ARCHITECTUUR OP MAAT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTUUR OP MAAT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 847.392.097

Publication

21/08/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

r

MONITE

13-

BELGISCH

UR BELGE

(18- 2014

NEERGELEGD

18 JULI 20111

STAATSBLAD

RECH VAN

KOOPHAS i E GEIT

Ondernemingsnr : 0847.392.097

Benaming

(voluit) : Architectuur op maat

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprake'ijkheid

Zetel : Meersstraat 60, 9830 Sint-Martens-Latem

(volledig adres)

Onderwerp akte : wijziging maatschappelijke zetel

Op de bijzondere algemene vergadering dd 16/07/2014 wordt de maatschappelijke zetel verplaatst naar: Voorzienigheidsstraat 33, 9600 Ronce.

Zaakvoerder.

Philippe Maes.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

09/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 11.05.2013, NGL 31.07.2013 13396-0051-007
24/07/2012
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor- *izisoa7a=

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

NEERGELEGD

t 3 JUL! 2012

REcfl:'I BAN I4: % A~

KOOPHAN8it;iiG~r

Onderrlemingsnr: `~LI,~#-- 39QQ. 09~

Benaming (voluit) :ARCHITECTUUR OP MAAT

(verkort) :

Rechtsvorm : BV ovv BVBA

Zetel : Meersstraat 60

9830 Sint-Alfastens-Latem

Onderwerp akte :BV ovv BVBA: oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Kathleen Van den Eynde, notaris te Roeselare (standplaats Rumbeke), op 10 juli 2012, BLIJKT dat:

I. de sub IV nagemelde personen een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met de naam "ARCHITECTUUR OP MAAT' hebben opgericht. IL de zetel van de vennootschap gevestigd is te 9830 Sint-Martens-Latem, Meersstraat 60.

lll, de vennootschap werd opgericht voor onbepaalde tijd,

IV. de vennoten / oprichters zijn:

1. De heer MAES Philippe Emmanuel Alexander Marie Emile, architect, geboren te Deinze op 11

december 1980, ongehuwd, wonende te 9830 Sint-Martens-Latem, Meersstraat 60.

2. De heer MAES Miche! Noël Thérèse Fernand Marie, apotheker, geboren te Gent op 23 december 1950, echtgenoot van mevrouw VAN DEN BOSSCHE Catherine; wonende te 9830 Sint-Martens-Latem, Meersstraat 60.

V. het maatschappelijk kapitaal achttien duizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) bedraagt, verdeeld in honderd aandelen, en volstort is ten belope van één/derde per aandeel; aldus is in totaal zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) ter beschikking van de vennootschap.

VI. het maatschappelijk kapitaal volledig gevormd is door stortingen in geld.

V!!, het boekjaar ingaat op één januari van ieder jaar en eindigt op éénendertig december van hetzelfde jaar., Het eerste boekjaar vangt aan op heden (10 juli 2012) om te eindigen op 31 december van het jaar 2012. VI/I. omtrent het aanleggen van reserves, de verdeling van de winst en de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo, de statuten volgende bijzondere bepalingen bevatten:

"Op de netto winst, zal er jaarlijks ten minste vijf percent worden afgenomen met het oog op het aanleggen van een wettelijk reservefonds; deze afname is echter niet meer verplicht wanneer dit fonds éénitiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt. De aanwending van het saldo wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van het bestuursorgaan, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend."

"Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde zaakvoerders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de vennoten. Zij beschikken over alle machten genoemd in het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

De vereffenaar(s) zal/zullen evenwel pas in functie treden nadat zijn/hun aanstelling door de rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

Alle vereffenaars zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten

De vereffenaars nemen, met inachtneming van de regels van de deontologie, alle mogelijke maatregelen ter vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de architectenovereenkomsten en van de opdrachten in uitvoering. De vereffenaars zullen, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in, eigen naam en voor eigen rekening zal optreden, Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de: vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon ais een rechtspersoon zijn, doch dient evenwel gemachtigd te zijn het beroep van architect uit te oefenen én ingeschreven te zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Op de laatste blz. van Luik B. vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1



De vereffening kan pas worden afgesloten indien er geen inpende opdrachten meer zijn, dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn; deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, doch dient evenwel gemachtigd te zijn het beroep van architect uit te oefenen én ingeschreven te zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Na aanzuivering van aile schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen te doen in het voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld."

IX. als niet-statutair zaakvoerder van de vennootschap is aangesteld, en dit voor de duur van de vennootschap: voornoemde heer Philippe MAES.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere natuurlijke personen, al dan niet vennoot, zaakvoerder(s) genoemd, gemachtigd om het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten;

- zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij

door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering;

telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben,

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. Een gewone zaakvoerder is herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat zijn herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren. Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder

Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Een mandataris dient steeds een natuurlijke persoon te zijn, gemachtigd om het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping ais architect van de zaakvoerder, de mandataris of de vennootschap, wordt voor alle handelingen die behoren' tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op één van de Tabellen van de Orde van Architecten.

Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

X. indien de wet dit vereist en binnen de grenzen van wat zij voorziet, de controle van de vennootschap zal worden uitgeoefend door één of meerdere commissarissen, benoemd voor drie jaar en herkiesbaar. Indien de wet niet de benoeming van een commissaris vereist, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

De algemene vergadering beslist gebruik te maken van de mogelijkheid haar geboden door artikel 10 der statuten en beslist derhalve geen commissaris te benoemen. De vergadering verklaart hierbij dat de vennootschap voor het eerste boekjaar volgens te goeder trouw verrichte schattingen zal voldoen aan de criteria voorzien in artikel 12, paragraaf 2 van de wet van 17 juli 1975 op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen. Iedere vennoot bezit derhalve individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

XI. het doel van de vennootschap als volgt nauwkeurig in de oprichtingsakte is omschreven: "De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland,

- het uitoefenen van het beroep van architect evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en niet-onverenigbare disciplines zoals bedoeld in het reglement van beroepsplichten opgesteld door de Nationale Raad van de Orde van Architecten, alsmede alle studies met betrekking tot bescherming van het leefmilieu, waarbij de handelingen van architectuur in België steeds dienen voorbehouden te zijn aan personen die in België gerechtigd zijn het beroep van architect uitte oefenen.

- het maken van ontwerpen en studies van architectuur, stedenbouw, stabiliteit en de bijzondere technieken, teneinde te komen tot de realisatie van een kwalitatieve architectuur, alsmede de technische uitvoering voor het ontwerpen, berekenen en oplossen van vraagstukken in verband met de bouwkunde en het leiding

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mad 11.1

geven-bij de uitvoering en opvolging van de werken, alsook het codrdineren van de uitvoeringen van al deze bouwwerken.

in binnen- en buitenland het uitoefenen, organiseren, bevorderen en structureren van alle beroepsactiviteiten van de architect-vennoot op de gebieden van de architectuur en niet-onverenigbare disciplines, dit alles rekening houdend met de regelen van de plichtenleer qua uitoefening van de architectuur.

- het uitoefenen van taken als veiligheidscoördinator.

- het uitoefenen van taken als EPB verslaggever.

- het zetelen in commissies en organen waar het wettelijk diploma van architect of een bijzondere beroepstitel vereist is.

- de vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening.

- het ter beschikking stellen van de nodige middelen voor de architect-vennoten.

- het inrichten van algemene diensten en secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten.

-- het verwerven, huren en/of leasen van alle apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen

en transportmiddelen noodzakelijk en bevorderlijk voor het uitoefenen van alle bovenvermelde beroepsactiviteiten.

het scheppen van de mogelijkheden om de architect-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in de voormelde disciplines, dit teneinde een hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

de organisatie van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en lessen in verband met de beroepsactiviteiten.

- de vennootschap kan bovendien aile werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn om rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

- de vennootschap kan zonder afbreuk te doen aan de deontologie, onder het normale beheer als goede huisvader een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook, de vennootschap kan bijgevolg investeringen en beleggingen - zoals onder andere de aankoop, de verkoop, de verhuring en de oprichting en valorisatie van gebouwen - uitvoeren zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële vennootschap mag aannemen.

De vennootschap mag alle roerende en onroerende verrichtingen in verband met voormelde doelstellingen uitvoeren en op gelijk welke wijze deelnemen aan alle verenigingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het doel van de vennootschap, doch overeenkomsten, die architecten niet mogen afsluiten met andere architecten of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

Zij mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

Tevens zal de vennootschap, zowel in het binnen- als in het buitenland, alle verrichtingen of daden kunnen stellen of verwezenlijken van industriële, financiële en burgerlijke aard, met inbegrip van het aangaan van leningen en het verkrijgen van alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk met één of andere tak van haar doel verband houden, ofwel dit kunnen bevorderen of vergemakkelijken.

Zij zal belangen mogen opnemen in alle bestaande of in het leven te roepen vennootschappen en ondernemingen in België of in het buitenland, waarvan het doel gelijkaardig of gelijkgesteld aan het hare zou zijn, en dit hij middel van inbreng, versmelting, onderschrijving, deelnemen, financiële tussenkomst of anderszins, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenbercep. De vennootschap kan bestuurdersmandaten opnemen in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen, ondernemingen en verenigingen, voor zover deze een gelijkaardig of samenhangend doel hebben en dit binnen de perken van de bestaande deontologische regels.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en met naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen."

XII. - omtrent de plaats, de dag en het uur van de jaarvergadering van de vennoten de statuten de volgende bijzondere bepalingen bevatten:

"Jaarlijks wordt op de zetel of enige andere locatie aangeduid in de oproepingen, een gewone algemene vergadering gehouden, de tweede zaterdag van de maand mei om negentien uur. Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Net bestuursorgaan moet een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist, telkens wanneer dit gevraagd wordt door vennoten die minstens één vijfde van het

kapitaal vertegenwoordigen en telkens dit gevraagd wordt door een Architect-Vennoot. De vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, respectievelijk de Architect-Vennoot geven in hun verzoek de agendapunten aan, De zaakvoerder za! de algemene vergadering bijeenroepen binnen de vijftien dagen na het verzoek hiertoe. "

- omtrent de voorwaarden voor de toelating tot de vergadering en voor de uitoefening van het stemrecht de statuten de volgende bijzondere bepalingen bevatten:

De oproeping tot de algemene vergadering wordt gedaan overeenkomstig de wettelijke voorschriften, ledere persoon kan aan deze oproeping verzaken, en zal in elk geval aanzien worden als zijnde regelmatig opgeroepen indien hij op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is,

t< Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge







Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Elke gewone of bijzondere algemene vergadering kan door de zaakvoerder tijdens de zitting worden verdaagd met drie weken. Deze verdaging annuleert elke genomen beslissing. De tweede vergadering zal beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief.

leder aandeel geeft recht op één stem, De stemrechten verbonden aan architect-aandelen kunnen enkel uitgeoefend worden door een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn, wordt het stemrecht opgeschort totdat één enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar-stemgerechtigde van de aandelen.

Indien de rechten verbonden aan aandelen zijn opgesplitst in naakte eigendom en vruchtgebruik, worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Tenzij de wet er anders over beschikt, worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen volgens de gewone regels van beraadslagende en beslissende vergaderingen, met eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen is. Bij staking van de stemmen is het voorstel verworpen.

OVERNEMING VAN VERBINTENISSEN

De comparanten verklaren bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zouden zijn aangegaan sedert 01 februari 2012.

VOLMACHT

Ter voldoening van alle formaliteiten en verplichtingen bij één of meerdere erkende ondernemingsloketten, bij de BTW- en belastingadministraties en bij de KBO (Kruispuntbank Ondernemingen) naar aanleiding van deze oprichting, verlenen voornoemde oprichters alhier een bijzondere volmacht, met macht van indeplaatsstelling, aan de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "SALONS' met zetel te 8800 Roeselare/Rumbeke, Lekkensstraat 31, RPR Kortrijk, ondememingsnummer 0454.013.250, vertegenwoordigd door de door haar aangewezen persoon.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Kopie afgeleverd om te dienen voor bekendmaking in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

De ondergetekende Notaris Kathleen Van den Eynde.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie van de oprichtingsakte.









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(on) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenung

04/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 09.05.2015, NGL 28.07.2015 15364-0229-007

Coordonnées
ARCHITECTUUR OP MAAT

Adresse
VOORZIENIGHEIDSSTRAAT 33 9600 RONSE

Code postal : 9600
Localité : RENAIX
Commune : RENAIX
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande