APOTHEEK DOK NOORD

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : APOTHEEK DOK NOORD
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 635.613.482

Publication

20/08/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15313643*

Neergelegd

18-08-2015

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Dok-Noord 7

(volledig adres) 9000 Gent

Oprichting

Ondernemingsnummer :

0635613482

Benaming (voluit) : Apotheek Dok Noord

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Onderwerp akte :

Uit een akte verleden voor Meester Pol Vanden Broecke, geassocieerd notaris te Evergem, Ertvelde op 18 augustus 2015, te registeren, blijk dat:

1. Mevrouw DE BAETS Helena Maria Elisabeth Michel, geboren te Gent op 16 februari 1987, wonende te 9000 Gent, Jan Breydelstraat 20,

2. Mevrouw FILLIAERT Eva, geboren te Kortrijk op 5 maart 1987, wonende te 9000 Gent, Blaisantvest 110

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, afgekort BVBA, onder de naam  Apotheek Dok Noord hebben opgericht, en waarbij de voornaamste standregels luiden als volgt: ARTIKEL 1  NAAM  RECHTSVORM

De vennootschap is als besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht opgericht onder de naam:  Apotheek Dok Noord .

...

ARTIKEL 2  ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9000 Gent, Dok-Noord 7.

...

ARTIKEL 3  DOEL

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, of als tussenpersoon:

A. alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen, die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op de handel in de meest ruime zin van het woord (inclusief de e-commerce, de groothandel, kleinhandel), de aankoop, verkoop, naverkoop, import, export, distributie en productie/fabricatie van farmaceutische en parafarmaceutische producten, zowel voor curatieve aanwending als voor preventieve aanwending, en dit zowel voor mens, dier als planten, evenals het stellen van iedere activiteit die met de gezondheidszorg in de ruimste zin verband houdt; het ondernemen van industriële, klinische, medische, biologische, scheikundige en toxicologische analyses; alles in de ruimste zin van het woord. Alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan.

Hiertoe kan de vennootschap, zonder dat deze opsomming beperkend weze:

1. één of meer apotheken oprichten, overnemen en uitbaten al waar voormelde activiteiten worden uitgeoefend en dit met betrekking tot farmaceutische en parafarmaceutische producten, phytotherapeutische producten, cosmetica, parfumerie, drogisterijartikelen en bandageartikelen, herboristerij, kruiden, toiletartikelen, dieetproducten, onderhoudsproducten, magistrale bereiding van allo- of homeopathische geneesmiddelen;

2. één of meer verkoopspunten oprichten, overnemen en uitbaten al waar voormelde activiteiten worden uitgeoefend en dit met betrekking tot optische producten, othopedische producten, audioproducten, tand- en mondverzorgingsprodocuten, phytotherapeutische producten, cosmetica, parfumerie, drogisterijartikelen en bandageartikelen, herboristerij, kruiden, toiletartikelen, dieetproducten, onderhoudsproducten

3. één of meer groothandels oprichten, overnemen en uitbaten al waar voormelde activiteiten worden uitgeoefend met betrekking tot voormelde producten en diensten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

B. De vennootschap mag allerhande commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren, welke rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel of die de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen. Zo kan zij, zonder dat deze opsomming beperkend weze, aankopen onderhandelen, informatie-, communicatie- en promotiesystemen ontwikkelen, verkoopspunten zoeken, informaticatiesystemenen ontwikkelen voor het beheer van distributie en opslag/voorraad, iedere activiteit die met de gezondheidszorg in de ruimste zin verband houdt; het ondernemen van industriële, klinische, medische, biologische, scheikundige en toxicologische analyses; alles in de ruimste zin van het woord. Alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan, alsook zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan.

C. De vennootschap kan verder tot doel hebben het besturen van vennootschappen, het deelnemen in en directie voeren over ondernemingen en vennootschappen, alsook het uitoefenen van de functie van bestuurder, zaakvoerder of analoge functies zoals vereffenaar in vennootschappen en andere rechtspersonen, die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of waar mee de vennootschap verbonden is.

D. De vennootschap kan tevens rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze, in alle vennootschappen, ondernemingen, samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zowel in België als in het buitenland, die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben, dat van aard is de ontwikkeling van haar vennootschap te bevorderen, haar grondstoffen kan verschaffen, of haar producten gemakkelijker kan verdelen.

E. Het ontwikkelen, kopen, verkopen, beheren, in waarde stellen, in licentie nemen of geven van handelszaken, brevetten, fabrieksmerken, vergunningen, patenten, octrooien, knowhow en andere intellectuele rechten, welke rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap.

F. Het ter beschikking stellen aan derden van middelen mensen tot realisatie van het doel, evenals het huren, verhuren kopen van alle materiaal noodzakelijk voor de verwezenlijking van haar doel/activiteiten.

G. Assistentie op het gebied van management en het voeren van consultingactiviteiten. Het verlenen van diensten, adviezen, de uitvoering, studie en organisatie van en aan personen en bedrijven, in het algemeen met betrekking tot het bedrijfsbeheer, financieel, informatica, wetenschappelijk en managementadvies, het doorlichten van de administratieve organisatie, de beheerscontrole en het financieel beheer, opportuniteitsonderzoek, marketing-, acquisitieonderzoek en al wat daarmede rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt.

H. Alle handelingen in verband met het beheer van vennootschappen en natuurlijke personen, het advies en de opleiding van vennootschappen en natuurlijke personen op het vlak van marketing, management, verkoopspolitiek, administratie en secretariaat. Het verlenen van secretariaatsdiensten, het verstrekken van allerhande diensten met uitzondering van de gereglementeerde diensten.

I. De vennootschap mag ten gunste van vennootschappen en ondernemingen waarin zij belangen bezit of ten gunste van derden mits de vennootschap daarbij een belang heeft, een hypotheek vestigen, zich borg stellen of aval verlenen, optreden als agent of haar vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, krediet verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

J. De vennootschap kan verder tot doel hebben het besturen van vennootschappen, welk doel deze vennootschappen ook mochten hebben, het deelnemen in en directie voeren over ondernemingen en vennootschappen, alsook het uitoefenen van de functie van bestuurder of analoge functies zoals vereffenaar in vennootschappen en andere rechtspersonen.

K. De vennootschap kan alle verrichtingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer en het in stand houden van eigen onroerende goederen, onder meer door verhuring en andere overeenkomsten met derden in verband met hun gebruik en genot. De vennootschap mag onder meer onroerende goederen verwerven, laten bouwen, laten opschikken, laten uitrusten, laten ombouwen, doch alleen met het oog op beheer en opbrengst, en dus niet met het oog op verkoop of wederverkoop; zij mag onroerende goederen vervreemden met het oog op wederbelegging en opbrengst.

Dit alles in de breedste zin van het woord en van zodra, daar waar nodig, de vennootschap de nodige vergunningen of machtigingen bezit.

ARTIKEL 4  DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, en begint te werken op datum van heden en verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte.

ARTIKEL 5  KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen, ieder aandeel vertegenwoordigend

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

één/honderdste deel (1/100) en genummerd van één (1) tot en met honderd (100).

Ieder aandeel werd volgestort ten belope van één derde zodat de som van zesduizend tweehonderd

euro (¬ 6.200,00) ter beschikking staat van de vennootschap

Voornoemd bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00), werd overeenkomstig artikel

224 van het Vennootschappenwetboek vóór de oprichting van de vennootschap gedeponeerd op een

bijzondere rekening geopend ten name van de vennootschap in oprichting bij de Naamloze

Vennootschap "Belfius Bank".

Een bewijs van deze deponering werd afgegeven door voornoemde instelling en zal door ons,

notaris, bewaard worden.

...

ARTIKEL 12 BENOEMING ONTSLAG

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan een of meer personen, zaakvoerders, al

dan niet vennoot.

...

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

De aftredende zaakvoerders zijn herkiesbaar. Het mandaat van de uittredende zaakvoerders

verstrijkt onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van vennoten, die tot de nieuwe

benoeming is overgegaan.

In de mate de zaakvoerders benoemd worden door de vennoten zonder vaststelling van tijdsduur,

wordt de benoeming geacht te zijn voor onbepaalde duur tot aan de herroeping van het mandaat

door de vennoten.

ARTIKEL 13 INTERNE BESTUURSBEVOEGDHEID

Eén zaakvoerder

Indien er slechts één zaakvoerder is, is deze bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te

verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met

uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd

is.

Meerdere zaakvoerders

Indien er meer dan één zaakvoerder is, is iedere zaakvoerder in principe deze bevoegd om alle

handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel

van de vennootschap, met uitzondering van:

- handelingen die de vennootschap verbinden voor een som van meer dan tweeduizend euro

- verwerven of vervreemden van onroerende goederen of van zakelijke rechten hierop

- aanvaarden of toestaan van huur- en leasingcontracten

- aangaan van leningen en financieringen

- de verwerving of vervreemding van financiële vaste activa en immateriële vaste activa

- de aanwerving of ontslag van personeel

voor welke handelingen de handtekening van de meerderheid van de zaakvoerders vereist is (of zo

er maar twee zijn, van beide zaakvoerders).

Deze beperkingen kunnen in beginsel niet ingeroepen worden tegenover derden.

De zaakvoerders zijn evenmin bevoegd voor die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de

algemene vergadering bevoegd is.

Tegenstrijdigheid van belangen

Wanneer er meerdere vennoten zijn en bij een verrichting of een beslissing de zaakvoerder

rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft, tegenstrijdig met dat

van de vennootschap, stelt hij de vennoten daarvan in kennis die een lastheb¬ber ad hoc

aandui¬den die voor rekening van de vennoot¬schap deze verrichting zal uitvoeren of de beslissing

zal nemen.

ARTIKEL 14 EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGSMACHT

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte.

ARTIKEL 15 BIJZONDERE VOLMACHTEN

De zaakvoerder kan lasthebbers van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte

volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De

lasthebbers verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht,

onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders ingeval van overdreven volmacht.

ARTIKEL 16 VERGOEDING ZAAKVOERDERS

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd. De algemene vergadering kan echter beslissen om

hiervan af te wijken en beslissen over het al dan niet vergoeden van de opdracht van zaakvoerder

door het toekennen van een vaste of variabele bezoldiging. In voorkomend geval wordt het bedrag

ervan door de algemene vergadering vastgesteld en komt ten laste van de algemene kosten van de

vennootschap.

Normale en gerechtvaardigde uitgaven en kosten, welke de zaakvoerder(s) doen gelden als gedaan

in de uitoefening van hun mandaat, zullen worden vergoed en onder de algemene kosten in rekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

worden gebracht.

ARTIKEL 17  CONTROLE

Voor zover de vennootschap, overeenkomstig de terzake geldende wettelijke bepalingen, niet verplicht is een of meer commissarissen te benoemen, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks en controlebevoegdheid van een commissaris. De vennoten kunnen zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. In het tegenovergesteld geval moet het toezicht opgedragen worden aan een of meer commissarissen, die door de algemene vergadering worden benoemd onder de bedrijfsrevisoren ingeschreven in het openbaar register van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren en die bevoegd zijn zoals bepaald in de terzake geldende wettelijke bepalingen. Zij voeren de titel van commissaris.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd, bestaat geen controle in de vennootschap.

ARTIKEL 18 ALGEMENE VERGADERING

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op dertig juni van ieder jaar om negentien uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

...

ARTIKEL 19  STEMRECHT

a) Indien er slechts één vennoot is, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend en hij kan ze niet overdragen.

b) Indien er meerdere vennoten zijn geeft elk aandeel slechts recht op een stem. De vennoot die

meerdere aandelen bezit, beschikt over een gelijk aantal stemmen als hij aandelen heeft, dit alles

onder voorbehoud van de dwingende bepalingen voorzien in de wet.

Iedere vennoot mag persoonlijk aan de stemming deelnemen of zich laten vertegenwoordigen door

een lasthebber.

...

ARTIKEL 23  BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

...

ARTIKEL 25  VERDELING

De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

...

ARTIKEL 26 ONTBINDING

Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden

bij besluit door de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging der statuten.

In geval van vereffening wordt deze gedaan door de zaakvoerder(s) in functie op dat ogenblik, of

door de zorgen van een of meerdere vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, en dit

tengevolge van een besluit van de algemene vergadering.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank van

koophandel ter bevestiging worden voorgelegd, zo wettelijk vereist.

De vereffenaar(s) beschikt (beschikken) te dien einde over de meest uitgebreide bevoegdheden

zoals bepaald bij wet. De algemene vergadering bepaalt, indien nodig, de vergoedingen die

toekomen aan de vereffenaar(s).

ARTIKEL 27 VERDELING BIJ VEREFFENING

Het batig saldo van deze vereffening zal verdeeld worden onder de vennoten, in overeenstemming

met hun respectievelijke aandelen, elk aandeel brengt immers een gelijk recht met zich mee.

Het eventuele verlies zal in dezelfde verhouding verdeeld worden tussen de vennoten, zonder dat

nochtans een vennoot verplicht kan worden meer te storten dan hetgeen hij in de vennootschap

heeft ingebracht.

...

ARTIKEL 29 GEMEEN RECHT

Voor al hetgeen niet in huidige statuten is voorzien, wordt verwezen naar de bepalingen van het

Wetboek van Vennootschappen, en andere bijkomende wetten terzake.

Bovendien zal elke statutaire clausule die gebeurlijk in strijd zou zijn met de bepalingen van het

Wetboek van Vennootschappen, voor niet-geschreven worden gehouden.

ARTIKEL 30 KEUZE VAN WOONPLAATS

Alle vennoten, zaakvoerders, eventuele commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het

buitenland hebben, doen woonstkeuze in de zetel van de vennootschap waar hen alle

dagvaardingen, betekeningen en bijeenroepingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van

de vennootschap.

ARTIKEL 31  EENHOOFDIGHEID VAN DE VENNOOTSCHAP

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één

vennoot telt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

OVERGANGS EN SLOTBEPALINGEN

EERSTE GEWONE ALGEMENE VERGADERING EERSTE BOEKJAAR

De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend en zeventien. Bij uitzondering neemt het eerste boekjaar een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend en zestien.

OVERNEMING VAN VERBINTENISSEN

De comparanten verklaren bij toepassing van artikel 60 der Vennootschappenwetboek dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van één januari tweeduizend en veertien onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het ressort waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft gevestigd. AANDUIDING ZAAKVOERDERS

De oprichters verklaren overeenkomstig artikel 256 Wetboek Vennootschappen, met éénparigheid aan te duiden tot statutaire zaakvoerders:

1. Mevrouw DE BAETS Helena Maria Elisabeth Michel, geboren te Gent op 16 februari 1987, wonende te 9000 Gent, Jan Breydelstraat 20,

2. Mevrouw FILLIAERT Eva, geboren te Kortrijk op 5 maart 1987, wonende te 9000 Gent, Blaisantvest 110,

die allen verklaren te aanvaarden en bevestigen dat zij niet getroffen zijn door een besluit dat zich daartegen verzet.

De opdracht van de zaakvoerders is vastgesteld voor onbepaalde duur.

De opdracht van de zaakvoerders is bezoldigd.

BIJZONDERE VOLMACHT

Onmiddellijk daarna werd door de zaakvoerders, zopas benoemd, beslist overeenkomstig artikel 15 der statuten, als bijzondere en beperkte lasthebber aan te stellen: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Accountancy Van Den Broeck - Vandecasteele met zetel te Nazareth, 's Gravenstraat, 76, voor wie optreedt mevrouw Inge Van den Broeck, wonende Nazareth, Deinzestraat 7 en/of mevrouw Christine Vandecasteele, wonende te Nazareth,  s Gravenstraat 76, met macht om afzonderlijk te handelen, om:

- om alle formaliteiten in verband met het Ondernemingsloket, Kruispuntbank voor Ondernemingen te vervullen.

- om de vennootschap te vertegenwoordigen bij de diensten der belasting op de toegevoegde waarde, en de directe en indirecte belastingen, inzage te nemen in het dossier, documenten te ondertekenen welke noodzakelijk zijn voor de opvolging en afhandeling van het dossier, akkoorden en briefwisseling te ondertekenen; bezwaarschriften in te dienen en te negociëren met alle belastingsdiensten.

- de vennootschap bij te staan en te vertegenwoordigen op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, kamer van handelsonderzoek en insolventiekamer;

De volmachtdrager handelt steeds in opdracht van de volmachtgever. Deze volmacht of lastgeving behelst alle verrichtingen die de lasthebber nodig of nuttig zal achten voor het hierboven aangegeven doel. Zij verleent inzonderheid alle macht tot aangifte, antwoord, bezwaar en afstand, inschrijving, wijziging, schrapping.

Voor beredeneerd uittreksel

Notaris Pol Vanden Broecke

Tegelijk wordt neergelegd:

- afschrift oprichtingsakte

Coordonnées
APOTHEEK DOK NOORD

Adresse
DOK-NOORD 7 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande