ARCHITECTENBUREAU B.A.S.

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU B.A.S.
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 842.756.685

Publication

13/02/2014
ÿþ .

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

"

. ^

Ondernemingsnr : 0842.756.685

Benaming

(voluit) : ARCHITECTENBUREAU B.A.S.

(verkort) :

Rechtsvorm: Vennootschap onder firma

Zetel: Antwerpsesteenweg 212, 9040 Sint-Arnandsberg

(voliedig adres)

Onderwerp akte: Zetelverplaatsing

Uittreksel uit de notulen van de beslissing genomen door de enige zaakvoerder dd. 27 december 2013:

De enige zaakvoeder beslist om met ingang vanaf 1 januari 2014 de zetel van de vennootschap te verplaatsen van Antwerpsesteenweg 212 te 9040 Sint-Amandsberg naar Waalken 5 te 9920 Lovendegem.

Karina Lambert

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge







Op de laatste blz. van Luik B Vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

R BE GE

21 MD. 2014

-GISCH

STAATSKOOPHATC «?-ifirre

201

MON ITEI

06 -0

Voor-

behouder

Staatsblac 111111!)11/111!j11111111

aan het

Belgisch

26/01/2012
ÿþLAutlward 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad INW~VIIVI~IWII~~W~VN~~ NEERGELEGD 1 6 JAN, 2017 i

*izoaaz~o*

RECHTBANK VAN

Y

:~oof~~ir»iio~.~stlr~tg,f r~ j- I



Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : ARCHITECTENBUREAU B.A.S.

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Antwerpse Steenweg 212, 9040 Sint-Amandsberg

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

TEN JARE TWEEDUIZEND EN ELF, op 15 december 2011,

ZIJN BIJEENGEKOMEN:

1. Mevrouw Karina LAMBERT, gehuwd met de heer Louis Hagen onder het stelsel van scheiding van goederen, geboren te Gent op dertien september negentienhonderd tweeënvijftig, identiteitskaartnummer 591-1493883-88, rijksregisternummer 52.09.13-010.76, wonende te 8300 Knokke-Heist, Zegemeerpad 14.

2. De heer Louis HAGEN, gehuwd met Mevrouw Karina Lambert onder het stelsel van scheiding van goederen, geboren te 's Gravenhage op drieëntwintig september negentienhonderd zesenveertig, identiteitskaartnummer 590-6862898-77, rijksregisternummer 46.09.23-143.02, wonende te 8300 Knokke-Heist, Zegemeerpad 14.

Titel I - OPRICHTING.

Rechtsvorm - benaming - zetel.

Om een onderhandse akte op te stellen ter oprichting van een handelsvennootschap onder de vorm van een Vennootschap Onder Firma, afgekort V.O.F. met rechtspersoonlijkheid en onbeperkte aansprakelijkheid oprichten onder de benaming "ARCHITECTENBUREAU B.A.S." waarvan het maatschappelijk kapitaal vijfhonderd euro (500,00 E) bedraagt, vertegenwoordigd door vijfhonderd (500) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die elk één/vijfhonderdste (11500ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 9040 Sint-Amandsberg, Antwerpse Steenweg 212.

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid.

De vennootschap zal in toepassing van het Wetboek van Vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Ondergetekenden worden erop attent gemaakt dat het aangewezen is om alle daden en verbintenissen gesteld tot op datum van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid, aangegaan voor rekening van onderhavige vennootschap als toekomstige rechtspersoon onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door neerlegging van de oprichtingsakte of het uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel , overeenkomstig voormeld artikel van het Wetboek van Vennootschappen, uitdrukkelijk door de vennootschap ais rechtspersoon over te nemen en te bekrachtigen.

Inschrijving.

De comparanten verklaren en erkennen de aandelen te onderschrijven als volgt:

Mevrouw Karina LAMBERT, voornoemd, voor vierhonderd negenennegentig aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, of voor vierhonderd negenennegentig euro (E 499,00)

. De heer Louis HAGEN, voornoemd, voor één (1) aandeel zonder aanduiding van nominale waarde, of voor één euro (¬ 1,00);

Samen: vijfhonderd (500) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, hetzij vijfhonderd euro (E 500,00).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

L"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Volstorting.

De comparanten verklaren en erkennen deze aandelen te hebben volgestort voor 500,00 euro (¬ 500,00), als

volgt:

1, Mevrouw Karina LAMBERT, voornoemd, voor vierhonderd negenennegentig euro (¬ 499,00); 2. De heer Louis HAGEN, voornoemd, voor één euro (¬ 1,00).

Na aldus de vennootschap te hebben opgericht, beslissen de oprichters de statuten van de vennootschap vast te stellen als volgt:

Titel ll - STATUTEN.

Hoofdstuk I  Aard van de vennootschap.

Artikel 1 - Vorm - Naam.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap, zij heeft de rechtsvorm van een handelsvennootschap die de vorm van een Vennootschap Onder Firma heeft aangenomen.

Haar maatschappelijke naam luidt "ARCHITECTENBUREAU B.A.S.".

In alle akten, facturen, advertenties, bekendmakingen en andere stukken van de vennootschap uitgaande, moet de benaming steeds onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd van de woorden "burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een Vennootschap Onder Firma" of door de afkorting "burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een V.O.F", met de nauwkeurige aanduiding van het adres van de maatschappelijke zetel en het ondernemingsnummer.

Artikel 2 - Zetel.

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 9040 Sint-Amandsberg, Antwerpse Steenweg 212.

Deze kan bij gewone meerderheid (helft van de stemmen + één) van de Vennoten naar om het even welke andere plaats in België worden overgebracht.

Elke verandering van de zetel dient bekendgemaakt te worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Het verplaatsen van de maatschappelijke zetel wordt onverwijld medegedeeld aan de provinciale Raad waar de zetel gevestigd was, evenals als de provinciale Raad waar de nieuwe gevestigd wordt. De oprichting van één of meerdere bijkomende vestigingen wordt gemeld aan de provinciale Raad in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel.

Artikel 3 - Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

- Het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap. Ze worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs.

- Het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het Reglement van beroepsplichten van de Orde van Architecten.

Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

Het uitvoeren van studies en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken (studies inzake elektriciteit, sanitair, CV, verluchting, akoestiek enz....)

- Het uitvoeren van expertisen en plaatsbeschrijvingen

Behoudens wettelijke of deontologische beperkingen is de vennootschap bevoegd om op een niet commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten welke haar doel dienen, dit volgens het beheer van een goede huisvader.

De statuten zullen overeenstemmend met de deontologie van het beroep van architect worden geïnterpreteerd.

Artikel 4  Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur. Zij kan slechts door de unanieme beslissing van de vennoten ontbonden worden. De vennootschap wordt niet ontbonden door overlijden, onbekwaamheidverklaring, faillissement of staat van onvermogen van een vennoot.

Hoofdstuk ll  Kapitaal en aandelen.

Artikel 5 - Kapitaal

Het geplaatste kapitaal der vennootschap bedraagt vijfhonderd (500 ¬ ) euro en is volledig volstort.

Het is vertegenwoordigd door vijfhonderd aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk III  Organen van de vennootschap.

Artikel 10  Jaarvergadering  buitengewone algemene vergadering.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde zaterdag van de maand september om tien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2012.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 19 van deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dit artikel sprake, minstens twintig dagen vbar de datum van de jaarvergadering warden verstuurd.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap dit vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissaris(sen) en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De vergaderingen van de vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief medegedeeld.

Artikel 20 - Benoeming - Ontslag

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die vennoot moet zijn.

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem toegekend met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. Hij kan bijzondere machten toekennen aan elke mandataris. Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de uitoefening van het beroep van architect behoort. De zaakvoerder(s) kan/kunnen volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op de architectuur.

De volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en zij zullen zich ten overstaan van de vennootschappen gedragen volgens de regels van de Orde van architecten.

Alle zaakvoerders en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de

vennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Mevrouw Karina Lambert wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de ganse duur van de vennootschap en als statutaire zaakvoerder. Haar mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt.

De zaakvoerder, en in geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen. Voor alle vervreemdingen van financiële activa van de vennootschap en het aangaan van leningen, is evenwel het eenparig akkoord van alle vennoten vereist.

Bij handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld_

Elke architectenovereenkomst vermeldt de identiteit van de architect-vennoot belast met de architectuuropdracht. De architect-vennoot zal zich steeds persoonlijk de architecturale taken uitvoeren ten aanzien van de bouwheer, zelfs indien die architectenovereenkomst werd gesloten met de architectenvennootschap en deze taken worden uitgevoerd voor rekening van de vennootschap.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Indien, ingevolge het overlijden van een zaakvoerder, de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gernachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt, moet binnen de termijn van zes maanden een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist lot de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn; deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn .

Voor-

behouden

aan het De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie

Belgisch mogelijk blijkt zal onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist

Staatsblad I tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

~ : Hoofdstuk IV  Boekjaar  jaarrekeningen  winstverdeling.

Artikel 22  Boekjaar  jaarrekening  jaarverslag.

Het boekjaar begint op één april en eindigt op eenendertig maart van ieder jaar. Op het einde van elk boekjaar maakt

het bestuursorgaan een resultatenrekening op.

Artikel 23  Winstverdeling.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst. De vennoten zullen delen in de winst pro rata van hun inbreng. De verliezen zullen volgens dezelfde evenredigheid verdeeld worden.

Titel III  SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN.

Overname van verbintenissen.

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters uitdrukkelijk alle daden, rechten en verbintenissen, gesteld vanaf één april tweeduizend en elf tot op heden, die in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting werden aangegaan, uitdrukkelijk over te nemen, te bekrachtigen en uit te voeren, doch onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door neerlegging van de oprichtingsakte of het uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Nu de vennootschap werd opgericht, zijn de oprichters bijeengekomen en hebben ze volgende beslissing genomen:

1. De oprichters beslissen dat het eerste boekiaar loopt vanaf de neerlegging van het dossier op de griffie van de rechtbank van koophandel tot en met eenendertig maart tweeduizend en twaalf.

2. De oprichters beslissen dat de eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de derde zaterdag van de maand september tweeduizend en twaalf, om tien uur.

Bijzondere volmacht.

Door de zaakvoerder wordt bijzondere volmacht verleend, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, aan Burg CVBA Baker Tilly Belgium Accountants en Belastingconsulenten, Kareelstraat 122  9300 Aalst, vertegenwoordigd door Wim Van De Walle, om alle formaliteiten te vervullen en al het nodige te doen met het oog op:

- de inschrijving en uitbreiding van de bij deze opgerichte vennootschap in de kruispuntbank ondernemingen en bij het ondernemingsloket, de fiscale administraties (onder meer Belasting over de Toegevoegde Waarde en Directe Belastingen), de Registratiecommissie, en de sociaalrechtelijke instellingen en met het oog op alle latere wijzigingen aan, en eventuele schrappingen van deze inschrijvingen;

- hij wordt tevens belast met het organiseren en het voeren van de boekhouding van de zopas opgerichte vennootschap.

Slot der akte.

De oprichters zijn op de hoogte van:

- Het verplicht distinctief karakter der maatschappelijke benaming en het verbod van verwarring met bestaande

benamingen van vennootschappen.

- Artikel 1442 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de aanwending en het verbod van verwarring met bestaande

benamingen van vennootschappen.

Voorlezing en toelichting.

1. Voor de uitvoering van deze akte, kiezen de comparanten woonplaats te 9040 Sint-Amandsberg, Antwerpse Steenweg 212.

2. De comparanten erkennen ieder een ontwerp van onderhavige akte ontvangen te hebben, minstens vijf werkdagen voor het ondertekenen van de akte.

3. Onderhavige akte werd integraal voorgelezen.

WAARVAN AKTE.

Opgemaakt en ondertekend te Sint-Amandsberg.

Datum als ten hoofde dezer vermeld.

Na integrale voorlezing hebben de comparanten deze akte ondertekend.

Karina Lambert

Vennoot/zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU B.A.S.

Adresse
ANTWERPSE STEENWETG 212 9040 SINT-AMANDSBERG

Code postal : 9040
Localité : Sint-Amandsberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande