ARCHITECTENBUREAU CUBE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU CUBE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 893.943.288

Publication

17/06/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouder aan het Belgisch Staatsblat

Mod Word

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

teRIFFIE RECI ITDANK VAN I KOOPHANDEL GENT

5 !UNI 2014

AFDELING DENDERMONDE J

Grlftle

Ondernemingsnr : 0893.943.288

Benaming

(voluit) : CUBE

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Oude Molenstraat 52 te 9200 Dendermonde

(volledig adres)

Onderwerp akte : WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Ingevolge proces-verbaal opgemaakt en gesloten voor het ambt van meester Astrid De Wulf, notaris met standplaats te Dendermonde, de 22 mei 2014, houdende de buitengewone algemene vergadering van vennoten van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid 'CUBE, met zetel te 9200 Dendermonde, Oude Molenstraat 52, opgericht bij akte verleden voor notaris Jan Bael te Gent op zesentwintig november tweeduizend en zeven, bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van veertien december daarna, onder nummer 07180243, waarvan de statuten niet werden gewijzigd. Waarvan het vennootschapsdossier wordt gehouden op de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde en ingeschreven is in het rechtspersonenregister onder nummer 0893.943.288, waaruit blijkt dat volgende beslissingen werden genomen:

1. BIJZONDER VERSLAG VAN DE ZAAKVOERDERS OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 287 VAN HET

WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN  WIJZIGING VAN MAATSCHAPPELIJK DOEL.

A.Verslag van de zaakvoerder

De voorzitter wordt ontslagen om voorlezing te geven van het bijzonder verslag van de zaakvoerder de dato

dertig april tweeduizend veertien overeenkomstig artikel 287 van het Wetboek van Vennootschappen omtrent

de aanpassing van het maatschappelijk doel. De aanwezige vennoot erkent op de hoogte te zijn van de inhoud

ervan. Dit verslag verwijst naar een staat van activa en passiva die niet meer dan drie maand voordien is

vastgesteld en die werd afgesloten op éénendertig maart tweeduizend veertien.

Gezegd verslag van de zaakvoerder wordt aan de akte gehecht.

B.Wijziging maatschappelijk doel

De algemene vergadering besluit met éénparigheid van stemmen om het maatschappelijk doel aan te

passen zoals hierna bepaald.

Ingevolge voormelde doelswijziging zef de vennootschap een burgerlijke vorm aannemen.

2. NAAMSWIJZIGING

De algemene vergadering besluit met éénparigheid van stemmen om de naam van de vennootschap te wijzigen in "Architectenbureau Cube", zodat de vennootschap vanaf heden de naam "Architectenbureau Cube" zal aanhouden.

De algemene vergadering besluit dienvolgens om deze naam te hanteren in de hierna bepaalde nieuwe statuten.

3. WIJZIGING VAN DE STATUTEN

De algemene vergadering besluit met éénparigheid van stemmen om de tekst van de statuten te vervangen door een geheel nieuwe tekst aangepast aan de aanbeveling van 27 april 2007 betreffende de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon. Dienvolgens besluit de algemene vergadering met éénparigheid van stemmen dat de tekst van de nieuwe statuten luidt als volgt:

"De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft de naam "Architectenbureau Cube".

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur en begint te werken op datum van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9200 Dendermonde, Oude Molenstraat 52,

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale raad waar de nieuwe maatschappelijke

zetel zal.gevesfigd worden_Ze_wordt_gepubliceerd in de.bijlagen..tothet Belgisch .Staatsblad, . .. ...... ..... Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap heeft tot doel:

Dhet verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

Dhet verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) / bestuurders er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Het geplaatste kapitaal der vennootschap bedraagt twintigduizend Euro (20.000,00 EUR).

Het is vertegenwoordigd door honderd aandelen zonder nominale waarde,

Het aantal vennoten is onbeperkt,

Minstens één vennoot is architect, Elke architect-vennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs.

Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijking, niet als vennoot aanvaard worden.

Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten uitoefent.

Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie vierde van de architect-aandelen bezitten. Zij kunnen bovendien slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel,

Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten, niet opgave van de naam van de kandidaat-vennoot, evenals het aantal aandelen dat hij wenst aan te houden en, indien het een architect betreft, de plaats van de hoofdzetel van zijn activiteit. Indien de kandidaat-vennoot beroepsactief is, doch niet het beroep van architect uitoefent, dient de Orde op de hoogte te worden gebracht van zijn beroepsactiviteit(en) dan wel maatschappelijk doel.

Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten ais architect binnen de vennootschap voor de duur van de schorsing, onverminderd desgevallend de rechten van de overige vennoten de geschorste architect uit te stuiten conform de statutaire bepalingen terzake.

Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden of haar doel te wijzigen, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Elke vennoot heeft de verplichting onmiddellijk de mede-vennoten in kennis te stellen van de gevolgen van de maatregelen die desbetreffend te zijnen opzichte zijn genomen.

De aandelen zijn steeds op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten,

Ten minste 60 % van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Indien er aandelen zijn van verschillende waarde, dan wordt enkel rekening gehouden met de kapitaalvertegenwoordigende waarde van deze aandelen zoals bepaald in de statuten.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van architecten.

Bij elke overdracht van aandelen dienen de bepalingen van artikel 6 der statuten in acht te worden genomen en gehouden.

Ten minste 60 % van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars,...

Als statutaire zaakvoerder wordt benoemd: Mevrouw Cuypers Karen, voornoemd, wonende te 9200 Dendermonde, Oude Molenstraat 52. De duur van haar mandaat is onbeperkt. De andere zaakvoerders worden door de algemene vergadering der vennoten bij eenvoudige meerderheid benoemd en de algemene vergadering bepaalt de duur van hun mandaat.

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering warden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s),

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel,

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De jaarvergadering zal gehouden worden de laatste werkdag van de maand juni om zestien uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Het maatschappelijk boekjaar vangt aan de eerste januari en eindigt de éénendertigste december van ieder jaar. De beschikkingen aangaande de inventaris en jaarrekening komen overeen met de wettelijke bepalingen.

t~

~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve.

Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van et maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

De architect-rechtspersoon, haar vennoten, zaakvoerders en mandatarissen dienén de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven."

4. COORDINATIE VAN DE STATUTEN

De vergadering besluit met éénparigheid van stemmen de Notaris te gelasten met de uitwerking en de neerlegging ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van de nieuwe gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap.





VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2014 - Annexes du Moniteur belge Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie akte

gecoördineerde statuten

- bijzonder verslag van de zaakvoerder





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/08/2014
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblac

Mod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na heerlegging ter griffie van de akte

GRIFFIE RECHT-ANK VAN

KOOPHANDEL GENT

2 0 AUG. 2014

AFDELING DENDERMONDE

Griffie

textB,

*14162024

Ondernemingsnr : 0893.943.288

Benaming

(voluit) : ARCHITECTENBUREAU CUBE

(verkort) :

u 0.11

Rechtsvorm : BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : Oude Molenstraat 52, 9200 DENDERMONDE

(volledig adres)

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering dd, 28 juli 2014 blijkt : Verplaatsing maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel wordt met ingang van 1 augustus 2014 verplaatst van Oude Molenstraat 62, 9200 Dendermonde naar Frans Van Schoorstraat 1 A/B, 9200 Dendermonde (Sint-Gillis).

CUYPERS Karen

zaakvoerder

Bijiagen trij iretiteigisirè Staxtsüíutt ÿÿ-29/08/20r4 = Annëxés itü 1Glóiiitëür"bërgë

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

04/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 28.08.2013, NGL 29.08.2013 13500-0594-011
18/05/2012 : ME. - VERBETERDE JAARREKENING 31.12.2010, GGK 26.04.2012, NGL 11.05.2012 12114-0433-011
07/12/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 30.06.2011, NGL 01.12.2011 11627-0136-011
28/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 30.06.2010, NGL 22.07.2010 10335-0231-011
16/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 30.06.2009, NGL 13.07.2009 09408-0033-012
12/06/2015
ÿþMod Wad 11.1

" s

KOOPHANDEL kend te maken kopie R1FF,E RECHTBANK VAN

GENT

I Iii Ill III

nsoe3 0~u~m

ln de bijlagen bij het Belgisch St na neerlegging ter griffie van de . kt

0 3 JUNI 2015

AFDELING DENDERMONDE

Griffie

Ondernerningsnr : 0893.943.288

Benaming

(voluit) : ARCHITECTENBUREAU CUBE

(verkort)

Rechtsvorm : BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : Frans Van Schoorstraat 1 AIB, 9200 SINT-GILLIS DENDERMONDE (volledig adres)

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel

Uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering dd. 28/05/2015 blijkt

Verplaatsing maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel wordt met ingang van 15/06/2015 verplaatst van Frans Van Schoorstraat 1A/B, 9200 Sint-Gillis Dendermonde naar Valleistraat 54 te 9402 Meerbeke,

CUYPERS Karen

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik _13, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

31/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 24.08.2015, NGL 25.08.2015 15478-0248-012

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU CUBE

Adresse
VALLEISTRAAT 54 9402 MEERBEKE

Code postal : 9402
Localité : Meerbeke
Commune : NINOVE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande