AQWATECH

Divers


Dénomination : AQWATECH
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 555.711.515

Publication

15/07/2014
ÿþ Mod Word 11.1

'Ti In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

1111111111.1,1jR1j111111111

NEERGELEGD

/ 4 JULI 20%

KoiMeq(A GENTN

, Ondernemingsnr : £5s.  t-T 5.4

Benaming

(voluit) : AQwaTech

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Zetel: Franklin Rooseveltlaan 349/679

9000 Gent

(volledig adres)

On_slernei akte: OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor meester Liesbeth Matthys, notaris ter standplaats Kruishoutem op 27 juni. 2014, neergelegd ter registratie, dat de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "AQwaTech",. opgericht is geworden met als vennoten:

- De heer DENECKER Lode Gaby, geboren te Torhout op 03 februari 1977, rijksregisternummer 770203. 117 66, ongehuwd wettelijk samenwonend met mevrouw Cronrtbez Nele, wonende te 8470 Gistel, Nederen Heirweg 32 bus 304;

- De heer VAN WELDEN Paul Marc, geboren te Brussel op 23 maart 1960, rijksregisternummer 600323 451' 43, echtgenoot van mevrouw Hooghe Ingrid, wonende te 1860 Meise, Buitenberg 5.

- De heer DANNEELS Wim Pierre André, geboren te Brugge op 21 juni 1972, rijksregisternummer 720621, 069 79, echtgescheiden, wonende te 8340 Damne, Molenstraat 49.

1. De venncotschap is als besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht, opgericht onder de naam: "AQwaTech".

2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9000 Gent, Franklin Rooseveltlaan 349/B79.

Hij mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch

Staatsblad, overgebracht worden naar gelijk welke andere plaats in België.

3. De vennootschap heeft als doel zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening, voor rekening van derden of in samenwerking met derden, specifieke technologie te onderzoeken en te ontwikkelen in zowel' hardware, software, apps, aile IT platformen, gecentraliseerd en/of gedecentraliseerd, al dan niet internet, gebaseerd of in nanotechnologie voor de behandeling van, aanpassing van, verbetering van, verwerking van, het transporteren of het zuiveren van water en alle andere vloeistoffen, van lucht en aile andere gassen en van: alle brandstoffen in al hun afgeleide vormen. De vennootschap zal aile relevante intellectuele eigendomsrechten' hierop verwerven.

De vennootschap heeft verder tot doel al deze technologieën, in zijn geheel of gedeeltelijk, te;, commercialiseren, te vermarkten, te verkopen, te verhuren, ter beschikking te stellen of in licentie te geven.

De vennootschap heeft verder tot doel om aile, al dan niet met de eigen technologie bewerkte, vloeistoffen en alle gassen zelf, in al hun afgeleide vormen, te commercialiseren, te vermarkten, te verkopen, te verhuren, te: bewaren en/of te transporteren, ter beschikking te stellen of in licentie te geven.

De vennootschap zal haar expertise en technologie aanbieden als consultancy aan derden.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pend te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van' aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

De vennootschap zal haar doel uitvoeren in België en/of in het buitenland, voor eigen rekening, in samenwerking met derden of voor derden.

Om het maatschappelijk doel te kunnen realiseren kan de vennootschap aile huur en/of aankoop van (zakelijke rechten op) onroerend goederen realiseren of de nodige leningen aangaan.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

4.De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf 27juni 2014.

Zij kan door beraadslaging van de algemene vergadering van de vennoten, identiek als voor de verandering aan de statuten, vervroegd ontbonden worden. De vennootschap mag verbintenissen aangaan die haar duur overtreffen.

5. Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op de som van ACHTTIENDUIZENDZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00), dat volledig in geld geplaatst is, volledig volstort is en vertegenwoordigd is door achttienduizend zeshonderd (18.600) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, waarop wordt ingeschreven door:

- De heer Lode Denecker, voornoemd, die een som gestort heeft van zesduizend tweehonderéénendertig euro (¬ 6.231,00) waarvoor hem zesduizend tweehonderéénendertig (6.231) aandelen worden toegekend, volledig voIstort;

- de heer Paul Van Welden, voornoemd, die een som gestort heeft van zesduizend tweehonderd enendertig euro (¬ 6.231,00), waarvoor hem zesduizend tweehonderd éénendertig aandelen worden toegekend, volledig volstort;

- de heer Wim Danneels, voornoemd, die een som gestort heeft van zesduizend honderd achtendertig euro (¬ 6.138,00), waarvoor hem zesduizend honderd achtendertig aandelen worden toegekend, volledig volstort

De instrumenterende notaris bevestigt dat een bedrag van ACHTTIEN DUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) voorafgaandelijk aan de oprichting overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening bij Crelan met nummer BE69 1030 3479 4978, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 26 juni 2014 afgeleverd attest, dat aan de notaris werd overhandigd on in diens dossier bewaard zal blijven.

De aandelen zijn steeds op naam en worden genoteerd in het register van aandelen. Naar aanleiding van de inschrijving in het register, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, beslist deze vrij over de invordering van de fondsen op de aandelen die niet volledig volgestort werden.

Zodra de vennootschap meer dan één vennoot telt, zullen volgende regels van toepassing zijn:

De zaakvoerder zal de fondsen invorderen op de aandelen die niet volledig volgestort werden, naargelang van de behoeften van de vennootschap en op de tijdstippen die hem passend voorkomen. Hij mag ook de vervroegde volstorting van de aandelen toelaten. Vervroegde afbetalingen worden niet beschouwd als voorschotten aan de vennootschap.

De vennoot die in gebreke blijft op zijn aandelen ingevorderde stortingen te doen na een aanmaning vijftien dagen te voren bij aangetekend schrijven betekend door de zaakvoerder, zal een intrest gelijk aan de wettelijke rentevoet moeten betalen aan de vennootschap, vanaf de dag van de eisbaarheid tot die van de werkelijke betaling.

Indien een tweede aanmaning van de zaakvoerder bij aangetekend schrijven gedurende één maand zonder gevolg is gebleven, zal het de zaakvoerder vrij staan de aandelen van de in gebreke zijnde vennoot over te nemen of deze aandelen te laten overnemen door een andere vennoot of door een derde persoon.

De overdracht of afstand van aandelen wordt ingeschreven in gezegd register, gedagtekend en getekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden, en door de zaakvoerder en de verkrijger in geval van overgang bij overlijden.

De overdrachten en overgangen hebben slechts uitwerking ten aanzien van de vennootschap en de derden vanaf hun inschrijving in het register van aandelen. Aan de vennoten en obligatiehouders worden certificaten afgegeven van deze inschrijvingen.

De aandelen zijn ondeelbaar. Zijn er verscheidene eigenaars van een aandeel, dan mag de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen tot dat één enkele persoon is aangeduid als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap. Aile rechten die verbonden zijn aan de in vruchtgebruik en naakte eigendom toebehorende aandelen zullen, behoudens andersluidende overeenkomst, door de vruchtgebruiker worden uitgeoefend.

OVERDRACHT AANDELEN;

INDIEN DE VENNOOTSCHAP SLECHTS UIT ÉÉN VENNOOT BESTAAT:

a) overdracht onder levenden:

Zolang de vennootschap slechts uit één vennoot bestaat zal deze vrij zijn al zijn aandelen of een gedeelte

ervan over te dragen aan wie hij het wenst.

b) overgang wegens overlijden:

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Indien de enige vennoot geen uiterste wilsbesohikking nagelaten heeft betreffende de uitoefening van de rechten verbonden aan de aandelen, zullen die rechten uitgeoefend worden door zijn regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap, tot de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen. Indien er aandelen zouden zijn die niet evenredig verdeelbaar zijn, zuilen voormelde erfgenamen en legatarissen de verplichting hebben om voor voormelde aandelen een gevolmachtigde aan te wijzen; bij gebreke aan akkoord zal de gevolmachtigde aangewezen worden door de Voorzitter van de rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap haar zetel heeft, zetelend in kortgeding, op verzoek van de meest gerede partij.

Bij gebreke aan aanwijzing van een bijzonder gevolmachtigde zal de uitoefening van de rechten verbonden aan de niet evenredig verdeelbare aandelen worden opgeschort. In afwijking van het voorgaande, oefent diegene die het vruchtgebruik van de aandelen van een vennoot erft, de lid maatschapsrechten uit.

Overdracht en overgang van aandelen bij meerhoofdige vennootschap:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onder "overdracht van aandelen" wordt voor de toepassing van de onderhavige bepaling onder meer begrepen, zonder dat deze opsomming limitatief is: de koop-verkoop, de ruil, de inbreng van de aandelen in een andere vennootschap, de overdracht ten gevolge van fusie of splitsing van vennootschappen en dit zowel met betrekking tot de voile als de blote eigendomsrechten, het vruchtgebruik en andere genotsrechten op de betreffende aandelen, of elke optie met betrekking tot dergelijke overdrachten.

Onder "schenking van aandelen' wordt voor de toepassing van de onderhavige bepaling begrepen, de schenking van aandelen onder de levenden, en dit zowel met betrekking tot de volle als de blote eigendomsrechten, het vruchtgebruik en andere genotsrechten op de betreffende aandelen.

Onder "overgang van aandelen" wordt voor de toepassing van de onderhavige bepaling onder meer begrepen, zonder dat deze opsomming limitatief is: de toekenning van aandelen bij legaat, de toekenning van aandelen bij huwelijkscontract of contractuele erfstelling, de vereffening-verdeling van de huwgemeenschap tussen echtgenoten, de vereffening van een onverdeeldheid tussen met scheiding van goederen gehuwde echtgenoten, het formuleren van een beding van aanwas met betrekking tot de aandelen van de vennootschap, de overgang van aandelen bij overlijden, en dit zowel met betrekking tot de voile als de blote eigendomsrechten, het vruchtgebruik en andere genotsrechten op de betreffende aandelen.

1/ Verbod tot overdracht van aandelen

Teneinde de stabiliteit van de vennotenstructuur van de vennootschap te waarborgen, zullen de vennoten gedurende een periode van drie (3) jaar vanaf de datum van oprichting van de vennootschap, noch rechtstreeks noch onrechtstreeks, enige aandelen overdragen of schenken, behoudens 1/ in geval de betreffende vennoot zich bevindt in een toestand van blijvende invaliditeit of langdurige ziekte en 2/ bij schriftelijke toestemming van de helft van de vennoten die drie vierde van het kapitaal vertegenwoordigen. In dit laatst geval zef worden gehandeld overeenkomstig hetgeen bepaald wordt in punt 2. van dit artikel.

2/ Goedkeuring van de overdracht, schenking of overgang van aandelen - Voorkooprecht

a.Goedkeuring overdracht, schenking en overgang

De aandelen mogen oib straffe van nietigheid niet worden overgedragen of geschonken, noch overgaan wegens overlijden dan met instemming van de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

Deze instemming is echter niet vereist wanneer de aandelen overgaan aan een erfgenaam in de rechte lijn van een vennoot. In afwijking van artikel 249, tweede lid van het Wetboek van vennootschappen is deze toestemming wel vereist voor de overdracht, schenking of overgang van aandelen naar een vennoot of naar de echtgenoot van een vennoot, alsook voor de overdracht of de schenking van aandelen naar de afstammelingen in de rechte lijn van een vennoot.

Behoudens in geval de aandelen overgaan naar een erfgenaam in de rechte lijn van een vennoot, moet de instemming van de andere vennoot steeds worden gegeven wanneer er slechts twee vennoten zijn.

Desgevallend moet de kandidaat-overdrager of -schenker, of moeten de rechthebbende(n) van een overleden vennoot, teneinde de voormelde instemming te bekomen, de zaakvoerders verzoeken een algemene vergadering bijeen te roepen, om te beraadslagen over de voorgestelde overdracht, schenking of overgang van aandelen. De zaakvoerders moeten deze vergadering bijeenroepen binnen de maand nadat zij daartoe verzocht zijn of uiterlijk binnen de twee (2) maanden na het overlijden van de vennoot. Met genomen besluit wordt dan door een bij de post aangetekende brief ter kennis gebracht van de kandidaat-overdrager of - schenker, of de rechthebbende(n) van een overleden vennoot, en dit binnen de vijftien (15) dagen na de vergadering,

b.Overdracht van aandelen onder de levenden

Behoudens wanneer een vennoot voornemens is om aandelen te verkopen aan (een van) zijn afstammelingen in de rechte lijn, zullen de zaakvoerders op de overeenkomstig punt 2.a. van dit artikel bijeengeroepen algemene vergadering, bij een weigering van goedkeuring tot overdracht, voorafgaandelijk voorstellen om de aandelen die het voorwerp uitmaken van de voorgenomen verkoop in te laten kopen door de vennootschap overeenkomstig artikel 321 e.v. van het Wetboek van vennootschappen, en dit binnen de wettelijk vastgestelde grenzen.

Wanneer het voorstel tot overdracht van aandelen niet de vereiste meerderheid tot goedkeuring ervan heeft behaald, dan hebben de vennoten die zich tegen de overdracht verzetten, het recht de (na de eventuele bovenvermelde inkoop van eigen aandelen resterende)aandelen terug te kopen aan de waarde vastgesteld

overeenkomstig punt 2.e. van dit artikel en in verhouding tot het aantal aandelen dat ieder van hen bezit. De andere vennoten mogen, indien zij zulks verlangen, aan deze terugkoop deelnemen, zelfs voor een kleiner

aantal aandelen dan gezegd pro-rata. Restaandelen worden bij lottrekking door de zaakvoerders bij unanieme

beslissing toegewezen. Indien een of meer vennoten hun voorkooprecht geheel of gedeeltelijk niet uitoefenen, dan zullen zij de zaakvoerders hierover onmiddellijk inlichten. Deze laatsten hebben het recht een kandidaat-

koper te zoeken, die de aandelen kan inkopen aan de waarde bepaald in punt Ze. (situatie good leaver) van dit

artikel. Wordt dergelijke koper niet gevonden, dan zijn de vennoten die zich tegen de overdracht verzetten verplicht om de aandelen terug te kopen aan de waarde vastgesteld overeenkomstig punt 2.e. van dit artikel.

Een vennoot die zijn aandelen wenst te verkopen aan (een van) zijn afstammelingen in de rechte lijn en die hiertoe niet de vereiste instemming heeft bekomen, kan evenwel nog steeds terugkomen op zijn voornemen tot verkoop van de betreffende aandelen,

ln afwijking van artikel 261 van het Wetboek van vennootschappen kunnen de belanghebbenden tegen de weigering van toelating voor overdracht van de aandelen onder de levenden niet opkomen voor de bevoegde rechtbank. De vennoot die de toestemming voor de overdracht niet heeft bekomen, kan de ontbinding van de vennootschap niet eisen.

Bij weigering tot goedkeuring dient de afkoop van de aandelen en de betaling van de prijs in elk geval te gebeuren binnen de drie maanden te rekenen vanaf het verzoek tot goedkeuring van de overdracht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

c.Schenking van aandelen onder de levenden

De zaakvoerders zullen op de overeenkomstig punt 2.a. van dit artikel bijeengeroepen algemene vergadering, bij weigering tot goedkeuring van de schenking, voorstellen om de aandelen die het voorwerp uitmaken van de schenking in te laten kopen door de vennootschap overeenkomstig artikel 321 e.v. van het Wetboek van vennootschappen, en dit binnen de wettelijk vastgestelde grenzen.

Wanneer het voorstel tot schenking van aandelen niet de vereiste meerderheid tot goedkeuring ervan heeft behaald, dan hebben de vennoten die zich tegen de schenking verzetten, het recht de (na de eventuele bovenvermelde inkoop van eigen aandelen resterende)aandelen terug te kopen aan de waarde vastgesteld overeenkomstig punt 2.e. van dit artikel en in verhouding tot het aantal aandelen dat ieder van hen bezit. De andere vennoten mogen, indien zij zulks verlangen, aan deze terugkoop deelnemen, zelfs voor een kleiner aantal aandelen dan gezegd pro-rata. Restaandelen worden bij lottrekking door de zaakvoerders bij unanieme beslissing toegewezen. Indien een of meer vennoten hun voorkooprecht geheel of gedeeltelijk niet uitoefenen, dan miter, zij, de zaakvoerders hierover onmiddeqk initchten. Que laatsten hebben net recht een

koper te te zoeken, die de aandelen kan inkopen aan de waarde bepaald in punt 2.e. (situatie good leaver) van dit artikel. Wordt dergelijke koper niet gevonden, dan zijn de vennoten die zich tegen de schenking verzetten verplicht om de aandelen terug te kopen aan de waarde vastgesteld overeenkomstig punt 2.e. van dit artikel. Een vennoot die zijn aandelen wenst te schenken en die hiertoe niet de vereiste instemming heeft bekomen, kan nog steeds terugkomen op zijn voornemen tot schenking van de betreffende aandelen.

In afwijking van artikel 251 van het Wetboek van vennootschappen kunnen de belanghebbenden tegen de weigering van toelating voor schenking van de aandelen onder de levenden niet opkomen voor de bevoegde rechtbank. De vennoot die de toestemming voor de schenking niet heeft bekomen, kan de ontbinding van de vennootschap niet eisen.

Bij weigering tot goedkeuring dient de afkoop van de aandelen en de betaling van de prijs in elk geval te gebeuren binnen de drie (3) maanden te rekenen vanaf het verzoek tot goedkeuring van de schenking. d.Overgang bij overlijden

De zaakvoerders zullen op de overeenkomstig punt 2.a. van dit artikel bijeengeroepen algemene vergadering, bij weigering tot goedkeuring van de overgang, voorstellen om de aandelen die het voorwerp uitmaken van de overgang in te laten kopen door de vennootschap overeenkomstig artikel 321 e.v. van het Wetboek van vennootschappen, en dit binnen de wettelijk vastgestelde grenzen.

Wanneer de rechthebbenden van een overleden vennoot niet worden aanvaard, hebben de vennoten die zich tegen de overgang verzetten, het recht de (na de eventuele bovenvermelde inkoop van eigen aandelen resterende)aandelen terug te kopen aan de waarde vastgesteld overeenkomstig punt 2.e. van dit artikel en in verhouding tot het aantal aandelen dat ieder van hen bezit. De andere vennoten mogen, indien zij zulks verlangen, aan deze terugkoop deelnemen, zelfs voor een kleiner aantal aandelen dan gezegd pro-rata Restaandelen worden bij lottrekking door de zaakvoerders bij unanieme beslissing toegewezen. Indien een of meer vennoten hun voorkooprecht geheel of gedeeltelijk niet uitoefenen, dan zullen zij de zaakvoerders hierover onmiddellijk inlichten. Deze laatsten hebben het recht een kandidaat-koper te zoeken, die de aandelen kan inkopen aan de waarde bepaald in punt 2.e. (situatie good leaver) van dit artikel. Wordt dergelijke koper niet gevonden, dan zijn de vennoten die zich tegen de overgang verzetten verplicht om de aandelen terug te kopen aan de waarde vastgesteld overeenkomstig punt 2.e. van dit artikel.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen een maand na het overlijden van de vennoot aan de andere vennoten nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgerrden en hun respectievelijke erfrechten opgeven.

Bij overgang door erfenis van aandelen op twee of meer rechtverkrijgenden moeten deze binnen twee (2) maanden aan de vennootschap meedelen welke erfgenaam als eigenaar of gevolmachtigde zal optreden. Aile rechten op de aandelen zullen zolang geschorst zijn.

Bij weigering tot goedkeuring dient de afkoop van de aandelen en de betaling van de prijs in elk geval te gebeuren binnen de drie (3) maanden te rekenen vanaf het verzoek tot goedkeuring van de overdracht of overgang.

e.Waardebepaling van de aandelen

De waarde van het aandeel, geldende voor eventuele overdrachten of toekomende aan de niet-aanvaarde rechthebbende(n) van een overleden vennoot, wordt verschillend vastgesteld naargelang de gebeurtenis die aanleiding geeft tot de betaling ervan.

Indien de waarde moet worden betaald naar aanleiding van het overlijden, het bereiken of bereikt hebben

van de wettelijke pensioenleeftijd, of de blijvende invaliditeit of langdurige ziekte van een vennoot (good leaver), wordt de waarde per aandeel bepaald door de fractie die de aandelen die recht geven op betaling hebben in het

gestorte kapitaal, toe te passen op de waarde van de gehele vennootschap. Deze laatste waarde is gelijk aan

de waarde van het eigen vermogen, na correctie voor waardering volgens bedrijfseconomische normen van activa en passiva, inclusief waardering van de niet van derden verworven immateriële activa en dus rekening

houdende met het potentieel toekomstig rendement van de vennootschap, en dit in voorkomend geval op

geconsolideerde basis, waarbij de waarde van de dochterondernemingen volgens dezelfde principes wordt berekend. Dezelfde berekeningswijze zal worden gehanteerd wanneer een vennoot de vennootschap "in der

minne" verlaat. Een vertrek "in der minne" vindt plaats wanneer ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierde van het kapitaal bezitten,na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld, hiertoe besluiten.

In aile andere gevallen (bad leaver) wordt de waarde van een aandeel bepaald door de fractie die de aandelen die recht geven op betaling hebben in het gestorte kapitaal, toe te passen op de waarde van de gehele vennootschap. Deze laatste waarde is gelijk aan de waarde van het boekhoudkundig eigen vermogen

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

zoals blijkt uit de goedgekeurde jaarrekening, waarbij in voorkomend geval de waarde van de financiële vaste activa wordt gecorrigeerd naar de boekhoudkundige waarde van het eigen vermogen van de onderliggende vennootschappen.

Degene die de aandelen uitbetaald krijgt, zal geen recht hebben op het dividend waartoe de algemene vergadering zou beslissen met betrekking tot het volledig boekjaar waarin de hoedanigheid van vennoot werd verloren.

Bij discussie over de bepaling van de waarde van het aandeel in de vennootschap, zal deze worden vastgesteld door twee deskundigen. Eén van deze deskundigen zal worden aangesteld door de zaakvoerders, en de andere deskundige zal worden aangeduid door de gerechtigde(n) van de betaling van het aandeel. Deze deskundigen hebben onbeperkt recht van onderzoek van alle boeken, bescheiden en goederen die de vennootschap toebehoren. Zij zullen een gezamenlijk en onder eed bevestigd verslag neerleggen op de zetel van de vennootschap. De kosten van het verslag zullen gedragen worden voor de helft door de vennootschap en voor de andere helft door de gerechtigde(n) van het scheldingsaandeel. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van een der partijen, zal worden aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

3/ Volgrecht

Behoudens wanneer een vennoot zijn aandelen verkoopt aan (een van) zijn afstammelingen in de rechte lijn, hebben de overige vennoten bij een toegelaten verkoop van de aandelen overeenkomstig punt 2.b. van dit artikel een proportioneel volgrecht.

Elke vennoot (met uitsluiting van de overdrager) die zijn proportioneel volgrecht wenst uit te oefenen, dient binnen dertig (30) werkdagen na ontvangst van de kennisgeving van overdracht door de zaakvoerders die zelf haar kennisgeving dient te versturen binnen vijf (5) werkdagen na ontvangst van de kennisgeving van overdracht van de overdrager, een schriftelijke kennisgeving te richten aan de zaakvoerders met vermelding -van-h-etaantal" aandelen-dat hij wenst te verkopen in het kader van het volgrecht.

Het entai aandelen dat de vennoot via de uitoefening van zijn volgrecht kan verkopen, is gelijk aan het aantal aandelen aangehouden door deze vennoot, vermenigvuldigd met een breuk waarvan de teller gelijk is aan het aantal door de overdrager overgedragen aandelen en de noemer gelijk is aan het totaal aantal aandelen aangehouden door de overdrager. Het resultaat hiervan wordt afgerond naar het dichtstbijzijnd rond getal,

De overdracht van aandelen door de overdrager mag enkel gebeuren, op voorwaarde dat de aandelen aangehouden door de vennoten die hun volgrecht hebben uitgeoefend, door de ovememer worden overgenomen op hetzelfde tijdstip en tegen dezelfde voorwaarden en modaliteiten als deze die gelden voor de overdracht van de aandelen van de overdragen Deze laatste maakt zich sterk dat de overdracht van de aandelen overgedragen op grond van de uitoefening van het volgrecht tegen de hierboven vermelde voorwaarden en modaliteiten zal gebeuren,

4/ Wederzijdse koopoptie

De vennoten verlenen elkaar wederzijds een koopoptie op hun aandelen waarbij de overige vennoten het recht hebben om de aandelen van de betrokken vennoot te verwerven, in voorkomend geval pro rata het aantal aandelen dat zij reeds bezitten, in de hierna vermelde gevallen:

a.het feit dat een minderjarige vennoot niet operationeel actief is in de vennootschap of in een van de onderliggende vennootschappen, binnen een termijn van tien (10) jaar te rekenen vanaf het ogenblik dat hij meerderjarig wordt;

b.het feit dat een meerderjarige vennoot niet operationeel actief is in de vennootschap of in een van de onderliggende vennootschappen, binnen een termijn van vijf (5) jaar te rekenen vanaf het ogenblik dat hij vennoot wordt;

c.het feit dat een vennoot niet langer operationeel actief is binnen de vennootschap of een van de onderliggende vennootschappen gedurende een termijn van drie (3) jaar;

d.een ernstige tekortkoming door een vennoot aan zijn contractuele of statutaire verplichtingen, zoals (maar niet beperkt tot) de weigering om de besluiten van de algemene vergadering, of van de zaakvoerders na te leven;

e.het ontwikkelen door een vennoot van een met de vennootschap concurrerende activiteit of meer algemeen van activiteiten die de vennootschap, of in voorkomend geval een van de onderliggende vennootschappen, schaden;

tfaillissement, vereffening, kennelijk onvermogen van een vennoot of een vergelijkbare situatie;

gmijziging van de controle over een vennootschap die vennoot is van de vennootschap.

De optie dient te worden gelicht binnen een periode van drie (3) maand nadat vaststaat dat de voorwaarden voor uitoefening van de optie vervuld zijn, door verzending van een aangetekend schrijven aan de andere partij(en),

Indien een of meerdere vennoten hun optie niet uitoefenen, zullen de overige vennoten het recht krijgen om pro rata een bijkomend aantal aandelen te verwerven. In voorkomend geval dienen de vennoten in het schrijven waarin zij de optie uitoefenen, te vermelden voor welk maximaal aantal aandelen zij hun optie willen uitoefenen.

De optie kan alleen worden uitgeoefend indien zij betrekking heeft op aile aandelen van de betrokken vennoot.

Bij het lichten van de optie wordt de prijs voor de aankoop van de aandelen vastgesteld overeenkomstig hetgeen bepaald worden onder 2.e. van dit artikel (situatie bad leaver in geval van toepassing van de gronden 4.d., 4.e. en 4.f.).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge e In tegenstelling tot hetgeen bepaald wordt onder punt 2.a. van dit artikel, is voor de overdracht van de aandelen ten gevolge van het lichten van deze aankoopoptie geen instemming vereist,

6. De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, aangesteld door de vennoten of daarbuiten, benoemd door de algemene vergadering, die eveneens hun aantal, de duur van hun mandaat en hun vergoeding vaststelt.

De zaakvoerder(s) kan zowel een fysische persoon als een rechtspersoon zijn.

Als statutaire zaakvoerders worden de heer Denecker Lode Gaby geboren te Torhout op 03 februari 1977, rijksregisternummer 770203 117 66, wonende te 8470 Gistel, Nederen Heirweg 32 bus 304 en de heer Van Welden Paul Mare, geboren te Brussel op 23 maart 1960, rijksregistemummer 600323 451 43, wonende te 1860 Meise, Buitenberg 5 voor onbeperkte duur benoemd.

7, De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide machten om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behoudens die welke door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of ais verweerder,

Met betrekking tot alle handelingen die de vennootschap verbinden voor een bedrag dat de som van tienduizend euro (¬ 10.000,00) overschrijdt, is evenwel de gezamenlijke handtekening van twee zapkvoerders. vereist, Deze beperking van bevoegdheid kan in beginsel niet worden ingeroepen tegen derden.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanwijzen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht. Ten aanzien van derden zal de gevolmachtigde het bewijs van zijn aanstelling kunnen leveren door een exemplaar voor te leggen van de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad waarin zijn aanstelling werd bekendgemaakt.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen die door de zaakvoerder warden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij ze aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

8. De zaakvoerder bepaalt de bezoldiging van de eventuele volmachtdrager(s).

Het mandaat van de zaakvoerder(s) is onbezoldigd tenzij anders wordt beslist door de algemene vergadering.

Alle kosten, uitgaven, bijdragen, opslagen, retributies van welke aard dan ook, zowel binnenlandse als buitenlandse, of samengevat elke uitgave welke inherent is met, dan wel oorzakelijk verbonden met het waarnemen van mandaten van de omschreven zaakvoerders, zijn uitsluitend en alleen ten laste van de vennootschap.

9. De jaarvergadering wordt gehouden ieder jaar op de vijftiende van de maand juni om 11.00 uur ten maatschappelijke zetel of op de plaats aangeduid in de oproepingsbrief, en voor de eerste maai in 2016.

Indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. De algemene vergadering moet bijeengeroepen worden telkens als de belangen van de vennootschap het vereisen of wanneer dit wordt aangevraagd door de vennoten die tenminste één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

10. Elk maatschappelijk aandeel geeft recht op één stem, onder voorbehoud van eventuele wettelijke beperkingen. Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden 'aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen,

Iedere vennoot moet in persoon stemmen. Hij mag zich niet door een lasthebber laten vertegenwoordigen. Uittreksels van dergelijke vergadering worden ondertekend door een zaakvoerder.

11, Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari van ieder jaar en eindigt op éénendertig december van het zelfde jaar. Het eerste boekjaar vangt aan op 27 juni 2014 en sluit af op 31 december 2015.

12. Het batig saldo, na aftrek van de lasten, kosten en delgingen, vormt de zuivere winst, Op deze winst wordt voorafgenomen vijf ten honderd voor de wettelijke reserve. Het overige staat ter vrije beschikking van de algemene vergadering, onder voorbehoud van de dwingende wettelijke voorschriften inzake winstuitkering. De afhouding voor de vorming van de wettelijke reserve zal niet meer moeten gebeuren wanneer deze reserve tien ten honderd van het maatschappelijk kapitaar zal bereikt hebben.

13. De vennootschap is niet ontbonden door de ontzetting, het faillissement, het onvermogen of het overlijden van een zaakvoerder of een vennoot.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, zal de vereffening geschieden door de in functie zijnde zaakvoerder(s) tenzij de algemene vergadering verkoos ten dien einde één of meer vereffenaars te benoemen, wier macht en bezoldiging zij desgevallend zal vaststellen. De algemene vergadering bepaalt de wijze van vereffening bij enkele meerderheid van stemmen. Na aanzuivering van het passief en de lasten van de

" 1s " VOIX-

behoutièn aan het Belgisch Staatsblad

vennootschap, zal het batig saldo verdeeld worden onder alle vennoten in evenredigheid tot het aantal aandelen waarvan zij titularis zijn.

BENOEMING ZAAKVOERDERS:

En onmiddellijk na voorgaande oprichting werd een buitengewone algemene vergadering gehouden van de vennoten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "AQwaTech'% die bij éénparigheid van stemmen beslissen:

a) dat de vennootschap thans bestuurd zal worden door drie zaakvoerders.

b) dat de heer Danneels Wim als gewone zaakvoerder wordt aangesteld en de heer Denecker Lode en de

heer Van Welden Paul, beiden voormeld, ais statutair zaakvoerder, zoals voormeld in de statuten.

C) dat het mandaat van genoemde zaakvoerders van onbepaalde duur is.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

(getekend) Liesbeth MATTHYS

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie oprichtingsakte vâôr registratie, akte neergelegd ter registratie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

..... , .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
AQWATECH

Adresse
9000 Gent

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande