ARCHITECT INGE DESMET

Divers


Dénomination : ARCHITECT INGE DESMET
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 541.544.862

Publication

12/11/2013
ÿþc.

. ,

ASod PDF 11.1

[4.(strài ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111311110

Oudenaarde

3 O OKT, 2013

Griffie

ni

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2013 - A xemlulUimitzur_belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Ondernemingsnr : 0541 551-1 &6O_

Benaming (voluit) : Architect Inge Desmet

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Vennootschap onderfirma

Zetel : Schatakker 32, 9700 Oudenaarde, België

(volledig adres)

Onderwerp(en1 akte :llittreksel uit oprichtingsakte

Tekst

Uittreksel uit de oprichtingsakte dd 18/10/2013

Heden, 18 oktober tweeduizend dertien

Zijn verschenen : Mevrouw Inge Desmet, architect, geboren te Oudenaarde op zes

oktober negentienhonderd zevenenzeventig, nationaal nummer 77.10.06-166-80, wettelijk samenwonend, wonende te 9700 Oudenaarde, Schatakker 32,

en de heer Alexandre Audergon, arbeider, geboren te Waregem op negen juni negentienhonderd zesenzeventig, nationaal nummer 76.06.09-041-66, wettelijk samenwonend, wonende te 9700 Oudenaarde, Schatakker 32

Comparanten, beiden aanwezig, hebben verklaard hierbij een VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA op te richten.

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van vennootschap onder firma werd opgericht onder de naam "Architect Inge Desmet" met maatschappelijke zetel te Schatakker 32,9700 Oudenaarde. Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op 1.000 euro, verdeeld over 100 aandelen op naam, door de vennoten - oprichters ingebracht ais volgt :

door mevrouw Inge Desmet, voornoemd

Negenhonderd tachtig euro (¬ 980,00-) in speciën, waarvoor haar achtennegentig (98)

aandelen worden toegekend;

door de heer Alexandre Audergon, voornoemd

Twintig euro (¬ 20,00-) in speciën, waarvoor hem twee (2) aandelen worden

toegekend.

Duur: De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

De vennootschap heeft tot doel:

het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect; het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

Op de laatste blz. van Luik-B vermelden : Recto : Nagym erili6bilanUffélifvan de instrumenterende notaris; ftè1zij van de perso(ai)n(enj

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Liilz I - vervolg Mod POF 11.1

ª% het uitvoeren van expertisen en allerlei studies

 % de oprichting, inrichting, afwerking, verhuur en beheer van eigen onroerende goederen

ª% het beleggen in deposito's of obligaties en de aankoop en/of de verhuring voor eigen rekening van onroerende goederen, alsmede van de zakelijke rechten die erop kunnen gevestigd worden, doch het uitvoeren van elke vorm van makelaars-, immobiliën- of zakenkantoor zijn uitgestoten

ª% de vennootschap is bevoegd op een niet-commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten die de realisatie van haar doei

vergemakkelijken, ditvolgens het beheer van een goed huisvader. Deze handelingen zullen gesteld worden op een niet commerciële wijze en de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect dienen en hieraan ondergeschikt en bijkomstig zijn.

" De vennootschap mag samenwerken met andere architecten of ontwerpers en met architectenvennootschappen.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

be vennootschap zal zich onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen enfof rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs,

in de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) ertevens

over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Bestuur en vertegenwoordiging :

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden ln naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers ofvolmachtdragers, vereffenaars...

Tot zaakvoerder wordt benoemd mevrouw Inge Desmet, voornoemd, die beschikt over de hoedanigheid van architect. Haar mandaat is bezoldigd.

Algemene vergadering :

De jaarvergadering wordt gehouden op de derde vrijdag van de maand maart om achttien uur op de zetel van de vennootschap of elke andere plaats in de bijeenroepingen aangeduid. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaartweeduizend vijftien.

Boekjaar :

Het boekjaar loopt van één oktober tot dertig september van ieder jaar.

Op het einde van ieder boekjaar wordt de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de ter

zake geldende wettelijke bepalingen.

Het eerste boekjaar start op datum van oprichting en eindigt per dertig september

tweeduizend veertien.

Op" de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1-M e:: a - vervolg

rood POF ita

r

+ w

"

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Winstverdeling en reserves :

Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de netto-winst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De aan de zaakvoerder(s) bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene onkosten geboekt.

De nettowinst wordt vervolgens volgens beslissing van de algemene vergadering gereserveerd met het oog op de verwezenlijking van het doel van de vennootschap dan wel aangewend voor de uitkering van dividenden aan haarvennoten.

Gebeurlijke verliezen worden door de vennoten gedragen in dezelfde verhouding als deze waarin ze in de winst gerechtigd zijn.

Ontbindingen vereffening :

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is / zijn beschouwd als vereffenaar(s),

De vereffenaar(s) treedt 1 treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn /hun benoeming.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaarvan de vennootschap,

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een rdgeling'getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Wijziging van de statuten

Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de

bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

Bij elke voorlegging van de statuten ter goedkeuring dient aangetoond te worden dat aan alle

vereisten met betrekking tot de hoedanigheid van vennoten en zaakvoerders is voldaan.

De vennootschap neemt een aanvang de dag van de neerlegging ter Griffie van een uittreksel uit deze akte.

Tegelijk neergelegd : Oprichtingsakte dd,18/1012013

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2013 - Annexes_ili Mow eaur_helge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsbiad

k...0.r" l - vervolg

Desmet Inge

Zaakvoerder

Maes POF 11.1

Op de laatste blz. van I-olk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ARCHITECT INGE DESMET

Adresse
SCHATAKKER 32 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande