ARCHITECTENBUREAU VAN AUDENAERDE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU VAN AUDENAERDE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 599.801.082

Publication

12/03/2015
ÿþVoor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbla

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mod Werd 11.1

1,:1 ^ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

-2 UT 2015

AFDELIN!ERMONDE

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : ARCHITECTENBUREAU VAN AUDENAERDE

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid.

Zetel : 9340 Lede (Oordegem), Klinkaard, nummer 47.

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING VENNOOTSCHAP:

Het jaar tweeduizend vijftien.

Op zevenentwintig februari.

Voor Ons, Meester Benjamin VAN HAUWERMEIREN, notaris te 9340 Lede (Oordegem).

ZIJN VERSCHENEN:

1) De Heer VAN AUDENAERDE Tom Marc Maria, architect, geboren te Wetteren op negen september negentienhonderd zevenenzeventig, wonende te 9340 Lede (Oordegem), Klinkaard, nummer 47, echtgenoot van Mevrouw CLAEYS Ann Maria Karel, hiernagenoemd, met wie hij gehuwd is voor de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de stad Gent op twintig mei tweeduizend en zes, en dit onder het stelsel van de zuivere scheiding van goederen ingevolge huwelijkscontract verleden door notaris Christiaan UYTTERHAEGEN, te' Wetteren, op dertien mei tweeduizend en zes, tot op heden niet gewijzigd, aldus verklaard.

2) Mevrouw CLAEYS Ann Maria Karel, echtgenote van de Heer VAN AUDENAERDE Tom Marc Maria, hogergenoemd, geboren te Eeklo op negen augustus negentienhonderd negenenzeventig, eveneens wonende te 9340 Lede (Oordegem), Klinkaard, nummer 47.

DIE ONS, NOTARIS, HEBBEN AANGEZOCHT BIJ AUTHENTIEKE AKTE DE OPRICHTING VAST TE STELLEN VAN DE HIERNAGENOEMDE BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN' BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID.

DEEL I - OPRICHTING:

De verschijners-oprichters verklaren mij, notaris, dat zij een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van. een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid wensen op te richten onder de naam "ARCHITECTENBUREAU VAN AUDENAERDE", met maatschappelijke zetel gevestigd te 9340 Lede; (Oordegem), Klinkaard, nummer 47, en een maatschappelijk kapitaal van achttienduizend zeshonderd EUR (¬ ; 18.600,00), vertegenwoordigd door honderd (100) gelijke aandelen op naam, zonder aanduiding van nominale; waarde, waarbij volgende aandelen door hen in speciën worden onderschreven:

-door de Heer VAN AUDENAERDE Tom Marc Maria, voornoemd: voor negenennegentig (99) aandelen, hetzij voor een bedrag van achttienduizend vierhonderd veertien EUR (¬ 18.414,00);

-door Mevrouw CLAEYS Ann Maria Karel, eveneens voornoemd: voor één (1) aandeel, hetzij voor een. bedrag van honderd zesentachtig EUR (¬ 186,00).

Alle honderd (100) aandelen zijn door verschijners in deze in hogervermelde verhouding afbetaald ten. belope van zesduizend tweehonderd EUR (¬ 6.200,00), zodat vanaf de datum van elektronische of papieren neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte en overeenkomstig de desbetreffende bepalingen van het: Wetboek van Vennootschappen een bedrag van zesduizend tweehonderd EUR (¬ 6.200,00) ter beschikking: van de vennootschap zal staan.

De gelden werden gestort op een bijzondere rekening nummer BE76 0017 4670 7995, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij de BNP Paribas Fortis, zoals blijkt uit het aan ondergetekende notaris voorgelegd bankattest de dato 2610212015.

Dit bankattest zal in het vennootschapsdossier, gehouden op het kantoor van ondergetekende notaris, bewaard blijven.

De vennootschap is opgericht voor een ONBEPAALDE DUUR vanaf de datum van papieren of elektronische neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte, overeenkomstig de desbetreffende' bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

FINANCIEEL PLAN:

*iso asos"

54B9, ti aA . 0.$2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondergetekende notaris verklaart dat de verschijners-oprichters hem voorafgaandelijk aan deze oprichtingsakte het financieel plan hebben overhandigd, zoals voorgeschreven door artikel tweehonderd vijftien van het Wetboek van Vennootschappen.

VERKLARINGEN:

De verschijners-oprichters verklaren verder nog het volgende, namelijk:

a) dat ondergetekende notaris hen ingelicht heeft over de inhoud van artikel 229, 5° van het Wetboek van Vennootschappen met betrekking tot de aansprakelijkheid van de oprichter(s) van de vennootschap wanneer deze opgericht wordt met een kennelijk ontoereikend kapitaal voor de normale uitoefening van de voorgenomen bedrijvigheid over tenminste twee jaar;

b) dat ondergetekende notaris hen eveneens ingelicht heeft over de inhoud van de artikelen 220, 221 en 222 van het Wetboek van Vennootschappen en aldus te weten dat, indien de vennootschap binnen de twee jaar te rekenen van de oprichting, overweegt een vermogensbestanddeel te verkrijgen dat toebehoort aan een oprichter, een zaakvoerder of aan een vennoot, in voorkomend geval met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, tegen een vergoeding die minstens gelijk is aan één/tiende van het geplaatst kapitaal van de vennootschap, deze verkrijging onderworpen is aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

In dat geval moet voorafgaandelijk aan de voornoemde algemene vergadering een verslag opgemaakt worden door de commissaris, of indien de vennootschap geen commissaris heeft, door een bedrijfsrevisor, daartoe aangewezen door het bestuursorgaan van de vennootschap. Er moet ook een bijzonder verslag opgesteld worden door het bestuursorgaan van de vennootschap, met uiteenzetting van het belang van de overwogen verkrijging voor de vennootschap;

c) dat ondergetekende notaris hen voor zoveel als nodig voorlezing gedaan heeft van artikel 212 van het Wetboek van Vennootschappen. Dit artikel bepaalt dat een natuurlijke persoon slechts de enige vennoot kan zijn van één enkele Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid en dat hij geacht wordt hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van iedere andere Besloten Vennootschap met Beperkte aansprakelijkheid die hij nadien alleen zou oprichten of waarvan hij nadien de enige vennoot zou worden, behalve wanneer de aandelen wegens overlijden aan hem overgaan;

d) te weten dat het bedrag van de kosten, vergoedingen en lasten, onder eender welke vorm, die voor rekening van de vennootschap worden gebracht wegens haar oprichting, de som bedraagt van duizend tweehonderd zesentwintig EUR en vijfenzeventig CENT (¬ 1.226,75), Belasting over de Toegevoegde Waarde inbegrepen;

e) dat ondergetekende notaris aan hen ook voorlezing heeft gedaan van artikel 259 paragraaf één van het Wetboek van Vennootschappen in verband met tegenstrijdigheid van belangen, alsook van artikel 1422 van het Burgerlijk Wetboek betreffende handelingen verricht door een echtgenoot;

f) dat ondergetekende notaris hen lezing en toelichting heeft gegeven omtrent de inhoud van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen (verbintenissen ten name van de vennootschap in oprichting);

g) dat ondergetekende notaris voor zoveel ais nodig hun aandacht heeft gevestigd op de bepalingen van artikel 1401 van het Burgerlijk Wetboek, betreffende de lidmaatschapsrechten verbonden aan gemeenschappelijke aandelen in vennootschappen waarin alle aandelen op naam zijn, indien die toebedeeld zijn aan of ingeschreven zijn op naam van één echtgenoot alleen;

h) dat ondergetekende notaris hen heeft ingelicht over de thans geldende taalwetgeving inzake vennootschappen;

i) door ondergetekende notaris uitdrukkelijk bij deze ingelicht te zijn en voorlezing gekregen te hebben van de bepalingen van artikel 65 van het Wetboek van Vennootschappen, luidend als volgt:

"Elke vennootschap moet een naam voeren, die verschillend is van die van een andere vennootschap.

Indien de naam gelijk is aan een andere of er zozeer op gelijkt dat er verwarring kan ontstaan, kan iedere belanghebbende hem doen wijzigen en, indien daartoe grond bestaat, schadevergoeding eisen. Niettegenstaande elk daarmee strijdig beding, zijn de oprichters of, bij latere naamswijziging, de leden van het bestuursorgaan hoofdelijk gehouden jegens de belanghebbenden tot betaling van de schadevergoeding bedoeld in het tweede lid,"

DEEL Il - STATUTEN:

De verschijners-oprichters verklaren dat de statuten van de vennootschap ais volgt luiden:

ARTIKEL 1 - NAAM:

Er wordt een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid opgericht onder de naam: "ARCHITECTENBUREAU VAN AUDENAERDE".

Enkel deze enige en ais dusdanig in de statuten vermelde naam zal gebruikt worden. Van deze naam zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

Indien de benaming of het logo de naam van een architect-natuurlijke persoon bevat: de architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de naam en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden "Burgerlijke Vennootschap met handelsvorm".

ARTIKEL 2 - MAATSCHAPPELIJKE ZETEL:

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9340 Lede (Oordegem), Klinkaard, nummer 47.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten.

, ~ 1 De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de Provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de Provinciale Raad van de Orde van Architecten In wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de Provinciale Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gevestigd is.

ARTIKEL 3 - DOEL:

De vennootschap heeft tot doel:

-Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

-Het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap. Ze worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of een lijst van stagiairs.

-Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

-Alleen of gezamenlijk de uitoefening in al zijn aspecten van het beroep van architect in de betekenis daaraan gegeven door de Orde van Architecten, overeenkomstig de ter zake toepasselijke wetgeving, de deontologie en de beroepsplichten eigen aan het beroep van architect, ais van de aan de architect aanverwante beroepen zoals onder meer stabiliteitsingenieur, veiligheidscoördinator, ruimtelijk project management, infrastructuurwerken, studietechnieken, stedenbouwkundige interieurontwerper, tuin- en landschapsarchitect, erfgoedzorger en bouwhistoricus, zonder dat deze opsomming beperkend kan zijn.

-Veiligheidscoördinatie en energieprestatie EPB-verslaggeving worden gedaan door de vennoten die over de nodige diploma's beschikken, maar in naam van en voor rekening van de vennootschap. Behoudens de wettelijke of reglementair voorziene beperkingen handelt de vennootschap voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

-De uitoefening van gespecialiseerde disciplines in de kunst van het bouwen en de stedenbouw, zoals visualisatie van gebouwen, ruimtes, gebieden en landschappen met computerondersteunde technieken.

-De advisering, conceptualisering en ontwikkeling van presentatietechnieken voor cultureel erfgoed, met nadruk op gebouwd erfgoed.

-Het scheppen van materiële voorwaarden en/of middelen om de realisatie van dit doel mogelijk te maken, De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, alleen of in samenwerking met anderen, natuurlijke personen of rechtspersonen, die hetzij lid zijn van de Orde der Architecten, hetzij de nodige kwalificaties bezitten om er lid van te worden, hetzij een discipline uitoefenen die vervat ligt in het in dit artikel beschreven doel, in zoverre deze discipline verenigbaar is met het beroep van architect.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als In het buitenland, op alle niet-commerciële wijzen die zij het best geschikt acht, en hierbij alle financiële handelingen doen, zowel roerende ais onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen en zij dient daaraan dan ook een aantal voorwaarden te verbinden die daarbij steeds zullen worden nageleefd, namelijk:

" het gebeurt op een niet-commerciële wijze;

" volgens het beheer van een goed huisvader;

" de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten behorende tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en hieraan ondergeschikt en bijkomstig zijn.

Het is de vennootschap toegestaan leningen aan te gaan, en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdiotie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect worden gerespecteerd,

ARTIKEL 4 - DUUR:

De vennootschap is opgericht voor ONBEPAALDE DUUR,

ARTIKEL 5 - MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL - VENNOTEN - AANTAL AANDELEN:

Maatschappelijk kapitaal:

Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd EUR (¬ 18.600,00) en is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, doch met een fractiewaarde van elk één/honderdste (11100e) deel in het kapitaal.

Vennoten:

I " t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het aantal vennoten is onbeperkt,

Minstens één vennoot is architect. Elke architect-vennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijking, niet als vennoot aanvaard worden.

Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

Voor zover een stagiair zou participeren in de vennootschap; een stagiair kan slechts vennoot zijn In de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten uitoefent.

Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie/vierden van de architect-aandelen bezitten. Zij kunnen bovendien slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten, met opgave van de naam van de kandidaat-vennoot, evenals het aantal aandelen dat hij wenst aan te houden en, indien het een architect betreft, de plaats van de hoofdzetel van zijn activiteit. Indien de kandidaat-vennoot beroepsactief is, doch niet het beroep van architect uitoefent, dient de Orde op de hoogte te worden gebracht van zijn beroepsactiviteit(en) dan wel maatschappelijk doel.

Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als architect binnen de vennootschap voor de duur van de schorsing, onverminderd desgevallend de rechten van de overige vennoten de geschorste architect uit te sluiten conform de statutaire bepalingen terzake.

Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn, Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden of haar doel te wijzigen, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Elke vennoot heeft de verplichting onmiddellijk de mede-vennoten in kennis te stellen van de gevolgen van de maatregelen die desbetreffend te zijnen opzichte zijn genomen.

ARTIKEL 6 - AANDELEN EN STEMRECHTEN:

Aandelen:

ln de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin wordt aangetekend:

a. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toebehorende aandelen;

b. de gedane stortingen;

c. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder(s) en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en overgangen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van eigendom van een aandeel,

De inschrijving in het register wordt uitsluitend verzorgd door de zaakvoerder (s) aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle vennoten moeten gemeld worden bij de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

De aandelen zijn steeds op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten.

Ten minste 60 % van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het register van aandelen.

Indien er aandelen zijn van verschillende waarde, dan wordt enkel rekening gehouden met de kapitaalvertegenwoordigende waarde van deze aandelen zoals bepaald in de statuten.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van zes (6) maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot (vennoten) geen architect is (zijn), zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgever(s), een derde-architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

, ' 3 De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge Bij gebrek aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

indien regularisatie evenwel niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijid een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om -een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoonfarchitect-vennoot-, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de Tabel van Architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, ai dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgever(s), een derde-architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien in dit geval regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Overdracht van aandelen:

Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die conform deze statuten vennoot kan worden en dit mits voorafgaande goedkeuring door de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Een splitsing van het eigendomsrecht van aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom vereist eveneens de voorafgaande goedkeuring door de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen mag in geen geval tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan zestig procent (60 %) van het maatschappelijk kapitaal,

De aandelen kunnen ook uitsluitend overgaan op erfgenamen en legatarissen voor zover voldaan is aan de bepalingen met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben enkel recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Voor zover de vennootschap de rechtsvorm van een BVBA heeft aangenomen:

De erfgenamen en legatarissen van de enige vennoot zullen de rechten verbonden aan de aandelen evenwel zelf kunnen uitoefenen, in de mate zij dit doen teneinde het doel van de vennootschap zodanig te wijzigen, dat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden overeenkomstig de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Onverdeeldheid:

De aandelen zijn ondeelbaar.

In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen.

Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van een persoon gehuwd onder een stelsel dat een gemeenschappelijk vermogen omvat, komt uitsluitend toe aan de persoon op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen behoren tot zijn persoonlijk vermogen dan wel tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen de beide echtgenoten bestaat.

Stemrechten:

Ten minste zestig procent (60 %) van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen,

Voor de overige aandelen die met vruchtgebruik zijn bezwaard, wordt de uitoefening van het stemrecht toevertrouwd aan de persoon die het vruchtgebruik over deze aandelen bezit.

ARTIKEL 7 - BESTUUR:

Bestuursorgaan:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden -meer algemeen- voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap, zoals bijvoorbeeld zaakvoerders, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars, enzovoort.

Voor zover een stagiair zou participeren in de vennootschap: een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal dan onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en -zo nodig- in vervanging van deze zaakvoerder te voorzien,

Bevoegdheden:

ledere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering, of beperkingen opgelegd bij zijn benoeming.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan (kunnen) de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Vertegenwoordiging:

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes (6) maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover aire handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgever(s), een derde-architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge -een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder- de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld ingevolge het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgever(s), een derde-architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien in dit geval regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

ARTIKEL 8 - CONTROLE:

De controle over de vennootschap wordt opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd door de algemene vergadering van de vennoten:

-hetzij wanneer de benoeming van een commissaris door de wet opgelegd wordt;

-hetzij wanneer de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen er zo over beslist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ingeval er geen commissaris benoemd is, bezit ieder vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

ARTIKEL 9 - ALGEMENE VERGADERING:

Algemeen:

De algemene vergadering van vennoten heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de handelingen die de vennootschap aangaan, te verrichten of te bekrachtigen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent de enige vennoot de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

De algemene vergadering heeft eveneens het recht zijn statuten uit te leggen.

De zaakvoerder(s) is (zijn) verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem (hen) daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaait de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerder(s) van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot,

Volmachten:

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Oproepingen  bureau  aanwezigheidslijst  notulen:

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen.

Zij worden vijftien (15) dagen voor de vergadering bij een ter post aangetekende brief verzonden aan de vennoten, de commissaris(sen) en de zaakvoerder(s).

De enige zaakvoerder of, indien er meerdere zijn, de oudste in jaren aanwezige zaakvoerder, zit de algemene vergadering voor.

De voorzitter stelt eventueel een secretaris aan. De vergadering kiest, indien zij dit nuttig of nodig acht, twee (2) stemopnemers,

De voorzitter, de eventuele secretaris en de stemopnemers vormen het bureau.

Het bureau onderzoekt de geldigheid van de samenstelling van de vergadering en bepaalt, aan de hand van de aanwezigheidslijst, het aantal stemmen waarmee iedere vennoot deelneemt aan de stemming,

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De voorzitter leidt de vergadering waarbij elk op de agenda gepiaatst voorstel na beraadslaging ter stemming wordt gebracht.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken; afschriften voor derden worden ondertekend door één of meer zaakvoerders van de vennootschap.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vernield in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Gewone algemene vergadering:

De gewone algemene vergadering of jaarvergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel op de derde zaterdag van de maand juni, om negentien (19) uur.

De algemene vergadering hoort het jaarverslag en het verslag van de commissaris(sen) en behandelt de jaarrekening.

Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerder(s) en commissaris(sen) te verlenen kwijting.

Een gewone algemene vergadering mag besluiten treffen ongeacht het aantal aandelen waarvoor aan de stemming wordt deelgenomen.

De besluiten van een gewone en een bijzondere algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

Buitengewone algemene vergadering:

Een buitengewone algemene vergadering heeft het recht wijzigingen aan te brengen in de statuten.

Indien de statutenwijziging betrekking heeft op het doel van de vennootschap, moet het bestuursorgaan de voorgestelde wijziging omstandig verantwoorden in een verslag dat in de agenda vermeld wordt, Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd die niet meer dan drie (3) maanden voordien is vastgesteld, De commissaris(sen), indien benoemd, brengt (brengen) afzonderlijk verslag uit over die staat. De algemene vergadering kan over wijzigingen in de statuten alleen dan op geldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer de voorgestelde wijzigingen bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproeping en wanneer de aanwezigen tenminste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Is deze voorwaarde niet vervuld, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig en de nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit op geidige wijze, ongeacht het door de aanwezige aandeelhouders vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

Een wijziging is alteen dan aangenomen wanneer zij drie/vierden (3/4den) van de stemmen heeft verkregen, of vier/vijfden (4/5den) wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of de rechtsvorm van de vennootschap. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 10 - BOEKJAAR:

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar zal (zullen) de zaakvoerder(s) een inventaris en een jaarrekening opmaken, overeenkomstig de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 11 - WINSTVERDELING:

De algemene vergadering zal met gewone meerderheid van stemmen besluiten over de aanwending van de winst, met inachtname van de wettelijke bepalingen.

Een minimum van vijf procent (5 %) wordt afgehouden voor het vormen van het wettelijk reservefonds; deze afhouding zal ophouden verplicht te zijn zodra de wettelijke reserve één/tiende (1/10e) van het kapitaal bereikt heeft. Het zal opnieuw verplicht zijn van zodra de wettelijke reserve, om één of andere reden, verminderd werd,

Het saldo zal ter beschikking gesteld worden van de algemene vergadering die zal beslissen over de aanwending ervan, onder voorbehoud van de wettelijke beperkingen.

ARTIKEL 12: SCHORSING EN SCHRAPPING VAN DE ARCHITECT-RECHTSPERSOON ALS ARCHITECT:

Schorsing:

In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgever(s), een derde-architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Schrapping:

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien,

ARTIKEL 13: ONTBINDING EN VEREFFENING:

Ontbinding:

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid,

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de [opende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten, teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap In vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal (zullen) de vereffenaar(s), in overleg met de opdrachtgever(s), een derde-architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Vereffening:

Wordt (worden) er geen vereffenaar(s) aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt (worden) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn) beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt (treden) pas in functie nadat de Voorzitter van de bevoegde Rechtbank van Koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn (hun) benoeming.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar(s) van de vennootschap.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn, dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde-architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

ARTIKEL 14 - WOONSTKEUZE:

Iedere houder van aandelen op naam, zaakvoerder, commissaris of vereffenaar die zijn woonplaats en of zetel in het buitenland heeft, wordt geacht woonplaats te kiezen op de zetel van de vennootschap, waar hen alle handelingen geldig kunnen worden betekend of bekendgemaakt, zonder dat de vennootschap een andere verplichting heeft dan deze ter beschikking van de geadresseerde te houden. Een kopie van deze betekeningen en bekendmakingen zal eveneens ter informatie worden verzonden aan de woonplaats van de geadresseerde in het buitenland.

ARTIKEL 15 - WIJZIGING VAN DE STATUTEN:

Een wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijziging door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd is,

Bij elke voorlegging van de statuten ter goedkeuring dient eveneens aangetoond te worden dat aan aile vereisten met betrekking tot de hoedanigheid van vennoten en zaakvoerders is voldaan,

ARTIKEL 16  VERZEKERING:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaan-sprakelijkheid te laten ver-zekeren overeenkomstig de wet van 15 februari 2006,

De zaakvoerders en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de rechtspersoon zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de verzekeringspremies.

Wanneer, in geval van schending, de rechtspersoon niet door een verzekering gedekt is, dan zijn de zaakvoerders hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van derden voor iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit.

ARTIKEL 17 - ENIGE IN DE STUKKEN OP TE NEMEN VERMELDINGEN:

Conform artikel 78 van het Wetboek van Vennootschappen moeten alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vorm, uitgaande (van de vennootschap) de volgende gegevens vermelden:

a° de naam van de vennootschap;

b° de rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden "Burgerlijke Vennootschap met handelsvorm", leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap; in het geval van een Coöperatieve Vennootschap, of zij met beperkte of onbeperkte aansprakelijkheid is;

c° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

d° het ondernemingsnummer;

e° het woord "rechtspersonenregister" of "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft;

f in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken. ARTIKEL 18 - TRANSPARANTIEVERPLICHTINGEN TEGENOVER DE ORDE VAN ARCHITECTEN EN VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DERDEN:

Elke voorgenomen overdracht van aandelen, toetreding van nieuwe vennoten en splitsing van het eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het register van aandelen ter inzage voor te leggen.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

ARTIKEL 19 - VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DERDEN:

Ingeval van terugtreding, uitsluiting, ontslag, ontbinding of overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere veno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect vennoct was. Dit gebeurt met inachtname van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zàakvoerder(s), zal de algemene vergadering onmiddellijk voorzien in de vervanging van deze zaakvoerder(s) teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgever(s) te vrijwaren.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgever(s), een derde-architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te cefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde van Architecten.

ARTIKEL 20 -- DEONTOLOGIE:

De architect-rechtspersoon, haar vennoten, zaakvoerder(s) en mandatarissen dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De activiteiten van de vennootschap zullen derwijze worden ingericht en uitgeoefend, dat de vennoten en aangestelden met de titel van architect integraal alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect kunnen naleven, onder meer wat betreft de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichting.

De wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect maken integraal deel uit van onderhavige statuten en bedingen die zouden afwijken van voormelde wetten of reglement, of ermee tegenstrijdig of onverenigbaar zouden zijn of worden, worden voor niet-geschreven gehouden,

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

ARTIKEL 21  VERWIJZING NAAR HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennoten zullen zich verder gedragen naar de dwingende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen mochten deze in strijd zijn of komen met deze statuten en naar de aanvullende bepalingen van zelfde Wetboek voor zover daarvan niet wordt afgeweken in de statuten.

DEEL III.OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN:

Voornoemde verschijners-oprichters treffen vervolgens de volgende beslissingen, welke slechts uitwerking zullen hebben vanaf de papieren of elektronische neerlegging, overeenkomstig artikel 67, paragraaf 1, en artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen, met name:

1) Eerste jaarvergadering  eerste boekjaar  benoeming commissaris:

a) Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf de datum van de papieren of elektronische neerlegging ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, om te eindigen op éénendertig december tweeduizend

zestien. ,

b) De eerste jaarvergadering zal derhalve gehouden worden in het jaar tweeduizend zeventien,

c) Vclgens ter goede trouw verrichte schattingen die overgenomen werden in het financieel plan, zal de vennootschap voor het eerste boekjaar voldoen aan de criteria vermeld in artikel 12, paragraaf 2 van de wet van zeventien juli negentienhonderd vijfenzeventig op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen. Bijgevolg wordt geen commissaris benoemd.

2) Benoeming van een niet-statutaire zaakvoerder:

Onmiddellijk na de oprichting van de vennootschap, hebben de verschijners-oprichters aan ondergetekende notaris verzocht te akteren en dit onder de opschortende voorwaarde van oprichting door papieren of elektronische neerlegging, overeenkomstig artikel 67, paragraaf 1, en artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen, dat de volgende persoon benoemd wordt tot niet-statutaire zaakvoerder van de vennootschap, voor onbepaalde duur, met name: de Heer VAN AUDENAERDE Tom Marc Maria, hogergenoemd, dewelke verklaart het aan hem toegekende mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van dit mandaat, te welken titel ook.

Voornoemde niet-statutaire zaakvoerder wordt benoemd vanaf heden, met dien verstande dat hij vanaf heden tot op de datum van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel zal optreden ais volmachtdrager van de vennoot (vennoten) en dat hij vanaf het ogenblik van de neerlegging zal optreden als bestuursorgaan van de vennootschap, overeenkomstig de bepalingen van de statuten en de wet.

Het mandaat van deze niet-statutaire zaakvoerder wordt bezoldigd uitgeoefend, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering.

Deze niet-statutaire zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van 1) die handelingen, waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is, 2) beperkingen opgelegd in de statuten, of 3) beperkingen opgelegd bij zijn benoeming.

3) Bevestiging identiteit:

Ondergetekende notaris bevestigt de identiteit van de verschijners-oprichters aan de hand van de hem

voorgelegde identiteitskaarten, waarvan de nummers in onderhavige akte werden opgenomen,

4) Verbintenissen in naam van de vennootschap in oprichting:

De verschijners in deze verklaren dat de vennootschap, met toepassing van artikel zestig van het Wetboek van Vennootschappen, alle verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting reeds zijn aangegaan sedert zes januari tweeduizend vijftien (06/01/2015), evenals deze die vanaf heden ten name van de vennootschap worden aangegaan, en dat deze overname slechts uitwerking zal hebben vanaf de datum van papieren of elektronische neerlegging van een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte, overeenkomstig artikel 67, paragraaf 1, en artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Alle inkomsten worden door de vennootschap in oprichting geïnd en alle uitgaven worden door de vennootschap in oprichting gedragen en dit vanaf de hiervoren vermelde datum, hetzij sedert zes januari tweeduizend vijftien (06/01/2015).

De verbintenissen aangegaan in de periode tussen de oprichting en neerlegging van de vennootschapsdocumenten ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, zijn eveneens onderworpen aan de bepalingen van artikel 60 van het Wetboek van Vennoctschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, bekrachtigd te worden binnen de twee maanden nà het bekomen van de rechtspersoonlijkheid.

De verschijners-oprichters verklaren vanwege ondergetekende notaris uitleg en toelichting gekregen te hebben over het annualiteitsbeginsel van de belastingen, betreffende de maximale tijdsduur van een boekjaar.

5) Volmacht:

Onder de opschortende voorwaarde van oprichting door papieren of elektronische neerlegging, overeenkomstig artikel 67, paragraaf 1, en artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen, wordt hierbij benoemd als bijzondere volmachtdrager van de vennootschap, met recht van indeplaatsstelling;

Identiteit van de volmachtdrager:

De Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "CoBoFisca", met zetel gevestigd te 9420 Erpe-Mere, Kleine Steenweg, nummer 2, met ais ondernemingsnummer 0462.417.410.

Aan wie volmacht verleend wordt om jegens de nieuw opgerichte vennootschap alle stukken te tekenen met betrekking tot de Kruispuntbank Ondernemingen (zowel de inschrijving, wijziging, of schrapping), de diverse belastingsdiensten, het Sociaal Verzekeringsfonds en alle andere noodzakelijke administraties terzake.

Betreffende voorgaande punten kan deze volmachthouder derhalve aile aangiften en formaliteiten vervullen, alle besprekingen en briefwisseling voeren, die noodzakelijk zijn.

r

6 f

, Vodr-h

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



De verschijners-oprichters verklaren bovendien dat zij voldoende werden ingelicht over de prijs van de

dienstverlening, voorwerp van voorgaande volmacht.

Voor ontledend uittreksel,

Benjamin VAN HAUWERMEIREN, notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd:

-uitgifte oprichtingsakte,









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU VAN AUDENAERDE

Adresse
KLINKAARD 47 9340 OORDEGEM

Code postal : 9340
Localité : Oordegem
Commune : LEDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande