APOSTOLISCHE KERK DE ROTS NINOVE, AFGEKORT : DE ROTS NINOVE

Association sans but lucratif


Dénomination : APOSTOLISCHE KERK DE ROTS NINOVE, AFGEKORT : DE ROTS NINOVE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.782.988

Publication

08/01/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I. Benaming, zetel

ARTIKEL 1. NAAM EN ZETEL VAN DE KERKGENOOTSCHAP

1.1 De feitelijke vereniging draagt de volledige naam  Apostolische Kerk De Rots Ninove vzw , en wordt hierna aangeduid als  de Kerk .

1.2 De Kerk heeft haar zetel te 9400 Denderwindeke, Steenhout 57.

1.3 De kerk is gelegen in het arrondissement Dendermonde.

1.4 De zetel kan verplaatst worden  bij beslissing van de algemene vergadering  naar ieder andere plaats van het Land.

1.5 De Kerk is opgericht op één januari tweeduizend veertien (1/01/2014).

1.6 De Kerk is opgericht voor onbepaalde duur.

1.7 De Kerk behoudt zich het recht voor om op niet-officiële document een verkorte versie van haar naam te gebruiken zoals o.a.  De rots ,  De Rots Kerk ,  De Rots Ninove ,.. en de desbetreffende vertaling van haar naam te gebruiken hetzij  The Rock Church  Ninove in het Engels of  Eglise Le Rocher - Ninove in het Frans. Op contracten en officiële documenten zal steeds de volledige Nederlandstalige naam gebruikt worden  Apostolische Kerk De Rots Ninove

ARTIKEL 2. GRONDSLAG

2.1 De Kerk stelt zich op de grondslag van Gods Woord, de Bijbel. De Kerk onderschrijft daarbij de

geloofsbasis van de UPCI (United Pentecostal Church International).

ARTIKEL 3. DOEL

3.1 De Kerk heeft tot doel de bekendmaking van het Evangelie, de boodschap van redding door Jezus

Tussen de volgende personen wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht:

TITEL II. Doel, middelen

STATUTEN  Apostolische Kerk DE ROTS NINOVE VZW

· De heer Demets, Miguel Edmond Raymond, De Mattein 83, te 1790 Hekelgem, geboren te Ronse, op 1 sept 1962.

· De Heer Wayenberg, Sven, Steenhout 57, te 9400 Denderwindeke, geboren te Geraardsbergen op 26 okt 1973.

· Mevrouw Van Calster, Cindy, De Mattein 83, te 1790 Hekelgem, geboren te Brussel op 26 dec. 1977.

· Mevrouw Fernandes de Oliveira, Edivania, Steenhout 57 te 9400 Denderwindeke, Geboren te Contagem (Brazilië) op 1 sept 1981

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Apostolische Kerk De Rots Ninove

België

Onderwerp akte : Oprichting

*14300258*

(afgekort) : De Rots Ninove

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Steenhout(Den) 57

0543782988

9400

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ninove (Denderwindeke)

Griffie

Neergelegd

03-01-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Christus en de daaruit voortvloeiende christelijke levensvisie op grond van de Bijbel, het woord van God, te bevorderen. Zij aanvaardt de ganse Heilige Schrift als door God geïnspireerd, onfeilbaar, gezaghebbend en uitgangspunt van haar opdracht en doel. Het leven van de leden moet daarmee overeenstemmen.

3.2 De Kerk heeft ten doel mensen tot toegewijde en bewogen discipelen van Jezus Christus te maken door hen de weg te wijzen tot geloof in Hem en hen op te bouwen in dat geloof, zodat zij met hun leven God verheerlijken en ongelovigen ertoe brengen zich tot Jezus Christus te bekeren.

3.3 De Kerk tracht haar doel te bereiken door onder meer:

a. het houden van samenkomsten

b. het geven van Bijbelonderricht

c. het verlenen van pastorale zorg

d. het organiseren van kinder-en jeugdwerk

e. huisbezoeken door pastoraal team.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 4. MIDDELEN EN ACTIVITEITEN

4.1 De activiteiten van de Kerk kunnen bestaan uit het inrichten van religieuze bijeenkomsten en/of studiedagen; het al dan niet tegen betaling organiseren van sociale en culturele activiteiten, zoals tentoonstellingen, film- en diavoorstellingen, het verspreiden of verkopen van lectuur, CD s, DVD s, en multimedia berichten, en andere activiteiten die mogelijk op een ondergeschikte wijze de vorm kunnen aannemen van een handelsdaad, steeds op voorwaarde dat de opbrengst ten goede komt van het door de Kerk gestelde doel. Zij zal personeel in dienst kunnen nemen en alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom mogen bezitten, die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel. Deze opsomming is in geen geval limitatief. Het geheel van haar activiteiten zal er steeds op gericht zijn het geestelijk en eeuwig welzijn van de bevolking te behartigen door uitstraling van de Bijbelchristelijke leer.

4.2 Het vermogen van de Kerk zal worden gevormd door:

a. Schenkingen, erfstellingen en legaten;

b. Vrijwillige bijdragen (waaronder collecties) en vergoedingen

c.Alle andere verkrijgingen en baten;

d. Subsidies worden per geval door het bestuur der stichting beoordeeld op eventuele consequenties. Wanneer het werk des Heren op enigerlei wijze zal kunnen worden gecontroleerd of beïnvloed door de subsidie verlenende instantie, zal subsidie niet worden aangevraagd nog aanvaard.

e. De Kerk draagt er zorg voor dat de ontvangen geldmiddelen worden aangewend overeenkomstig de aanwijzingen van de gevers. Giften zonder enige nadere aanduiding ontvangen (bijv. collectes), komen ten bate van de Apostolische Kerk De Rots. Giften kunnen niet teruggevorderd worden.

TITEL III. Leden

ARTIKEL 5. KERKLEIDING

5.1 De Kerk wordt bestuurd door een team, bestaande uit voorganger(s), assistenten, oudsten en eventueel diakenen, het  pastoraal team .

5.2 Het pastoraal team bestaat uit ten minste 2 personen.

5.3 Het pastoraal team kiest uit zijn midden een voorzitter, een vice-voorzitter, een secretaris en een

penningmeester.

5.4. De bevoegdheden worden vastgelegd in artikel 12.

ARTIKEL 6. SOORTEN LEDEN

6.1 De Kerk telt drie soorten leden: vaste leden, die stemgerechtigd zijn en toegetreden leden (Ministers), die niet stemgerechtigd zijn. Als derde groep, zijn er nog de bezoekers (de gelovige gemeenschap). De Kerk telt minstens 3 vaste leden.

ARTIKEL 7. VASTE LEDEN (LEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR)

7.1 Zijn vaste leden: de hiervoor genoemde personen die de Kerk oprichten.

7.2 Personen die als vast lid tot de Kerk wensen toe te treden, moeten, zoals de bijbel dit voorschrijft, opnieuw geboren zijn uit het water en uit de Geest. Dit betekent gedoopt te zijn door onderdompeling in de Naam van Jezus Christus en de Heilige Geest ontvangen zoals beschreven staat in Handelingen 2:4 en 2:38.

7.3 Personen die als vast lid tot de Kerk wensen toe te treden en daarvoor de minimale vereiste wettelijke leeftijd hebben, dienen daarvoor een aanvraag in bij de Raad van Bestuur. Door deze aanvraag verklaren de kandidaat-vaste leden uitdrukkelijk akkoord te gaan met de statuten en het huishoudelijk reglement van de Kerk. 7.4 De Raad van Bestuur aanvaardt de kandidaat-vaste leden al dan niet op grond van de procedure omschreven in het huishoudelijk reglement. Een meerderheid der stemmen is nodig om aanvaard te worden als vast lid.

7.5 De Raad van Bestuur kan niet verplicht worden zich te verantwoorden over de uitslag van deze beraadslagingen.

7.6 Het aantal vaste leden van de Kerk is onbeperkt maar mag niet minder zijn dan drie.

7.7 Alleen de vaste leden bezitten het lidmaatschap in de zin van de wet, zij hebben aanwezigheid- en stemrecht op de Algemene Vergadering.

7.8 De leden van de Kerk kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage. Er wordt wel verwacht dat zij het bijbels principe van geven en zaaien in acht nemen (2 kor. 9:6-7). Zij hebben geen persoonlijke aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de Kerk.

7.9 Er wordt een onbepaalde termijn verleend aan de bestuursmandaten. Hun mandaat eindigt bij overleiden,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ARTIKEL 8. EINDE LIDMAATSCHAP VAN VASTE LEDEN

8.1 Het lidmaatschap neemt een einde door ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur van de Kerk of door het overlijden van het vaste lid.

8.2 De vaste leden die de nauwe voeling verliezen met de activiteiten van de Kerk, worden geacht ontslag te hebben genomen. Maatstaf voor het begrip  nauwe voeling zal worden opgenomen in het Huishoudelijk Reglement.

8.3 Elk vast lid dat door zijn levenswijze niet meer beantwoordt of afbreuk doet aan het doel of de goede naam van de Kerk en haar getuigenis schaadt, kan uitgesloten worden.

8.4 De Raad van Bestuur kan het lidmaatschap van zo'n lid opschorten tot de eerstvolgende Algemene Vergadering die over de uitsluiting van het lid beslist. Het lid waarvan het lidmaatschap is opgeschort, zal dan alleen nog voor deze vergadering worden uitgenodigd.

8.5 De uitsluiting van een lid kan enkel worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

8.6 Zowel bij ontslag, bij overlijden als bij opschorting en uitsluiting kan de betrokkene noch zijn erfgenamen, enige aanspraak maken op het vermogen van de Kerk, de vrijwillige gestorte bijdragen of de inbreng van de betrokkenen.

8.7 Uitzondering op het bovenstaande is de inbreng in geld, als er een terugbetaling overeenkomst is afgesloten tussen de betrokkene en de Kerk. In zulke gevallen zal het contract de voorziene voorwaarden van uitvoering behouden.

8.8 Bij ontslag of overlijden van een bestuurslid, wordt zijn vervanger normaal door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering bij haar eerstkomende bijeenkomst voorgesteld, en wordt door de Algemene Vergadering benoemd met een meerderheid der uitgebrachte stemmen van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden. Nieuwe bestuursleden worden op dezelfde wijze benoemd.

ARTIKEL 9. TOEGETREDEN LEDEN (ZOGEHETE MINISTERS)

9.1 Bezoekers van de activiteiten van de Kerk, kunnen verzoeken als toegetreden lid te worden toegelaten tot de Kerk.

9.2 De Raad van Bestuur beslist over het lidmaatschap met een meerderheid der stemmen. Na een positieve stemming vervullen deze mensen vanaf dan een specifieke taak in de Kerk. Ze worden daarom ook geacht het huishoudelijk reglement strikt na te leven, en de Bijbelse principes toe te passen in hun dagdagelijkse leven. 9.3 Zij worden behandeld als toegetreden lid, maar hebben geen stemrecht. Zij mogen de ledenvergaderingen bezoeken (zie verder art. 10.3) maar kunnen van sommige vergaderingen of vergaderpunten worden uitgesloten indien de Raad van Bestuur dat aangeeft.

9.4 Indien een toegetreden lid meer dan zes maanden niet meer naar de activiteiten komt en geen bijdrage meer levert aan de onkosten van de Kerk, wordt het lidmaatschap als opgezegd beschouwd. Opschorting en uitsluiting van het lidmaatschap worden op dezelfde wijze als bij de vaste leden geregeld.

9.5 Zowel bij ontslag, bij overlijden als bij opschorting en uitsluiting kan de betrokkene noch zijn erfgenamen, enige aanspraak maken op het vermogen van de Kerk, de vrijwillige gestorte bijdragen of de inbreng van de betrokkenen.

9.6 Van een toegetreden lid verwacht men dat men respect toont voor de Bijbel, Jezus Christus, en de goede werking van de Kerk, de diensten niet verstoort, en de Kerkleiding erkent als gezagsdragers.

9.7 Elk lid is vrij uit te treden op gelijk welk ogenblik. Toch wordt er van de toegetreden leden die bepaalde taken uitvoeren in de Kerk (de zogenoemde ministers) verwacht, dat zij in dit geval ook de Kerkleiding hiervan op de hoogte brengen.

9.8 De bezoekers van de Kerk kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage. Al de gedane inbrengsten zijn compleet vrijwillig. Er wordt wel verwacht dat zij het bijbels principe van geven en zaaien in acht nemen (2 kor. 9:6-7). Zij hebben geen persoonlijke aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de Kerk.

9.9 De bezoekers en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de Kerk, en kunnen bij uittreding, uitsluiting of overlijden nooit teruggave of vergoeding vorderen voor eventuele gedane inbrengsten.

ARTIKEL 10. BEZOEKERS (GELOVIGE GEMEENSCHAP)

10.1 Bezoekers van de activiteiten van de Kerk respecteren het huishoudelijke reglement en nemen kennis met de statuten.

10.2 Bezoekers hebben geen stemrecht.

10.3 De bezoekers van de Kerk kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage. Al de gedane inbrengsten zijn compleet vrijwillig. Er wordt wel verwacht dat zij het bijbels principe van geven en zaaien in acht nemen (2 kor. 9:6-7). Zij hebben geen persoonlijke aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de Kerk. 10.4 De bezoekers en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de Kerk, en kunnen bij uittreding, uitsluiting of overlijden nooit teruggave of vergoeding vorderen voor eventuele gedane inbrengsten.

10.5 Uitzondering op het bovenstaande is de inbreng in geld, als er een terugbetaling overeenkomst is afgesloten tussen de betrokkene en de Kerk. In zulke gevallen zal het contract de voorziene voorwaarden van uitvoering behouden.

10.6 Iedereen is welkom als bezoekend lid, op voorwaarde dat men respect toont voor de Bijbel, Jezus Christus, en de goede werking van de Kerk en diensten niet verstoort.

10.7 Elk lid is vrij uit te treden op gelijk welk ogenblik. Voor de bezoekers is deze melding wel geapprecieerd,

ontslag of door afzetting door de Algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

toch niet verplicht.

Luik B - vervolg

TITEL IV. Algemene Vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 11. ALGEMENE VERGADERING

11.1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle vaste leden.

11.2 De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

a. de wijzigingen van de statuten;

b. de benoeming en afzetting van de bestuurders;

c. De kwijting aan de bestuurders;

d. De goedkeuring van de begroting en de rekening;

e. de ontbinding van de Kerk;

f. aanstellen van een lid;

g. de uitsluiting van een lid;

h. plannen van grotere activiteiten met bijhorende budgetten;

i. de wijzigingen van het huishoudelijk reglement;

j. de wijzigingen van de geloofsbelijdenis.

11.3 De Algemene Vergadering zal minstens eenmaal per kalenderjaar bijeengeroepen worden door de Raad van Bestuur, of ingeval een vijfde van de vaste leden dit vraagt. Toegetreden leden mogen de Algemene Vergadering bijwonen, mits de meerderheid van de vaste leden hiermee instemmen. De datum, uur, plaats en agenda van deze vergadering zal minstens veertien dagen tevoren bekendgemaakt worden door de Raad van Bestuur, door middel van een schriftelijke uitnodiging, verstuurd of overhandigd aan alle vaste leden of per elektronische post. De agenda wordt goedgekeurd of gewijzigd aan het begin van iedere vergadering bij middel van stemming.

11.4 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij afwezigheid zijn plaatsvervanger.

11.5 Elk vast lid is stemgerechtigd, toegetreden leden hebben geen stemrecht. De leden zullen zich op de Algemene Vergadering kunnen vertegenwoordigen door een ander vast lid voorzien van een schriftelijke volmacht. Elk aanwezig vast lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

11.6 Het financieel verslag voor het verlopen boekjaar, alsook de begroting voor het lopend boekjaar, zullen door de penningmeester of bij afwezigheid zijn plaatsvervanger, aan de jaarlijkse Algemene Vergadering worden voorgelegd.

11.7 De beslissingen van de Algemene Vergadering worden door de secretaris of bij afwezigheid zijn plaatsvervanger opgenomen in een verslag en verder door de voorzitter en secretaris ondertekend. Het wordt bekendgemaakt door de raad van bestuur aan haar vaste leden door middel van een schriftelijk verslag, verstuurd of overhandigd of per elektronische post. Het verslag is door derden ter inzage te bekomen bij de secretaris.

11.8 Voor het aanwezigheidsquorum wordt bepaald dat er, tenzij anders aangegeven, een gewone meerderheid van het totaal aantal vaste leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd moet zijn.

11.9 Voor het meerderheidsquorum, tenzij anders aangegeven, geldt de gewone meerderheid van de geldig aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

11.10 Voor het meerderheidsquorum voor benoeming en afzetting van bestuurders en de uitsluiting van een lid wordt bepaald dat minimaal 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen voor moet zijn.

11.11 Voor het aanwezigheidsquorum voor het wijzigen van de statuten wordt bepaald dat minimaal 2/3 van de vaste leden aanwezig of geldend vertegenwoordigd moet zijn. Als dit aantal niet gehaald wordt kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, echter niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering. Deze kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

11.12 Voor het meerderheidsquorum voor het wijzigen van statuten wordt bepaald dat altijd minstens 2/3 van het totaal van het aantal vaste leden die aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, voor moet stemmen. 11.13 Voor het meerderheidsquorum voor het wijzigen van een der doelstellingen waarvoor de Kerk is opgericht, wordt bepaald dat altijd 4/5 van het totaal aantal vaste leden die aanwezig of wettelijk vertegenwoordigd zijn, voor moeten stemmen.

11.14 Bij stemmingen wordt normaal gestemd bij handopsteking.

11.15 Bij agendapunten die personen betreffen wordt op hun verzoek of op verzoek van de Algemene Vergadering, schriftelijk gestemd.

11.16 De leden mogen zich uitdrukken in het Nederlands, Engels of Frans, maar het offciële verslag zal in de Nerdelandse taal opgemaakt worden. Bij vertalingen van dit verslag zal de Nederlandstalige versie gelden als rechtsgeldig, conform de taalwet. Dit voor zolang de zetel binnen het Vlaamse landsgedeelte blijft.

TITEL V. Raad van Bestuur

ARTIKEL 12. BEVOEGDHEDEN VAN DE BESTUURDERS VAN DE RAAD VAN BESTUUR;

12.1 De bestuurders van de Raad van Bestuur vertegenwoordigen de vzw afzonderlijk, en hebben de volgende bevoegdheden:

a. Hij is verantwoordelijk voor het bestuur van de Kerk, het dagelijks bestuur inbegrepen, zonder bijkomende goedkeuring van de Algemene Vergadering.

b. Hij is bevoegd voor alle handelingen van bestuur en beschikking. Hij is bevoegd voor alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

c. Hij vertegenwoordigd de Kerk zonder bijkomende machtigingen van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen, hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de Kerk gevoerd; hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen.

d. Hij is bevoegd om personeel in dienst te nemen of te ontslaan.

e. Hij heeft bevoegdheid binnen de Kerk voor alle beslissingen die niet geregeld zijn door de Statuten, het huishoudelijk reglement en de wet op de v.z.w.'s, behalve voor die beslissingen die door de wet en de statuten uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

12.2 De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de Kerk in opdracht geven aan een of meer door haar aangestelde personen, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Hij stelt de bevoegdheid van deze persoon vast.

12.3 De Raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en/of een secretaris. Dit gebeurt met een meerderheid der stemmen. Eventueel kunnen specifieke functies gecumuleerd worden. De functies kunnen desgewenst aangepast worden tijdens de duur van het mandaat als bestuurder.

12.4 De voorzitter is het aanspreekpunt naar buiten toe van de Kerk. Hij kan voor bepaalde dossiers, iemand anders aanduiden om zich te vervangen.

12.5 Voor alle administratieve zaken volstaat de handtekening van de voorzitter of de secretaris. De Kerk is door deze handtekening wettelijk verbonden. Alle financiële aangelegenheden worden ondertekend door de penningmeester of de voorzitter tot een bedrag van 3000 euro. Boven dit bedrag is een tweede handtekening nodig van een andere bestuurder. Dit bedrag kan, als dat nodig blijkt, door het bestuur op een van zijn vergaderingen aangepast worden.

TITEL VI. Lijst met de initiële benoemingen voor de oprichting van de VZW

ARTIKEL 13. INITIELE BENOEMINGEN.

Voorzitter: Mr. Miguel Demets

Onder-voorzitter: Mr. Sven Wayenberg

Penningmeester: Mevr. Cindy Van Calster

Secretaris: Mevr. Edivania Fernandes de Oliveira

TITEL VII. Boekjaar en einde van de VZW

ARTIKEL 14. BOEKJAAR.

14.1 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

ARTIKEL 15. ONTBINDING VAN DE VZW

15.1 In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, op welk ogenblik en vanwege welke oorzaak zij

zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend actief, na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van

de lasten, overgemaakt aan een Kerk met een gelijkaardig doel.

TITEL VIII. Slotbepaling

ARTIKEL 20. SLOTBEPALING

20.1 Voor alle elementen die niet uitdrukkelijk geregeld zijn door deze statuten en het huishoudelijke reglement, gelden de voorwaarden van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Voor zaken die daar nog buiten vallen bepaald de Raad van Bestuur per specifiek geval hoe er opgetreden zal worden.

Voor waar en echt verklaard en ondertekend op 1 januari 2014 te Ninove,

de stichtende leden:

M. Demets S. Wayenberg C. Van Calster E. Fernandes de Oliveira

STATUTEN "Apostolische Kerk DE ROTS - Ninove" VZW

Tussen de volgende personen wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht:

· De heer Demets, Miguel Edmond Raymond, De Mattein 83, te 1790 Hekelgem, geboren te Ronse, op 1 sept 1962.

· De Heer Wayenberg, Sven, Steenhout 57, te 9400 Denderwindeke, geboren te Geraardsbergen op 26 okt 1973.

· Mevrouw Van Calster, Cindy, De Mattein 83, te 1790 Hekelgem, geboren te Brussel op 26 dec. 1977.

· Mevrouw Fernandes de Oliveira, Edivania, Steenhout 57 te 9400 Denderwindeke, Geboren te Contagem (Brazilië) op 1 sept 1981

TITEL I. Benaming, zetel

ARTIKEL 1. NAAM EN ZETEL VAN DE KERKGENOOTSCHAP

1.1 De feitelijke vereniging draagt de volledige naam  Apostolische Kerk De Rots Ninove vzw , en wordt

hierna aangeduid als  de Kerk .

1.2 De Kerk heeft haar zetel te 9400 Denderwindeke, Steenhout 57.

1.3 De kerk is gelegen in het arrondissement Dendermonde.

1.4 De zetel kan verplaatst worden  bij beslissing van de algemene vergadering  naar ieder andere

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

plaats van het Land.

1.5 De Kerk is opgericht op één januari tweeduizend veertien (1/01/2014).

1.6 De Kerk is opgericht voor onbepaalde duur.

1.7 De Kerk behoudt zich het recht voor om op niet-officiële document een verkorte versie van haar naam te gebruiken zoals o.a.  De rots ,  De Rots Kerk ,  De Rots Ninove ,.. en de desbetreffende vertaling van haar naam te gebruiken hetzij  The Rock Church  Ninove in het Engels of  Eglise Le Rocher - Ninove in het Frans. Op contracten en officiële documenten zal steeds de volledige Nederlandstalige naam gebruikt worden  Apostolische Kerk De Rots Ninove

TITEL II. Doel, middelen

ARTIKEL 2. GRONDSLAG

2.1 De Kerk stelt zich op de grondslag van Gods Woord, de Bijbel. De Kerk onderschrijft daarbij de geloofsbasis van de UPCI (United Pentecostal Church International).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 3. DOEL

3.1 De Kerk heeft tot doel de bekendmaking van het Evangelie, de boodschap van redding door Jezus Christus en de daaruit voortvloeiende christelijke levensvisie op grond van de Bijbel, het woord van God, te bevorderen. Zij aanvaardt de ganse Heilige Schrift als door God geïnspireerd, onfeilbaar, gezaghebbend en uitgangspunt van haar opdracht en doel. Het leven van de leden moet daarmee overeenstemmen.

3.2 De Kerk heeft ten doel mensen tot toegewijde en bewogen discipelen van Jezus Christus te maken door hen de weg te wijzen tot geloof in Hem en hen op te bouwen in dat geloof, zodat zij met hun leven God verheerlijken en ongelovigen ertoe brengen zich tot Jezus Christus te bekeren.

3.3 De Kerk tracht haar doel te bereiken door onder meer:

a. het houden van samenkomsten

b. het geven van Bijbelonderricht

c. het verlenen van pastorale zorg

d. het organiseren van kinder-en jeugdwerk

e. huisbezoeken door pastoraal team.

ARTIKEL 4. MIDDELEN EN ACTIVITEITEN

4.1 De activiteiten van de Kerk kunnen bestaan uit het inrichten van religieuze bijeenkomsten en/of studiedagen; het al dan niet tegen betaling organiseren van sociale en culturele activiteiten, zoals tentoonstellingen, film- en diavoorstellingen, het verspreiden of verkopen van lectuur, CD s, DVD s, en multimedia berichten, en andere activiteiten die mogelijk op een ondergeschikte wijze de vorm kunnen aannemen van een handelsdaad, steeds op voorwaarde dat de opbrengst ten goede komt van het door de Kerk gestelde doel. Zij zal personeel in dienst kunnen nemen en alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom mogen bezitten, die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel. Deze opsomming is in geen geval limitatief. Het geheel van haar activiteiten zal er steeds op gericht zijn het geestelijk en eeuwig welzijn van de bevolking te behartigen door uitstraling van de Bijbelchristelijke leer.

4.2 Het vermogen van de Kerk zal worden gevormd door:

a. Schenkingen, erfstellingen en legaten;

b. Vrijwillige bijdragen (waaronder collecties) en vergoedingen

c.Alle andere verkrijgingen en baten;

d. Subsidies worden per geval door het bestuur der stichting beoordeeld op eventuele consequenties. Wanneer het werk des Heren op enigerlei wijze zal kunnen worden gecontroleerd of beïnvloed door de subsidie verlenende instantie, zal subsidie niet worden aangevraagd nog aanvaard.

e. De Kerk draagt er zorg voor dat de ontvangen geldmiddelen worden aangewend overeenkomstig de aanwijzingen van de gevers. Giften zonder enige nadere aanduiding ontvangen (bijv. collectes), komen ten bate van de Apostolische Kerk De Rots. Giften kunnen niet teruggevorderd worden.

TITEL III. Leden

ARTIKEL 5. KERKLEIDING

5.1 De Kerk wordt bestuurd door een team, bestaande uit voorganger(s), assistenten, oudsten en eventueel diakenen, het  pastoraal team .

5.2 Het pastoraal team bestaat uit ten minste 2 personen.

5.3 Het pastoraal team kiest uit zijn midden een voorzitter, een vice-voorzitter, een secretaris en een

penningmeester.

5.4. De bevoegdheden worden vastgelegd in artikel 12.

ARTIKEL 6. SOORTEN LEDEN

6.1 De Kerk telt drie soorten leden: vaste leden, die stemgerechtigd zijn en toegetreden leden (Ministers), die

niet stemgerechtigd zijn. Als derde groep, zijn er nog de bezoekers (de gelovige gemeenschap). De Kerk telt

minstens 3 vaste leden.

ARTIKEL 7. VASTE LEDEN (LEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR)

7.1 Zijn vaste leden: de hiervoor genoemde personen die de Kerk oprichten.

7.2 Personen die als vast lid tot de Kerk wensen toe te treden, moeten, zoals de bijbel dit voorschrijft, opnieuw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

geboren zijn uit het water en uit de Geest. Dit betekent gedoopt te zijn door onderdompeling in de Naam van Jezus Christus en de Heilige Geest ontvangen zoals beschreven staat in Handelingen 2:4 en 2:38. 7.3 Personen die als vast lid tot de Kerk wensen toe te treden en daarvoor de minimale vereiste wettelijke leeftijd hebben, dienen daarvoor een aanvraag in bij de Raad van Bestuur. Door deze aanvraag verklaren de kandidaat-vaste leden uitdrukkelijk akkoord te gaan met de statuten en het huishoudelijk reglement van de Kerk. 7.4 De Raad van Bestuur aanvaardt de kandidaat-vaste leden al dan niet op grond van de procedure omschreven in het huishoudelijk reglement. Een meerderheid der stemmen is nodig om aanvaard te worden als vast lid.

7.5 De Raad van Bestuur kan niet verplicht worden zich te verantwoorden over de uitslag van deze beraadslagingen.

7.6 Het aantal vaste leden van de Kerk is onbeperkt maar mag niet minder zijn dan drie.

7.7 Alleen de vaste leden bezitten het lidmaatschap in de zin van de wet, zij hebben aanwezigheid- en stemrecht op de Algemene Vergadering.

7.8 De leden van de Kerk kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage. Er wordt wel verwacht dat zij het bijbels principe van geven en zaaien in acht nemen (2 kor. 9:6-7). Zij hebben geen persoonlijke aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de Kerk.

7.9 Er wordt een onbepaalde termijn verleend aan de bestuursmandaten. Hun mandaat eindigt bij overleiden, ontslag of door afzetting door de Algemene vergadering.

ARTIKEL 8. EINDE LIDMAATSCHAP VAN VASTE LEDEN

8.1 Het lidmaatschap neemt een einde door ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur van de Kerk of door het overlijden van het vaste lid.

8.2 De vaste leden die de nauwe voeling verliezen met de activiteiten van de Kerk, worden geacht ontslag te hebben genomen. Maatstaf voor het begrip  nauwe voeling zal worden opgenomen in het Huishoudelijk Reglement.

8.3 Elk vast lid dat door zijn levenswijze niet meer beantwoordt of afbreuk doet aan het doel of de goede naam van de Kerk en haar getuigenis schaadt, kan uitgesloten worden.

8.4 De Raad van Bestuur kan het lidmaatschap van zo'n lid opschorten tot de eerstvolgende Algemene Vergadering die over de uitsluiting van het lid beslist. Het lid waarvan het lidmaatschap is opgeschort, zal dan alleen nog voor deze vergadering worden uitgenodigd.

8.5 De uitsluiting van een lid kan enkel worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

8.6 Zowel bij ontslag, bij overlijden als bij opschorting en uitsluiting kan de betrokkene noch zijn erfgenamen, enige aanspraak maken op het vermogen van de Kerk, de vrijwillige gestorte bijdragen of de inbreng van de betrokkenen.

8.7 Uitzondering op het bovenstaande is de inbreng in geld, als er een terugbetaling overeenkomst is afgesloten tussen de betrokkene en de Kerk. In zulke gevallen zal het contract de voorziene voorwaarden van uitvoering behouden.

8.8 Bij ontslag of overlijden van een bestuurslid, wordt zijn vervanger normaal door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering bij haar eerstkomende bijeenkomst voorgesteld, en wordt door de Algemene Vergadering benoemd met een meerderheid der uitgebrachte stemmen van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden. Nieuwe bestuursleden worden op dezelfde wijze benoemd.

ARTIKEL 9. TOEGETREDEN LEDEN (ZOGEHETE MINISTERS)

9.1 Bezoekers van de activiteiten van de Kerk, kunnen verzoeken als toegetreden lid te worden toegelaten tot de Kerk.

9.2 De Raad van Bestuur beslist over het lidmaatschap met een meerderheid der stemmen. Na een positieve stemming vervullen deze mensen vanaf dan een specifieke taak in de Kerk. Ze worden daarom ook geacht het huishoudelijk reglement strikt na te leven, en de Bijbelse principes toe te passen in hun dagdagelijkse leven. 9.3 Zij worden behandeld als toegetreden lid, maar hebben geen stemrecht. Zij mogen de ledenvergaderingen bezoeken (zie verder art. 10.3) maar kunnen van sommige vergaderingen of vergaderpunten worden uitgesloten indien de Raad van Bestuur dat aangeeft.

9.4 Indien een toegetreden lid meer dan zes maanden niet meer naar de activiteiten komt en geen bijdrage meer levert aan de onkosten van de Kerk, wordt het lidmaatschap als opgezegd beschouwd. Opschorting en uitsluiting van het lidmaatschap worden op dezelfde wijze als bij de vaste leden geregeld.

9.5 Zowel bij ontslag, bij overlijden als bij opschorting en uitsluiting kan de betrokkene noch zijn erfgenamen, enige aanspraak maken op het vermogen van de Kerk, de vrijwillige gestorte bijdragen of de inbreng van de betrokkenen.

9.6 Van een toegetreden lid verwacht men dat men respect toont voor de Bijbel, Jezus Christus, en de goede werking van de Kerk, de diensten niet verstoort, en de Kerkleiding erkent als gezagsdragers.

9.7 Elk lid is vrij uit te treden op gelijk welk ogenblik. Toch wordt er van de toegetreden leden die bepaalde taken uitvoeren in de Kerk (de zogenoemde ministers) verwacht, dat zij in dit geval ook de Kerkleiding hiervan op de hoogte brengen.

9.8 De bezoekers van de Kerk kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage. Al de gedane inbrengsten zijn compleet vrijwillig. Er wordt wel verwacht dat zij het bijbels principe van geven en zaaien in acht nemen (2 kor. 9:6-7). Zij hebben geen persoonlijke aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de Kerk.

9.9 De bezoekers en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de Kerk, en kunnen bij uittreding, uitsluiting of overlijden nooit teruggave of vergoeding vorderen voor eventuele gedane inbrengsten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

ARTIKEL 10. BEZOEKERS (GELOVIGE GEMEENSCHAP)

10.1 Bezoekers van de activiteiten van de Kerk respecteren het huishoudelijke reglement en nemen kennis met de statuten.

10.2 Bezoekers hebben geen stemrecht.

10.3 De bezoekers van de Kerk kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage. Al de gedane inbrengsten zijn compleet vrijwillig. Er wordt wel verwacht dat zij het bijbels principe van geven en zaaien in acht nemen (2 kor. 9:6-7). Zij hebben geen persoonlijke aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de Kerk. 10.4 De bezoekers en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de Kerk, en kunnen bij uittreding, uitsluiting of overlijden nooit teruggave of vergoeding vorderen voor eventuele gedane inbrengsten.

10.5 Uitzondering op het bovenstaande is de inbreng in geld, als er een terugbetaling overeenkomst is afgesloten tussen de betrokkene en de Kerk. In zulke gevallen zal het contract de voorziene voorwaarden van uitvoering behouden.

10.6 Iedereen is welkom als bezoekend lid, op voorwaarde dat men respect toont voor de Bijbel, Jezus Christus, en de goede werking van de Kerk en diensten niet verstoort.

10.7 Elk lid is vrij uit te treden op gelijk welk ogenblik. Voor de bezoekers is deze melding wel geapprecieerd, toch niet verplicht.

TITEL IV. Algemene Vergadering

ARTIKEL 11. ALGEMENE VERGADERING

11.1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle vaste leden.

11.2 De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

a. de wijzigingen van de statuten;

b. de benoeming en afzetting van de bestuurders;

c. De kwijting aan de bestuurders;

d. De goedkeuring van de begroting en de rekening;

e. de ontbinding van de Kerk;

f. aanstellen van een lid;

g. de uitsluiting van een lid;

h. plannen van grotere activiteiten met bijhorende budgetten;

i. de wijzigingen van het huishoudelijk reglement;

j. de wijzigingen van de geloofsbelijdenis.

11.3 De Algemene Vergadering zal minstens eenmaal per kalenderjaar bijeengeroepen worden door de Raad van Bestuur, of ingeval een vijfde van de vaste leden dit vraagt. Toegetreden leden mogen de Algemene Vergadering bijwonen, mits de meerderheid van de vaste leden hiermee instemmen. De datum, uur, plaats en agenda van deze vergadering zal minstens veertien dagen tevoren bekendgemaakt worden door de Raad van Bestuur, door middel van een schriftelijke uitnodiging, verstuurd of overhandigd aan alle vaste leden of per elektronische post. De agenda wordt goedgekeurd of gewijzigd aan het begin van iedere vergadering bij middel van stemming.

11.4 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij afwezigheid zijn plaatsvervanger.

11.5 Elk vast lid is stemgerechtigd, toegetreden leden hebben geen stemrecht. De leden zullen zich op de Algemene Vergadering kunnen vertegenwoordigen door een ander vast lid voorzien van een schriftelijke volmacht. Elk aanwezig vast lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

11.6 Het financieel verslag voor het verlopen boekjaar, alsook de begroting voor het lopend boekjaar, zullen door de penningmeester of bij afwezigheid zijn plaatsvervanger, aan de jaarlijkse Algemene Vergadering worden voorgelegd.

11.7 De beslissingen van de Algemene Vergadering worden door de secretaris of bij afwezigheid zijn plaatsvervanger opgenomen in een verslag en verder door de voorzitter en secretaris ondertekend. Het wordt bekendgemaakt door de raad van bestuur aan haar vaste leden door middel van een schriftelijk verslag, verstuurd of overhandigd of per elektronische post. Het verslag is door derden ter inzage te bekomen bij de secretaris.

11.8 Voor het aanwezigheidsquorum wordt bepaald dat er, tenzij anders aangegeven, een gewone meerderheid van het totaal aantal vaste leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd moet zijn.

11.9 Voor het meerderheidsquorum, tenzij anders aangegeven, geldt de gewone meerderheid van de geldig aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

11.10 Voor het meerderheidsquorum voor benoeming en afzetting van bestuurders en de uitsluiting van een lid wordt bepaald dat minimaal 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen voor moet zijn.

11.11 Voor het aanwezigheidsquorum voor het wijzigen van de statuten wordt bepaald dat minimaal 2/3 van de vaste leden aanwezig of geldend vertegenwoordigd moet zijn. Als dit aantal niet gehaald wordt kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, echter niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering. Deze kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

11.12 Voor het meerderheidsquorum voor het wijzigen van statuten wordt bepaald dat altijd minstens 2/3 van het totaal van het aantal vaste leden die aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, voor moet stemmen. 11.13 Voor het meerderheidsquorum voor het wijzigen van een der doelstellingen waarvoor de Kerk is opgericht, wordt bepaald dat altijd 4/5 van het totaal aantal vaste leden die aanwezig of wettelijk

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

vertegenwoordigd zijn, voor moeten stemmen.

11.14 Bij stemmingen wordt normaal gestemd bij handopsteking.

11.15 Bij agendapunten die personen betreffen wordt op hun verzoek of op verzoek van de Algemene

Vergadering, schriftelijk gestemd.

11.16 De leden mogen zich uitdrukken in het Nederlands, Engels of Frans, maar het offciële verslag zal in de

Nerdelandse taal opgemaakt worden. Bij vertalingen van dit verslag zal de Nederlandstalige versie gelden als

rechtsgeldig, conform de taalwet. Dit voor zolang de zetel binnen het Vlaamse landsgedeelte blijft.

TITEL V. Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 12. BEVOEGDHEDEN VAN DE BESTUURDERS VAN DE RAAD VAN BESTUUR;

12.1 De bestuurders van de Raad van Bestuur vertegenwoordigen de vzw afzonderlijk, en hebben de volgende bevoegdheden:

a. Hij is verantwoordelijk voor het bestuur van de Kerk, het dagelijks bestuur inbegrepen, zonder bijkomende goedkeuring van de Algemene Vergadering.

b. Hij is bevoegd voor alle handelingen van bestuur en beschikking. Hij is bevoegd voor alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen.

c. Hij vertegenwoordigd de Kerk zonder bijkomende machtigingen van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen, hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de Kerk gevoerd; hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen.

d. Hij is bevoegd om personeel in dienst te nemen of te ontslaan.

e. Hij heeft bevoegdheid binnen de Kerk voor alle beslissingen die niet geregeld zijn door de Statuten, het huishoudelijk reglement en de wet op de v.z.w.'s, behalve voor die beslissingen die door de wet en de statuten uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

12.2 De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de Kerk in opdracht geven aan een of meer door haar aangestelde personen, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Hij stelt de bevoegdheid van deze persoon vast.

12.3 De Raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en/of een secretaris. Dit gebeurt met een meerderheid der stemmen. Eventueel kunnen specifieke functies gecumuleerd worden. De functies kunnen desgewenst aangepast worden tijdens de duur van het mandaat als bestuurder.

12.4 De voorzitter is het aanspreekpunt naar buiten toe van de Kerk. Hij kan voor bepaalde dossiers, iemand anders aanduiden om zich te vervangen.

12.5 Voor alle administratieve zaken volstaat de handtekening van de voorzitter of de secretaris. De Kerk is door deze handtekening wettelijk verbonden. Alle financiële aangelegenheden worden ondertekend door de penningmeester of de voorzitter tot een bedrag van 3000 euro. Boven dit bedrag is een tweede handtekening nodig van een andere bestuurder. Dit bedrag kan, als dat nodig blijkt, door het bestuur op een van zijn vergaderingen aangepast worden.

TITEL VI. Lijst met de initiële benoemingen voor de oprichting van de VZW

ARTIKEL 13. INITIELE BENOEMINGEN.

TITEL VII. Boekjaar en einde van de VZW

ARTIKEL 14. BOEKJAAR.

14.1 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

ARTIKEL 15. ONTBINDING VAN DE VZW

15.1 In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, op welk ogenblik en vanwege welke oorzaak zij

zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend actief, na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van

de lasten, overgemaakt aan een Kerk met een gelijkaardig doel.

TITEL VIII. Slotbepaling

ARTIKEL 20. SLOTBEPALING

20.1 Voor alle elementen die niet uitdrukkelijk geregeld zijn door deze statuten en het huishoudelijke reglement, gelden de voorwaarden van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Voor zaken die daar nog buiten vallen bepaald de Raad van Bestuur per specifiek geval hoe er opgetreden zal worden.

Voorzitter: Mr. Miguel Demets

Onder-voorzitter: Mr. Sven Wayenberg

Penningmeester: Mevr. Cindy Van Calster

Secretaris: Mevr. Edivania Fernandes de Oliveira

Voor waar en echt verklaard en ondertekend op 1 januari 2014 te Ninove,

de stichtende leden:

M. Demets S. Wayenberg C. Van Calster E. Fernandes de Oliveira

02/02/2015
ÿþ MOD 2.2

irae ln de billagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : 0543.782.988

Benaming

(voluit) : Apostolische Kerk De Rots Ninove vzw

(verkort) : De Rots Ninove

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Steenhout 57, 9400 Denderwindeke

Onderwerp akte : Ontslag en aanstelling van bestuurders en benoemingen

Uit de notullen van de algemene vergadering van 21 september 2014 zijn volgende wijzigingen opgetekend

Ingaand op 1 januari 2015

Onstlag van bestuurders:

De heer Demets, Miguel Edmond Raymond, De Mattein 83, te 1790 Hekelgem, geboren te Ronse, op 1 sept

1962.

Mevrouw Van Calster, Cindy, De Mattein 83, te 1790 Hekelgem, geboren te Brussel op 26 dec. 1977.

Aanstellen van nieuwe bestuurder:

rechtspersoon Beleza N.V. met nummer 0476114206 gevestigd te 9400 Denderwindeke, Steenhout 57. Vertegenwoordigd door de afgevaardigd bestuurder Sven Wayenberg

benoeming van de bestuurders voor onbepaalde duur:

Voorzitter: Mr. Sven Wayenberg

Onder-voorzitter:Mevr. Edivania Fernandes de Oliveira

Penningmeester: Mr. Sven Wayenberg

Secretaris: Mevr, Edivania Femandes de Oliveira

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11 liii NNV178IIIAAa80*fl111l1111

VAN

KOOPHANDEL GENT

21 JAN, 2015

AFDELING DENDERMONDE

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
APOSTOLISCHE KERK DE ROTS NINOVE, AFGEKORT :…

Adresse
STEENHOUT 57 9400 DENDERWINDEKE

Code postal : 9400
Localité : Denderwindeke
Commune : NINOVE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande