjaar ten einde de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het lopende boekjaar goed te keuren.

4.8 Een buitengewone algemene vergadering kan door de raad van bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

4.9 De raad van bestuur is ertoe gehouden een buitengewone algemene vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de werkende leden er schriftelijk om verzoekt.

4.10 Oproepingen voor de algemene vergadering worden per gewone post of via e-mail, ten laatste tien dagen voor de vergadering aan alle leden verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de voorzitter van de raad van bestuur en wordt bij de oproeping gevoegd. Eik punt dat door ten minste één twintigste van de werkende leden ten minste één dag vóór de vergadering wordt aangebracht, wordt op de agenda geplaatst.

4.11 Indien alle leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en voor zover zij hier unamiem mee instemmen, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia'.

4.12 De algemene vergadering kan geldig beslissen ais minstens de helft van haar werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de VZW-wet een ruimere aanwezigheid vereist.

4.13 indien er niet voldoende werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe algemene vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden.

4,14 Behalve wanneer de VZW-wet of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de algemene vergadering geldig beslissen indien aan de volgende tweevoudige meerderheidsvereiste is voldaan:

(i) de beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van de stemmen van aile aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden (doch zonder rekening te houden met de onthoudingen), en

(ii) de beslissing wordt goedgekeurd binnen drie van de vijf categorieën van werkende leden, waarbij de beslissing zal worden geacht goedgekeurd te zijn binnen een bepaalde categorie wanneer zij met gewone

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

' meerderheid van de stemmen van de ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden van die

categorie wordt goedgekeurd.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Bij staking van stemmen binnen een bepaalde categorie wordt het voorstel geacht te zijn verworpen binnen de voormelde categorie.

4.15 Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de werkende leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De beslissing tot statutenwijziging is enkel aangenomen indien aan de volgende tweevoudige meerderheidsvereiste is voldaan:

(i) de beslissing wordt genomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van alle aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en

(ii) de beslissing wordt goedgekeurd binnen drie van de vijf categorieën van werkende leden, waarbij de beslissing zal worden geacht goedgekeurd te zijn binnen een bepaalde categorie wanneer zij met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden van die categorie wordt goedgekeurd.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen indien aan de volgende tweevoudige meerderheidsvereiste is voldaan:

(i) de beslissing wordt genomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van alle aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en

(ii) de beslissing wordt goedgekeurd binnen [vier] van de vijf categorieën van werkende leden, waarbij de beslissing zal worden geacht goedgekeurd te zijn binnen een bepaalde categorie wanneer zij met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden van die categorie wordt goedgekeurd.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, wordt een tweede vergadering bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid van artikel 4.15 ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. Iedere wijziging van de statuten moet worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

4.16 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 5. - Raad van bestuur

5.1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders en ten hoogste vijf bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkende leden. Elke categorie van werkende leden heeft het recht kandidaat-natuurlijke personen en kandidaat-rechtspersonen voor te dragen voor één bestuurdersmandaat.

De bestuurders dienen actief te zijn in de sector die ressorteert onder de categorie van werkende leden die de betrokken bestuurder ter benoeming heeft voorgedragen.

De bestuurders-rechtspersonen worden in de raad van bestuur vertegenwoordigd door een vaste vertegenwoordiger of in geval laatstgenoemde afwezig of belet is, door diens plaatsvervanger. De identiteit van de vaste vertegenwoordiger en diens plaatsvervanger dient schriftelijk te worden meegedeeld bij de voordracht van de kandidaat-rechtspersoon als bestuurder en dient tevens te worden vermeld in de akte van benoeming.

5.2 De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid en kunnen te allen tijde ontslagen worden. Ieder lid van de raad van bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur.

5.3 De leden van de raad van bestuur worden verkozen voor een termijn van 5 jaar. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden de voorzitter, twee ondervoorzitters, secretaris en schatbewaarder. De duur van het mandaat van deze personen bedraagt maximaal 5 jaar, en is éénmaal hernieuwbaar.

5.4 Het bestuurdersmandaat neemt van rechtswege een einde wanneer de betrokken bestuurder niet langer actief is in de sector die ressorteert onder de categorie van werkende leden die hem ter benoeming heeft voorgedragen. In geval van beëindiging van een bestuurdersmandaat wordt de nieuwe bestuurder benoemd op

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

M002,2

voordracht van de categorie van werkende leden die de bestuurder waarvan het mandaat is beëindigd, ter benoeming heeft voorgedragen.

5.5 De leden van de raad van bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits goedkeuring van de uitgave door de algemene vergadering.

5.6 De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, dienen te worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

5.7 De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door één van de ondervoorzitters of door minstens twee bestuurders.

5.8 Oproepingen voor de raad van bestuur worden per gewone post of via e-mail, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering samen met alle voorbereidende documenten. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, maar ieder lid van de raad van bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

5.9 De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid, door één van de ondervoorzitters, of wanneer beiden afwezig zijn, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. Teneinde het oudste aanwezige bestuurslid vast te stellen, zal voor bestuurders-natuurlijke personen rekening worden gehouden met hun leeftijd en voor bestuurders-rechtspersonen met de datum van hun oprichting.

Voor zover de voorzitter en de ondervoorzitters een rechtspersoon zijn, zullen deze, in afwijking van artikel 5.1, derde lid van de statuten, uitsluitend door hun vaste vertegenwoordiger kunnen worden vertegenwoordigd

5.10 De raad van bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

5.11 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 6. - Adviesraad

6.1 De raad van bestuur kan een adviesraad creëren, die is samengesteld uit de vertegenwoordigers van alle bij de dierlijke productie in de breedste zin betrokken organisaties en instanties, met een maximum van één vertegenwoordiger per organisatie of instantie.

6.2 De adviesraad heeft als taak de vereniging en in het bijzonder de raad van bestuur te adviseren en bij te staan in het realiseren van de doelstellingen van de vereniging.

6.3 De adviesraad komt samen op vraag van de raad van bestuur.

6.4 De adviesraad heeft geen enkele bevoegdheid, verplichting noch aansprakelijkheid betreffende de vereniging.

Artikel 7. - Stuurgroep

7.1 Een stuurgroep, samengesteld uit de vertegenwoordigers van de overheidsorganen Federaal Agentschat voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) en Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), met een maximum van één vertegenwoordiger per overheidsorgaan, en één vertegenwoordiger van BAPCOC wordt opgericht. De voorzitter van de raad van bestuur of één van de ondervoorzitters en, indien van toepassing, een personeelslid van de vereniging nemen als waarnemer deel aan de vergaderingen van de stuurgroep.

7.2 De stuurgroep heeft als taak toe te zien op de goede werking van de vereniging en strategische doelstellingen, die de vereniging dient te behalen, vast te leggen.

Artikel 8. - Bevoegdheden van de raad van bestuur

8.1 De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

8.2 De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

nnoD 2.2

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

8.3 Alle bevoegdheden die niet door de VZW-wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

8.4 De raad van bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

8.5 De vereniging is aansprakelijk voor alle daden en handelingen gesteld door de bestuurders in de uitvoering van hun opdracht binnen het kader en de doelstellingen van de vereniging.

Artikel 9. - Rekeningen en boekhouding

9.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. ln afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december 2012.

9.2 De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door

ede bijdragen van leden;

ede giften en subsidies van de overheid;

Jde eigen inkomsten gerealiseerd door de activiteiten in de zin van artikel 2 van de statuten, bedoeld om de

vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar niet-winstgevende doelstelling te bezorgen;

ede fondsen die zij verwerft op elke andere wijze die niet in strijd is met de VZW-wet.

9.3 De boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig volgens de principes van het dubbel boekhouden gevoerd te worden, tenzij voldaan wordt aan de voorwaarden voor het voeren van een vereenvoudigde boekhouding voorzien in artikel 17, §2 en §3 van de Wet van 27 juni 1921.

9.4 Op de jaarlijkse gewone algemene vergadering legt de raad van bestuur de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het lopende boekjaar ter goedkeuring voor.

Artikel 10. - Ontbinding

10.1 De vereniging kan vrijwillig worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering dat de voorwaarden voor een doelwijziging respecteert zoals omschreven in artikel 4.15 van deze statuten, of door een gerechtelijke beslissing.

10.2 In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering en bij gebreke daarvan, de rechtbank één of meer vereffenaars aanstellen, hun bevoegdheden bepalen en de wijze van vereffening van de schulden en van het te gelde maken van de goederen vaststellen.

10.3 De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de algemene vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 11. - Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de VZW-wet toepasselijk.

OVERGANGSBEPALINGEN

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid

De vereniging zal in toepassing van artikel 3 van de VZW-wet rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van (a) de statuten en (b) de akten betreffende de benoeming van de bestuurders en van de personen die gemachtigd zijn om de VZW te vertegenwoordigen in het verenigingsdossier op de griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar de VZW haar zetel heeft.

Voasr-

battoiieen zen 9asZ Be:esCh S3acts4tzd

MOD 2.2

Let Ed - Vervolg

ALGEMENE VERGADERING VAN 1 DECEMBER 2011: BENOEMING VAN DE BESTUURDERS EN HUN PLAATSVERVANGERS

" Voor de categorie A (vertegenwoordigers van de geneesmiddelenindustrie):

Algemene vereniging van de geneesmiddelenindustrie VZW, met maatschappelijke zetel gevestigd te 1170 Watermaal-Bosvoorde, Terhulpsesteenweg 166 en ondernemingsnummer 0407.622.902, vertegenwoordigd door Dr. Davy Persoons en indien deze laatste afwezig of belet is, vertegenwoordigd door diens plaatsvervanger, zijnde Dhr. Tim de Kegel.

" Voor de categorie B (vertegenwoordigers van de landbouwsector):

Boerenbond VZW, met maatschappelijke zetel gevestigd te 3000 Leuven, Diestsevest 40 met ondernemingsnummer 0877.553.258, vertegenwoordigd door Dr. Erik Mijten, en indien deze laatste afwezig of belet is, vertegenwoordigd door diens plaatsvervanger, zijnde Fédération Wallonne de l'Agriculture études-information VZW met maatschappelijke zetel gevestigd te 5030 Gembloux, Chaussée de Namur 47, met ondernemingsnummer 0473.907.653, vertegenwoordigd door Dhr. Alain Debrun.

" Voor de categorie C (vertegenwoordigers van de dierenartsen):

Orde der Dierenartsen, vertegenwoordigd door de Hoge Raad van de Orde der Dierenartsen (Nederlandstalige afdeling) Publiekrechtelijke beroepscorporatie, adres kiezende op de maatschappelijke zetel van de NGROD gevestigd te 9820 Merelbeke, Salisburylaan 54 met ondernemingsnummer 0851.546.172, vertegenwoordigd door Dr. Chris Landuyt en indien deze laatste afwezig of belet is, vertegenwoordigd door diens plaatsvervanger, zijnde Danny Coomans.

" Voor de categorie D (vertegenwoordigers van de mengvoederindustrie):

Beroepsvereniging van de mengvoederfabrikanten VZW, met maatschappelijke zetel gevestigd te 1000 Brussel, Gasthuisstraat 31 met ondernemingsnummer 0409.022.967, hierbij vertegenwoordigd door Dhr. Yvan Dejaegher en indien deze laatste afwezig of belet is, vertegenwoordigd door diens plaatsvervanger, zijnde Dhr. Erik Hoeven.

" Voor de categorie E (vertegenwoordigers van de wetenschappelijke wereld):

Universiteit Gent, met maatschappelijke zetel gevestigd te 9000 Gent, Sint-Pietersnieuwstraat 25 met ondernemingsnummer 0248.015.142, hierbij vertegenwoordigd door Prof. dr. Jeroen Dewulf, en indien deze laatste afwezig of belet is, vertegenwoordigd door diens plaatsvervanger, zijnde Prof. dr. Paul Van Cauwenberge

Jeroen Dewulf

oprichter-bestuurder.

expûijA, Pkvi _ io t~em,



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ANTIMICROBIAL CONSUMPTION AND RESISTANCE IN …

Adresse
SALISBURYLAAN 133 9820 MERELBEKE

Code postal : 9820
Localité : MERELBEKE
Commune : MERELBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande