ARCHI-VEN-MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHI-VEN-MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 445.721.928

Publication

07/04/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 24.03.2014, NGL 03.04.2014 14084-0502-013
20/03/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 23.02.2013, NGL 13.03.2013 13065-0026-010
08/03/2012 : ME. - JAARREKENING 30.09.2011, GGK 25.02.2012, NGL 05.03.2012 12055-0452-010
03/11/2011
ÿþM°tl 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

V

beh.

aai

Belt

Staa.

Ondernemingsnr : 0445721928

Benaming

(voluit) : ARCHI-VEN MULTIPROFESSIONELE

ARCHITECTENVENNOOTSCHAP

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de rechtsvoren van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 9320 Aalst-Erembodegem, Ninovesteenweg, 105

Onderwerp akte :

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING - WIJZIGING STATUTEN

Er blijkt uit een akte verleden voor Notaris Alexandre PEERS, te Aalst-Erembodegem, op zeventien oktober tweeduizend en elf ; "Geregistreerd te AALST I ; 18.10.2011 ; vier bladen, geen verzendingen ; Boek 927 Blad 78 Vak 13 ; Ontvangen : vijfentwintig euro (25,00 EUR) ; (getekend) De Ontvanger ai., K. DANAU", dat werd gehouden de Buitengewone Algemene Vergadering van de Burgerlijke Vennootschap onder de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid " ARCHI-VEN MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP ", met vennootschapszetel te 9320 Aalst-Erembodegem, Ninovesteenweg, 105, RPR 0445721928.

Waren aanwezig en/of vertegenwoordigd : de enige drie aandeelhouders, eigenaars van alle zevenhonderd vijftig aandelen, alsook de enige niet-statutaire zaakvoerder, en er werd beslist met eenparigheid van stemmen, wat volgt :

Eerste resolutie : AANPASSING STATUTEN

De vergadering beslist om de statuten aan te passen aan de aanbevelingen van de Oost-Vlaamse provinciale Orde van de Raad van Architecten, als volgt :

1° In het artikel één der statuten : "Artikel één : Naam", wordt in fine de volgende tekst toegevoegd :

"De vennootschap zal geen afkortingen, vertalingen of andere transcripties van deze maatschappelijke benaming mogen aannemen en/of gebruiken."

2° In het artikel twee der statuten : "Artikel twee : Zetel", wordt :

a. na de tweede alinea volgende tekst toegevoegd :

"Het verplaatsen van de vennootschapszetel wordt onverwijld medegedeeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten waar de vennootschapszetel gevestigd was, evenals aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten waar de nieuwe vennootschapszetel gevestigd wordt."

b. De laatste paragraaf vervangen door de volgende tekst :

"De oprichting van een of meer bijkomende vestigingen wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd word(t)(en) evenals aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten van de vennootschapszetel van de vennootschap."

3° In het artikel drie der statuten : "Artikel drie. Doel" wordt in fine de navolgende tekst toegevoegd :

"Zowel de architect-rechtspersoon als alle vennoten verbinden zich er toe de wet van 20 februari 1939, de wet van 26 juni 1963, het reglement van beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

"De statuten zullen overeenstemmend met de deontologie van het beroep van architect worden geïnterpreteerd."

4° In het artikel zeven der statuten : "Artikel zeven : Hoedanigheid van de vennoten" wordt :

a. aan de derde paragraaf volgende tekst toegevoegd

"Met "onrechtstreeks" wordt bedoeld dat de architect-aandelen ook in handel kunnen zijn van een ander rechtspersoon die er toe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en, met andere woorden opgenomen is op de tabel.

"Indien niet voldaan is aan de voorwaarde dat minstens zestig ten honderd (60%) van de aandelen in het bezit moet zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van, Architecten door overlijden van een natuurlijke

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

'LICHTBANK

VAN KOORHANDEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2011- Annexes du Moniteur belge

persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

"Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon architect/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van de Orde van Architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

"De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

"Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijid een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer het beroep van architect uitoefent.

"De vennootschap zal, tot regularisatie van alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke- als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

"Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard bij toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie/vierden van de architect-aandelen bezitten.

"Elke voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten, splitsing van eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom en/of toetreding van nieuwe vennoten moet voorafgaand ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten die over een termijn van drie maanden (geschorst zijnde in de maanden juli en augustus) beschikt om zich daarover uit te spreken."

"Alle natuurlijke personen of rechtspersonen die ertoe gerechtigd werden overeenkomstig de wet het beroep van architect uit te oefenen en van wie de aansprakelijkheid, met inbegrip van de tienjarige aansprakelijkheid, kan worden verbonden wegens de handelingen die zij beroepshalve stellen of de handelingen van hun aangestelden dienen door een verzekering te zijn gedekt. Deze verzekering kan kaderen in een globale verzekering voor alle partijen die in de bouwakte voorkomen."

b. In fine de volgende tekst toegevoegd :

"Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen, zoals dit blijkt uit het vennootschapsregister.

"Alle vennoten van de vennootschap zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken."

5° In de artikelen acht tot en met elf der statuten : wordt in fine telkens volgende tekst toegevoegd :

"Alle bepalingen van onderhavig artikel zijn ondergeschikt aan de bepalingen van het artikel zeven (7) hiervoor, met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten."

6° Het artikel dertien der statuten : "Artikel dertien : Zaakvoerder", wordt vervangen door de volgende tekst : "Artikel dertien : Zaakvoerder

"De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet aandeelhouders, die het beroep van Architect uitoefenen en als dusdanig voorkomen op de lijsten van de Orde van Architecten.

"De zaakvoeders worden benoemd door de aandeelhouders voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

"De opdracht van statutaire zaakvoerder kan slechts herroepen worden ofwel bij eenparig goedvinden van de aandeelhouders, met inbegrip van de statutaire zaakvoerder die zelf aandeelhouder is, ofwel om gewichtige redenen bij besluit van de buitengewone algemene vergadering volgens de regels die gesteld zijn voor de wijziging van de statuten.

"De niet-statutaire zaakvoerders worden door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen benoemd en ontslagen.

"De in functie treding van de opvolgend statutaire zaakvoerder, de benoeming van de niet-statutaire zaakvoerder, alsook de beëindiging van de opdracht van zaakvoerder wordt openbaar gemaakt door neerlegging in hei vennootschapsdossier van een door de zaakvoerder ondertekende verklaring, respectievelijk van een dito uittreksel uit de akte, samen met een afschrift ter bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, en zal ook medegedeeld worden aan de Provinciale Orde der Architecten.

"Indien, ingevolge het overlijden van een zaakvoerder, de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden, beschikt de vennootschap over een termijn zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

"Indien tengevolge van een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan worden vertegenwoordigd, bijvoorbeeld het ontslag, de schorsing of de schrapping van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen, tot aan de regularisatie.

"De regularisatie ,kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. De vennootschap zal, tot aan de regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke- als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

"Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2011- Annexes du Moniteur belge

maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer het beroep van architect uitoefent."

7° Het artikel zestien der statuten : "Artikel zestien : Externe vertegenwoordigingsmacht", wordt de laatste paragraaf vervangen door de volgende tekst :

"De zaakvoerder mag ook aan lasthebbers bijzondere volmachten verlenen en het dagelijks bestuur overdragen aan een derde, al dan niet aandeelhouder, voor zoveel hij voldoet aan de bepalingen van het artikel zeven (7) van de statuten, met betrekking tot de hoedanigheid van vennoten.

"Bij de handtekening onder ieder stuk dat de architect-rechtspersoon verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van diegene die ondertekent, worden vermeld."

8° Het artikel éénentwintig der statuten : "Artikel éénentwintig : Aandelen in onverdeeldheid, met vruchtgebruik bezwaard of in pand gegeven", wordt vervangen door de volgende tekst :

"Artikel éénentwintig : Aandelen in onverdeeldheid, met vruchtgebruik bezwaard of in pand gegeven

"Indien één of meer aandelen aan verscheidene eigenaars toebehoren, dan heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de eraan verbonden rechten te schorsen totdat één enkele persoon aangewezen is om ten aanzien van de vennootschap als eigenaar op te treden, en welke persoon de hoedanigheid moet hebben zoals bepaald in het artikel zeven (7) der statuten.

"Indien één of meer aandelen met vruchtgebruik bezwaard zijn, dan wordt het eraan verbonden stemrecht door de vruchtgebruiker uitgeoefend, mits hij de hoedanigheid heeft zoals bepaald in het artikel zeven (7) der statuten.

"In de beide voorgaande gevallen, alsook bij overlijden van de enige aandeelhouder beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

"Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon architect/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van inpandgeving van de aandelen, de schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van de Orde van Architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

"De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

"Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer het beroep van architect uitoefent.

"De vennootschap zal, tot regularisatie van alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke- als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

"Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard bij toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie/vierden van de architect-aandelen bezitten.

"Elke voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten, splitsing van eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom en/of toetreding van nieuwe vennoten moet voorafgaand ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten die over een termijn van drie maanden (geschorst zijnde in de maanden juli en augustus) beschikt om zich daarover uit te spreken."

9" Het artikel negenentwintig der statuten : "Artikel negenentwintig : Ontbinding - Vereffening  Verdeling" wordt vervangen door de volgende tekst :

"Artikel negenentwintig : Ontbinding - Vereffening - Verdeling

"Behoudens in het geval van de gerechtelijke ontbinding, zoals geregeld bij het Wetboek van Vennootschappen, zal bij een vrijwillige ontbinding van de vennootschap voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten, teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

"De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect.

"Het batig saldo van de vereffening, na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt tussen de aandeelhouders verdeeld naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd."

10° Het artikel dertig der statuten : "Artikel dertig : Algemeen", wordt vervangen door de volgende tekst : "Artikel dertig : Algemeen

"De aandeelhouders willen zich volkomen schikken naar het Wetboek van Vennootschappen, en derhalve zullen de bepalingen van die wet waarvan niet op geoorloofde wijze bij deze statuten is afgeweken en die niet overeenstemmen met alle bepalingen op de uitoefening van- en de deontologie van het beroep van Architect, worden beschouwd als niet zijnde erin opgenomen, en de clausules die strijdig zijn met de gebiedende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen moeten als ongeschreven worden geacht."

Niettemin zullen statutaire clausules die de wetsbepalingen en alle bepalingen op de uitoefening van- en de deontologie van het beroep van Architect, geheel of gedeeltelijk overnemen, al dan niet in identieke bewoordingen, ophouden van kracht te zijn wanneer deze bepalingen, waarvan zij de inhoud overnemen, worden opgeheven of versoepeld.

TWEEDE RESOLUTIE : Bijzondere machten

11 Coordinatie der statuten - Afkondiging

De vergadering verleent volmacht aan Notaris Alexandre PEERS, te Aalst-Erembodegem, om over te gaan tot de coördinatie der statuten en tot afkondiging bij uittreksel van onderhavige akte in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

2/ Administratieve afhandeling

De vergadering verleent vervolgens bijzondere machtiging aan de zaakvoerder(s), met macht om elk afzonderlijk te handelen en met mogelijkheid tot indeplaatsstelling om de nodige formaliteiten te vervullen bij het rechtspersonenregister en desgevallend bij elke Administratie en/of instelling ook, alsook om bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank Ondernemingen, alle formaliteiten te vervullen.

Toestemming - goedkeuring

De akte werd in ontwerp ter goedkeuring voorgelegd aan de Provinciale Orde van Architecten, die deze heeft goedgekeurd zoals bevestigd in haar brief de dato dertig juni tweeduizend en elf.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL.

Aangehecht stukken : Uitgifte - Coördinatie der statuten.

Alexandre PEERS,

Notaris te Aalst-Erembodegem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

'Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

31/03/2011 : ME. - JAARREKENING 30.09.2010, GGK 26.02.2011, NGL 25.03.2011 11066-0521-010
05/03/2010 : ME. - JAARREKENING 30.09.2009, GGK 27.02.2010, NGL 01.03.2010 10057-0270-010
20/03/2009 : ME. - JAARREKENING 30.09.2008, GGK 28.02.2009, NGL 16.03.2009 09076-0152-009
10/03/2008 : ME. - JAARREKENING 30.09.2007, GGK 23.02.2008, NGL 06.03.2008 08065-0191-009
19/04/2007 : ME. - JAARREKENING 30.09.2006, GGK 13.03.2007, NGL 13.04.2007 07118-0295-009
14/04/2006 : ME. - JAARREKENING 30.09.2005, GGK 12.03.2006, NGL 10.04.2006 06108-5295-012
04/04/2005 : ME. - JAARREKENING 30.09.2004, GGK 12.03.2005, NGL 31.03.2005 05101-2076-012
25/03/2005 : AA060478
14/04/2004 : AA060478
08/04/2003 : AA060478
29/03/2002 : AA060478
29/03/2000 : AA060478
01/01/1997 : AA60478
08/07/1993 : AA60478
01/01/1993 : AA60478
08/02/1992 : AA60478

Coordonnées
ARCHI-VEN-MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENN…

Adresse
NINOVESTEENWEG 105 9320 EREMBODEGEM

Code postal : 9320
Localité : Erembodegem
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande